Neraaa je napisao/la: ↑uto jun 16, 2020 7:44 pm
samo_plavo je napisao/la: ↑uto jun 16, 2020 4:54 pm
Neraaa je napisao/la: ↑uto jun 16, 2020 4:32 pm
Sjeca li se neko Amarove izjave kad je dosao da ne treba previše igrača mjenjati? Sto je naravno istina i za klub dugoročno dobro... A sta kazu cinjenice? Amarov sastav na prvoj proljetnoj utakmici sa Radnikom: Vedran, Sinisa, Sipa, Bogi, Pavić, Hajdar, Šabanadžović, Ramović, A.Zec, Veseli i Krpić... Koliko ovih igrača ce poceti nakon godinu i po... Jedan ili dva?
Amar je najbolje trener za Zelju, to je moje mišljenje, ali pretjeruje i on... Narodski sto bi se reklo pregoni...
Ma pusti te priče. Nije ovo Engleska ili neka liga od ovih top 5 pa da možeš držati igrače, bez velikog prometa svaki prelazni rok.
Ovo je jedna od najgorih liga u Europi iz koje svaki igrač odlazi čim mu se otvori prilika. Realno je da se stalno mijenjaju igrači. Onaj kome smeta što svaki prelazni rok ode 10 i dođe 10 igrača, nek ide pratiti ove ozbiljnije i profesionalne lige...
Samo nek mjenjaju, po tvom... Sad nek protjeraju 10 i nek novih 10 dovedu... Pa kad se upoznaju, opet rastjerati i dovesti nove. U neka doba, vraćati one koje smo otjerali i tako se vrtiti, to je formula za uspijeh...
Pa misliš da je meni drago što je tako? Druže, ovo je Bosna. Eto ti daj plan. Nemoguće je, svaki igrač jedva čeka što prije da ode. Radije će ići da igra na Malti, u Latviju, Litvaniju i sl. nego da ostane ovdje. Normalno, neće niko da igra džaba, da ne dobije platu po 2-3 mjeseca... Isto tako, sve fudbalski slabije zemlje od nas imaju bolju infrastrukturu. Ne možeš sprovesti u djelo to o čemu pričaš sve dok se infrastruktura kod svih klubova ne dovede na normalan nivo. Hajde bar mi možemo time da se pohvalimo, ali karina nam je kad nemamo love i kad plate kasne. Nije bitan Amar, jer da dovedeš za trenera ne znam ti koga, kamioni igrača će dolaziti i odlaziti. Sve dok se ne napravi plan i sistem, sve dok savez ne počne raditi za dobrobit fudbala... gledat ćemo autobuse igrača svaki prelazni rok. Ja ti kažem, malo realnosti, ovo je Bosna. Zamisli na kakvom smo dnu kad i oni prosječni igrači jedva čekaju bilo kakvu priliku da se ispale odavde... Opet kažem, kome se ne sviđa što se stalno mijenjaju igrači, nek ide gledati neku ozbiljniju ligu.