Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

samo_da_repliciram
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 24, 2020 4:01 pm

Nemoguce da 4 mjeseca nisu primili platu, novinari bi po portalima igranku pravili da je to istina

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 24, 2020 4:03 pm

samo_da_repliciram je napisao/la:
pet apr 24, 2020 4:01 pm
Nemoguce da 4 mjeseca nisu primili platu, novinari bi po portalima igranku pravili da je to istina
Treba vjerovati novinarima....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 24, 2020 4:23 pm

slika

Evo smo i predmet sprdacine postali....

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 24, 2020 4:38 pm

Dugo nam je trebalo, neka je nek se zna kakvo je stanje u klubu. Kad ne znaju ovo uraditi u 4 oka ili telefonski (mrsko im okrenut 50 brojeva) neka se sprdaju sa ovim mail-ovima.

Uhljebi odlazite iz kluba
Alea iacta est!

Ch.Willa1986
Kontakt:

pet apr 24, 2020 5:07 pm

Nije vala za sprdanciju, ovo je zalosno, nevjerovatno za najtrofejniji i najveci klub u ovoj drzavi...
Odlukom manjine titula je stavljena u prvi plan i sve drugo baceno niz vodu, ko biva kad osvojimo titulu bit cemo drama jaki u svakom smislu. I kad osvojis neke pare treba valjda neko ko zna, ko je posten i da ga nije gladan k. napravio, pa da upravlja s tim novcem.
Kakve smo mi srece, oko kluba od rata na ovamo samo se lesinari vrte na tim pozicijama.

Kad smo kod titula, evo primjer je Zrinjski. Uzeli su eto toliko titula u zadnjih 7-8 godina, a i dalje nikakav klub, stadion nikakav, navijaci i posjeta jadna, u evropi nisu napravili nista... Da ih osvoje jos 100 uvijek ce biti isprdak klub oko kojeg se okupljaju fasiti.
Nema kriticne mase, mase zdravog razuma, nema lidera ni ljudi s vizijom i znanjem.
Nema ih nigdje u BH fudbalu pa ni kod nas. Sve je na amaterskom nivou, sve je mahala i sprdacina.
Umjesto da se ide od temelja mi opet krenuli od krova. Ljudi ne ide vec 30 godina, ne znam sta vise treba da se desi da se malo ljudi svijesti dozovu.
Mi imamo najveci potencijal, najbolju infrastrukturu, najbrojniju posjetu, najbolje navijace na svijetu, sta nam fali?
Fali nam sistem, ozbiljnost, fale nam pismene vodje na svim kljucnim funkcijama i fali nam strpljenja. Nista da ispratimo do kraja, na prvoj stepenici daj razjebi sve hajmo mjenjat.
Kad se klub slozi po PS-u, kad se bude snosila odgovornost za ono sto se radi, mozemo se necemu nadati. Odgovornost nije reci: et ja odoh sad da raja ne galami, to se sve vrti po medijima par dana i pojeo vuk magarca. Imam osjecaj da neko komplet Grbavicu proda sutra za badava, niko ne bi odgovarao za to. Malo bi se digla galama i kapak za 7 dana. Tako kod na sve biva pa i u sportu.
Do boljih vremena daj apaurina i samo nek se ne puca...

Sent from my OnePlus 7T using Tapatalk

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 24, 2020 5:58 pm

phpBB [video]

Na danasnji dan

avlami97
Kontakt:

pet apr 24, 2020 11:02 pm

Čitatelji Klixa izabrali najboljeg bh. nogometaša u historiji: Džeko je broj jedan, Sušić dva

Džeko je na kraju slavio. Osvojio je 12.000 glasova, odnosno duplo više od Papeta koji je imao 6.000 glasova.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

avlami97
Kontakt:

pet apr 24, 2020 11:09 pm

cipiripi je napisao/la:
pet apr 24, 2020 4:38 pm
Dugo nam je trebalo, neka je nek se zna kakvo je stanje u klubu. Kad ne znaju ovo uraditi u 4 oka ili telefonski (mrsko im okrenut 50 brojeva) neka se sprdaju sa ovim mail-ovima.

Uhljebi odlazite iz kluba
Tek kad odu, ima da nas povale... tužbama i kamatama. Nije da nismo navikli. Uzrok problema nije sasječen u korijenu. Plašim se da je sada kasno.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub apr 25, 2020 9:39 am

Ovu garnituru ljudi moze samo Amar sacuvati sa osvojenom titulom. Jos kad se je Amar vratio govorio sam da ce i njega samog sacuvati samo rezultati. Gladni smo tofeja i zbog toga smo "progutali" mnoge stvari.

