Veteran1965 je napisao/la: ↑čet jun 08, 2017 8:33 am
Vedran Kjosevski, Bobic, Fejzic.
Sinisa,
Stana, Bogicevic, Kemo, Besirevic.
Markovic, Blagojevic, Dino, Ugljesa, Zera,
Zeba, Bekric
Zakaric, Crnov,
Lendric, Nikolic, Zaimovic
Trenutni sastav FK Željezničara. Za daljni napredak, i razvoj ekipe poželjno bi bilo da ovi boldirani traže selameta negdje drugo. Sa njima trener je bivši jako brzo. Posebna mina je lažni kapiten.
Slazem se, s tim da bi Stanica ostavio jer moze posluziti u svim linijama, a sam valjda ne bi mogao imati toliki uticaj.
Ne znam sta cemo sada za stopere, pogotovo sto Kostic ne dolazi. Ako i uvedemo Dzindu iz OP-a i dovedemo Gacana iz Mladosti, ne bi se covjek smio osloniti samo na njih.
Evo nekih mojih zelja:
Kjosevski, Bobic, Fejzic/Ceman
Sinisa/Stana,
Galic, Osmankovic,
Gacan,
Dzindo,
Stoper br 1,
Subic, Besirevic
Blagojevic, Hasanovic,
Subo ?,
Sabanadzovic,
Ordagic,
Hajdarevic,
Ramovic, Zeric, Zeba?
Crnov, Zakaric,
Jusufi,
Zec
Kapitalac, Nikolic/Beganovic, Zajmovic
Subo ima 19 godina, medju starijima je u generaciji, dao je dosta golova ove sezone, ako Adzem je na njega mislio da ima potencijal za prvi tim, odmah prekomandovati. Sabanadzovica i Hajdarevica vezati dugim ugovorima, povesti na pripreme i da budu tu oko prvog tima. Ne znam kakvo krilo je Jusufi, ali ako ima slifa, zasto da ne i njega povesti na pripreme, pa ubaciti ako nekad zagusti. Zeku sam stavio jer su Veselinovica kaparisali u Borcu, a mislim da bi bio solidna izmjena, jer ipak dugo nije igrao. Zeko moze igrati i napadaca, pa je to plus. Za Zebu stvarno ne znam, uzima mjesto dzaba Zericu, to je evidentno, ali mozda ga ostaviti ako ne bi remetio red u svlacionici, pa da bude nekad za jokera, zadnjih 20 minuta igre. Subic i Ordagic bi bili instant pojacanja, a tu racunam i buduceg napadaca i mislim da bi to donekle nadomjestilo gubitak kvalitete odlaskom Mire i Lendrica, a ne smijemo zaboraviti Zakarica i Crnova koji ce sigurno biti bolji ove sezone. A ova omladina bi dala novu snagu Zelji. Mislim da bi ovo bila sasvim solidna ekipa, a sve igrace je relativno lako dovesti osim Ordagica, ali neka izmajmunisu tu nesto, ipak je to mnogo izglednije od nemogucih misija tipa Vukotic, Serbecic, Peco, Besirevc.