shzna je napisao/la: ↑sub dec 22, 2018 11:46 am
Ako mi ima išta mrže od slijepog branjena bilo koga, to mi je onda ova Dejina politika, šta fali što smo se zaigrali menadžera i doveli milion igrača, i drugi su isto tako radili. A, ako se poredimo sa Zrinjskim, situacija je ovakva:
Željezničar: 55 igrača dovedeno od zime 2016. godine.
Zrinjski: 65 igrača dovedeno od zime 2016. godine.
Titule: Zrinjski 3:0 Željezničar.
Eto, upravu si, Zrinjski je doveo više igrača. Nama čestitam na tituli moralnih šampiona. Evo nas k'o Roma, Napoli i kompanija. Svi im drugi krivi što nisu primirisali tituli.
Trebali smo ih jos 10 dovest, mozda bi i osvojili sta
Ne moze se pozivati na broj igraca, kod svakog u ovoj ligi je manje-vise isti. Kvalitet kod pojedinih je vec upitan, ali takav je slucaj i sa ostalim klubovima u BiH.
Bilo je tu određeni dio igraca koji bi u svakom klubu bili pojacanja, ali nisu ispunili ni 1% onog sto se ocekivalo od njih. Bilo je i potpunih flopova, naravno.
Taj manjak sredstava se najvise moze ogledati u glavnom razlogu (ili jednom od, posto ih je bilo vise, cistih ili necistih) neosvajanja titula - nezadrzavanje najboljih igraca.
Ne znam kakve su bile mogucnosti, ali da se na tome potrudilo vise sigurno bi osvojili jos nesto. Određena sredstva imamo, ali svako ko "prekuca" ovu ligu, odma trazi vise, a to bi se moralo negdje namiriti.
Ovi su se valjda vodili da ce otici jedan kvalitetan kome ne mozes ponuditi vise, a doci ce drugi pribliznog kvaliteta za isti novac, ili ga rasporedi na vise pozicija s malo manjim kvalitetom. Međutim, tako ne ide. Ne postoji toliko kvalitetnih igraca da se mozes rasipati, a nisu velike sanse da ih zadrzis. Prije ili kasnije ovakva sezona se morala desiti, gdje niko nije pokazao ono sta se ocekuje od njih, ali opet ima tu finih pojacanja koji bi mogli u buducnosti biti dio tima.
Sto se tice trenera, i to je u BiH isto, svi su promjenili 5 ili 6 trenera u tom periodu, a prica je ista kao i sa igracima, isprsis se koliko ti budzet dozvoljava, pa ko bude imao vise srece.
SD je malo cudna stvar za porediti jer njih nema puno u BiH, ali ima ljudi koji obavljaju slicne funkcije. Recimo u Sarajevu je bilo par glavnih skauta (Ono sto je Beslija sada kod nas, ili sto je Cenan bio kad je tek dosao), i sada imaju SDa.
Kako god, vidjet cemo sta i kako sa novom upravom. Ja ne bi odma ocekivao sve jer niko to trenutno ne moze pruziti, ali ako vidim da se radi na tom polju a ne zaboravlja na sve ostalo, moju podrsku ce imati.