Posto pratis rad doticnog sigurno si si jos svasta nesto upratio sta je sve Selimovic rekao od kad je dosao u Zeljuzeljeznicka21 je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 6:39 pmNe kazem da je neispravno nego da su koristili racunovodstvene metode koje su apsolutno ispravne, a koje ne odrazavaju realnu situaciju u 2018., Selimovic je rekao na skusptini da su transfer Sabana racunali kao prihod u 2018. iako on to nije te da su odredjene troskove prebacili u 2019. i na kraju svoje pozajmice povukli krajem 2018., a trebali u maju 2019. sto je poljuljalo budzet kluba, s obzirom da se niko nije javio da isto demantuje, ovo je vrlo vjerovatno istina i molim te da me ne napadas jer ovo nisam ja izmislio, ovo su informacije sa skupstine koje je skupstina primila k znanju s obirom da niej bilo demantaMATORI je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 5:51 pmNE LAZI!zeljeznicka21 je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 5:06 pm
jos na to dodaj da je prosla uprava usminkala izvjestaje za 2018. , zavrsili smo u minusu ali zbog odgodjenog knjizenja razlicitih troskova i unaprijed knjizenja prihoda ispalo je da smo u plusu, a nismo bili
Nezavisna revizorska agencija potvrdila da je knjizeno ISPRAVNO.
E zato i ja kazem. Ako ne ulaze pare u klub a neko ih nekim dogovorom dobija ok, ali nasi indijanci su kroz blagajnu kluba ranije isplacivali. Slazem sw i ja sam protiv isplata na ruke ali to rade svi i stede pare i niko ih ne zajwbava. Postujem i ja drzavu ali drzava treba ili sve dovesti u ravnopravan polizaj ili radimo isto ko i ostali. Ja sam reagovao jer au neki pisali kao da sa minimalcem dolazimo u probleme sto nije tacno ako se nw radi kroz klubublehas je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 3:23 pmPa ovo i ja govorim. Pare koje ostali isplaćuju na ruke ne ulaze u klub nikako zato im porezna ne može ništa. Maleni su pokušali ovo zaobići na razne načine, ali sve su prilke da će ih porezna dobro opaliti po ušima.ponosannavas je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 2:56 pmN emože biti manjak na blagjani zbog prijavljivanja na minimalac. Nema to veze jedno s drugim. Druig klubovi rade ovako. PPotpišu ugovor na minimalac i to ih pravno kao klub obavezuej a ostatak plate mu daje ili neki sponzor u kešu ili neko treći. AKo minimalac redovno uplaćuješ i porez na taj minimalac sve je ok. KO može znati da ja nekom dajem keš. Problem je bio što su ranije isplaćivali indijanci pare sa blagajne a nije bilo pravne osnove po kojoj su trebali isplatiti.
EDIT: Sretno mali. Nadam se potpisu i ovog SUbašića. NIsam ga prije gedlao jer nisam pratio Kakanj ali odličan je mali.
I da se razumijemo. Ja sam protiv isplata na ruke. Svi znamo srati kako nam država ne valja, kako ne valja ovo, kako ne valja ono, a samo gledamo kako da je zajebemo. Mi trebamo svim silama da se borimo da se promjeni zakon po kojem se na plate sportista plaća 70ak % dadžbina...
INSANU!zeljeznicka21 je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 6:39 pmNe kazem da je neispravno nego da su koristili racunovodstvene metode koje su apsolutno ispravne, a koje ne odrazavaju realnu situaciju u 2018., Selimovic je rekao na skusptini da su transfer Sabana racunali kao prihod u 2018. iako on to nije te da su odredjene troskove prebacili u 2019. i na kraju svoje pozajmice povukli krajem 2018., a trebali u maju 2019. sto je poljuljalo budzet kluba, s obzirom da se niko nije javio da isto demantuje, ovo je vrlo vjerovatno istina i molim te da me ne napadas jer ovo nisam ja izmislio, ovo su informacije sa skupstine koje je skupstina primila k znanju s obirom da niej bilo demantaMATORI je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 5:51 pmNE LAZI!zeljeznicka21 je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 5:06 pm
jos na to dodaj da je prosla uprava usminkala izvjestaje za 2018. , zavrsili smo u minusu ali zbog odgodjenog knjizenja razlicitih troskova i unaprijed knjizenja prihoda ispalo je da smo u plusu, a nismo bili
Nezavisna revizorska agencija potvrdila da je knjizeno ISPRAVNO.
