Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ISB87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 28, 2025 11:00 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
pon jul 28, 2025 10:55 pm
cikoradovic je napisao/la:
pon jul 28, 2025 10:43 pm
Nepopularno mišljenje, prodati Šošića, potpisati Migija i dati šansu Gojaku.
Je ko Migi?
Mirzad Mehanovic mozda?
MIRZA RASCIC

cikoradovic
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:03 pm

Da, to je Migi, slobodan je igrač, trenira sa TC. Priča se da je Sisoje dao Sulji ponudu koju ne može odbiti.

SanMan
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:07 pm

Samo kod nas je naučna fantastika ovo igranje HLOPTE u ovoj šlj ligi
Pa ima li i jedan klub na ovim prostorima skupštinu od 54 člana, upravni odbor, sekretara, direktora ovog onog, predsjednika, administraciju, fan shop, 58 igrača, omladinski pogon i u njemu 20 nakih trenera (sve bivši propali igrači) i nas "milion" navijača
E dođe Radnik koji ima 20 igrača, par trenera, trojicu u upravi i 59 navijača i glat nam uzme bodove na Grbavici
Ma nama treba investitor i 280 miliona eura pa možda uspijemo pobjediti Radnika na Grbavici
Nije kriva ni uprava, ni predsjednik, ni trener, ni igrači - krivi smo mi navijači koji imamo nerealna očekivanja - pobjediti Radnik na Grbavici
Pare nisu problem - problem je u nama (kompletnom klubu) - džaba nam milioni

Ludvig Leple
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:08 pm

ISB87 je napisao/la:
pon jul 28, 2025 10:43 pm
Nepopularno mišljenje, prodati Šošića, potpisati Migija i dati šansu Gojaku.
Je ko Migi?
Mirzad Mehanovic mozda?
Pa možda jbš ga, nemam pojma.

Ali imam pitanje vezano za ovu spiku Norsborga.

Šta se tačno podrazumijeva pod pojmom "ulaganje u igrački kadar?"

Evo ja laik totalni i molim da mi se pojasni.

Ako se misli na ulaganje kako to radi Mirvić u Torpedu onda smo otišli u qrac. Evo primjer ja imam 20 mil. EUR. Kako ja ulažem u igrački kadar fudbalskog kluba i koji procenat čega ja dobijam od tih transakcija? Kako se unose novci u Klub da bi uradio recimo kupovinu nekog dobrog igrača kojeg naciljamo?
Zadnja izmjena: Ludvig Leple, dana/u pon jul 28, 2025 11:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:17 pm

SanMan je napisao/la:
pon jul 28, 2025 11:07 pm
Samo kod nas je naučna fantastika ovo igranje HLOPTE u ovoj šlj ligi
Pa ima li i jedan klub na ovim prostorima skupštinu od 54 člana, upravni odbor, sekretara, direktora ovog onog, predsjednika, administraciju, fan shop, 58 igrača, omladinski pogon i u njemu 20 nakih trenera (sve bivši propali igrači) i nas "milion" navijača
E dođe Radnik koji ima 20 igrača, par trenera, trojicu u upravi i 59 navijača i glat nam uzme bodove na Grbavici
Ma nama treba investitor i 280 miliona eura pa možda uspijemo pobjediti Radnika na Grbavici
Nije kriva ni uprava, ni predsjednik, ni trener, ni igrači - krivi smo mi navijači koji imamo nerealna očekivanja - pobjediti Radnik na Grbavici
Pare nisu problem - problem je u nama (kompletnom klubu) - džaba nam milioni
Ima vec par godina kako pricam da nama, u ovako poslozenoj sredini, sa nedostatkom bilo kakvog razvojnog plana, strpljenja za taj neki plan, strucnog osoblja i vizije- milioni nekog investitora nece znaciti NISTA u siroj slici!!

Koliko ima da je Mirvic u sarajevu? Barem 5 godina i sta je njihov iskorak u Evropi (tamo gdje se pika)? Nista!! Nula!!

Zasto? Zato sto se radi ho-ruk sistemom i ko zna kakvom politikom iza kulisa.

Zasto mislite svi da ce u Zelji biti drugacije??? Nece biti i nece biti nikad bez mukotrpnog i planskog rada, samo sto je raja ovdje navikla i ocekivace sve instant.E kur.ko.Kad dodje nekad taj investitor, vidice se vrlo brzo sve ovo sto pisem.Zamazace oci malo boljim igracima.Mozda nam dati i 2 pretkola osim jednog i to je to.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u pon jul 28, 2025 11:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Sky1
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:18 pm

ISB87 je napisao/la:

Je ko Migi?
Mirzad Mehanovic mozda?

