Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 25, 2024 9:04 pm

Dangubic mora biti pocetna, dobro 3 bobe ideml dalje.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Dzezvar
Kontakt:

pet okt 25, 2024 9:08 pm

storm_raider je napisao/la:
pet okt 25, 2024 8:00 pm
Jako sam zadovoljan veznim redom i zalaganjem, stvarno se trci. Nama je evidentno problem zadnjih 25 metara i na tome treba poraditi. Po svim parametrima smo bili bolji i vidio sam jednu rastrcanu ekipu, a bilo je tu i lijepe igre. Problem je kao sto sam napisao zavrsnica. Na kraju nas je sreca posluzila i zabili smo 2 gola, niko ne moze reci da je bilo nezasluzeno. Ovoj ekipi je domet Europa i to je posteno ganjati. Sve iznad toga je premija. Radovac nam je najvazniji trenutno igrac i kada on igra onda ta lopta bolje ide.
Yebo sve sta sam ja onda gledao.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Valter
Kontakt:

pet okt 25, 2024 9:40 pm

Dzezvar je napisao/la:
pet okt 25, 2024 9:08 pm
pet okt 25, 2024 8:00 pm
Jako sam zadovoljan veznim redom i zalaganjem, stvarno se trci. Nama je evidentno problem zadnjih 25 metara i na tome treba poraditi. Po svim parametrima smo bili bolji i vidio sam jednu rastrcanu ekipu, a bilo je tu i lijepe igre. Problem je kao sto sam napisao zavrsnica. Na kraju nas je sreca posluzila i zabili smo 2 gola, niko ne moze reci da je bilo nezasluzeno. Ovoj ekipi je domet Europa i to je posteno ganjati. Sve iznad toga je premija. Radovac nam je najvazniji trenutno igrac i kada on igra onda ta lopta bolje ide.
Yebo sve sta sam ja onda gledao.....
Apsolutno sam isto želio napisati, na kojoj sam ja utakmici bio.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

BHDragons
Kontakt:

pet okt 25, 2024 9:52 pm

Neki totalno nerezonski potezi, Hiroševo dodavanje u petercu umjesto šuta, Krpićev pas unazad u situaciji 1 na 1 sa golmanom, itd. Iz nekog razloga se želimo ušetati u gol. Moramo više šutati. Ali svejedno jako bitna i jako zaslužena 3 boda.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet okt 25, 2024 9:56 pm

Ja sam zadovoljan.
Opet ponavljam: mi pravimo ekipu.
Ni za jednu ekipu mi ne mozemo reci "dobit cemo ih 100%", morate biti svjesni toga.
Nama treba vrijeme i pojacanja da bi bili sigurni za evropu.
Sa svim problemima iz prosle godine uspjeli smo istaknuti kandidaturu za evropu, sto je jako pozitivno.

Da je bio X veceras ne mogu misliti sta bi pisali, al nasa realnost je BORBA ZA 4. MJESTO.

Trebaju nam pare i 50% bolji igraci za nesto vise.

Od kada sam to prihvatio, a dugo mi je trebalo, puno sam mirniji.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Hare79
Kontakt:

pet okt 25, 2024 10:04 pm

Pohvale za Husu, odigrao vrlo dobro na stoperu, a i Karamarko puno bolji nego na pocetku.

SanMan
Kontakt:

pet okt 25, 2024 10:21 pm

Hare79 je napisao/la:
pet okt 25, 2024 10:04 pm
Pohvale za Husu, odigrao vrlo dobro na stoperu, a i Karamarko puno bolji nego na pocetku.
Huso imo više dodira sa loptom u pvom poluvremenu nego svi naši ostali igrači zajedno
Dobro smo ovo pobjedili - igali sa 9 igrača - Krpić i Hiroš nisu bili na Grbavici večeras

ono.na
Kontakt:

pet okt 25, 2024 10:31 pm

Karamarko dobar. Cvetanoski sve odradio dva puta kod penala. Prvo fulao pa se vratio i odradio ih.

