Avatar
Charlie Sheen
Postovi: 2025
Pridružen/a: uto mar 01, 2016 1:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:03 pm

Evo blokiran racun, ***** li vam majku svima grobari svetinje.
 
Avatar
cikazubo
Postovi: 5533
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:12 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:04 pm

A sta je jug trebao po vama gospodo ?
Skidati glave, skandirati pogrdno, praviti belaj ili sta ?
Bice uskoro poznati stavovi grupe..
 
Avatar
RokElsner44
Postovi: 703
Pridružen/a: pet dec 14, 2018 10:04 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:07 pm

Veceras prozivka, opet gledati bogija,asima,zajmovica. Zar to nece Osim sve rastjerati? Hoce li bar jedan od ovih otici?
 
Avatar
shzna
Postovi: 4521
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 3:55 pm
Lokacija: GRBAVICA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:08 pm

cikazubo je napisao/la:
sub jun 15, 2019 2:04 pm
A sta je jug trebao po vama gospodo ?
Skidati glave, skandirati pogrdno, praviti belaj ili sta ?
Bice uskoro poznati stavovi grupe..
Forum navijaci..
1987
 
Fanzi
Postovi: 354
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:58 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:10 pm

Sto niste dosli na Vils? Lijepo druzenje. Zaista, sveto mi je sto sam ostavio posao, zenu i dijete da bih vam se pravdao sto ruznu rijec nisam Siljku uputio. Moje vrijeme, koje ste vi potrosili na sve drugo... Nema potrebe da vam se pravda iko, ali ni vi da bezobrazno insinuirate.
Jug je samo jedan!
 
Avatar
LARSSON
Tema Autor/ica
Postovi: 24007
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:11 pm

Izgleda da je ta agencija želila samo da proda novi računovodstveni program Panteon koji ni do danas ne funkcioniše. Dok se novi program nije kupio bilo je da oni imaju opstrukciju od mene stare agencije i stare uprave. NO je cijelo vrijeme upozorava da nije vrijeme za novu agenciju za šta postoje i zapisnici sa sastanaka NO.

Inače od dolaska u klub UO je imao fobiju od bivšeg UO kao opstrukcija, nema dokumentacije nema ništa. Za sve ovo nisu imali argumente, jer je trebalo samo izvaditi iz registratora i našlo bi se.


Pročitao sam da je nova UO donijela u klub 2.3 mil. Gdje su te pare? Ja i administracija smo naplatili transfere u iznosu od 900.000 sponzori 300.000 i UO uzeo kredit od 240.000 i to je sve, ne znam kako su objavili 2.3 mil.


Što se tiče sponzora za UO. Njihov doprinos je ravan nuli. Za pet mjeseci posredstvom UO potpisani i realizovani su ugovori u iznosu od 51.700 kao i dvije donacije 30.000. Na moje insistiranje da je UO da donosi novac u klub što može potvrditi g. Terzić da niko nije mogao ući u UO bez 50.000. Dobio sam odgovor daj mi mjesečno 3.500 pa ću tražiti sponzore.

Što se tiče prijema u radni odnos generalnog sekretara i osobe za marketing, raspisan je konkurs reda radi, a sekretar je odmah počeo raditi prije završetka konkurs i bez provedenih procedura uz mjesečnu platu na probnome radu KM 1.800. Istom je predsjednik kluba i bonus od 5.000 KM za izlazak kluba u Evropu kao da je igrač.


Zanimljivo
Kartoteka - http://forum.sport1.ba/viewtopic.php?f=51&t=814
 
Avatar
cikazubo
Postovi: 5533
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:12 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:13 pm

"U Željezničaru sam počeo raditi 2014 godine. Do tada sam radio u privredi bez ijedne mrlje i u skladu sa zakonom. U tome periodu svi su računi bili blokirani. Svaki dan su dolazile tužbe za neplaćanje. Struja, voda, plin telefoni su stalno isključivani . Plate igračima smo isplaćivali u dvije tri rate. Uposlenicima se dugovalo po 30 plata. Ipak je klub funkcionisao zahvaljujući predsjedniku, nekolicini članova UO Osimu i meni.


Moj doprinos u klubu od 2014-te je da sam počeo aktivnosti na zakonitom poslovanju kluba što nije bilo nimalo lako i trebalo je vremena. U narednom periodu klub je raskinuo saradnju sa 17 uposlenika, što penzije što sporazumni raskidi. Svih tih 17 osoba je bilo isplaćeno i niko nije pravio problem.

