Sva Ustamujićeva "sposobnost" se ogleda u očiglednim lažima koje nam je plasirao u vezi licence. Ono što je on izgovorio, a nije uradio ga diskvalificira kao ozbiljnu osobu. Izgovarao (obećavao) je samo laži, laži i samo laži, a vrhunac nebuloza se ogleda u boldiranom.AdmirA je napisao/la: ↑pon dec 23, 2019 8:51 amNije tačno. Svako ko je iole upoznat sa administracijom kluba zna ko vodi stranicu, Instagram, fb i Twitter, tako da. A što se mene tiče Ustamujić je nakon ugovaranja sa Macronom dokazao da je sposoban i treba pustiti da vidimo kako će dalje raditi i hoće li.
O pitanju licence i aktivnostima koje je Klub pokrenuo govorio je Mirza Ustamujić, član Upravnog odbora.
– I dalje tvrdim da će Željo igrati u Europi. Čestitam šefu struke Amaru Osimu i ekipi. Neko nam želi oduzeti to pravo, a tu mislim na Prvostepenu komisiju NSBiH čija je odluka skandalozna. Postoje i grupe koje žele eliminirati Želju, najtrofejniji klub iz BiH, iz utrke za Evropu. Angažovali smo pravne eksperte koji će zaštiti naše interese. Puno je nelogičnosti, a vrijedi istaći da smo na dan uplate imali samo na tom računu 316.000 KM. Nije nam jasno kako Želji daju saglasnost da može igrati Premijer ligi BiH, a ne može evropska takmičenja, ista Komisija na osnovu istih članova u dva Pravilnika. Po kojem osnovu to odlučuju. Sve ćemo dostaviti Drugostepenoj komisiji. Podnijet ćemo tužbe protiv svih članova Prvostepene komisije zbog ove skandalozne odluke. Željo je veliki klub da se bavi ovakvim stvarima. Upošljavamo 80 ljudi i imamo više od 500 djece i omladinaca u Omladinskoj školi. Plaćamo uredno sve obaveze i samo u prošloj godini izmirili preko 1.000.000 KM prema Poreskoj upravi. Ovo je tipično mešetarenje članova Prvostepene komisije. Mi vjerujemo i nadamo se da će Drugostepena komisija poništiti sramnu odluku Prvostepene, u suprotnom smatrat ćemo da već postoji očigledna namjera i ako bude trebalo tužit ćemo do kraja i Nogometni savez BiH UEFA-i. Kao što sam rekao imamo najbolje hehe pravne eksperte i očekujemo dobijanje licence. Žalbu ćemo predati u srijedu, a danas je uplaćena taksa u iznosu od 1.000 KM, rekao je Ustamujić.