YUGOKRAFT spaja trżišta rada. Za Vas. Za sve kvalifikacije. Pomażemo Vam da nadjete posao u Njemackoj. Besplatno i bez rizika.
www.yugokraft.de***

NIKOM TE NE DAMO!

Da li podrzavate ulazak Samira Cerica u Zeljeznicar?

Podrzavam, vjerujem da je prava osoba za Zelju
14 (25%)
Podrzavam, ali da dobije probni ugovor od 6 mjeseci
12 (22%)
Nisam siguran
14 (25%)
Ne podrzavam, nisam uvjeren u njegove dobre namjere
15 (27%)
 
Ukupno glasova: 55
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 15940
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 3:05 am

https://fkzeljeznicar.ba/100-godina-pon ... ala/43540/


Svi koji mogu neka se uključe, da se to napravi kako treba
Željezničar ante portas !
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 15799
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 7:51 am

storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 12:17 am
OldBlue je napisao/la:
čet okt 15, 2020 11:32 pm
Pozdrav navijačima i "guru"-navijačima, ovo je moj prvi i vjerovatno zadnji post, moram ovako početi ovako jer je očigledno da je upravo ovakva podjela među forum-navijačima na one koji hoče fudbal (i sve što ide uz to) i one koji su kao nešto na "višem" navijačkom nivou tj trpaju se u sve i svašta, malo komplikovano za početak ali objasniču kasnije. Odlučio sam se nakuckati ovaj post jer u zadnjih par godina uđem jednom mjesečno na ovaj forum i uvijek ista priča koja je po meni potpuno odbijajuča. Ja sam, generalno, obični navijač nisam ovaj "guru" sigurno, ništa specijalno, malo stariji čiko i, da skratim, koliko me sječanje služi uvijek je bilo navijačkih neslaganja kao uostalom i oko svega u realnom životu, ali ovakva mržnja, nemam druge riječi, koju ovdje iznose pojedinci prema Amaru Osimu je nevjerovatna i toliko postaje iritantna da mi nije jasan mentalni sklop ovih naših navijača a sa druge strane se stalno priziva neko tj Senad Misimović koji, usput rečeno, nije ispunio dio od onoga što je obečao a to je titula. I to sve prolazi bez ikakve reakcije uređivača ovog foruma!? Ovako se naprimjer o S.Petroviću nije smjelo ni misliti a ne napisati koliko ja pamtim objave ovdje.
Pratim ovaj(u zadnje vrijeme rijetko) i druge forume(još rjeđe) pet-šest godina unazad u nadi da ču pročitati nešto novo i pozitivno o Želji i moram priznati na ovom forumu je do unazad skoro dvije godine bilo podosta informacija koje su se pokazale tačnim dakle što bi se reklo moderno veze sa Upravom kluba su bile dosta bliske, to je činjenica, i ukazuje da je tadašnja Uprava ili pojedinci preko ovog foruma plasirala neke informacije što i jeste i nije dobro, dobro je zbog komunikacije sa navijačima a nije dobro jer u osnovi svaki internet forum je skup anonimnih korisnika i mogu se raditi razne "regularne" manipulacije. To vrijeme prošle Uprave može se analizirati na više načina i sa različitim ocjenama rada i uspjeha, jer samo očekivani uspjeh drži ljude tu gdje jesu(izuzev domačih političara). Rad Misimovićeve Uprave me podječa na rad Uprave iz sredine 80-ih godina kada je poslije velikog uspjeha u Europi i borbe za vrh one ex-Yu lige došlo do izgradnje sjeverne tribine(Ante Sučić) i pada sportskog "segmenta", ja sam tada bio student kupovao studentske godišnje i recimo '88 sam bio na svega 2-3 tekme, ipak Stojanče Idić nije ni tačka na i od Edina Bahtića, ukratko komentar moj je bio tada "beton je uredu i lijepo je to gledati ali ipak pogled završi na terenu i semaforu", Željo je jedva ostao par sezona u ligi, tek kada je vračen M.Ribar krenulo nabolje ali onda dođe rat...
Da ne budem Br.1, odmah ču preći na konkretno ono što mene boli su različiti aršini koje imaju ovi "guru"-i naprimjer recimo kada je se prije cca pet godina Šiljak bahatio i neku ponudu za Duljevića slao pitarima skoro svi oni na ovom forumu tada su to pozdravljali osim par postova protiv koji su zanemareni a sada nam se pitari smiju a i trebaju jer veliki direktor Šiljak nezna da se i na mobitelu može napraviti uplatnica i otpustiti poslije radnog vremena petkom navečer ili subotom kadgod(ja ovako star tu aplikaciju koristim više od pet godina)...i u tom pogledu napraviču jedan sažetak onako kako ga ja vidim kao navijač, žao mi je ako ko bude ljut što je izgubio vrijeme na čitanju ovog texta, odavno nisam nešto ovako dugačko nakucao.
Kratka analiza rada prethodne Uprave može se svesti, po meni, na tri bitne stvari, a prije svega toga činjenica je da opterečenost nedostatkom novca nije bila extremna jer priliv novca od Džekinog, Bajićevog i Hadžiahmetovićevog transfera kao i novac od uspješnog nastupa u Europi je pristizao i upotpunjavao jedan sasvim solidan Cash Flow, i neki lošiji finansijski manager od Misimovića bi znao to iskoristiti
- dakle, prvo ta prošla Uprava je zatekla velika dugovanja prema i fizičkim i pravnim licima a posebno poreznoj upravi gdje je uspješno napravljen reprogram dugovanja što je za svaku pohvalu
- drugo - ulaganja u ifrastrukturu su nešto što se itekako vidi(Istok) a posebno teren koji je je sjajan što se vidilo i kada je repka igrala ovu zadnju tekmu(120min) a priča da se ne održava i da propada je na staklenim nogama, čak mi je i jedan zadrti pitar priznao da je naš teren br1 u državi, dakle ukratko najviše moguče ocjene za infrastrukturu
- treće - ono najbolnije sportski segment je bio daleko iza ovih prethodnih jer dok se ovo sve infrastrukturno radilo Zrinjski i pitari su osvajali titule a kod nas je bio "propuh" na kamionu, hrpa igrača i trenera, grozne odluke bez ikakvog smisla i rezona naprimjer dovedu se neki "extra" veznjaci a igra i dalje onaj J.Blagojević otjera se D.Sadiković a dovede se U.Radinović("zlatna koka") itd itd, a meni su posebno dvije katostrofalne odluke srozale ugled S.Misimovića i V.Vukotića a to je prvo tjeranje Saše Papca jedno veliko fudbalsko ime je potrošeno nizašta uz veliko pitanje "znate li zašto ste ga doveli?", vjerovatno zato što se on razumije u neke poslove u koje se vi nerazumijete, tako bi to trebalo da bude i druga stvar je tjeranje A.Adžema nakon osvajanja Kupa !? jer je taj trofej, vjerovatno od ovih ovdje forum-"guru"-a, proglašen bezveznim nebitnim i dovede se lik iz BG-a koji je uradio to što je uradio, uglavnom sve urađeno u sportskom segmentu upučuje na to da se radilo bez ikakvog ozbiljnog plana nego samo traženje instant uspjeha.
Dakle, moram skratiti, zaključak po meni je, ako bi se reinkarnirala prethodna Uprava koja se priziva sa S.Misimovićem, V.Vukotićem i drugima šta bismo mi obični navijači mogli očekivati? Nekih dobrih transfera nije bilo a ni u Europi nismo imali sreće tako da od nekog očekivanog solidnog priliva novaca nema ništa što za sobom logično postavlja pitanje da li je započinjanje nastavka izgradnje infrastrukture(Jug) realno? Mada nam na ruku ide sukob saveza sa ZE pa bi se tu moglo možda štošta "ubrati" ali nije sigurno a što se tiče sportskog dijela tu bi trebali očekivati nekog kao Kostić, Krčmarević, Petrović i pretovaren kamion uz upitno osvajanje titule.
Ovo je sve od mene vjerovatno i previše, i da na kraju kažem još ja nevidim razloga da se A.Osim tjera iz kluba, on na kraju ipak ima više uspjeha a i znanja od svih drugih ranije spomenutih trenera a boljeg tandem S.M. i V.V. teško da može dovesti.
Dobrodosao i nadam se da ti/Vam ovo nece biti posljedni post. Papac je sam otisao zbog raznih dobacivanja i niko ga nije mogao vratiti nakon toga, ali da se ne vracamo, nemamo nista od toga, a mislim ni da nas nece napraviti pametnijima.

