Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jan 03, 2025 4:44 pm

Film je dobar. Neki ljudi koji su kroz historiju dali ogroman doprinos Želji nisu ni spomenuti, za razliku od nekih koji se pojavljuju iako to objektivno ne zaslužuju. Po mom ukusu previše estradnih umjetnika (Vlado Podany, Sejo Sekson, Tifa, Dragan Jokić, Čizma, Đuro, Zenit, Čola, možda sam i nekoga zaboravio) za jednu sportsku priču, a premalo sportista i sportskih radnika.

Moglo je to mnogo bolje.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

gavran
Kontakt:

pet jan 03, 2025 7:29 pm

avlami97 je napisao/la:
pet jan 03, 2025 4:44 pm
Film je dobar. Neki ljudi koji su kroz historiju dali ogroman doprinos Želji nisu ni spomenuti, za razliku od nekih koji se pojavljuju iako to objektivno ne zaslužuju. Po mom ukusu previše estradnih umjetnika (Vlado Podany, Sejo Sekson, Tifa, Dragan Jokić, Čizma, Đuro, Zenit, Čola, možda sam i nekoga zaboravio) za jednu sportsku priču, a premalo sportista i sportskih radnika.

Moglo je to mnogo bolje.
Na tebe je red,snimaj.......
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ISB87
Kontakt:

pet jan 03, 2025 7:59 pm

lijepo je kad ima vise tih poznatih imena, pa dokumentarac treba da privuce paznju, a takvi su ljudi najbolji po tom pitanju.
ko se bude zainteresovao svakako ce vise istraziti.

svaka cast, suzu sam pustio.Golem li si Zeljo!
MIRZA RASCIC

svabo
Kontakt:

pet jan 03, 2025 11:21 pm

milanribar je napisao/la:
pet jan 03, 2025 9:27 am
Jacksparrow je napisao/la:
čet jan 02, 2025 11:04 pm
Ko se prvi dočepa kakvog linka za gledanje online nek postavi 🩵
Ko nije gledo il planira opet pogledat ima repriza danas u 16:05 na BHT1.
Maksuz sam otišao iz Sarajeva na Zlatibor da ga pogledam na festivalu sportskog filma prije par mjeseci, usput natjerao Lejli suze na oči kad sam joj rekao da sam došao samo film da pogledam 😄

Gledao ga još jednom nakon toga, bila neka opcija online 24h dostupna, čini mi se 5 KM bilo. Pregledao opet sinoć, i naravno danas reprizu 😀

Napravila je Lejla vrhunski film koji je već pokupio dosta nagrada, svaka joj čast. A još da znate da joj je muž Haris pitar, a možda je i najzaslužniji za ono što ste sinoć vidjeli.

ponosannavas
Kontakt:

sub jan 04, 2025 12:17 pm

Nadao sam se Vinku Rozicu ali ode u Istru. Istra jako fino prati mlade igrace. Nadao sam se i da cemo prodati Muftu a vratiti malog Karica ali i to nista. Sosic ako dodje po meni super. Po meni i napadac bi nam legao. Danguba igra ko secondary stirker. Nemamo nikog na klupi

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub jan 04, 2025 12:21 pm

ponosannavas je napisao/la:
Nadao sam se Vinku Rozicu ali ode u Istru. Istra jako fino prati mlade igrace. Nadao sam se i da cemo prodati Muftu a vratiti malog Karica ali i to nista. Sosic ako dodje po meni super. Po meni i napadac bi nam legao. Danguba igra ko secondary stirker. Nemamo nikog na klupi
Mali Laušević koliko znam igra napadača i desno krilo. Treba vidjeti koliko može, istina nakon teške povrede će biti teže, ali kad je već tu zašto ne.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub jan 04, 2025 12:24 pm

Već nakon dvije minute filme polako su mi suze navirale, na kraju sam morao pustiti koju. Bravo Lejla!
Ovo nije film koji će sažeti historiju Kluba ili stadiona, već koji će dati jednu priču o tome. Zato možda nije bilo nekih ljudi u filmu koji su takođe bitni za naš Klub, međutim meni je ovo stvarno top. Ja sam oduševljen. Naše bogatstvo je što bi mogli napraviti cjelodnevni film kad bi stavili sve ljude koji su dali značajan doprinos tokom historije ili su veliki i poznati naši navijači.
Volim te Željo!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

ponosannavas
Kontakt:

sub jan 04, 2025 12:28 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Mali Laušević koliko znam igra napadača i desno krilo. Treba vidjeti koliko može, istina nakon teške povrede će biti teže, ali kad je već tu zašto ne.
Nemam nista protiv ali sigurno ne mozemo ocekivati nesto previse pogotovo jer nije eobijao minute ni prije povrede. Po meni sansu treba dobiti Babaluk ako vec pricamo o tim maldima. Vijdet cemo. Mislio sam vise na nekog ko moze donijeti promjenu sa klupe. Maldima treba pruziti sansu svkako. Pucamo na kup. Nedo Bog povrede Krpica nemas napadaca. Ako ostanu oven razlike u prvenstu mladima tu mozes dati sansu zadnjih sefam osam kola ali u kupu ti moze zafalit neko ko moze donijeti promjenu

fcz
Kontakt:

