čet okt 31, 2019 7:17 pm
Iskreno nakon duzeg perioda brinem se za naseg Zelju i njegovu blizu i dalju buducnost... Mnogo toga je receno, ispricano.. ovaj ima misljenje za ove, za one, treba ovako, bolje je da je bilo drugacije i milion raznih prica gdje se nekako vrtimo u krug oko istog, a velika velicina je upravu i zeli samo dobro nasem Zelji.
Ali hajmo pokusati ostaviti sve probleme i problemcice po strani, daj da pricamo konkretno sta se moze uraditi. Ubrzo dolazi taj izbor clanova skupsine(koliko sam skontao u decembru se biraju svi calnovi skupsine, novi a i ovi stari se mogu birati).
Hajmo postaviti i poksati odgovoriti na konkretna pitanja u vezi ovoga: Na koji nacin aktivni clanovi kluba biraju novu skupstinu?Koliko jedan clan moze predloziti potencijalnih clanova skupstine? Ko vrsi odabir skupstinara, ako je neka komsija pri klubu , ko nju bira i formira? Sta STATUT tacno govori o izboru clanova skupstine, da li aktivni clanovi daju prijedloge a konacni odabir donosi ta komisija, ili se ide po broju prijedloga(u sta sumnjam da je tako) ?
Hajmo pokusati sastaviti spisak Zeljovaca od bar njih 20, koji bi htjeli, mogli i bili sposobni dio Skupstine FK Zeljeznicar?
Pred nama je kljucni izbor, jer skupstina je ta koja bira UO I NO Kluba, i kojoj odgovaraju i polaze racune oni koji su na celu kluba. Trebamo mi voljitelji naseg Zelje da usmjerimo nase snage da izaberemo najbolje, najhrabrije i nasposobnije medju nama da budu na celu Naseg kluba, koji ce svojim radom i zalaganjem otkloniti strahove i tegobu a donijeti nama vise radosti i srece , a nasem klubu uspjehe i titule. Vjerujem i znam kao i vecina vas da ima ljudi koji zele i sposobni su doprijeniti a jednostavno nije se doslo do njih, nisi predlozeni niti ponudjeni.
Trebamo biti pametni u narednom periodu, mozemo puno toga, pokazali smo to u vise navrata..