Da smo briljirali nismo, da smo zasluzeno pobijedili, itekako jesmo. Srecom nam se nije o glavu obila potpuna nonsalancija i bezvoljnost iz prvog poluvremena gdje smo bez ikakvog gasa opet bili bolji tim. U drugom smo dodavali ritam kako je vrijeme curilo pa je bilo donekle i normalno i ocekivano da napravimo par gresaka i poklonimo im poneku kontru. Mora se raditi na samopouzdanju igraca, mora se poraditi na hrabrosti, odlucnosti i konkretnosti.
Muftic - Zeljovac, mangup, hobotnica.
Galic - kao sto sto puta dosad napisah, izuzetno zavaljen igrac koji uglavnom sam brani desnu stranu. Par gluposti je napravio veceras ali taj momak gine, svim srcem igra za Zeljeznicar i jedan je od najkonstantnijih u ekipi.
Markovic - dok ima snage dosta dobar, u drugom poluvremenu se potpuno ugasio, bukvalno je djelovalo da ne kontrolise svoje noge. Mora on jos puno teretane i krugova oko terena, steta bi bilo da se ne stese jer je pravi igrac.
Karamarko - kudio sam ga nakon prvih par kola ali Boga mi izgleda da nadolazi. Veceras je odigrao prakticno bez greske, bravo.
Karjasevic - jako zahvalan igrac, obradovao sam se kad sam ga vidio na stoperu. Ima dovoljno snage i discipline da odigra bilo koju defanzivnu ulogu a dosta je dobar i s loptom tako da bi mogao biti odlican backup stoper ili cak prvi izbor protiv odredjenih protivnika.
Al Jaber - vraca se. Nije to jos uvijek "ono", ali vraca se.
Radovac - sigurno najstabilniji igrac u nasoj ekipi, cini mi se da je veceras pretrcao vise od svih na terenu.
Hiros - nikako ta glava da se namjesti ali bio je dosta bolji nego u nekim prethodnim utakmicama. S par poteza je napravio haos na terenu, samo nek se vise ukljucuje i pokazuje vise inicijative.
Sabic - dijete koje ce siguran sam napraviti pravu karijeru. Filigranski centarsutevi kakve vec dugo nismo vidjeli, hrabrost i odlucnost na visokom nivou. Cak i kad je vracen na neprirodnu poziciju dobro se nosio ali nadam se da vise nece biti potrebe za tim. Kad mu se da sansa, neka to bude tamo gdje je najbolji.
Boljevic - ah, taj ludi Crnogorac.

Citavu utakmicu je grijesio, tersao, mahao rukama... Ali i grizao. I zato je nagradjen - i to kako. Ne mogu se sjetiti puno igraca koji bi zaganjali onu loptu, onako se zaletiti kao pitbull na loptu koja je pa prakticno sigurno u golmanovim rukama je potez pobjednika. Samo jos malo ta glava, kao i Amer...
Dangubic - definitivno nije "centarfor", bar ne onakav na kakve smo navikli ali zajeban, opasan igrac. Dosta raje je vec reklo kako djeluje da mu treba samo malo kontinuiteta i dijelim to misljenje. Nadam se da ce uskoro naleci jer djeluje kao da ima svasta za ponuditi.
Odinaka - krilo i gotovo. Ima sjajan trk, izgleda i centarsut i dosta je uporan. Vjerovatno bi mogao i pomoci beku vise od svih ostalih krila koje imamo. Nesto se nadam da ce ga Denis gurati u tom smjeru.
Cvetanoski - onako, pomalo divlje kako smo i navikli ali korisno. Svaka cast za vracanje po onu izgubljenu loptu na sesnaesterac nakon cega je izborio penal.
Radinovic - nije pokazao nesto narocito ali eto, skroz OK.
Mahmic - djeluje mi kao da je psihicki bas "u bunaru", totalno izgubljen i nesiguran.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.