Kupi covjek jebenu fabriku u Americi, ali po ovome petom elementu je na prosjackom stapu

Yebo to daj kakav tekst kad je bio niko i nista....SamoIstina je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:09 pmEvo tekst od prije 10-ak dana gdje pise da je Mirvic kupio fabriku u Idahu.
https://www.wlj.net/afn-acquires-idaho-beef-facility/American Farmers Network (AFN) has acquired Intermountain Packing LLC, a beef processing plant in Idaho Falls, ID.
The move brings cattle processing, fabrication and further processing in-house, completing AFN’s supply chain.
“This acquisition is a game-changer for AFN,” said CEO Sanin Mirvic. “We can ensure the highest quality standards from the ranch to the consumer’s table.”
Intermountain Packing’s case-ready capabilities allow AFN to manage all operations under one roof, reducing logistics costs. The partnership gives AFN complete control over its beef production process, from livestock sourcing to packaging and distribution.
Mora da je i ovo neka laz. Zna ubaceni element bolje i od IRS-a i od FBI-a, a mozda i od CIA-e. Google da ne govorim.
Pusti ba opusteno,ne natezi se sa njjma.....SamoIstina je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:34 pmJa sam napisao prihod, ne profit. Ne znam sta me ovaj ispravlja. Prihod - revenue.
Kupi covjek jebenu fabriku u Americi, ali po ovome petom elementu je na prosjackom stapu![]()
Nije problem, moze se i to naci. Evo tekst iz 2006 godine gdje pise da je drzao firmu Ferdinand Furniture sa godisnjim PRIHODOM od $6.5 milliona.Dzezvar je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:42 pmYebo to daj kakav tekst kad je bio niko i nista....SamoIstina je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:09 pmEvo tekst od prije 10-ak dana gdje pise da je Mirvic kupio fabriku u Idahu.
https://www.wlj.net/afn-acquires-idaho-beef-facility/American Farmers Network (AFN) has acquired Intermountain Packing LLC, a beef processing plant in Idaho Falls, ID.
The move brings cattle processing, fabrication and further processing in-house, completing AFN’s supply chain.
“This acquisition is a game-changer for AFN,” said CEO Sanin Mirvic. “We can ensure the highest quality standards from the ranch to the consumer’s table.”
Intermountain Packing’s case-ready capabilities allow AFN to manage all operations under one roof, reducing logistics costs. The partnership gives AFN complete control over its beef production process, from livestock sourcing to packaging and distribution.
Mora da je i ovo neka laz. Zna ubaceni element bolje i od IRS-a i od FBI-a, a mozda i od CIA-e. Google da ne govorim.![]()
Eno sad....
Ma shvatam ja zabrinutost da nas neko ne zavali, da dodje do imovine kluba, al sve se da pravno regulisati da do toga ne dodje. Vecina klubova na zapadu su dali svoja dupeta, osim Njemaca, pogotovo Englezi, Talijani, Spanci... raznim investitorima iz za njih egzoticnih drzava, al samo mi nesto filozofiramo pod parolom nikom te ne damo, a misaona imenica je proci prvo pretkolo, a o grupama da ne govorimo. Ako neko misli da smo u pet deka sa pitarima onda nema pojma. Jesmo u pet deka isto kao sto je Hajduk sa Dinamom u pet deka (ovdje govorim o zadnjih 7- 8 godina). U svemu ovome meni su puno vise sumnjivi ovi sto ne zele investitora nego ovi sto zele.SamoIstina je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 6:32 pmJa bih volio da neko definise sta je to tacno davanje dupeta.Hare79 je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 6:12 pmJa bih da budemo bosanski Hajduk, da se navijaci pitaju za sve, da svake godine ganjamo reprogram dugova, da drugi osvajaju titule a mi da se tjeshimo kako imamo najbolji stadion a drugi nemaju, da sve vise djece navija za FKS jer im Zeljo zbog kokuzluka nije privlacan, da oko kluba bude sto vise klanova jer pluralizam daje rezultate, da nam djeca treniraju na jednom terenu sa upitnim trenerima koji djeci psuju od do itd. itd... jer mi smo Zeljo, najveci i najbolji klub, klub koji ne moze da prodje Kopar koji fasuje 7 komada od Vikinga.
Ljudi moji, od proslosti i nekog romantizma se ne zivi, mora se nesto poduzeti, a ne radi se o prodaji dupeta nego o proaktivnom poslovanju i napredovanju u svim segmentima. Kvazi sistemom kao do sada napretka nema, vrijeme socijalizma i nepoduzimanja je davno proslo. Ne mora to biti ovaj Mirvic, nek bude neko drugi, al mora se ici u korak s vremenom, inace nam je tapija kao Celik, Deportivo itd.