Mi navijaci smo se uvjerili da se moze posloziti kakva takva ekipa i biti konkurent za trofoje, a uz to imati stabilan i funkcionalan klub. Dakle sve se moze ako se hoce i ako se ima znanja i volje.
Cinjenica koja mi ulijeva neki optimizam jeste ta da ima mnogo pametnih i sposobnih ljudi navijaca naseg kluba koji bi se mogli jednog dana opet aktivirati u klubu ( Gredic, Vukotic, Nikolic itd itd itd) plus neka nova lica. Optimizam mi ulijeva to sto smo mi navijaci najjaci vjetar u ledja svakoj upravi ako pokazu trunku postovanja prema nama.
Ovi danasnji da se nisu "ucahurili" i mislili da su najpametniji vjerujte da su mogli sa Amarom daleko dogurati, a ovako ce "prezivjeti" jos koji mjesec i podvijena repa napustiti klub (bez imalo moralne i finansijske odgovornosti) kao sto su ucinili marionete Selimovic i Ustamujic.
Ono cega se plasim jeste da ovi sadasnji ne povuku pitanje privatizacije klub, pa da obezbjede dovoljan broj ruku u Skupstini i da klub prepuste nekom privatniku. Vidimo sta se desava u Celiku i mnogim drugim klubovima po svijetu.
Kakav god da je Željo mora ostati naš, ali se mora naci modus za direktna finansijska privatna ulaganja. To ne smiju vise biti pozajmice vec to moze biti u odredjenim procentima gdje bi neko ulagao u igrace i juniore a direktnu korist imao prilikom prodaje istih (određeni procenat). Administracija i omladinska skola moraju ostati pod nasim patronatom, kao i stadion.
Mnogo je ideja i modela, ali ovi nasi su jednostavno "gluhonijemi" na sve prijedloge i ideje. Ne mora neko biti u Skupstini ili Upravi da bi se uvazilo njegovo misljenje, neka se "otvore" prema navijacima i neka poslusaju njihove ideje, jer mi navijaci jedini BEZ INTERESA VOLIMO SVOJ KLUB I ZELIMO MU SVE NAJBOLJE.
Alea iacta est!

Dzezvar
Kontakt:

sub apr 25, 2020 10:25 am

Formalno - pravno Selimovic nije tu,ali djeluje preko "studenta"....

samo_da_repliciram
Kontakt:

sub apr 25, 2020 10:45 am

Kakav god da je Željo mora ostati naš, ali se mora naci modus za direktna finansijska privatna ulaganja. To ne smiju vise biti pozajmice vec to moze biti u odredjenim procentima gdje bi neko ulagao u igrace i juniore a direktnu korist imao prilikom prodaje istih (određeni procenat). Administracija i omladinska skola moraju ostati pod nasim patronatom
Pa bas taj model "ulaganja" imas od rata, Boga pitaj ko je kada i kako imao korist od prodaje klinaca u zadnjih 20-tak godina, meni se taj model gadi iskreno

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub apr 25, 2020 11:07 am

Kada bi u klubu imali strucne ljude poput Vukotica koji ce zastiti nas klub ovo bi bilo veoma lahko a i veoma pozeljno.

Na primjer nadjes ulagaca XY das mu ovlasti da jednu sezonu on na sebe preuzme plate i bonuse prvog tima i strucnog staba kao i juniorske ekipe. Njegova obaveza bi bila i odredjena suma za pojacanja, kao i pripreme. Kada prodas igraca odredjeni procenat ide klubu, određeni procenat ulagacu. Ako klub osvoji titulu zarada se dijeli na osnovu dogovora, zarada od Evrope se dijeli. Mislim da bi onda i ulagacu bilo u interesu da dovede i ulozi u igracki kadar jer sto klub bude imao bolje rezultate tako ce i on vise zaraditi.
Klub (administracija i omladinski pogon) bi zivli od sponzora i reklama i na taj nacin bili finansijski neovisni i ne bi imali opterecenje prvog tima koji trosi najvise novca, vec bi sredstva mogli ulagati u stadion i akademiju.

Mnogo je modela i varijanti samo treba sjesti sa kompetentnim ljudima i naci modalitet samoodrzivog kluba
Alea iacta est!

