pet apr 24, 2020 5:07 pm
Nije vala za sprdanciju, ovo je zalosno, nevjerovatno za najtrofejniji i najveci klub u ovoj drzavi...
Odlukom manjine titula je stavljena u prvi plan i sve drugo baceno niz vodu, ko biva kad osvojimo titulu bit cemo drama jaki u svakom smislu. I kad osvojis neke pare treba valjda neko ko zna, ko je posten i da ga nije gladan k. napravio, pa da upravlja s tim novcem.
Kakve smo mi srece, oko kluba od rata na ovamo samo se lesinari vrte na tim pozicijama.
Kad smo kod titula, evo primjer je Zrinjski. Uzeli su eto toliko titula u zadnjih 7-8 godina, a i dalje nikakav klub, stadion nikakav, navijaci i posjeta jadna, u evropi nisu napravili nista... Da ih osvoje jos 100 uvijek ce biti isprdak klub oko kojeg se okupljaju fasiti.
Nema kriticne mase, mase zdravog razuma, nema lidera ni ljudi s vizijom i znanjem.
Nema ih nigdje u BH fudbalu pa ni kod nas. Sve je na amaterskom nivou, sve je mahala i sprdacina.
Umjesto da se ide od temelja mi opet krenuli od krova. Ljudi ne ide vec 30 godina, ne znam sta vise treba da se desi da se malo ljudi svijesti dozovu.
Mi imamo najveci potencijal, najbolju infrastrukturu, najbrojniju posjetu, najbolje navijace na svijetu, sta nam fali?
Fali nam sistem, ozbiljnost, fale nam pismene vodje na svim kljucnim funkcijama i fali nam strpljenja. Nista da ispratimo do kraja, na prvoj stepenici daj razjebi sve hajmo mjenjat.
Kad se klub slozi po PS-u, kad se bude snosila odgovornost za ono sto se radi, mozemo se necemu nadati. Odgovornost nije reci: et ja odoh sad da raja ne galami, to se sve vrti po medijima par dana i pojeo vuk magarca. Imam osjecaj da neko komplet Grbavicu proda sutra za badava, niko ne bi odgovarao za to. Malo bi se digla galama i kapak za 7 dana. Tako kod na sve biva pa i u sportu.
Do boljih vremena daj apaurina i samo nek se ne puca...
Sent from my OnePlus 7T using Tapatalk