Da, trci, trudi se i pokriva cijelu stranu. Nekoliko puta ulazio i u sut. Sto se toga tice bio je dobar ali nekako pravi i previse sitnih greski. U par situacija te greske su nas i kostale. Istina igrali su ova dvojica naprijed, zato smo po stranama bili najslabiji. Resic i Veladzic su nekako previse ulazili u sredinu i presporo se vracali.LeBlue je napisao/la:Gledao sam jedan dio utakmice. I jeste Anel maestralan. Kretanje, kontrola lopte, i inteligencija. Oni i Hadzic iz FKS mogu dosta dobru karijeru napraviti koji je cini mi se 3 gola dao.BlwD je napisao/la: ↑uto sep 12, 2017 5:55 pmU19 - Anel odlican, veoma pametno igra. Uglavnom kao sto smo vidili do sad. Lijepo bi bilo graditi tim oko njega, da ga nasi igraci znaju "citati" a da i on preuzme malo vecu odgovornost (ne odma, sljedecu sezonu npr)
Besirevic mi se i nije nesto pokazao. Mnogo gresaka nazad. Moze se reci da se uklopio u lose izdanje odbrane ali opet treba to bolje...
Ono sto sam vidio jeste da je Besirevic napravio glup faul na pocetku utakmice sto je rezultiralo u zuti karton, mozda je to razlog. Inace meni izgleda da ima fizicku spremu, zna naprijed potrcati, i zna zatvoriti. Ono sto je njemu bio problem danas, jeste sto je imao Sevkiju Redzica ispred sebe iz FKS, koji je meni licno liminitran igrac, apsolutno nije nista pomogao u odbrani a naprijed isto mrljav. Isto tako Veladzic iz FKS dosta liminitran igrac i neznam na koji nacin je on dosao do reprezentacije. Igrao je i Velic u tandemu sa Celikovicem iz Rijeke. Velic mora raditi na fizickoj spremi. Ima dobru tehniku i pregled igre za odbrambenog igraca.
Moze se primjetiti da se u mlađim kategorijama premalo radi na odbrani i to nas uvijek kosta nekog veceg uspjeha...