Dzezvar
Kontakt:

sub apr 25, 2020 11:39 am

Zaboravljate u kakvoj drzavi zivimo.
Nema takvih budala koja ce preuzeti obaveze a da nema nikakva prava.
A nema ih u ovoj drzavi.
Najbolji primjer je evo Celik,naguzili lika samo tako,i jeli vi mislite da ce se poslije ovoga naci neki da ulozi 1 km u nas fudbal....
Takvih budala nema.
Ljudi sa parama nisu bas takvi hajvani,jer nebi bili to sto jesu.....milioneri.
Nas krajnji domet je ovaj mail....

storm_raider
Kontakt:

sub apr 25, 2020 11:45 am

U teoriji, da bi se gledao samo zeleni teren, on samo i mora funkcionisati. U praksi, mora sve funkcionisati i gledacemo samo zeleni teren - to valjda svi zelimo. To je nekako najveca evolucija u glavama navijaca i vidim to kao jedinu dobru stvar. Svjedoci smo da je taj korak proteklih godina bio bolan.
Plasim se da ovdje ipak pricamo o retrogradnji sa kakvog-takvog profesionalnog fudbala u neki polu-profesionalni.

Ko zna, mozda nas to sazrijevanje proteklih godina i sacuva. Neko dobro ce morati donijeti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

exbabilon
Kontakt:

sub apr 25, 2020 1:17 pm

offtopic:
Braćo Željovci, treba mi Vaša pomoć i samo minut vremena. Klikom na linkove i pritiskanjem srca (lajkanjem) povećavate moje šanse da dobijem novčanu nagradu, koju ću obećavam trošiti u fan shopu :zeljeznicar1:

https://covideja2020.digitalnovrijeme.b ... form_id=97

https://covideja2020.digitalnovrijeme.b ... orm_id=113

https://covideja2020.digitalnovrijeme.b ... form_id=89

Kome je mrsko sve 3, može baciti lajk i na jednu. Hvala Vam unaprijed, svaki glas znači. Živi bili.

storm_raider
Kontakt:

sub apr 25, 2020 1:29 pm

exbabilon je napisao/la:
sub apr 25, 2020 1:17 pm
offtopic:
Braćo Željovci, treba mi Vaša pomoć i samo minut vremena. Klikom na linkove i pritiskanjem srca (lajkanjem) povećavate moje šanse da dobijem novčanu nagradu, koju ću obećavam trošiti u fan shopu :zeljeznicar1:

https://covideja2020.digitalnovrijeme.b ... form_id=97

https://covideja2020.digitalnovrijeme.b ... orm_id=113

https://covideja2020.digitalnovrijeme.b ... form_id=89

Kome je mrsko sve 3, može baciti lajk i na jednu. Hvala Vam unaprijed, svaki glas znači. Živi bili.
Eto, na sve 3. Sretno! :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Budi Željo
Kontakt:

sub apr 25, 2020 1:45 pm

Mislim da je ulaganje bilo koje sume novca u bh fudbal posljednja stvar koju bi i jedan ozbiljan biznismen uradio u ovim trenucima...teska vremena nam predstoje, ali to je Zeljo, nije da nismo navikli, nase je da ga i dalje volimo i navijamo za njega, koji god na tabeli bili i u kojem god rangu se takmicili.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

cikazubo
Kontakt:

sub apr 25, 2020 3:39 pm

Faca Sa Ulica je napisao/la:
Ovo je laž.
Ne branim ja Selimovića niti bilo koga, moj stav je jasan glede njega i ekipe, ali to da djeluje preko kako ga ti zoveš ”studenta” je laž.

Dzezvar
Kontakt:

sub apr 25, 2020 3:58 pm

cikazubo je napisao/la:
sub apr 25, 2020 3:39 pm
Faca Sa Ulica je napisao/la:
Ovo je laž.
Ne branim ja Selimovića niti bilo koga, moj stav je jasan glede njega i ekipe, ali to da djeluje preko kako ga ti zoveš ”studenta” je laž.
Jok moja nana rahmetli djeluje....
Pustite se suplje....
Raspitaj se malo....
Majstore i malo lakse sa tim rijecima...

HajrA
Kontakt:

sub apr 25, 2020 7:12 pm

Sta se sikirate?
Amar je tu, znaci titula.
Napokon
Sposobni ljudi u upravi, znaci dominacija.

AUK
TM87

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Ujko i 46 gostiju.

Prijava