Srcezelje je napisao/la: ↑čet avg 29, 2019 9:41 pm
storm_raider je napisao/la: ↑čet avg 29, 2019 9:03 pm
Plasman u grupe ne dolazi slucajno, niti sretno iskljucivo. Moras imati kvalitet i dugogodisnji, pa i decenijski kontinuiran rad. Pa onda ako bude i srece, dobro je.
Zvezda nema decenijski rad,prije 6 godina bili u stecajnom postupku.Zvezda ima pet stranaca u ekipi,od toga dvije crncuge,eto cake.
Nekad sam mislio da treba srediti klub, pa će doći rezultati i da taj proces treba trajati. Prevario sam se. Trebaju dvije stvari - pare i dobri stranci. Za 3 godine te eto hladno u grupama EL. Koliko god mi sređivali klub, nikad ne možemo doći do tih para koje su nam dovoljne. Jednostavno, ekonomska situacija je takva da ne može iznjedriti jak fudbalski kolektiv kroz sponzorisanje. Treba ti jak strateški partner i dovoljno pametan stručni štab koji može procijeniti koji stranci će činiti razliku i koji će znati to ukomponovati. Zvezda i Partizan igraju na krilima stranaca. Dinamo uvijek ima dobrih stranaca. Maribor najveće uspjehe imao sa strancima. Svi oni koštaju, a za to trebaju pare. Nažalost, takva je situacija u modernom fudbalu. I mi se moramo otrijezniti, gledati naprijed, težiti ka jednoj vrsti privatizacije, jer ozbiljne pare od grada, kantona, države... nikad nećemo dobiti. Sve ostalo znači tapkanje u mjestu. Ustvari nazadovanje, jer nas evo prestižu Armenci, Latvijci, Luksemburžani... Kad napraviš iskorak, eto još novca, pa je lako graditi klub u smislu da omladinski pogon digneš na viši nivo, da stadion završiš, da radiš projekte kao Dinamo s Olmom itd.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.