pon jul 28, 2025 11:14 am
Od 97 me pratim Zelju, kao dijete, isao na treninge na betonu iza istoka gulio koljena pa isao na utakmicu, radovao se da dohvacam lopte itd itd. Eto jos malo pa 30 godina. Puno je to za ovo nerviranje, sve ovo sto prozivljavamo, za godine raznoraznih likova koji sebe grade kroz Zelju. Puno je to za mene koji sam od Zelje dobio ulaznicu za Ferencvaros jer sam bio u Madjarskoj i to je sve. I nije mi trebala ni ta ulaznica, svakako bih je kupio. Al puno je jer ne mogu vise da gledam garniture lihvara koje se smjenjuju i koce svaki napredak, garniture lihvara koji se ugradjuju, garniture klosara na terenu koji pokupe mojih 10 plata za mjesec i drkaju *****. Garniture trenera i menadzera, raznorazne talove, vracanja usluga itd itd. Puno je i previse vec odavno da idem kuci sjeban, da ne pricam ni s kim poslije utakmice. Puno je da smo mi postali svojevrstan bankomat za klub a za uzvrat ne mozemo dobiti ni pisljivo saopstenje u vezi bilo cega - a da nam ne lazu! Puno je jer ne mozemo dobiti finansijski izvjestaj - tacan! Puno je jer ne postoji osoba koja ce izaci i reci imamo u fening tacno toliko i toliko dugova, tom igracu toliko, tom dobavljacu toliko, drzavi toliko. I sve dok je tako pitanje je vrijedi li vise ici na utakmicu i nervirati se
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!
Zeljeznicar za zivot cijeli!