pon nov 10, 2025 10:13 am
On nije ni trebao biti trener F.K.Ž., a ne da mi ovdje raspravljamo o njegovoj odgovornosti.
Čitam i ne vjerujem šta se piše, ali dobro ima ovdje dosta likova koji životom brane dotičnog iz sebi poznatih razloga.
Osipam se na rečenicu "Pa dobro ne igra trener već igrači na terenu, šta je on tu mogao".
Da razjasnimo odmah, trener je taj koji je izveo 11 igrača na teren. On je procijenio da je Odinaka igrač za desnog beka, a taj dečko nije za toga i to se vidi iz aviona (izgleda samo on ne vidi). Taj isti Odinaka sa pozicije krila namjesti gol i bude 100% krivac za prvi, a 50% za drugi jer je podletio pod loptu. Muftić mi nikad nije bio neki golman i to sam ranije pisao, ali kod ovog drugog gola meni više bode oči Odinaka i njegov IQ. Da se razumijemo vrijeme je da se na gol stavi i neki drugi golman.
Dalje, obzirom da ovdje većina vas kritikujete Boljevića, taj čovjek uđe u posljednje dvije utakmice i zabije po gol, meni je to dovoljno da ga guram da se vrati u optimalnu formu poslije očigledno nezgodne povrede leđa za njega. Pored njega, trebaš da u vatru ubaciš marokanca da vidimo šta smo to doveli i da li je stvarno toliko dobar. Ali ne, šta Trener uradi nego pošalje ih na tribine zbog nediscipline.
Sada ja vama postavljam pitanje, da li je stvarno kasno igranje karata u karantinu razlog da pred izuzetno bitnu i tešku utakmicu odstraniš dva igrača koja su ti mogla dati ruke?
Gojak, sve mi se čini da se ponavlja Al Jaber slučaj, koji nije igrao ni pod jednim trenerom, a znali smo svi i vidjeli da taj momak mora igrati. I ovdje se pravimo ludi na forumu, kao mi ne znamo zašto Gojak ne igra. Znamo i uvijek smo znali da kad igrač koji ne igra ( a talenat je vrhunski) ima problem sa trenerom koji traži tal u njegovom narednom transferu, pa tako je isto radio Denis koji je čak za siću pao i otjeran je na kraju iz kluba.
Da se malo dotaknem i Radovca, za Krpića mi i nije toliko žao, ali Radovac je mogao u većem broju utakmica pomoći svojom smirenošću i znanjem, ali i njega je dotični otjerao zbog nediscipline, što, pa vrlo jednostavno je rekao ono što nas većina vidi, MI NEMAMO IGRE! Nismo je imali od početka, nemamo je ni sada i nećemo je imati sve dok je on tu gdje jeste.
Onaj koji je doveo Pejića, Koningsa, Seedorfa, Trupea neka ih vodi kući i neka mu igraju za raju. Osmanović, čovjek pogriješi prvu utakmicu u koordinaciji sa našim Muftom i biva izbačen iz svih kombinacija. Ono što sam vidio u jednoj od narednih utakmica momčina je sasvim korektno odigrala i za Seedorfa je glavom i bradom Jap Stam.
Ali evo čekam taj 15.11. kao dan ukazanja i valjda najave nekih novih boljih vremena za našeg starca od 104 godine...