ned avg 18, 2019 4:37 pm
Svako tekmu gleda svojim očima i iznosi sopstveno, a neki i "nametnuto" mišljenje.
Mi, dok smo igrali neku formaciju 4-4-2 ili 4-4-1-1, smo dobro stajali sa duplim blokom u dvije linije i isturenim Erminom i Krpom. Izlaskom Ermona u 70. minuti, smo prešli na našu klasičnu 4-2-3-1 i to je izgledalo dosta lošije. Zadnjih 20 minuta Sloboda nas je nadigrala, iako su do tada bili poprilično inferiorni i osim sporadičnih pokušaja, nisu ništa napravili. Gol Bekrića, ne računam, jer se desio iz prekida, a on je majstorski pogodio. Zadnjih 20 minuta Sloboda je imala više u plućima, nego mi i to se odrazilo na igru, kao i na konačan rezultat.
Formaciju sa po 4 igrača u dvije linije smo igrali i u Zenici protiv Čelika i to nam je donijelo rezultat. Nadam se da će isti sistem igre biti postavljen i u Širokom. Premda ova formacija izgleda kao krajnje ofanzivna, to tako ne izgleda jer ispred svog gola imamo dupli blok, koji neutrališe protivnika, a rival ne može svim silama napadati, jer su gore Krpa i Ermin, koji vežu najmanje 3-4 igrača + golman.
Po meni igrač utakmice Bekrić, koji je postigao ekstra gol i asistirao za konačan rezultat, čime gosti mogu i moraju biti zadovoljniji. Da se tekma igrala u Tuzli, igrač utakmice bi mi bio Dado, koji je imao isti učinak kao i Bekrić
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.