Moj finansijski doprinos za pet i po godina iznosi 2.344 miliona sponzorskih ugovora. Dogovorio generalnog sponzora za 150.000 Zirat banku i obavijestio predsjednika kluba Gredića . Iz nekih razloga taj se ugovor prolongirao, ali je na kraju i realizovan. Svjedok Gredić i Amira.

U sudskim sporovima protiv kluba ustedio 455.000 KM.

Od opstina kantona i grada i kant. i fed ministarstava obezbijedio klubu 1.92 mil. Za sve navedeno postoje i materijalni dokazi. Prodajom igrača u 2015. godini klub je postao finansijski stabilan toliki da smo imali oročena sredstva u iznosu od € 500.000. Sa dosta igrača raskinuo ugovore na najbolji načlin po klub. Administracija je bila na zavidnom nivou. Krajem 2018 god 3 člana administracije napuštaju klub. Što je bio veliki gubitak za administraciju.

Skupština

Na skupštini sam predočio sve finansijske obaveze kluba kao i kreditna zaduženja ali i sredstva koja klub treba naplatiti po osnovu sponzorskih ugovora i transfera . Tako da nitko ne može reći da nije znao.

Više puta sam napominjao da klub ima obavezu prema Sport Unitedu za novi teren i hibrid. Predsjednika kluba upozoravao za ovu obavezu i da se po naplaćenim transferima treba izvršiti plaćanje , međutim predsjednik me poslušao u dva navrata te je Sport Unitedu ukupno plaćeno 120.000 . Pošto se usmeni dogovor sa Sport Unitedom nije ispoštovao, ta firma je jučer blokirala sve račune kluba da bi se naplatilo 343.000 i o ovome sam upozoravao na skupštini u decembru tako da nisu mogli recć da neznaju .

O ovome se šuti, a ko je kriv možda direktor. Ako je direktor kriv i dobio otkaz onda za ovaj slučaj je kriv predsjednik i UO i oni trebaju dobiti otkaz .Kanton nam je uplatiio 150.000 za infrastrukturu u januaru. Ta sredstva se moraju pravdati. Ovom blokadom i pravdanje tih sredstava je upitno a možda kanton traži da se sredstva vrate.

Dolaskom novog UO doneseno je ovlaštenje za potpisivanje akata i korištenje pečata, na osnovu Statuta član 2 stav 2. Gdje piše da predsjednik kluba potpisuje naloge za plaćanje. I koristi pečat br.1 . Direktor kluba uz supotpis predsjednika kluba potpisuje akte koji po svome sadržaju ne mogu biti finansijske prirode ili imati finansijske efekte po klub. Dostavlja fin.instit.uz supotpis predsjednika kluba polog pazara i specifikacije. Znači a na osnovu i statuta za plaćanje je zadužen predsjednik kluba a ne direktor.

Januar mjesec član UO je izjavio da ako daje pare, želi da ima svoga knjigovođu i to odmah. NO se ogradio od ovoga prijedloga i dao preporuku da nije vrijeme za promjenu knjigovodštene agencije dok stara trenutna agencija ne završi završni račun . UO je podržao prijedlig člana UO i donesena je odluka da se angažuje nova agencija. Napominjem da sam oćekivao da taj član UO donese značajna finans.sredstva u klub , ali je njegovo učešće u klubu je bilo 15.000 donacije i 5.850 sponzor utakmice gdje je klub većinu tih sredstava potrošio za poklone. Od toga trenutka u klubu nije funkcionisao knjigovodstveno račuvodstveni sistem. Izgleda da je ta agencija želila samo da proda novi računovodstveni program Panteon koji ni do danas ne funkcioniše. Dok se novi program nije kupio bilo je da oni imaju opstrukciju od mene stare agencije i stare uprave. NO je cijelo vrijeme upozorava da nije vrijeme za novu agenciju za šta postoje i zapisnici sa sastanaka NO.

Inače od dolaska u klub UO je imao fobiju od bivšeg UO kao opstrukcija, nema dokumentacije nema ništa. Za sve ovo nisu imali argumente, jer je trebalo samo izvaditi iz registratora i našlo bi se.