Kad ti da neka firma 250k da nosis njihov logo na dresu, sto to nije davanje dupeta? Sto nije davanje dupeta kad ti vlast napravi tribinu? Sto nije davanje dupeta kad pustis politicke poltrone u klub da bi izvukao neku korist?
Ne znam kako je sve to normalno, cak i pozeljno, a samo je investitor davanje dupeta.
Doduse, s obzirom na to da je Mirvic falsifikovao koliko mu firma obrce samo da nas zajebe, sve je moguce. Vjerovatno je i americke novinare potplatio da pisu o njegovim kompanijama jos prije 20 godina. Mozda sam ja lud.
Ja bih volio kroz finansijske izvjestaje da se pokaze tih 12 miliona eura od transfera. Mozda ja i grijesim, takodjer jasno mi je da ide kroz rate, tj. da ne lijeze citav iznos odmah, medjutim nesto sumnjam da ce biti 24 mil KM prihoda od transfera.Hare79 je napisao/la: Pitari su u zadnjih 7-8 godina od prodaje igraca zaradili oko 12 miliona eura, sto je rezultat ulaganja u akademiju, infrastrukturu i ozbiljne igrace. A koliko smo mi (osim Jabija kojeg nam je neko poklonio)?
Slazem se, jos da nam kazes ko je to izvalio, ili jos nisi naucio citati? Gdje pise yebo 25 miliona prometa?zubanovic89 je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:15 pmOvo samo kod nas neko moze izvalit, **** 25 miliona prometa![]()
Naravno da moze, reci nam sta bi sa tom firmom za namjestaj? Pogodi? U, u, u, ugasena. A naravno prije toga je cijela obitelj zavrsila na sudu.SamoIstina je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:47 pm
Ne znam samo kako ovaj element nista ne moze da nadje.
Ti si druze izvalio, pogledaj svoj prethodni post. Ne znam sto si se toliko upalio oko investirora, lik u najgorem slucaju mozda ima pare, ako se odluci da investira prvo ce prebacit pare pa ce onda dobit covjeka u UO, ne obrnuto, ne znam sto se sekiras, ako mu propadne firma u medjuvremenu mi mu necemo bit zirant za kredit ne sekiraj se. Problem da se bilo sta jasno zna je sto uopste nije dogovoreno nista, ako dodje do toga vjerovatno ce se prvo clanovima biti javljeno pa poslije ostalima. Opusti se sve je ok, igramo utakmicu za vikend, fokusiraj svoj hejt na Adzema to je trending ove sedmice medju tastatura navijacima.ubaceni element je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 9:27 pmSlazem se, jos da nam kazes ko je to izvalio, ili jos nisi naucio citati? Gdje pise yebo 25 miliona prometa?zubanovic89 je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:15 pmOvo samo kod nas neko moze izvalit, **** 25 miliona prometa![]()
Naravno da moze, reci nam sta bi sa tom firmom za namjestaj? Pogodi? U, u, u, ugasena. A naravno prije toga je cijela obitelj zavrsila na sudu.SamoIstina je napisao/la: ↑uto jul 29, 2025 7:47 pm
Ne znam samo kako ovaj element nista ne moze da nadje.
https://www.plainsite.org/dockets/2uh4y ... vic-et-al/
Al dobro, nije mu to jedino iskustvo na sudu, yebes postenog biznismena koji nekad nekog ne prevari, pa je tako na sudu bio i u NY.
https://trellis.law/doc/13915975/affida ... t-judgment
Ova firma AMF, zanimljivo je da si nasao tekst od prije 10ak dana, i na netu ima jos jedan iz 2024 kad su promovisali "veliki comeback" i novi website, kakva slucajnost. Bave li se jos necim u medjuvremenu? A inace, firma je na LinkedIn aktivna zadnje dvije sedmice, a na ostalim relevantnim stranicama nikako.
A pogledajmo tek tu veleljepnu megalomansku zgradu sa adrese na kojoj je firma registrovana:
Firme koje su zvanicno registrovane na Mirvice su prema zvanicnim podacima koji se lahko provjere ove dole izlistane, a zanimljivo je da ih sve veze ista stvar, a to je da se ni za jednu ne zna nista jasno cim se bavi, ko su joj klijenti, ko su uposlenici, itd itd.
Eh sad, mozda sam ja samo jedna skepticna budala, ali kome ovdje nema nista sumnjivo moze Mirvicima predati svoj obrt na upravljanje. A ako je sve posteno, u cemu je probelm da se jasno zna ko su, sta su, odakle pare, kao sto se recimo za Diglisica sve jasno znalo iste sekunde bez ikakvih tajni i podpitanja?
A treba li spominjati da imamo ocit primjer njegovog brata koji jasno vara Drzavu na finansijskom izvjestaju i to svako ziv zna? Ah da, oni su u losim odnosima. Kakva olaksavajuca okolnost, ne prica sa rodjenim bratom.