Kako dalje? - Mislim da je to pravo pitanje. Imamo sto imamo, bilo je sto je bilo, Zeljo ide dalje, zivot ide dalje. Sto se mene licno tice, ne znam koliko fudbalski klub moze biti ozbiljan u danasnjem vremenu ukoliko istupa kao Udruzenje i to mi je najveca briga. Besparica; toga je uvijek bilo, pogotovo nakon rata. Zeljeznicar je klub obicne raje, a obicna raja sastavlja kraj sa krajem, ali se bojim da je to za ozbiljan fudbalski klub vec davno proslo vrijeme, neko bi rekao "romantika". Danas da bismo opstali, ne smijemo hodati po tankoj liniji besparice i beznadja. Mislim da je jedini logican sljed privatizacija i naravno da je to mac sa dvije ostrice. Sta ti/Vi mislis/te?
U Bosni se ne igra ozbiljan fudbal. Za naše uslove je dovoljno.

O Evropi klub i ne treba razmišljati jer od tog nema ništa. U odnosu na Evropu dokazuju svi rezultati naših klubova i reprezentacije.

Ako nam treba investitor da uzmeš titulu u ovoj poluprofesionalnoj ligi onda ne znam.
OTJERAJTE BIVSE IGRACE!

Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar.

"I da zive ko Zeljeznicar sto zivi, da kazem da to nije neki ekstra zivot, nije to deluks. To je ono sta se izboris sam izboris, sto ustedis sam ustedis, i tu ima neka veza..."
 
Ludvig Leple
Postovi: 81
Pridružen/a: uto maj 30, 2017 9:10 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 9:24 am

OldBlue je napisao/la:
čet okt 15, 2020 11:32 pm
Pozdrav navijačima i "guru"-navijačima, ovo je moj prvi i vjerovatno zadnji post, moram ovako početi ovako jer je očigledno da je upravo ovakva podjela među forum-navijačima na one koji hoče fudbal (i sve što ide uz to) i one koji su kao nešto na "višem" navijačkom nivou tj trpaju se u sve i svašta, malo komplikovano za početak ali objasniču kasnije. Odlučio sam se nakuckati ovaj post jer u zadnjih par godina uđem jednom mjesečno na ovaj forum i uvijek ista priča koja je po meni potpuno odbijajuča. Ja sam, generalno, obični navijač nisam ovaj "guru" sigurno, ništa specijalno, malo stariji čiko i, da skratim, koliko me sječanje služi uvijek je bilo navijačkih neslaganja kao uostalom i oko svega u realnom životu, ali ovakva mržnja, nemam druge riječi, koju ovdje iznose pojedinci prema Amaru Osimu je nevjerovatna i toliko postaje iritantna da mi nije jasan mentalni sklop ovih naših navijača a sa druge strane se stalno priziva neko tj Senad Misimović koji, usput rečeno, nije ispunio dio od onoga što je obečao a to je titula. I to sve prolazi bez ikakve reakcije uređivača ovog foruma!? Ovako se naprimjer o S.Petroviću nije smjelo ni misliti a ne napisati koliko ja pamtim objave ovdje.
Pratim ovaj(u zadnje vrijeme rijetko) i druge forume(još rjeđe) pet-šest godina unazad u nadi da ču pročitati nešto novo i pozitivno o Želji i moram priznati na ovom forumu je do unazad skoro dvije godine bilo podosta informacija koje su se pokazale tačnim dakle što bi se reklo moderno veze sa Upravom kluba su bile dosta bliske, to je činjenica, i ukazuje da je tadašnja Uprava ili pojedinci preko ovog foruma plasirala neke informacije što i jeste i nije dobro, dobro je zbog komunikacije sa navijačima a nije dobro jer u osnovi svaki internet forum je skup anonimnih korisnika i mogu se raditi razne "regularne" manipulacije. To vrijeme prošle Uprave može se analizirati na više načina i sa različitim ocjenama rada i uspjeha, jer samo očekivani uspjeh drži ljude tu gdje jesu(izuzev domačih političara). Rad Misimovićeve Uprave me podječa na rad Uprave iz sredine 80-ih godina kada je poslije velikog uspjeha u Europi i borbe za vrh one ex-Yu lige došlo do izgradnje sjeverne tribine(Ante Sučić) i pada sportskog "segmenta", ja sam tada bio student kupovao studentske godišnje i recimo '88 sam bio na svega 2-3 tekme, ipak Stojanče Idić nije ni tačka na i od Edina Bahtića, ukratko komentar moj je bio tada "beton je uredu i lijepo je to gledati ali ipak pogled završi na terenu i semaforu", Željo je jedva ostao par sezona u ligi, tek kada je vračen M.Ribar krenulo nabolje ali onda dođe rat...
Da ne budem Br.1, odmah ču preći na konkretno ono što mene boli su različiti aršini koje imaju ovi "guru"-i naprimjer recimo kada je se prije cca pet godina Šiljak bahatio i neku ponudu za Duljevića slao pitarima skoro svi oni na ovom forumu tada su to pozdravljali osim par postova protiv koji su zanemareni a sada nam se pitari smiju a i trebaju jer veliki direktor Šiljak nezna da se i na mobitelu može napraviti uplatnica i otpustiti poslije radnog vremena petkom navečer ili subotom kadgod(ja ovako star tu aplikaciju koristim više od pet godina)...i u tom pogledu napraviču jedan sažetak onako kako ga ja vidim kao navijač, žao mi je ako ko bude ljut što je izgubio vrijeme na čitanju ovog texta, odavno nisam nešto ovako dugačko nakucao.
Kratka analiza rada prethodne Uprave može se svesti, po meni, na tri bitne stvari, a prije svega toga činjenica je da opterečenost nedostatkom novca nije bila extremna jer priliv novca od Džekinog, Bajićevog i Hadžiahmetovićevog transfera kao i novac od uspješnog nastupa u Europi je pristizao i upotpunjavao jedan sasvim solidan Cash Flow, i neki lošiji finansijski manager od Misimovića bi znao to iskoristiti
- dakle, prvo ta prošla Uprava je zatekla velika dugovanja prema i fizičkim i pravnim licima a posebno poreznoj upravi gdje je uspješno napravljen reprogram dugovanja što je za svaku pohvalu
- drugo - ulaganja u ifrastrukturu su nešto što se itekako vidi(Istok) a posebno teren koji je je sjajan što se vidilo i kada je repka igrala ovu zadnju tekmu(120min) a priča da se ne održava i da propada je na staklenim nogama, čak mi je i jedan zadrti pitar priznao da je naš teren br1 u državi, dakle ukratko najviše moguče ocjene za infrastrukturu
- treće - ono najbolnije sportski segment je bio daleko iza ovih prethodnih jer dok se ovo sve infrastrukturno radilo Zrinjski i pitari su osvajali titule a kod nas je bio "propuh" na kamionu, hrpa igrača i trenera, grozne odluke bez ikakvog smisla i rezona naprimjer dovedu se neki "extra" veznjaci a igra i dalje onaj J.Blagojević otjera se D.Sadiković a dovede se U.Radinović("zlatna koka") itd itd, a meni su posebno dvije katostrofalne odluke srozale ugled S.Misimovića i V.Vukotića a to je prvo tjeranje Saše Papca jedno veliko fudbalsko ime je potrošeno nizašta uz veliko pitanje "znate li zašto ste ga doveli?", vjerovatno zato što se on razumije u neke poslove u koje se vi nerazumijete, tako bi to trebalo da bude i druga stvar je tjeranje A.Adžema nakon osvajanja Kupa !? jer je taj trofej, vjerovatno od ovih ovdje forum-"guru"-a, proglašen bezveznim nebitnim i dovede se lik iz BG-a koji je uradio to što je uradio, uglavnom sve urađeno u sportskom segmentu upučuje na to da se radilo bez ikakvog ozbiljnog plana nego samo traženje instant uspjeha.
Dakle, moram skratiti, zaključak po meni je, ako bi se reinkarnirala prethodna Uprava koja se priziva sa S.Misimovićem, V.Vukotićem i drugima šta bismo mi obični navijači mogli očekivati? Nekih dobrih transfera nije bilo a ni u Europi nismo imali sreće tako da od nekog očekivanog solidnog priliva novaca nema ništa što za sobom logično postavlja pitanje da li je započinjanje nastavka izgradnje infrastrukture(Jug) realno? Mada nam na ruku ide sukob saveza sa ZE pa bi se tu moglo možda štošta "ubrati" ali nije sigurno a što se tiče sportskog dijela tu bi trebali očekivati nekog kao Kostić, Krčmarević, Petrović i pretovaren kamion uz upitno osvajanje titule.
Ovo je sve od mene vjerovatno i previše, i da na kraju kažem još ja nevidim razloga da se A.Osim tjera iz kluba, on na kraju ipak ima više uspjeha a i znanja od svih drugih ranije spomenutih trenera a boljeg tandem S.M. i V.V. teško da može dovesti.
Super si ti ovo poredao, ali ako gledaš samo sa jedne strane gledišta. Vidi ovako, pokušavaš da upakuješ nešto što se ne može upakovati ljudima koji razmišljaju (Faca je to objasnio u postu ispod), ali ok, imate potrebu da pravdate nekoga ko je srozao Klub do dna.

