Jedna stvar me posebno raduje, koja je puno veća od ove pobjede danas. Prvi ja kritikujem, tjeram, psujem, u ljutnji svašta čovjek kaže ali posebno mi je drago što smo skupili muda, stali jedni iza drugih, da nismo okrenuli leđa jedni drugima, od uprave, igrača, navijača, trenera, stručnog štaba. Nevjerovatno jedinstvo i nevjerovatna sinergija cijelog ovog kluba. Nije bilo jednostavno izaći nakon potopa u Širokom, vidjeli smo kod penala, niko ne prilazi lopti, niko nema hrabrosti da preuzme odgovornost, šef se okrenuo prema tribini, neće ni da gleda penal. Na kraju je dobro ispalo, dobili smo, možda i ne toliko zasluženo, fulali smo neke šanse, mogli smo biti kažnjeni ali eto nagradilo nas je, nagradilo nas je zbog tog jedinstva i tih muda.
Za mene su danas sve priče o bušenju, o sukobu unutar svlačionice, o kašnjenju plata, o nedostatku financija i svemu o čemu se zadnjih dana pisalo i spinovalo, pale u vodu. Ne može se ono nakon gola odglumiti, ni najbolji glumci ono ne mogu, a pogotovo ne bi moglo da nešto ne štima u ekipi i da imaju neki problemi.
Želim da pozovem sve Željovce, da napunimo Grbavicu, najprije protiv Goška, a onda i protiv Širokog, najprije da pružimo podršku upravi, šefu stručnog štaba i igračima, da pocrkaju dušmani od muke, da im ogadimo trenutke, da im uništimo snove da će se sve raspasti zbog jedne utakmice. Siguran sam da uz dobru atmosferu, sa navijanjem i hukom sa tribine možemo okrenuti Širokog. Samo moramo imati volje, želje, muda i nade da možemo okrenuti.
Samo zajedno možemo do konačnog cilja. Ostavimo previranja za kasnije, za kraj sezone, ostavimo se komentarisanja igrača, dosta je njima njih samih, ima puno stvari koje se ne iznose u javnost. Imaju i oni svojih problema kući, nekome je dijete bolesno, neko se posvađao sa ženom, nekome je majka bolesna, sestra, nekome je umro roditelj, djed, nena. Često neki igraju i pod injekcijama a mi ospemo paljbu po njima, prvi ja, dajte da se skupimo, da im damo podršku i da ZAJEDNO svi ko jedan, izguramo ovo do kraja sezone.
Nije bajno, nije sjajno, nije toliko ni loše, da može bolje u svim segmentima može, za neke godine ranije, napredak, ogromni. Radi se što je najbitnije, a onaj ko radi, taj i griješi, uvijek bilo, nismo nepogrješivi. Nadam se da ćemo izboriti tu Evropu i da ćemo skinuti ogromni teret sa leđa.
Evo jedna za laku noć.