Moje mišljenje i siguran sam da bi se kolaps kluba sa novom UO mogao spriječiti da su Džindo i Pešto reagovali na vrijeme što se tiče komunikacija u klubu između mene UO i NO. Sve se više počelo govoriti da nešto ne štima u klubu. Vidjelo se i to u svemu . Sve se vrtilo u krug, sastanci UO i NO po tri sata, a ništa konkretno i glavna stvar ko će pare donijeti. Organizovan je sastanak. Međutim organizovani sastanak se nije održao jer UO nisu došli. Što je proizvelo i ostavku g. Terzića i Hodžića, a Enis nije ni bitan. Članovi NO su shvatili da ova UO nema potencijala i kapaciteta da vode klub. Njihov stav je bio da se UO mora proširiti sa kvalitetnim ljudima koji će donijeti novac. Međutim poznati članovi UO nisu bili za jer bi se oni izgubili i ne bi predstavljali ništa u klubu.

Pročitao sam da je nova UO donijela u klub 2.3 mil. Gdje su te pare? Ja i administracija smo naplatili transfere u iznosu od 900.000 sponzori 300.000 i UO uzeo kredit od 240.000 i to je sve, ne znam kako su objavili 2.3 mil.

Što se tiče sponzora za UO. Njihov doprinos je ravan nuli. Za pet mjeseci posredstvom UO potpisani i realizovani su ugovori u iznosu od 51.700 kao i dvije donacije 30.000. Na moje insistiranje da je UO da donosi novac u klub što može potvrditi g. Terzić da niko nije mogao ući u UO bez 50.000. Dobio sam odgovor daj mi mjesečno 3.500 pa ću tražiti sponzore. Ja i Amira smo napisali da ćemo u 2019. godini donijeti 897.000 sponzora i da UO donese toliko i super je. Međutim kažu da oni nisu za sponzore. Izuzev Lizde koji se maksimalno angažovao. Primjer organizacija prisustva djece iz Goražda i Srebrenice. Jedan human gest. Po pitanju troškova ko plaća kažu partneri kluba. Platio je samo Lizde 350 svojim novcem a partnera i UO nigdje a napravilu su pozamašan trošak.

Pred početak proljetnog dijela prvensta napomenuo sam UO da je potrebno da kupe VIP karte i da za to imaju određene benificije, kao i ulaz sa vozilom . To je staro nepisano pravilo kluba i treba ga poštovati. Međutim to niko nije uradio, ali su tražili da ih čeka njihovo označeno mjesto za P.

Nesuglasice sa NO

Njihova je komunikacija bila viber grupa u kojoj nismo bilo NO i ja. Prije dvije sezone nismo igrali u Evropi ko je kriv, niko nije bio kriv, a sada direktor. Polovici ljudi je drago što nismo dobili licencu. Što se tiče licenciranja kluba na osnovu pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, za licenciranje je odgovoran generalni sekretar kluba, a ne direktor. Što se tiče prijema u radni odnos generalnog sekretara i osobe za marketing, raspisan je konkurs reda radi, a sekretar je odmah počeo raditi prije završetka konkurs i bez provedenih procedura uz mjesečnu platu na probnome radu KM 1.800. Istom je predsjednik kluba i bonus od 5.000 KM za izlazak kluba u Evropu kao da je igrač. Na kraju važno je napomenuti da sva plaćanja kluba odobrava predsjednik kluba, koji mi je prebacio zašto sam ja dao nalog da se plate struja i voda u mjesecu januaru. Od tada sva plaćanja u klubu vrši predsjednik kluba, direktor nema odgovornosti za plaćanja.

Pošto su predsjednik i UO u svome saopštenju iznijeli stav da će tužiti Zirat banku za nadoknadu štete predložio bih da ostanu u klubu do okončanja spora sa bankom".
 
djoxxx1921
Postovi: 926
Pridružen/a: ned apr 16, 2017 9:20 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:15 pm

Nismo ni svjesni u kakvom smo kolapsu...
 