Što se tiče Saše Papca, njegov odlazak je isključivo rezultat tribine, tj., ljudi koji su bili i protiv njegovog dolaska u Klub, a dečko je bio i više nego korektran.

Svojim pisanjem svjesno nipodaštavaš sve ono što su ljudi uradili od 2015, pa do 23.12.2018, jer da znaš šta se sve uradilo i na koji način i uz koje spletke, Ti i slični tebi bi trebali sami prizivati Senada i Vedrana da se vrate. Ja sam bio spreman oprostiti sve rezultatske neuspjehe 5 godina dok se Klub ne bi stabilizovao u dijelu infrastrukture i naravno finansijski. Bilo je tu 2 puta skoro osvajanja titule, ali iz već poznatih razloga znamo šta se desilo i na koji način smo izgubili.

Da ne duljim i ne peglam sa detaljima svega što se dešavalo od 2015-2018, ljubazno, ali ljubazno te molim za jedan samo odgovor.

Zašto Amar i njegova uprava sada traže rješenje od "bivših" članova Uprave, koje su popljuvali i kojima su prijetili?
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 19764
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 9:42 am

Leon_Professional je napisao/la:
pet okt 16, 2020 7:51 am
storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 12:17 am
OldBlue je napisao/la:
čet okt 15, 2020 11:32 pm
Pozdrav navijačima i "guru"-navijačima, ovo je moj prvi i vjerovatno zadnji post, moram ovako početi ovako jer je očigledno da je upravo ovakva podjela među forum-navijačima na one koji hoče fudbal (i sve što ide uz to) i one koji su kao nešto na "višem" navijačkom nivou tj trpaju se u sve i svašta, malo komplikovano za početak ali objasniču kasnije. Odlučio sam se nakuckati ovaj post jer u zadnjih par godina uđem jednom mjesečno na ovaj forum i uvijek ista priča koja je po meni potpuno odbijajuča. Ja sam, generalno, obični navijač nisam ovaj "guru" sigurno, ništa specijalno, malo stariji čiko i, da skratim, koliko me sječanje služi uvijek je bilo navijačkih neslaganja kao uostalom i oko svega u realnom životu, ali ovakva mržnja, nemam druge riječi, koju ovdje iznose pojedinci prema Amaru Osimu je nevjerovatna i toliko postaje iritantna da mi nije jasan mentalni sklop ovih naših navijača a sa druge strane se stalno priziva neko tj Senad Misimović koji, usput rečeno, nije ispunio dio od onoga što je obečao a to je titula. I to sve prolazi bez ikakve reakcije uređivača ovog foruma!? Ovako se naprimjer o S.Petroviću nije smjelo ni misliti a ne napisati koliko ja pamtim objave ovdje.
Pratim ovaj(u zadnje vrijeme rijetko) i druge forume(još rjeđe) pet-šest godina unazad u nadi da ču pročitati nešto novo i pozitivno o Želji i moram priznati na ovom forumu je do unazad skoro dvije godine bilo podosta informacija koje su se pokazale tačnim dakle što bi se reklo moderno veze sa Upravom kluba su bile dosta bliske, to je činjenica, i ukazuje da je tadašnja Uprava ili pojedinci preko ovog foruma plasirala neke informacije što i jeste i nije dobro, dobro je zbog komunikacije sa navijačima a nije dobro jer u osnovi svaki internet forum je skup anonimnih korisnika i mogu se raditi razne "regularne" manipulacije. To vrijeme prošle Uprave može se analizirati na više načina i sa različitim ocjenama rada i uspjeha, jer samo očekivani uspjeh drži ljude tu gdje jesu(izuzev domačih političara). Rad Misimovićeve Uprave me podječa na rad Uprave iz sredine 80-ih godina kada je poslije velikog uspjeha u Europi i borbe za vrh one ex-Yu lige došlo do izgradnje sjeverne tribine(Ante Sučić) i pada sportskog "segmenta", ja sam tada bio student kupovao studentske godišnje i recimo '88 sam bio na svega 2-3 tekme, ipak Stojanče Idić nije ni tačka na i od Edina Bahtića, ukratko komentar moj je bio tada "beton je uredu i lijepo je to gledati ali ipak pogled završi na terenu i semaforu", Željo je jedva ostao par sezona u ligi, tek kada je vračen M.Ribar krenulo nabolje ali onda dođe rat...
Da ne budem Br.1, odmah ču preći na konkretno ono što mene boli su različiti aršini koje imaju ovi "guru"-i naprimjer recimo kada je se prije cca pet godina Šiljak bahatio i neku ponudu za Duljevića slao pitarima skoro svi oni na ovom forumu tada su to pozdravljali osim par postova protiv koji su zanemareni a sada nam se pitari smiju a i trebaju jer veliki direktor Šiljak nezna da se i na mobitelu može napraviti uplatnica i otpustiti poslije radnog vremena petkom navečer ili subotom kadgod(ja ovako star tu aplikaciju koristim više od pet godina)...i u tom pogledu napraviču jedan sažetak onako kako ga ja vidim kao navijač, žao mi je ako ko bude ljut što je izgubio vrijeme na čitanju ovog texta, odavno nisam nešto ovako dugačko nakucao.
Kratka analiza rada prethodne Uprave može se svesti, po meni, na tri bitne stvari, a prije svega toga činjenica je da opterečenost nedostatkom novca nije bila extremna jer priliv novca od Džekinog, Bajićevog i Hadžiahmetovićevog transfera kao i novac od uspješnog nastupa u Europi je pristizao i upotpunjavao jedan sasvim solidan Cash Flow, i neki lošiji finansijski manager od Misimovića bi znao to iskoristiti
- dakle, prvo ta prošla Uprava je zatekla velika dugovanja prema i fizičkim i pravnim licima a posebno poreznoj upravi gdje je uspješno napravljen reprogram dugovanja što je za svaku pohvalu
- drugo - ulaganja u ifrastrukturu su nešto što se itekako vidi(Istok) a posebno teren koji je je sjajan što se vidilo i kada je repka igrala ovu zadnju tekmu(120min) a priča da se ne održava i da propada je na staklenim nogama, čak mi je i jedan zadrti pitar priznao da je naš teren br1 u državi, dakle ukratko najviše moguče ocjene za infrastrukturu
- treće - ono najbolnije sportski segment je bio daleko iza ovih prethodnih jer dok se ovo sve infrastrukturno radilo Zrinjski i pitari su osvajali titule a kod nas je bio "propuh" na kamionu, hrpa igrača i trenera, grozne odluke bez ikakvog smisla i rezona naprimjer dovedu se neki "extra" veznjaci a igra i dalje onaj J.Blagojević otjera se D.Sadiković a dovede se U.Radinović("zlatna koka") itd itd, a meni su posebno dvije katostrofalne odluke srozale ugled S.Misimovića i V.Vukotića a to je prvo tjeranje Saše Papca jedno veliko fudbalsko ime je potrošeno nizašta uz veliko pitanje "znate li zašto ste ga doveli?", vjerovatno zato što se on razumije u neke poslove u koje se vi nerazumijete, tako bi to trebalo da bude i druga stvar je tjeranje A.Adžema nakon osvajanja Kupa !? jer je taj trofej, vjerovatno od ovih ovdje forum-"guru"-a, proglašen bezveznim nebitnim i dovede se lik iz BG-a koji je uradio to što je uradio, uglavnom sve urađeno u sportskom segmentu upučuje na to da se radilo bez ikakvog ozbiljnog plana nego samo traženje instant uspjeha.
Dakle, moram skratiti, zaključak po meni je, ako bi se reinkarnirala prethodna Uprava koja se priziva sa S.Misimovićem, V.Vukotićem i drugima šta bismo mi obični navijači mogli očekivati? Nekih dobrih transfera nije bilo a ni u Europi nismo imali sreće tako da od nekog očekivanog solidnog priliva novaca nema ništa što za sobom logično postavlja pitanje da li je započinjanje nastavka izgradnje infrastrukture(Jug) realno? Mada nam na ruku ide sukob saveza sa ZE pa bi se tu moglo možda štošta "ubrati" ali nije sigurno a što se tiče sportskog dijela tu bi trebali očekivati nekog kao Kostić, Krčmarević, Petrović i pretovaren kamion uz upitno osvajanje titule.
Ovo je sve od mene vjerovatno i previše, i da na kraju kažem još ja nevidim razloga da se A.Osim tjera iz kluba, on na kraju ipak ima više uspjeha a i znanja od svih drugih ranije spomenutih trenera a boljeg tandem S.M. i V.V. teško da može dovesti.
Dobrodosao i nadam se da ti/Vam ovo nece biti posljedni post. Papac je sam otisao zbog raznih dobacivanja i niko ga nije mogao vratiti nakon toga, ali da se ne vracamo, nemamo nista od toga, a mislim ni da nas nece napraviti pametnijima.

