Plavanacija je napisao/la: ↑uto maj 28, 2019 4:02 pm
Neko je predložio da navijaca kupuju dionice kluba. To je fina ideja, ali kod nas to ne prolazi. Zasto? Nema vecih mahera za lopovluk od nas samih. Na taj nacin bi neko okupio 100 navijaca, pocastio, stavio po 1000KM u dzep i imao vecinu u klubu. I Misimovic i Amar gledaju svoj interes, tako da nisam ni na jednoj strani. Gledam samo pozitivne stvari, Miske je gradio, Amar je donosio titule i tu je kraj price. Zelji trenutno treba neka privremena opcija, koja ce dovesti do najmanje stete. Moja zelja je da se ukljuce legende kluba u pricu, jer zeljo je velika porodica. Pored legendi da se okupi ekipa koja ce znati navuci novac. To je prva faza koja se pod hitno treba uraditi. Druga faza je privatizacija, ali jasno definisana. Nama svima treba da bude jasno da niko ne poklanja svoj novac. Zato ne treba ocekivati da cemo dobro proci, jer svaka privatizacija je losa, ali ako ce osoba NN izgraditi stadion, ako cemo igrati u grupnim fazama Evropskih takmičenja, ja sam ZA. Sve ostalo, a pogotovo nasi ljudi da se pitaju od te price nema nista. Nadam se najboljem scenariju.
PS: jako mi tesko pada sto nema Evrope na Grbavici
Prijatelju ti govoriš o tome da bi neko prodao svoj interes? Nemo jda otkrivamo toplu vodu, eto najveći klub na svijetu tako živi.
Ja koji dam recimo 2000 KM za jednu dionicu i koji plaćam 400 KM/godišnje članarinu na ime vlasništva da se prodam nekome ko bi me počastio???? Smješno je to prijatelju. Onaj ko će dati tolike pare, neće se prodati za jednu kafu. On je vjerovatno zreo čovjek i sa tolikim parama je sam odokazao da voli Želju. Na kraju krajeva ako se neko i proda radi direknto protiv sebe. Ja ti garantujem da bi tih 99,9% bilo nepotkupljivo. Naravno uvjek i uvjek treba biti samo da jedan matični broj ima samo jednu dionicu. Nemoguće je posjedovati dvije dionice!
Sa tim pravilom (jedan matični broj - jedna dionioca) Željo bi bio balkanska Barcelona!!