sub jan 04, 2025 1:30 pm

sub jan 04, 2025 12:28 pm
Eisenbahner1921 je napisao/la:
Nemam nista protiv ali sigurno ne mozemo ocekivati nesto previse pogotovo jer nije eobijao minute ni prije povrede. Po meni sansu treba dobiti Babaluk ako vec pricamo o tim maldima. Vijdet cemo. Mislio sam vise na nekog ko moze donijeti promjenu sa klupe. Maldima treba pruziti sansu svkako. Pucamo na kup. Nedo Bog povrede Krpica nemas napadaca. Ako ostanu oven razlike u prvenstu mladima tu mozes dati sansu zadnjih sefam osam kola ali u kupu ti moze zafalit neko ko moze donijeti promjenu
I onog malog Macica su svi hvalili a cini mi se da je receno da je na dvojnoj registraciji tako da bi ga trebali moci povuci iz Stupcanice u svakom momentu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sub jan 04, 2025 1:54 pm

Mozda sam jedini kojem se dokumentarac nije svidio onako kako sam htio. Ne zelim reci da je bio los naprotiv bio je izuzetno ok i opet cu ga pogledati rado ali jedna stvar koja mi se nije svidjela jeste da je film bio povrsan i nije isao u detalje. Sto mi se svidjelo u svakom slucaju jeste geografski prikaz starih stadiona u sarajevu prije wwii i par govornika (vlado unuk dimitrija i marko npr.) sve u svemu 3 od 5 zvjezdica.
100/94/37/34 - i to je to!

Sky1
Kontakt:

sub jan 04, 2025 3:10 pm

Meni samo nije jasno šta će onaj Ćengić u filmu, on i Pešto su bara bara po ljigavosti. ostalo je OK.

kvalitet
Kontakt:

sub jan 04, 2025 3:12 pm

Ovaj film je primarno film o Stadionu, a ne o Želji, iako je to dvoje povezano kao prst i nokat. Cilj filma nije bio da se sažme historija našeg Kluba, nego ispriča priča o Dolini ćupova, priča koja do sada nije ispričana na ovaj način. I odlično je urađen film ako se tako posmatra. Kod ovakvih filmova je važno da budu i u određenom vremenskom formatu, pa je razumljivo što nije bilo još detalja. Naravno da tu ima govora i o rezultatima, nekim igračima, legendama, navijačima, pa čak i popularnoj kulturi koja je inspirisana Željom, ali tek toliko da se pruži kontekst primarno onima koji za Želju nikad ni čuli nisu, tu mislim na strance.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Diverzant
Kontakt:

ned jan 05, 2025 10:09 am

Nadam se da nisu brazilci iz NK Mandarina Opuzen
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

ned jan 05, 2025 11:30 am

Vala do prozivke nas mora bit 2.5k/3k clanova. Ima li neko info ko su ti famozni brazilci. Puno se suti i o Jabberu, da li njega da ocekujemo u srijedu tu?

Dzezvar
Kontakt:

ned jan 05, 2025 11:44 am

Diverzant je napisao/la:
ned jan 05, 2025 10:09 am
Nadam se da nisu brazilci iz NK Mandarina Opuzen
Ako ti Coric djeluje kao trener koji ce dovoditi takve onda ......
Iskljucivo Denis odobrava igraca naravno ukoliko zadovolji....
Brazilci su Brazilci....i produkt su poslovnog puta jednog od clana uprave....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Sky1
Kontakt:

ned jan 05, 2025 2:41 pm

Ako Japko ode, treba će nam jedan baš dobar da ga zamijeni. Pronaći igrača sa onakvom fudbalskom inteligencijom i kretnjom nije lako. Ne sumnajm u Genarala i Denisa.

fcz
Kontakt:

ned jan 05, 2025 2:47 pm

Sky1 je napisao/la:
Ako Japko ode, treba će nam jedan baš dobar da ga zamijeni. Pronaći igrača sa onakvom fudbalskom inteligencijom i kretnjom nije lako. Ne sumnajm u Genarala i Denisa.
Za lovu koju dajemo mi, pa i drugi klubovi iz lige, jako tesko. Gotovo nemoguce. Jos od one prve prijateljske protiv Kapfenberga je bilo vidljivo da decko ima neke kvalitete koji su poprilicno iznad nivoa nase lige.

Zato se nadam da cemo "barem" izvuci maksimum iz njegovog transfera.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Sky1
Kontakt:

ned jan 05, 2025 2:54 pm

fcz je napisao/la:
ned jan 05, 2025 2:47 pm
Sky1 je napisao/la:
Za lovu koju dajemo mi, pa i drugi klubovi iz lige, jako tesko. Gotovo nemoguce. Jos od one prve prijateljske protiv Kapfenberga je bilo vidljivo da decko ima neke kvalitete koji su poprilicno iznad nivoa nase lige.

Zato se nadam da cemo "barem" izvuci maksimum iz njegovog transfera.
Nadati se to maksimumu i da će naši pronaći "adekvatnu" zamjenu.

exbabilon
Kontakt:

ned jan 05, 2025 4:50 pm

Zna li se dolaze li Brazilci na probu ili odmah potpis ugovora?

Bosanski lonac
Kontakt:

ned jan 05, 2025 4:52 pm

slika
Sa Željom do groba, života mi moga!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 19 gostiju.

Prijava