Kako dalje? - Mislim da je to pravo pitanje. Imamo sto imamo, bilo je sto je bilo, Zeljo ide dalje, zivot ide dalje. Sto se mene licno tice, ne znam koliko fudbalski klub moze biti ozbiljan u danasnjem vremenu ukoliko istupa kao Udruzenje i to mi je najveca briga. Besparica; toga je uvijek bilo, pogotovo nakon rata. Zeljeznicar je klub obicne raje, a obicna raja sastavlja kraj sa krajem, ali se bojim da je to za ozbiljan fudbalski klub vec davno proslo vrijeme, neko bi rekao "romantika". Danas da bismo opstali, ne smijemo hodati po tankoj liniji besparice i beznadja. Mislim da je jedini logican sljed privatizacija i naravno da je to mac sa dvije ostrice. Sta ti/Vi mislis/te?
U Bosni se ne igra ozbiljan fudbal. Za naše uslove je dovoljno.

O Evropi klub i ne treba razmišljati jer od tog nema ništa. U odnosu na Evropu dokazuju svi rezultati naših klubova i reprezentacije.

Ako nam treba investitor da uzmeš titulu u ovoj poluprofesionalnoj ligi onda ne znam.
Naravno da se moj post odnosi na trendove u svijetu, a ne u Bosni i da gledam ka Europi u tom postu. Inace necemo daleko odmaknuti od mahalskog kluba.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 15799
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 9:48 am

storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 9:42 am
Leon_Professional je napisao/la:
pet okt 16, 2020 7:51 am
storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 12:17 am


Dobrodosao i nadam se da ti/Vam ovo nece biti posljedni post. Papac je sam otisao zbog raznih dobacivanja i niko ga nije mogao vratiti nakon toga, ali da se ne vracamo, nemamo nista od toga, a mislim ni da nas nece napraviti pametnijima.

Kako dalje? - Mislim da je to pravo pitanje. Imamo sto imamo, bilo je sto je bilo, Zeljo ide dalje, zivot ide dalje. Sto se mene licno tice, ne znam koliko fudbalski klub moze biti ozbiljan u danasnjem vremenu ukoliko istupa kao Udruzenje i to mi je najveca briga. Besparica; toga je uvijek bilo, pogotovo nakon rata. Zeljeznicar je klub obicne raje, a obicna raja sastavlja kraj sa krajem, ali se bojim da je to za ozbiljan fudbalski klub vec davno proslo vrijeme, neko bi rekao "romantika". Danas da bismo opstali, ne smijemo hodati po tankoj liniji besparice i beznadja. Mislim da je jedini logican sljed privatizacija i naravno da je to mac sa dvije ostrice. Sta ti/Vi mislis/te?
U Bosni se ne igra ozbiljan fudbal. Za naše uslove je dovoljno.

O Evropi klub i ne treba razmišljati jer od tog nema ništa. U odnosu na Evropu dokazuju svi rezultati naših klubova i reprezentacije.

Ako nam treba investitor da uzmeš titulu u ovoj poluprofesionalnoj ligi onda ne znam.
Naravno da se moj post odnosi na trendove u svijetu, a ne u Bosni i da gledam ka Europi u tom postu. Inace necemo daleko odmaknuti od mahalskog kluba.
To je baš predaleko gledanje :D

Mi nismo ni u selu prvi i dominantni.
OTJERAJTE BIVSE IGRACE!

Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar.

"I da zive ko Zeljeznicar sto zivi, da kazem da to nije neki ekstra zivot, nije to deluks. To je ono sta se izboris sam izboris, sto ustedis sam ustedis, i tu ima neka veza..."
 
OldBlue
Postovi: 2
Pridružen/a: sri okt 14, 2020 2:28 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 10:11 am

Iskreno, mislio sam da se ne javljam i evo ipak odlučih da nakucam ovu repliku, izvini ali živ bio ne persiraj me, nisam baš toliko omatorio.
Znam da je Papac "samovoljno" otišao ali iz životnog iskustva znam da kada osjetiš da si negdje višak povuči češ se, njemu hvala što nije napravio cirkus oko svega toga kao neki drugi.
Što se tiče privatizacije ja mislim da je to izuzetno ozbiljan proces a u našem Željinom slučaju je i dodatno kompleksan u odnosu na druge fudbalske/hehe klubove koji se nemože tek tako prelomiti i odraditi a nažalost usko je povezan i sa politikom, više nego sa ekonomijom. Da pokušam objasniti zašto, radi se o tome da je FK Željo jedan od rijetkih čak i u regiji koji ima svoju 1/1 nekretninu, da ne ulazimo kako,otkud, zašto mada je i to jako važno, što bi trebalo biti a i jeste jako dobra startna pozicija ali(bez ovog "ali" nemože) u ovoj našoj Bosni zakon o sportu je uglavnom preuzet iz SR BiH i državna administracija koja se bavi time je, blago rečeno, traljava inertna nezainteresirana konfuzna protivrječna itd, ali nažalost omogučava hrpu blokada i to je glavni problem u našem slučaju. Ja lično bih volio da imamo jasnog večinskog vlasnika naprimjer ako može i ima interesa neka to odradi S.Misimović i uvjeren sam da bi neke stvari u toj situaciji drugačije radio nego prije. Dakle, glavni naš problem je u trenutnom zakonodavstvu države Bosne, ukratko ima jedno objašnjenje stanja kod nas koje je po meni najbolje a glasi "Bosna je mala bara puna krokodila" i ako ne paziš kako hodaš budeš začas progutan i nestaneš. Ovakav jedan pokušaj smo več preživili ako se sjetimo upada Đerzeleza odmah iza rata, možda i griješim i paranoičan sam ali meni je to tako izgledalo da su neki krokodili iz background-a bacali mamac da ispipaju stanje oko Želje. Dobar primjer su pitari i njihova privatizacija koja je prošla lagano jer nemaju grunta 1/1 samo ime imaju i sada otvoreno onaj krokodil N.Ajnadžić bi da "proda" gradski-olimpijski stadion Koševo za jednu marku vijetnamcu, a za taj stadion su naši roditelji izdvajali i svoj novac iz onih samodoprinosa ako se još neko sječa toga, žalosno. Da malo skratim, da ne budem previše dosadan, da pokušam zaključiti privatizacija u našem slučaju je potrebana neminovnost ali treba shvatiti da je kompleksna i treba je raditi u dva pravca, jedan je ekspertni dio koji bi trebalo da radi tim sastavljen od pravnika, ekonomista multidisciplinaran u svakom slučaju i drugi pravac je politički tj treba nekih likova iz politike jer bez njih naša privatizacija teško može i započeti zbog onog 1/1. Od trenutnih ljudi u našoj Upravi ja jedino vidim J.Badžaka da je sposoban za ove poslove i tu sigurno griješim vjerovatno ih još ima jer ja sam ipak samo obični navijač sa strane i nemam uvid u personalne kartone naše Uprave a i da imam moje mišljenje po tom pitanju ne bi trebalo da bude bitno. Moje mišljenje je da je privatizacija neminovnost koja če biti urađena i da sigurno sve neče proći lagano brzo...ko bude to radio treba biti uporan, imati dobre živce i biti spreman na svakve udare sa svih strana.
pozdrav
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 19764
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 10:13 am

Leon_Professional je napisao/la:
pet okt 16, 2020 9:48 am
storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 9:42 am
Leon_Professional je napisao/la:
pet okt 16, 2020 7:51 am


U Bosni se ne igra ozbiljan fudbal. Za naše uslove je dovoljno.