Cuj pitar gospodin
Još gospodin tražio da se friziraju izvještaji i normalno ljudi odbili.
Sta je sad?Ko ruzio?
Poslali ga brici
Ja fakat malo toga znam u vezi s ovom tematikom. Ali, AKO JE MOGUĆE TO O ČEMU SE GOVORI, prijavimo igrače na 500 maraka, a kroz UGOVOR O DJELU dobijaju ostatak od neke firme. Porez je manji na takve ugovore, ako sam ja dobro vidio svoje godišnje izvještaje.
Gojakov otac, ako je slusati Adzema, nije ucjenjivao. Neka vjeruje ko kome hoce. Koji je Adzemov interes da izmislja?Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 7:19 pmKoji sistem smo mi imali? Mi smo bili na putu ka sistemu ali udaljeni jos bar 3-4godine. Ne pricajte pricu za malu djecu, sistem nije moguc dok nemas zdravu sredinu za to. Druga stvar sad trebamo ovdje energiju crpiti na Durakovicu. Uvjete realne nemas da ga zadrzis kad ti je konkurencija Red Bull Salzburg. Zao je meni sto je tako al to je realnost. Treca stvar zajahali na Hodzica i Gojaka, a sta cemo s ostalim vedetama koje smo kao pustili pocevsi od Halilovica, Vile, Novoselca, Mulica koji su svi redom bili aman zaman talenti isli vani, pa sad igraju po Sutjesci ili sta ti ja znam.
Gojakov otac je ucjenivao sve redom, isplatilo mu se nama nije, ali zamisli kakav bi ti majmun ispao da neko mora igrati zato sto otac/menadzer te ucjenuju jer jebiga talenat je jer klub moze zaraditi na njemu. Kako bi se drugi igraci osjecali, i jos gore to da postane praksa pa zbog jednog dobrog 54 druga losa tako moramo trpiti.
I prekinite pisati bajke da su nam izvjestaji ispravni. Nisu frizirani su, i Misimovic i co za to nisu krivi vec iskljucivo Siljak svojim postupcima iza zastora i raznoraznim igrarijama.
To je uobicajena praksa na Balkanu i Istoku generalno. Imali smo mi vec slicnih iskustava ranije...kvalitet je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 7:33 pmJa fakat malo toga znam u vezi s ovom tematikom. Ali, AKO JE MOGUĆE TO O ČEMU SE GOVORI, prijavimo igrače na 500 maraka, a kroz UGOVOR O DJELU dobijaju ostatak od neke firme. Porez je manji na takve ugovore, ako sam ja dobro vidio svoje godišnje izvještaje.lupam fakat.
Ja mislim da svi klubovi u ligi, uključujući nas, trebaju raditi na neki "prevarantski" način, sve dok se ne usvoje normalna zakonska rješenja koja će biti mnogo bolja za hehe kolektive. Porez od nekih 20% bi bio ok, ovako je previše. Ali kako se izboriti za bilo šta dok nemamo udruženje premijerligaša, dok je Savez ovakav kakav jeste...
Upravo tako, ako je mali Faruk već fizički dosta spreman za seniorski fudbal(a jeste), ako ima kvalitet, pa zar ga nije bolje pridružiti tu prvom timu i dati mu šansu kao posebnom talenttu i pokazati mu koliko nam znači za budućnost. Njemu je 17 godina, on je mlad, ali ako želi biti veliki igrač, a ne samo talenat on već mora biti u blizini prvog tima i ozbiljnog fudbala. Uvijek zaboravimo Amira koji je sa 17 godina počeo igrati, sa 18 postao ozbiljan igrač prvog tima, jedan od najboljih i na polusezoni, kad nije još imao 19 godina napravio transfer od pola miliona eura.Charlie Sheen je napisao/la: ↑uto jun 25, 2019 7:29 pmJA mislim da mi bas previse cekamo da gurnemo omladince u vatru dok u svijetu postaje normalno da neki 17,18 godisnjaci vode svoje timove kod nas u ligi koja je najgora na svijetu je mlad i zelen.
Recimo Mujaric koji je meni bas lijepo izgledao, da je imao Zaimoviceve minute mozda bi sad imali ako nista boljeg igraca od Zaima, sa bekovima smo muku mucili i razno razni antitalenti su uzmali ogromne pare a za manje pare je mogao neki junior to pokriti i sada bi ako nista imali solidnog beka za nasu ligu...
Ne shvatam zasto bjezimo toliko od te djece i djeluje mi da imamo neki macehinski odnos prema njima.