Ako se misli na ulaganje kako to radi Mirvić u Torpedu onda smo otišli u qrac. Evo primjer ja imam 20 mil. EUR. Kako ja ulažem u igrački kadar fudbalskog kluba i koji procenat čega ja dobijam od tih transakcija? Kako se unose novci u Klub da bi uradio recimo kupovinu recimo nekog dobrog igrača kojeg naciljamo?
I mene to zanima. Kako? Ključno pitanje. Da čujemo model, ako nije problem.

Gagi tm 87
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:19 pm

U slučaju prodaje Šošića ja bi radije doveo Blagajića već Mehanovića...

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:22 pm

Sky1 je napisao/la:
pon jul 28, 2025 11:18 pm
ISB87 je napisao/la:

Mirzad Mehanovic mozda?

Ako se misli na ulaganje kako to radi Mirvić u Torpedu onda smo otišli u qrac. Evo primjer ja imam 20 mil. EUR. Kako ja ulažem u igrački kadar fudbalskog kluba i koji procenat čega ja dobijam od tih transakcija? Kako se unose novci u Klub da bi uradio recimo kupovinu recimo nekog dobrog igrača kojeg naciljamo?
I mene to zanima. Kako? Ključno pitanje. Da čujemo model, ako nije problem.
Jedini legalan nacin, trenutno, za unos takvog kapitala je pozajmica.Osim ako ne pricamo o nekim kupoprodajama necega. Mozda ovaj unos promjeni taj novi, najavljeni Zakon o sportu, ali trenutno je 100% obako kako sam napisao.

Moguca je, svakako, i donacija, ali to nije realno.Jasan je razlog.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u pon jul 28, 2025 11:23 pm, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Sky1
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:23 pm

Svi koji prizivaju investitora sad i odmah. Molim da nam pojasne. Kako? Koji je to razuman model i zakonski legalan potpuno?

SamoIstina
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:26 pm

Sky1 je napisao/la:
pon jul 28, 2025 11:23 pm
Svi koji prizivaju investitora sad i odmah. Molim da nam pojasne. Kako? Koji je to razuman model i zakonski legalan potpuno?
Giftace preko Tik-Toka.

Kako igdje ulazu? Kako ulaze Izraelac u Zrinjski, Mirvic u Sarajevo, Husic u Slobodu, Rahmic u Velez?

jimmy
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:36 pm

Ovo za Jaksica ko prebacuje zasto ga nismo potpisali je zaista glupost,
Eto Cikoradovic vam objasni i pojasni, sama pomisao da bi mogao imati srcani i recimo u dolini ledi krv u zilama,
nakon te traume dolaze osiguranja , tuzbe, advokati molim vas zaboravite to,ni kao ljudi ni kao klub nismo spremni za to,
problem nije nedovodjenje Jaksica , problem je novi morz na klupi i njegovo kurcenje bez pokrica,
onako izmasakrirati tim koji sam stvaras je ko da sam sebi pucas u koljeno i to desno,
pa kroz naseg velikana je proslo mnostvo letvi i parmaka trenera ali nijedan ovo u prvoj tekmi nebi sebi priredio,
i umjesto da izadje i kaze jeste ja sam kriv ja sam ovo napravio on prica ogavno o zvisducima,
glumi psihijatra, brani nesto sto je neodbranjivo,
ovo nije atack na Adzema ali je upozorenje da ze mani kopiranja idola mu, da se ostavi mahale ,prihvati rada reda i discipline
jer kako sam rece ovo mu je treci i posljedni pokusaj steta bi onda bilo da bude kraci od Februara.

salle86
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:38 pm

pon jul 28, 2025 10:51 pm
salle86 je napisao/la:
pon jul 28, 2025 10:40 pm
Ko su ti koji prijete?
Uredio sam ti post malo, prijetnje su bile, to ti mogu sigurno reći, a ko je bio, u to nisam upućen, a nisam ni inspektor da čačkam mečku. Mene lično ništa ne šokira danas, zbog petobe te danas ubije na ulici, a ne da šalje poruke, da ti dođe kući u gluho doba noći maskiran i prijeti.
Ma ok prijetnje, ali je meni nedokučivo da neko ko se bavi bilo kakvim jačim biznisom, da obrće stotine hiljada km se prepadne "nekoga" i naprosto odustane. Eto prvi put se susreće sa nečim sličnim pa bježi što prije
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:49 pm

Gdje je ta nasa famozna radna grupa za investitora???
Svaki put kad postavis pitanje predsjedniku ide odgovor radna grupa je zaduzena :) isto tako zasto nikad nismo dobili odgovor zasto je Coric otpusten.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SamoIstina
Kontakt:

pon jul 28, 2025 11:55 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
pon jul 28, 2025 11:49 pm
Gdje je ta nasa famozna radna grupa za investitora???
Svaki put kad postavis pitanje predsjedniku ide odgovor radna grupa je zaduzena :) isto tako zasto nikad nismo dobili odgovor zasto je Coric otpusten.
Upravo radna grupa i vodi razgovore sa Mirvicem. Nadam se da dobro teku.