O Evropi klub i ne treba razmišljati jer od tog nema ništa. U odnosu na Evropu dokazuju svi rezultati naših klubova i reprezentacije.

Ako nam treba investitor da uzmeš titulu u ovoj poluprofesionalnoj ligi onda ne znam.
Naravno da se moj post odnosi na trendove u svijetu, a ne u Bosni i da gledam ka Europi u tom postu. Inace necemo daleko odmaknuti od mahalskog kluba.
To je baš predaleko gledanje :D

Mi nismo ni u selu prvi i dominantni.
Nazalost nismo - istina, ali zivimo u kapitalizmu, moramo makar pokusati tako razmisljati.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 19764
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 10:22 am

OldBlue je napisao/la:
pet okt 16, 2020 10:11 am
Iskreno, mislio sam da se ne javljam i evo ipak odlučih da nakucam ovu repliku, izvini ali živ bio ne persiraj me, nisam baš toliko omatorio.
Znam da je Papac "samovoljno" otišao ali iz životnog iskustva znam da kada osjetiš da si negdje višak povuči češ se, njemu hvala što nije napravio cirkus oko svega toga kao neki drugi.
Što se tiče privatizacije ja mislim da je to izuzetno ozbiljan proces a u našem Željinom slučaju je i dodatno kompleksan u odnosu na druge fudbalske/hehe klubove koji se nemože tek tako prelomiti i odraditi a nažalost usko je povezan i sa politikom, više nego sa ekonomijom. Da pokušam objasniti zašto, radi se o tome da je FK Željo jedan od rijetkih čak i u regiji koji ima svoju 1/1 nekretninu, da ne ulazimo kako,otkud, zašto mada je i to jako važno, što bi trebalo biti a i jeste jako dobra startna pozicija ali(bez ovog "ali" nemože) u ovoj našoj Bosni zakon o sportu je uglavnom preuzet iz SR BiH i državna administracija koja se bavi time je, blago rečeno, traljava inertna nezainteresirana konfuzna protivrječna itd, ali nažalost omogučava hrpu blokada i to je glavni problem u našem slučaju. Ja lično bih volio da imamo jasnog večinskog vlasnika naprimjer ako može i ima interesa neka to odradi S.Misimović i uvjeren sam da bi neke stvari u toj situaciji drugačije radio nego prije. Dakle, glavni naš problem je u trenutnom zakonodavstvu države Bosne, ukratko ima jedno objašnjenje stanja kod nas koje je po meni najbolje a glasi "Bosna je mala bara puna krokodila" i ako ne paziš kako hodaš budeš začas progutan i nestaneš. Ovakav jedan pokušaj smo več preživili ako se sjetimo upada Đerzeleza odmah iza rata, možda i griješim i paranoičan sam ali meni je to tako izgledalo da su neki krokodili iz background-a bacali mamac da ispipaju stanje oko Želje. Dobar primjer su pitari i njihova privatizacija koja je prošla lagano jer nemaju grunta 1/1 samo ime imaju i sada otvoreno onaj krokodil N.Ajnadžić bi da "proda" gradski-olimpijski stadion Koševo za jednu marku vijetnamcu, a za taj stadion su naši roditelji izdvajali i svoj novac iz onih samodoprinosa ako se još neko sječa toga, žalosno. Da malo skratim, da ne budem previše dosadan, da pokušam zaključiti privatizacija u našem slučaju je potrebana neminovnost ali treba shvatiti da je kompleksna i treba je raditi u dva pravca, jedan je ekspertni dio koji bi trebalo da radi tim sastavljen od pravnika, ekonomista multidisciplinaran u svakom slučaju i drugi pravac je politički tj treba nekih likova iz politike jer bez njih naša privatizacija teško može i započeti zbog onog 1/1. Od trenutnih ljudi u našoj Upravi ja jedino vidim J.Badžaka da je sposoban za ove poslove i tu sigurno griješim vjerovatno ih još ima jer ja sam ipak samo obični navijač sa strane i nemam uvid u personalne kartone naše Uprave a i da imam moje mišljenje po tom pitanju ne bi trebalo da bude bitno. Moje mišljenje je da je privatizacija neminovnost koja če biti urađena i da sigurno sve neče proći lagano brzo...ko bude to radio treba biti uporan, imati dobre živce i biti spreman na svakve udare sa svih strana.
pozdrav
Bas tako, sve si napisao sto mi je u glavi, to ce biti jako kompleksan proces, gdje mnogo stvari moze otici naopako i jako ce biti tu bitno imati nezavisan tim za monitoring samog procesa i ljudi ukljucenih. Sam tim ce morati raditi iskljucivo u interesu Kluba. Privatizacija je neminovnost.

@pojedinci, znam da je bilo svakakvih botova i pokusaja ovdje, ali nemojte skakati na prvi na svaki post, nema potrebe. Mislim sa bezveze covjeka napadate. Najlakse je krenuti od toga da su namjere pogresne, hajde da obrnemo taj stav. Ovaj forum je uvijek bio prepoznatljiv po prijateljskoj atmosferi za sve dobre namjernike i trenutno mi se ne svidja kuda idemo. Poradimo na tome svi, to je barem lako. Hvala!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
 
Avatar
Faca Sa Ulica
Postovi: 3753
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 7:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 10:30 am

OldBlue je napisao/la:
pet okt 16, 2020 10:11 am
Iskreno, mislio sam da se ne javljam i evo ipak odlučih da nakucam ovu repliku, izvini ali živ bio ne persiraj me, nisam baš toliko omatorio.
Znam da je Papac "samovoljno" otišao ali iz životnog iskustva znam da kada osjetiš da si negdje višak povuči češ se, njemu hvala što nije napravio cirkus oko svega toga kao neki drugi.
Što se tiče privatizacije ja mislim da je to izuzetno ozbiljan proces a u našem Željinom slučaju je i dodatno kompleksan u odnosu na druge fudbalske/hehe klubove koji se nemože tek tako prelomiti i odraditi a nažalost usko je povezan i sa politikom, više nego sa ekonomijom. Da pokušam objasniti zašto, radi se o tome da je FK Željo jedan od rijetkih čak i u regiji koji ima svoju 1/1 nekretninu, da ne ulazimo kako,otkud, zašto mada je i to jako važno, što bi trebalo biti a i jeste jako dobra startna pozicija ali(bez ovog "ali" nemože) u ovoj našoj Bosni zakon o sportu je uglavnom preuzet iz SR BiH i državna administracija koja se bavi time je, blago rečeno, traljava inertna nezainteresirana konfuzna protivrječna itd, ali nažalost omogučava hrpu blokada i to je glavni problem u našem slučaju. Ja lično bih volio da imamo jasnog večinskog vlasnika naprimjer ako može i ima interesa neka to odradi S.Misimović i uvjeren sam da bi neke stvari u toj situaciji drugačije radio nego prije. Dakle, glavni naš problem je u trenutnom zakonodavstvu države Bosne, ukratko ima jedno objašnjenje stanja kod nas koje je po meni najbolje a glasi "Bosna je mala bara puna krokodila" i ako ne paziš kako hodaš budeš začas progutan i nestaneš. Ovakav jedan pokušaj smo več preživili ako se sjetimo upada Đerzeleza odmah iza rata, možda i griješim i paranoičan sam ali meni je to tako izgledalo da su neki krokodili iz background-a bacali mamac da ispipaju stanje oko Želje. Dobar primjer su pitari i njihova privatizacija koja je prošla lagano jer nemaju grunta 1/1 samo ime imaju i sada otvoreno onaj krokodil N.Ajnadžić bi da "proda" gradski-olimpijski stadion Koševo za jednu marku vijetnamcu, a za taj stadion su naši roditelji izdvajali i svoj novac iz onih samodoprinosa ako se još neko sječa toga, žalosno. Da malo skratim, da ne budem previše dosadan, da pokušam zaključiti privatizacija u našem slučaju je potrebana neminovnost ali treba shvatiti da je kompleksna i treba je raditi u dva pravca, jedan je ekspertni dio koji bi trebalo da radi tim sastavljen od pravnika, ekonomista multidisciplinaran u svakom slučaju i drugi pravac je politički tj treba nekih likova iz politike jer bez njih naša privatizacija teško može i započeti zbog onog 1/1. Od trenutnih ljudi u našoj Upravi ja jedino vidim J.Badžaka da je sposoban za ove poslove i tu sigurno griješim vjerovatno ih još ima jer ja sam ipak samo obični navijač sa strane i nemam uvid u personalne kartone naše Uprave a i da imam moje mišljenje po tom pitanju ne bi trebalo da bude bitno. Moje mišljenje je da je privatizacija neminovnost koja če biti urađena i da sigurno sve neče proći lagano brzo...ko bude to radio treba biti uporan, imati dobre živce i biti spreman na svakve udare sa svih strana.
pozdrav
Papac je otisao zbog prozivanja pojedinaca(znamo kojih) te spominjanja porodice (zena i djeca)......to umotavanje u celofan nije u redu.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....
 
