Previše se ti baviš "njima", a petokolonaši nam u sopstvenom klubu havariju prave i prave i prave...fcz je napisao/la: ↑ned jun 07, 2020 5:48 amDruze, opaska ti je u najmanju ruku blesava i nenavijacka.Dominic je napisao/la: ↑sub jun 06, 2020 4:10 pmDruze, opaska ti je u najmanju ruku blesava i kratkovida. Vidi, ako ostavimo po strani privrzenost najdrazem klubu gdje sam vise od tri decenije, tebi ne bi bilo lose malo vise edukacije, prihvati se malo knjige a i casova logike, ako ima u dobojskom kraju gdjegod. Ozbiljan sam a ti kako hoces.
Prije svega, kako bi to mogli ostaviti privrzenost klubu po strani? Nije li bit fudbala podrska navijaca? A nije li bit tih istih navijaca podrska klubu koji vole? I ti sad u tu sinergiju, u tu jednacinu dodajes varijablu koja tu nikako ne pripada.
Nije bolan sve u brojci (iako trenutno ispred svake nase brojke stoji minus). Ima nesto i u ljubavi, ima nesto i u casti. Odredjene dame na Lasvi kazu "Da" svakome ko ponudi dovoljno. Ali one su one a mi smo mi. Mi smo valjda oni koji bastine Joskovu ideju - a on je rekao ne. I zato recimo i mi ne.
Jaki su oni gore ko zemlja, da se ne lazemo. Nisu oni vise oni, nema tog kluba vise, ali taj nusprodukt kapitalizma koji nosi njihovo ime je jak. I ako vec nemamo para da mu se suprotstavimo na taj nacin, suprotstavimo mu se ljubavlju i inatom. Ne tek da njima suknemo, vec da ostanemo svoji. Da ostanemo Zeljo.
Ako se ono malo cetalja ostalih u Sarajevu (i nek mi niko na ovo ni ne pokusa kontrirati jer oni sto su sinoc slavili Miletov poklon nisu nista drugo nego cetalji!) ponosi onim sto je neko od njih napravio, neka im. Ali nema razloga da im se prodamo. Nema razloga da im damo da rade sto su njihova braca radila 92' (jos jednom, ko se ne slaze s ovim, moze se sa mnom naci uzivo pa da mu objasnim).
Pitari su jednaki cetaljima, ili cak gori. Tacka. Kraj.
Ko to ne procesuira u svojoj glavi ili je lud ili je zaostao u vremenu kad su Svabo i Slino normalno mogli popiti kafu.
Odbacimo vise te lazne kvazipatriotske ideale. Imas u zivotu stvari koje su ti dodijeljene i koje biras. Dodijeljena mi je porodica, birao sam Zelju i zenu. Nekakvog "brata" po imenu, pasosu ili po ko zna vec cemu mi nikad niko nece nametnuti. A dovoljno sam iskusan i samosvjestan da vidim ko mi je neprijatelj. Tako da po cijenu bilo cega - cetaljskim podguznim muhama NEMA mjesta na Grbavici!
Ali jok, svi su drugi dušmani, krivi, svi nas mrze, podapinju i sl.
Što nije uopšte daleko od istine.
Ali prvo prečešljati sopstvenu vojsku, riješiti se kukolja, pa tek onda moralisati...
Tu se krije odgovor zašto smo tu gdje jesmo, slabašni, ranjivi, pič*asti...