PlaviVlak je napisao/la: ↑sri jun 03, 2020 10:18 am
Norsborg je napisao/la: ↑sri jun 03, 2020 10:13 am
Moj utisak je da I nasima ovo odgovara, imamo sigurnih 200000, smanjenje plata, odlasci pojedinaca koje nece placati, nema troskova za odigravanje utakmica. Pravila kazu da u Evropu idu 3 prvoplasirana kluba, plus pobjednik kupa. Znaci da je Borac neregularno cetvrti ucesnik. KUP SE MOGAO I MORAO ODIGRATI. Ako se Siroki ili Gosk budu zalili UEFI eto nam belaja. CISTO UPLITANJE POLITIKE. Zasto sute Siroki i Gosk, niko I'm nije imao pravo od uzeti mogucnost osvajanja kupa I izlaska u Evropu.
I ja sam siguran sto posto, da je apsolutno nelegalno ne odigrati završnicu kupa. Francuzi su prekinuli ligu, ali čim prođe period zabrane igraju finale Kupa prije početka sezone, isto je i s Holandijom.
Ja mislim da je sve to proračunato i iskalkulisano do u najsitnije detalje i da nema govora da će doći do bilo kakve žalbe.
Svi smo svjedoci animoziteta Širokog i Zrinjskog u zadnjih nekoliko godina nakon što je HDZ sve pare od svih mogućih svojih kompanija počeo pumpati u Zrinjski, Čović se nerijetko slika i objavljuje slike u majicama Zrinjskom itd. i rezultat toga je bio neviđeni dušmanluk između hrvatskih klubova kada je Široki ginuo na Pecari protiv Zrinjskog ne bi li im oteo titulu i na kraju donio pitarima, što su i uradili na kraju.
Vjerovatno su na kraju skontali da, što zbog glasova, što zbog njihovog identiteta, im je bolje imati 2 jaka kluba sa šahovnicom koji će gurati prefiks "hrvatski" i u paštetu umjesto jednog, a najbolji primjer je ova štimaljka tendera od neki dan od strane Elektroprivrede HZHB. Vjerovatno je to znak nekog početka relaksacije odnosa među njihovim življem i početak ponovnog pumpanja para i u Široki, i postoji objektivna mogućnost da su ucijenjeni šutnjom po pitanju prekida lige i kupa da bi se nastavilo sa takvim saradnjama i vidovima pomoći.
Zrinjski realno nije imao šanse boriti se za titulu u eventualnom nastavku sezone, pa je i vuk sit i ovce na broju. I najbitnije za Zrinjski je da će ove sezone biti nosioci u izvlačenju parova za EL, tako da im je to dvostruki orgazam.
A GOŠK je samo kolateralna šteta. Ako takav klub, sa onakvim spikerima i ispadima, uspije bilo šta kod UEFA-e, ja ću se preseliti u Gabelu.