Avatar
Faca Sa Ulica
Postovi: 3753
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 7:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 11:15 am

storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 10:13 am
Leon_Professional je napisao/la:
pet okt 16, 2020 9:48 am
storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 9:42 am

Naravno da se moj post odnosi na trendove u svijetu, a ne u Bosni i da gledam ka Europi u tom postu. Inace necemo daleko odmaknuti od mahalskog kluba.
To je baš predaleko gledanje :D

Mi nismo ni u selu prvi i dominantni.
Nazalost nismo - istina, ali zivimo u kapitalizmu, moramo makar pokusati tako razmisljati.
Pa ona slika od sinoc ti je najbolji pokazatelj kako ljudi u klubu razmisljaju.
Sjede po kafanama i dogovaraju (razgovaraju) o buducem ustroju kluba.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....
 
Avatar
avlami97
Postovi: 4943
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 11:16 am

OldBlue je napisao/la:
čet okt 15, 2020 11:32 pm
Pozdrav navijačima i "guru"-navijačima, ovo je moj prvi i vjerovatno zadnji post, moram ovako početi ovako jer je očigledno da je upravo ovakva podjela među forum-navijačima na one koji hoče fudbal (i sve što ide uz to) i one koji su kao nešto na "višem" navijačkom nivou tj trpaju se u sve i svašta, malo komplikovano za početak ali objasniču kasnije. Odlučio sam se nakuckati ovaj post jer u zadnjih par godina uđem jednom mjesečno na ovaj forum i uvijek ista priča koja je po meni potpuno odbijajuča. Ja sam, generalno, obični navijač nisam ovaj "guru" sigurno, ništa specijalno, malo stariji čiko i, da skratim, koliko me sječanje služi uvijek je bilo navijačkih neslaganja kao uostalom i oko svega u realnom životu, ali ovakva mržnja, nemam druge riječi, koju ovdje iznose pojedinci prema Amaru Osimu je nevjerovatna i toliko postaje iritantna da mi nije jasan mentalni sklop ovih naših navijača a sa druge strane se stalno priziva neko tj Senad Misimović koji, usput rečeno, nije ispunio dio od onoga što je obečao a to je titula. I to sve prolazi bez ikakve reakcije uređivača ovog foruma!? Ovako se naprimjer o S.Petroviću nije smjelo ni misliti a ne napisati koliko ja pamtim objave ovdje.
Pratim ovaj(u zadnje vrijeme rijetko) i druge forume(još rjeđe) pet-šest godina unazad u nadi da ču pročitati nešto novo i pozitivno o Želji i moram priznati na ovom forumu je do unazad skoro dvije godine bilo podosta informacija koje su se pokazale tačnim dakle što bi se reklo moderno veze sa Upravom kluba su bile dosta bliske, to je činjenica, i ukazuje da je tadašnja Uprava ili pojedinci preko ovog foruma plasirala neke informacije što i jeste i nije dobro, dobro je zbog komunikacije sa navijačima a nije dobro jer u osnovi svaki internet forum je skup anonimnih korisnika i mogu se raditi razne "regularne" manipulacije. To vrijeme prošle Uprave može se analizirati na više načina i sa različitim ocjenama rada i uspjeha, jer samo očekivani uspjeh drži ljude tu gdje jesu(izuzev domačih političara). Rad Misimovićeve Uprave me podječa na rad Uprave iz sredine 80-ih godina kada je poslije velikog uspjeha u Europi i borbe za vrh one ex-Yu lige došlo do izgradnje sjeverne tribine(Ante Sučić) i pada sportskog "segmenta", ja sam tada bio student kupovao studentske godišnje i recimo '88 sam bio na svega 2-3 tekme, ipak Stojanče Idić nije ni tačka na i od Edina Bahtića, ukratko komentar moj je bio tada "beton je uredu i lijepo je to gledati ali ipak pogled završi na terenu i semaforu", Željo je jedva ostao par sezona u ligi, tek kada je vračen M.Ribar krenulo nabolje ali onda dođe rat...
Da ne budem Br.1, odmah ču preći na konkretno ono što mene boli su različiti aršini koje imaju ovi "guru"-i naprimjer recimo kada je se prije cca pet godina Šiljak bahatio i neku ponudu za Duljevića slao pitarima skoro svi oni na ovom forumu tada su to pozdravljali osim par postova protiv koji su zanemareni a sada nam se pitari smiju a i trebaju jer veliki direktor Šiljak nezna da se i na mobitelu može napraviti uplatnica i otpustiti poslije radnog vremena petkom navečer ili subotom kadgod(ja ovako star tu aplikaciju koristim više od pet godina)...i u tom pogledu napraviču jedan sažetak onako kako ga ja vidim kao navijač, žao mi je ako ko bude ljut što je izgubio vrijeme na čitanju ovog texta, odavno nisam nešto ovako dugačko nakucao.
Kratka analiza rada prethodne Uprave može se svesti, po meni, na tri bitne stvari, a prije svega toga činjenica je da opterečenost nedostatkom novca nije bila extremna jer priliv novca od Džekinog, Bajićevog i Hadžiahmetovićevog transfera kao i novac od uspješnog nastupa u Europi je pristizao i upotpunjavao jedan sasvim solidan Cash Flow, i neki lošiji finansijski manager od Misimovića bi znao to iskoristiti
- dakle, prvo ta prošla Uprava je zatekla velika dugovanja prema i fizičkim i pravnim licima a posebno poreznoj upravi gdje je uspješno napravljen reprogram dugovanja što je za svaku pohvalu
- drugo - ulaganja u ifrastrukturu su nešto što se itekako vidi(Istok) a posebno teren koji je je sjajan što se vidilo i kada je repka igrala ovu zadnju tekmu(120min) a priča da se ne održava i da propada je na staklenim nogama, čak mi je i jedan zadrti pitar priznao da je naš teren br1 u državi, dakle ukratko najviše moguče ocjene za infrastrukturu
- treće - ono najbolnije sportski segment je bio daleko iza ovih prethodnih jer dok se ovo sve infrastrukturno radilo Zrinjski i pitari su osvajali titule a kod nas je bio "propuh" na kamionu, hrpa igrača i trenera, grozne odluke bez ikakvog smisla i rezona naprimjer dovedu se neki "extra" veznjaci a igra i dalje onaj J.Blagojević otjera se D.Sadiković a dovede se U.Radinović("zlatna koka") itd itd, a meni su posebno dvije katostrofalne odluke srozale ugled S.Misimovića i V.Vukotića a to je prvo tjeranje Saše Papca jedno veliko fudbalsko ime je potrošeno nizašta uz veliko pitanje "znate li zašto ste ga doveli?", vjerovatno zato što se on razumije u neke poslove u koje se vi nerazumijete, tako bi to trebalo da bude i druga stvar je tjeranje A.Adžema nakon osvajanja Kupa !? jer je taj trofej, vjerovatno od ovih ovdje forum-"guru"-a, proglašen bezveznim nebitnim i dovede se lik iz BG-a koji je uradio to što je uradio, uglavnom sve urađeno u sportskom segmentu upučuje na to da se radilo bez ikakvog ozbiljnog plana nego samo traženje instant uspjeha.
Dakle, moram skratiti, zaključak po meni je, ako bi se reinkarnirala prethodna Uprava koja se priziva sa S.Misimovićem, V.Vukotićem i drugima šta bismo mi obični navijači mogli očekivati? Nekih dobrih transfera nije bilo a ni u Europi nismo imali sreće tako da od nekog očekivanog solidnog priliva novaca nema ništa što za sobom logično postavlja pitanje da li je započinjanje nastavka izgradnje infrastrukture(Jug) realno? Mada nam na ruku ide sukob saveza sa ZE pa bi se tu moglo možda štošta "ubrati" ali nije sigurno a što se tiče sportskog dijela tu bi trebali očekivati nekog kao Kostić, Krčmarević, Petrović i pretovaren kamion uz upitno osvajanje titule.
Ovo je sve od mene vjerovatno i previše, i da na kraju kažem još ja nevidim razloga da se A.Osim tjera iz kluba, on na kraju ipak ima više uspjeha a i znanja od svih drugih ranije spomenutih trenera a boljeg tandem S.M. i V.V. teško da može dovesti.
Osvrnuo bih se na ovo boldirano. Po meni nije gradnja Sjeverne tribine uticala na rezultatski "neuspjeh", jer je gradnja krenula krajem 1984., a svoj konačan oblik dobila krajem 1985., početkom 1986. godine. Upravo te 1985. smo igrali protiv Videotona u polufinalu Kupa UEFA. Razlog za nešto slabije rezultate nakon gradnje Sjevera leži u činjenici da nas je na ljeto 1986. napustio Ivica Osim, a UEFA generacija se počela osipati. Generacija koja je trebala igrati finale, a vjerovatno i osvojiti KUP UEFA, te pored toga osvojiti i Kup Maršala Tita (Slavko Njeguš) i bar jednu titulu SFRJ. Slično se desilo i sa "dinamit momcima", koje je predvodio Ribar, igravši 1/4 Kupa Uefa, osvojili titulu 1972., da bi 5 godina kasnije sa Ribarom ispali iz lige, Jednostavno, generacija se "rasula", zasitila...

