uto nov 03, 2020 1:18 pm
Ne znam bas je cudna situacija sto se tice sastava, vjerujem da i Amar razbija glavu.
Prošli mec nam je pokazao kad Bekrić igra onako da i igra bude tecnija, Stila je igrao na svom nekom mjestu i odmah je bio bolji.
Zec koliko god bio van forme je neko ko ima neke drugacije kretnje i građenje lopte da pravi fin prostor ostalima.
Bojo solidan, cini mi se da se malo i "nabio" dok je pauzirao sto mi se svidja. Meša ko Meša mislim da ce odigrati derbi na svom nivou jer je on klasa, uz dodatnu motivaciju sumnjam da ce podbaciti i on mi je nekako najsigurniji pored Štile.
Mustafa je pokazao da je napredovao i ocekujem i od njega da bude na nivou predhodnih utakmica.
Veselinovic katastrofa, klupa.
Lendrića "napucati" na njih i nek grize.
Zadnja linija, Bekovi bezveze, Ikić top, prvi izbor. Drugi da sam ja Amar uigravao bih Miletica umjesto Ace, ali od tog nema ništa i stoperski par se zna.
Amar je sigurno primjetio sve nedostatke i vjerujjem da ce ukazati na njih, po meni najvise bi posvetio pažnje na Kosorica i njegovim visokim izlascima gdje cesto bude rupa nazad, to ne smije sutra raditi jer ce nas kazniti. Također bespotrebno nabijanje lopte naprijed, a znamo da su u prednosti stoperi Sarajeva u skoku tako da...
Po meni:
....................Erić........................
..Blažević-Ikić-Kosorić-Šehić....
....................Bojo.....................
........Meša..............Bekrić........
.........Štila..............Mustafa......
..................Lendrić..................
-Od Erića ocekujem da bude na nivou bez nekih gluposti.
-Blažević nek nazad bude skoncentrisan naprijed sta god uradi nek uradi, kad on krene naprijed neka Bojo bude osigurac.
-Šehiću dajem prednost zbog toga što je naše dijete, živi se za ove utakmice, nek hladne glave odigra i pokaže da mu je mjesto u prvih jedanaest. Treba li bolja motivacija?
-Stoperski par, vec sam gore opisao. Licno bi volio Miletic Ikic , Luka je preopasan u prekidu i cvrst nazad. Aco po meni nije nikad ni trebao biti vracen ali .. Uglavnom od Ace ocekujem mirnocu, dodavanje Boji, Bekricu, Meši , igramo kroz sredinu i uvijek ce mu se nuditi neko. Bez bespotrebnih izleta van svoje pozicije, zna cesto zalutati to ne smije biti slucaj sutra.
-Bojo - Bojo će biti spona između odbrane i sredine , od njega ocekujem brz protok lopte pokrivanje svoje pozicije, osigurac bekovima, Meši i Bekricu koji ce imati ofanzivnije zadatke. 60-70 solidnih minuta nek odradi, onda svjez Hajdarevic nek udje i radi ono sto zna, trči i pokriva prostor.
-Bekrić nek bukvalno ponovi proslu utakmicu ne treba nista bolje, nek ima slobodu da trazi prostor i nudi se, nek je rastrcan, brz protok lopte i igra ce automatski biti bolja.
-Meša zna svoj posao, nek je siguran na lopti, nek šuta kad ima priliku, ne sumnjam u njega.
-Štila nek radi šta god hoce, vjerujem da ce biti pažnja usmjerena na njega tako da ce drugi imati više prostora. Nek nam igraci padaju na 20-25 m jer ce im ga zabiti opet, to je Bogom dato.
-Mustafa slicna uloga kao Bekriću.
- Lendrić nek vrši pritisak, odvlaci stopere da rastereti Stilu i Mustafu i bit će dobro..
Ako sve bude po planu prva izmjena Hajdar-Bojo, druga Bekrić-Zec ( s tim da mustafa preuzima ulogu Bekrica), treća Lendrić-Hajrić da vidimo od cega je i ovaj momak.
Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."