uto maj 28, 2019 9:15 pm
A i ja raspravljam s čovjekom koji smatra da je Hajduk dobro uređen (to koliko ih ismijavaju u Zagrebu i Rijeci je za sjesti i plakati). Hajduk koji je posljednju titulu osvojio u sezoni 2004/2005. Hajduk koji ima UBJEDLJIVO najviše navijača u Hrvatskoj (poslije Zvezde i u regiji), BOGATU historiju, koji ima EKSTRA stadion, SUPER uvjete za treniranje, sve što je klubu neophodno da bi se SVAKE godine borio za pehare. Bore li se? Ne bore. Ko je odgovoran? Rukovodstvo. Ko bira kod njih rukovodstvo, odnosno ko se pita? Navijači. I onda im krivi Dinamo, Mamić, HNS... pa kad poče i Rijeka nešto osvajati, svi im krivi, samo oni nisu. Toliko o njima i toliko o tome da se navijači nešto trebaju pitati.
Vedran Vukotić kojeg svi prizivate, uključujući i mene, je ZA ulazak investitora, a da to sve bude regulirano ugovorima kako bi se Željo zaštitio. Čovjek je za to jer zna kako stvari funkcioniraju u poslovnom svijetu i zna koliko dobrog to može donijeti Želji. Ponavljam, nisam za "divlje" prodaje sumnjivim licima, već sam za ozbiljnog investitora i da sve bude popraćeno ozbiljnim ugovorima. I dalje ne shvatam kako je ovo prodaja Željinog identiteta, ali hajde...
@Qooler, neznalico, Chelsea je jedan kultni engleski klub. Na utakmicama Chelseaja su, većinom, Londonci koji su tu već nekoliko generacija. Klub je bio uvijek dobro praćen, klub je uvijek imao veliku bazu navijača u Londonu. Dolaskom Romana su napravili upgrade i to je sve. Evo ti još jedan primjer. Roma je klub s baš velikom i bogatom historijom, ali vidiš da slabo trofeje osvajaju i nisu baš rezultatski najuspješniji. Ako se obistine priče, pa ih kupe Arapi i počnu osvajati trofeje, hoće li postati plastični klub bez navijača? Ne, nego će samo napraviti upgrade. To i nama treba.
@Le Blue, možemo pokušati, ali ćemo završiti kao Hajduk. Zašto gubiti vrijeme, kad možemo učiti na tuđim greškama?
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.