phpBB [video]


Sportski pregled 25. kolo sezona 1985/86. Željo - Beograd 4:1. 20.4.1986. Sjever dobro popunjen.
Željo na 10:20 Trener Ivica Osim.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
jovanmaksimovic
Moderator
Postovi: 4886
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:56 am
Lokacija: tamo gdje niko ne zeli da bude
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 12:30 pm

avlami97 je napisao/la:
pet okt 16, 2020 11:16 am
OldBlue je napisao/la:
čet okt 15, 2020 11:32 pm
Pozdrav navijačima i "guru"-navijačima, ovo je moj prvi i vjerovatno zadnji post, moram ovako početi ovako jer je očigledno da je upravo ovakva podjela među forum-navijačima na one koji hoče fudbal (i sve što ide uz to) i one koji su kao nešto na "višem" navijačkom nivou tj trpaju se u sve i svašta, malo komplikovano za početak ali objasniču kasnije. Odlučio sam se nakuckati ovaj post jer u zadnjih par godina uđem jednom mjesečno na ovaj forum i uvijek ista priča koja je po meni potpuno odbijajuča. Ja sam, generalno, obični navijač nisam ovaj "guru" sigurno, ništa specijalno, malo stariji čiko i, da skratim, koliko me sječanje služi uvijek je bilo navijačkih neslaganja kao uostalom i oko svega u realnom životu, ali ovakva mržnja, nemam druge riječi, koju ovdje iznose pojedinci prema Amaru Osimu je nevjerovatna i toliko postaje iritantna da mi nije jasan mentalni sklop ovih naših navijača a sa druge strane se stalno priziva neko tj Senad Misimović koji, usput rečeno, nije ispunio dio od onoga što je obečao a to je titula. I to sve prolazi bez ikakve reakcije uređivača ovog foruma!? Ovako se naprimjer o S.Petroviću nije smjelo ni misliti a ne napisati koliko ja pamtim objave ovdje.
Pratim ovaj(u zadnje vrijeme rijetko) i druge forume(još rjeđe) pet-šest godina unazad u nadi da ču pročitati nešto novo i pozitivno o Želji i moram priznati na ovom forumu je do unazad skoro dvije godine bilo podosta informacija koje su se pokazale tačnim dakle što bi se reklo moderno veze sa Upravom kluba su bile dosta bliske, to je činjenica, i ukazuje da je tadašnja Uprava ili pojedinci preko ovog foruma plasirala neke informacije što i jeste i nije dobro, dobro je zbog komunikacije sa navijačima a nije dobro jer u osnovi svaki internet forum je skup anonimnih korisnika i mogu se raditi razne "regularne" manipulacije. To vrijeme prošle Uprave može se analizirati na više načina i sa različitim ocjenama rada i uspjeha, jer samo očekivani uspjeh drži ljude tu gdje jesu(izuzev domačih političara). Rad Misimovićeve Uprave me podječa na rad Uprave iz sredine 80-ih godina kada je poslije velikog uspjeha u Europi i borbe za vrh one ex-Yu lige došlo do izgradnje sjeverne tribine(Ante Sučić) i pada sportskog "segmenta", ja sam tada bio student kupovao studentske godišnje i recimo '88 sam bio na svega 2-3 tekme, ipak Stojanče Idić nije ni tačka na i od Edina Bahtića, ukratko komentar moj je bio tada "beton je uredu i lijepo je to gledati ali ipak pogled završi na terenu i semaforu", Željo je jedva ostao par sezona u ligi, tek kada je vračen M.Ribar krenulo nabolje ali onda dođe rat...
Da ne budem Br.1, odmah ču preći na konkretno ono što mene boli su različiti aršini koje imaju ovi "guru"-i naprimjer recimo kada je se prije cca pet godina Šiljak bahatio i neku ponudu za Duljevića slao pitarima skoro svi oni na ovom forumu tada su to pozdravljali osim par postova protiv koji su zanemareni a sada nam se pitari smiju a i trebaju jer veliki direktor Šiljak nezna da se i na mobitelu može napraviti uplatnica i otpustiti poslije radnog vremena petkom navečer ili subotom kadgod(ja ovako star tu aplikaciju koristim više od pet godina)...i u tom pogledu napraviču jedan sažetak onako kako ga ja vidim kao navijač, žao mi je ako ko bude ljut što je izgubio vrijeme na čitanju ovog texta, odavno nisam nešto ovako dugačko nakucao.
Kratka analiza rada prethodne Uprave može se svesti, po meni, na tri bitne stvari, a prije svega toga činjenica je da opterečenost nedostatkom novca nije bila extremna jer priliv novca od Džekinog, Bajićevog i Hadžiahmetovićevog transfera kao i novac od uspješnog nastupa u Europi je pristizao i upotpunjavao jedan sasvim solidan Cash Flow, i neki lošiji finansijski manager od Misimovića bi znao to iskoristiti
- dakle, prvo ta prošla Uprava je zatekla velika dugovanja prema i fizičkim i pravnim licima a posebno poreznoj upravi gdje je uspješno napravljen reprogram dugovanja što je za svaku pohvalu
- drugo - ulaganja u ifrastrukturu su nešto što se itekako vidi(Istok) a posebno teren koji je je sjajan što se vidilo i kada je repka igrala ovu zadnju tekmu(120min) a priča da se ne održava i da propada je na staklenim nogama, čak mi je i jedan zadrti pitar priznao da je naš teren br1 u državi, dakle ukratko najviše moguče ocjene za infrastrukturu
- treće - ono najbolnije sportski segment je bio daleko iza ovih prethodnih jer dok se ovo sve infrastrukturno radilo Zrinjski i pitari su osvajali titule a kod nas je bio "propuh" na kamionu, hrpa igrača i trenera, grozne odluke bez ikakvog smisla i rezona naprimjer dovedu se neki "extra" veznjaci a igra i dalje onaj J.Blagojević otjera se D.Sadiković a dovede se U.Radinović("zlatna koka") itd itd, a meni su posebno dvije katostrofalne odluke srozale ugled S.Misimovića i V.Vukotića a to je prvo tjeranje Saše Papca jedno veliko fudbalsko ime je potrošeno nizašta uz veliko pitanje "znate li zašto ste ga doveli?", vjerovatno zato što se on razumije u neke poslove u koje se vi nerazumijete, tako bi to trebalo da bude i druga stvar je tjeranje A.Adžema nakon osvajanja Kupa !? jer je taj trofej, vjerovatno od ovih ovdje forum-"guru"-a, proglašen bezveznim nebitnim i dovede se lik iz BG-a koji je uradio to što je uradio, uglavnom sve urađeno u sportskom segmentu upučuje na to da se radilo bez ikakvog ozbiljnog plana nego samo traženje instant uspjeha.
Dakle, moram skratiti, zaključak po meni je, ako bi se reinkarnirala prethodna Uprava koja se priziva sa S.Misimovićem, V.Vukotićem i drugima šta bismo mi obični navijači mogli očekivati? Nekih dobrih transfera nije bilo a ni u Europi nismo imali sreće tako da od nekog očekivanog solidnog priliva novaca nema ništa što za sobom logično postavlja pitanje da li je započinjanje nastavka izgradnje infrastrukture(Jug) realno? Mada nam na ruku ide sukob saveza sa ZE pa bi se tu moglo možda štošta "ubrati" ali nije sigurno a što se tiče sportskog dijela tu bi trebali očekivati nekog kao Kostić, Krčmarević, Petrović i pretovaren kamion uz upitno osvajanje titule.
Ovo je sve od mene vjerovatno i previše, i da na kraju kažem još ja nevidim razloga da se A.Osim tjera iz kluba, on na kraju ipak ima više uspjeha a i znanja od svih drugih ranije spomenutih trenera a boljeg tandem S.M. i V.V. teško da može dovesti.
Osvrnuo bih se na ovo boldirano. Po meni nije gradnja Sjeverne tribine uticala na rezultatski "neuspjeh", jer je gradnja krenula krajem 1984., a svoj konačan oblik dobila krajem 1985., početkom 1986. godine. Upravo te 1985. smo igrali protiv Videotona u polufinalu Kupa UEFA. Razlog za nešto slabije rezultate nakon gradnje Sjevera leži u činjenici da nas je na ljeto 1986. napustio Ivica Osim, a UEFA generacija se počela osipati. Generacija koja je trebala igrati finale, a vjerovatno i osvojiti KUP UEFA, te pored toga osvojiti i Kup Maršala Tita (Slavko Njeguš) i bar jednu titulu SFRJ. Slično se desilo i sa "dinamit momcima", koje je predvodio Ribar, igravši 1/4 Kupa Uefa, osvojili titulu 1972., da bi 5 godina kasnije sa Ribarom ispali iz lige, Jednostavno, generacija se "rasula", zasitila...