Privatni kapital je usao u mnoge nase klubove. Ljudi uredno ulazu. Znaci moze se, vidimo to svaki dan.

Na koji tacno nacin Sanin Mirvic misli ulagati, to zaista ne znam. Siguran sam da ce biti objasnjeno i skupstini i navijacima kad dodje vrijeme za to.

Sky1
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:04 am

Sva ta ulagnja su čiste muljaže. Uzmemo li u obzir da smo potpuno nezaštičen klub. Mi bismo iskihali za sve njih da pokušamo išta slicno.

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:09 am

Sky1 je napisao/la:
uto jul 29, 2025 12:04 am
Sva ta ulagnja su čiste muljaže. Uzmemo li u obzir da smo potpuno nezaštičen klub. Mi bismo iskihali za sve njih da pokušamo išta slicno.
E ako su to muljaze, daj da preko nas neko mulja, da pravimo i prodajemo igrace, uzimamo trofeje i igramo grupne faze.

Da je nemoguce ulagati su price za malu djecu, nismo slijepi. Naveo sam iznad Zrinjski, Velez, Sarajevo, Slobodu, sve klubovi u koje je usao privatni kapital. Ima i ona Zvijezda sto je Stanisici vode, pa i Celik je nasao investitora za OP. Posusje takodjer finansiraju lokalni privrednici, kao i Siroki Brijeg, GOSK drzi Lujo Ilic itd.

Svi mogu, samo mi ne mozemo. Svi oni muljaju, jedino mi pametni, a 12 godina proslo od zadnje titule i egzistiramo tako sto molimo Boga da prodjemo koje pretkolo i racunamo procente od fonda solidarnosti.

SanMan
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:19 am

Ako se neko razumije u finansije nek objasni ovo u FK sarajevo finansiski izvještaj za 2024 gdje su dugoročne obaveze 18.350.884 KM -
po meni je to dug Mirviću, al pošto od njih nema šta uzeti bi da se uvali preko brata kod nas pa da nas komplet odere - malo je stadion - bubrege bi davali
a ne vidjeh neki rezultatski napredak kod njih

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:22 am

SanMan je napisao/la:
Ako se neko razumije u finansije nek objasni ovo u FK sarajevo finansiski izvještaj za 2024 gdje su dugoročne obaveze 18.350.884 KM -
po meni je to dug Mirviću, al pošto od njih nema šta uzeti bi da se uvali preko brata kod nas pa da nas komplet odere - malo je stadion - bubrege bi davali
On sa bratom uopste nije u dobrim odnosima...ma najbolje mi kljuc u bravu jer ocito nema rjesenja koje ce zadovoljiti sve. Dajte nam dionice pa da konacno prodisemo.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

igla
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:23 am

Jest, i ja mislim da se Ismir hoće da naplati preko brata od Želje.
Dajte ba ljudi, ja koliko znam ovaj Sanin je željovac i nije toliko ni blizak sa Ismirom.

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 12:25 am

SanMan je napisao/la:
Crno na bijelo, od ulaska investitora u klub pitari su uzeli sedam trofeja, 4 kupa i 3 titule. Znaci vise nego kroz cijelu svoju istoriju. Ali eto ti ne vidis rezultatski napredak.

Porediti njihov OP i izlazne transfere sa nasim je iluziorno, to necu ni da pominjem koliko su ispred nas.

To je mit da njima lose ide i da su pogrijesili sto imaju investitora. Ljudi nikad nisu bili uspjesniji od kako postoje. S tim da nisu iskoristili svoje mogucnosti ni blizu. Da su bili pametniji, harali bi ligom, ne bi im niko nista mogao. Sreca pa nisu.

Ovo moram priznati da ti je nesto najjace. Cuj Mirvic salje brata da vrati pare preko nas, a nemaju kontakta, ne pricaju uopste.

Na kraju krajeva, skupstina ce valjda glasati. Naravno da se treba osigurati imovina kluba, ali i treba otvoriti put privatnom kapitalu da konacno udje u klub.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 37 gostiju.

Prijava