Avatar
Durgo
Prijatelj foruma
Postovi: 1954
Pridružen/a: pon mar 27, 2017 12:53 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:18 pm

bogi je napisao/la:
sub jun 15, 2019 10:36 am
Durgo je napisao/la:
sub jun 15, 2019 10:33 am
bogi je napisao/la:
sub jun 15, 2019 10:29 am
Selimovic vilsom do masinskog sa grupicom ahbaba medju kojima je i 2/3 rumena brigadira sta ce oni tu? Hah..
Jesi vidio :)
Mene stid ispred njega Allaha mi.
A onaj kabadahija iz SBB se rezmahao kao da je sarajevo oslobodio.
DOŠLA JE ISTINA, A NESTALO JE LAŽI. LAŽ, ZAISTA, NESTAJE!!!
 
Avatar
cipiripi
Prijatelj foruma
Postovi: 1436
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:32 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:19 pm

Auuuuuii sta su uradili od kluba, jeb.em li ti Selimovicu fakultet i sve sta nam uradi od kluba
Od kad sam se rodio Želju sam zavolio, plava mi je boja mila Božija je volja bila.
 
Avatar
Elegant
Postovi: 6870
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 11:48 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:20 pm

Vrucina ucinila svoje raja se razisla.

Neka nam je Bog na pomoci sa ovakim ljudima u klubu, od nacina kako su dosli, ZASTO su dosli, i sta su uradili do danas.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u sub jun 15, 2019 2:21 pm, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
 
dell21
Postovi: 2028
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 6:39 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:20 pm

cikazubo je napisao/la:
sub jun 15, 2019 2:04 pm
A sta je jug trebao po vama gospodo ?
Skidati glave, skandirati pogrdno, praviti belaj ili sta ?
Bice uskoro poznati stavovi grupe..
ne poziva se 15 dana na skupstinu a pri tome ni jedan zahtjev da se uputi istoj. ne sjedi se i smije sa covjekom koji je klub ostetio u zadnji mjesec preko milion km... treba imati stav ,zauzeti stav i drzati se tog stava. Poslije ovog na sljeecem okupljanju ce doci samo takvi ko ti ni upola ko ovo dans. i sam znas da je raja razocarana na sta smo spali. ljudi nam se igraju sa klubom a mi se zezamo .
 
Avatar
flux
Postovi: 462
Pridružen/a: pon mar 21, 2016 1:37 pm
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:20 pm

Tjerao se Siljak, a sad se Siljku vjeruje. Zanimljivo...
 
Avatar
SIMA_SIMAU
Postovi: 3913
Pridružen/a: pet jun 10, 2016 11:49 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:22 pm

Nazalost moram priznati, BRAVO SILJAK!!!
Željovci uvijek treba da znate, da navijači prate klub, a ne rezultate!

Svi na Grbavicu!!!
 
Avatar
igla
Postovi: 2751
Pridružen/a: pon okt 17, 2016 2:41 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:24 pm

Srž problema je čovjek koji nije htio da radi sa drugim jer ne može funkcionisati u normalnom sistemu, već je doveo sebi nadređene marionete, tačnije kvalitetne debilčine.

Od toga svaka priča počinje i završava. Samo mi volimo lagati sami sebe i imati 6 aršina kada je Jehova u pitanju.
 
Avatar
plavi kanarinac
Postovi: 1472
Pridružen/a: čet mar 10, 2016 4:49 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:26 pm

I tom sekretaru ako je uzimao toliku platu i taj jebeni bonus... pa jel te stid debilcino
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
 
Avatar
Charlie Sheen
Postovi: 2025
Pridružen/a: uto mar 01, 2016 1:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:26 pm

Ma ne zna se ko pije ko vodu placa
 
Avatar
LARSSON
Tema Autor/ica
Postovi: 24007
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:27 pm

I šta kaže vođa, okupio ljude da pomogne Želji, a mi u nikad gorem stanju.
Kartoteka - http://forum.sport1.ba/viewtopic.php?f=51&t=814
 
Avatar
SIMA_SIMAU
Postovi: 3913
Pridružen/a: pet jun 10, 2016 11:49 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:27 pm

Jel sin od Brkovica sekretar?
Željovci uvijek treba da znate, da navijači prate klub, a ne rezultate!

Svi na Grbavicu!!!
 
Avatar
Charlie Sheen
Postovi: 2025
Pridružen/a: uto mar 01, 2016 1:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 15, 2019 2:30 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
sub jun 15, 2019 2:27 pm
Jel sin od Brkovica sekretar?
Da

Online

Trenutno korisnika/ca: AdmirA, billybih, fanaticZeljin, Google [Bot], salle86 i 32 gosta.
 

 

Prijava  •  Registracija