phpBB [video]


Sportski pregled 25. kolo sezona 1985/86. Željo - Beograd 4:1. 20.4.1986. Sjever haman pun.
Željo na 10:20 Trener Ivica Osim.
ima mnogo razloga zasto smo opali poslije 1985. godine. do utakmice sa videotonom smo bili u vrhu lige i jos uvijek smo mogli da uzmemo titulu, medjutim nakon ispadanja od madjara, smo igracki i mentalno pali, i nanizali nekoliko poraza i na kraju nismo ni evropu obezbjedili... sljedeca sezona sa istim igrackim kadrom i ivicom, smo poceli ocajno prvenstvo pa smo neko vrijeme bili i 17. na tabeli, tek na proljece 1986. smo stabilizovali redove i uspjeli da se vratimo na pobjednicke staze. Na kraju te sezone smo bili 7. i malo je falilo da uhvatimo evropu. tek tada odlazi ivica i naravno da vise nismo bili u mogucnosti da se borimo za trofeje ali jos uvijek smo imali jak kadar sezone 86/87 gdje smo opet za dlaku propustili evropu... tek poslije 1987. kada vecina igraca iz UEFA generacije je otisla, smo bili primorani da se hvatamo mladih igraca (sliskovica, stanica, milosevica, katana... ) i trebalo je naravno vremena da se ti igraci formiraju... da nije bilo rata, siguran sam da bi ta generacija osvojila titulu jugoslavije! tako da je pad poceo u aprilu 1985. nakon videotona ali se konacno vidio tek 1987/1988 godine. i samo jednom smo zapravo bili u opasnosti da ispadnemo... 89. osim toga bili smo relativno sigurni u ligi...
100/94/37/34 - i to je to!
 
Avatar
avlami97
Postovi: 4943
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 12:49 pm

@Jovane, sve znam.
Poenta mi je bila da gradnja sjeverne tribine nije bila razlog nešto lošijih rezultata nakon gradnje, a izgrađena je 1985. godine. Odlaskom Švabe i rasipanjem Uefa generecije je došlo do pada nakon par godina. Mislim da smo se borili za opstanak one godine kada nas je preuzeo pokojni Jozo Bukal. Tada smo fakat igrali loše. Tih godina su se pojavili pored pobrojanih mladih igrača i Gordan Vidović, Milan Pavlović (kapiten zlatnih Čileanaca), Jasminko Velić, potom Elvir Baljić, Pehlivanović... i da se nije zakuhalo ta generacija bi sigurno ostvarila velike rezultate, kao što su i većina njih ostvarili strašne inostrane karijere. Mario Stanić igrao u velikim klubovima, Velić panatanaikos, Katana Anderleht, Vidović Belgija, Elvir Baljić dogurao do Reala...
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u pet okt 16, 2020 12:51 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
NeodgovorniPojedinac
Postovi: 149
Pridružen/a: uto nov 05, 2019 4:06 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 12:56 pm

Malo je ružno Ivicu i Amara stavljati u isti kontekst, bez obzira što su "rod" i isto se prezivaju.
Nije fer prema gospodinu Ivici, to definitivno nije zaslužio!
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 19764
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 1:16 pm

Faca Sa Ulica je napisao/la:
pet okt 16, 2020 11:15 am
storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 10:13 am
Leon_Professional je napisao/la:
pet okt 16, 2020 9:48 am


To je baš predaleko gledanje :D

Mi nismo ni u selu prvi i dominantni.
Nazalost nismo - istina, ali zivimo u kapitalizmu, moramo makar pokusati tako razmisljati.
Pa ona slika od sinoc ti je najbolji pokazatelj kako ljudi u klubu razmisljaju.
Sjede po kafanama i dogovaraju (razgovaraju) o buducem ustroju kluba.
Koliko znam toga je uvijek bilo u nekoj mjeri.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
 
Avatar
Faca Sa Ulica
Postovi: 3753
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 7:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 1:47 pm

storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 1:16 pm
Faca Sa Ulica je napisao/la:
pet okt 16, 2020 11:15 am
storm_raider je napisao/la:
pet okt 16, 2020 10:13 am

Nazalost nismo - istina, ali zivimo u kapitalizmu, moramo makar pokusati tako razmisljati.
Pa ona slika od sinoc ti je najbolji pokazatelj kako ljudi u klubu razmisljaju.
Sjede po kafanama i dogovaraju (razgovaraju) o buducem ustroju kluba.
Koliko znam toga je uvijek bilo u nekoj mjeri.
Istina,ali nikada nismo bili u ovako zayebanoj i ozbiljnoj situaciji.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....
 
Avatar
BHDragons
Postovi: 1881
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:05 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 2:18 pm

Ovdje se Misimović nikad nije spominjao od strane nas kako kažeš žetona, nenavijača, mrzitelja Amara, itd. Vi ga prvi uvijek spominjete jer je pokušao rastjerati kriminalnu hobotnicu oko Želje od koje su nažalost neki imali dobrano koristi, a izgleda da nažalost nije uspio u tom naumu. Što se tiče nas navijali smo za Želju i prije Senada i poslije Senada ćemo. Nama je Željo najbitniji, a vi samo tako nastavite praviti vještačke podjele i neprijatelje od ljudi koji su čak i živote stavljali na odbranu Grbavice i Želje. Samo jako, daleko ćemo dogurati...
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 15940
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 3:51 pm

viewtopic.php?p=479332#p479332

Ko nije tipovo nek tipuje
Željezničar ante portas !
 
damirfile
Postovi: 3053
Pridružen/a: pon feb 22, 2016 11:03 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 8:36 pm

Fino će izgledati ova tribina u Mostaru. Velež je ogroman napredan u infrastrukturi uradi. Bez neke velike pomoći države i grada nešto slično nama sa istokom.
 
Avatar
bogi
Moderator
Postovi: 2524
Pridružen/a: ned maj 14, 2017 7:04 pm
Lokacija: Sa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 16, 2020 9:00 pm

AsharaK je napisao/la:
pet okt 16, 2020 3:51 pm
viewtopic.php?p=479332#p479332

Ko nije tipovo nek tipuje
Ja sam tipovao prijatelju :kafa:
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 54 gosta.
 

 

Prijava  •  Registracija