pon avg 12, 2019 11:17 am
Što se tiče euforije mene je strah pritiska i medija i navijača i sudija.
Realno euforija je dobra za hajc, ali znate nas, brzo se nafuramo i onda želimo najveće ciljeve. Ako do toga ne dođe onda ide psovanje i razočarenje.
Nije đaba naša zemlja sve rezultate ostvarila kad nije bilo ložione i kad niko nije očekivao to. Od Zlata u košarci, od Amela Tuke, repke i čega sve još.
Koliko nas je prije prvenstva očekivalo da ćemo biti prvi? Vjerovatno niko, ako i jest onda vrlo mal broj. Pogotovo da titulu uzimamo.
Zato bi ja bio oprezan iz tog razloga da ne bude tjeranja i psovanja ako se titula ne uzme ( jes da su došli s tom pričom da nam bude bolje ali da to stavimo po strani i racionalno razmišljamo jer od tjeranja nema ništa dobro ).
Također i medijski natpisi. Koliko to zvučalo glupo to pravi pritisak igračima i stručnom štabu. Za SŠ se ne bojim, oni su osvajali, znaju se s tim nositi, ali me strah igrača, ne znam kako će se oni s tim ponijeti. Sjećamo se one godine kad su nam pojaćanja bili Livaja, Diata i kad smo samo radi rezultata u Evropi proglašeni prvim favoritom, a ekipa tanka bila. Na kraju ta sezona pojede tri trenera i ni blizu titule.
Oprezno i dozirano bi bilo najbolje.
Nafurat se i gurati ove simpatizere u svrhu punjenja stadiona, ali ne toliko letjeti pa da poslije sve pljujemo ako ne dođe do titule