Danguba lucidan, steta za stativu. Hiros kurcobolja, klupa iducu. Krpic se dere previse na Sabica. Radinovic treba da se vrati u prvih 11. Markovic do kraja polusezone klupa. Odinaka cesce sansu dobijati.

Bolja igrac utakmice.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

blueheart
Kontakt:

pet okt 25, 2024 10:34 pm

3 boda najvaznija.... Dangubic bi trebao u nizu odraditi 4-5 start utakmica, sve mi se cini da ga se ne koristi dovoljno....
DRZAVA ZELJO

fcz
Kontakt:

pet okt 25, 2024 10:41 pm

Ima li neko slucajno snimak utakmice?

Hvala
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

SamoNapad
Kontakt:

pet okt 25, 2024 10:43 pm

Karamarko, Boljevic , Radovac,Huso i Mufta igraci koji imaju konstantu, ostali osciliraju. Vidi se da trener trazi igrace , mijenja vrti ali jednostavno fali konstantnosti. Hiros,Krpic nikako da prelome i a velika su imena u ekipi da ih olako ohladis. Po meni Dangubic mora igrati da dobije kontinuitet jer ima kretnje i konkretnost za razliku od Krpica . Misli li Hiros ugovor produzit ili ce igrati za svoju dusu...
I pucajte makar u reflektore !

milanribar
Kontakt:

pet okt 25, 2024 10:59 pm

Mali Jaber je druga dimenzija za sve naše igrače, stvarno neke poteze koje radi neki na treningu ne mogu...

fcz
Kontakt:

pet okt 25, 2024 11:09 pm

Da smo briljirali nismo, da smo zasluzeno pobijedili, itekako jesmo. Srecom nam se nije o glavu obila potpuna nonsalancija i bezvoljnost iz prvog poluvremena gdje smo bez ikakvog gasa opet bili bolji tim. U drugom smo dodavali ritam kako je vrijeme curilo pa je bilo donekle i normalno i ocekivano da napravimo par gresaka i poklonimo im poneku kontru. Mora se raditi na samopouzdanju igraca, mora se poraditi na hrabrosti, odlucnosti i konkretnosti.

Muftic - Zeljovac, mangup, hobotnica.
Galic - kao sto sto puta dosad napisah, izuzetno zavaljen igrac koji uglavnom sam brani desnu stranu. Par gluposti je napravio veceras ali taj momak gine, svim srcem igra za Zeljeznicar i jedan je od najkonstantnijih u ekipi.
Markovic - dok ima snage dosta dobar, u drugom poluvremenu se potpuno ugasio, bukvalno je djelovalo da ne kontrolise svoje noge. Mora on jos puno teretane i krugova oko terena, steta bi bilo da se ne stese jer je pravi igrac.
Karamarko - kudio sam ga nakon prvih par kola ali Boga mi izgleda da nadolazi. Veceras je odigrao prakticno bez greske, bravo.
Karjasevic - jako zahvalan igrac, obradovao sam se kad sam ga vidio na stoperu. Ima dovoljno snage i discipline da odigra bilo koju defanzivnu ulogu a dosta je dobar i s loptom tako da bi mogao biti odlican backup stoper ili cak prvi izbor protiv odredjenih protivnika.
Al Jaber - vraca se. Nije to jos uvijek "ono", ali vraca se.
Radovac - sigurno najstabilniji igrac u nasoj ekipi, cini mi se da je veceras pretrcao vise od svih na terenu.
Hiros - nikako ta glava da se namjesti ali bio je dosta bolji nego u nekim prethodnim utakmicama. S par poteza je napravio haos na terenu, samo nek se vise ukljucuje i pokazuje vise inicijative.
Sabic - dijete koje ce siguran sam napraviti pravu karijeru. Filigranski centarsutevi kakve vec dugo nismo vidjeli, hrabrost i odlucnost na visokom nivou. Cak i kad je vracen na neprirodnu poziciju dobro se nosio ali nadam se da vise nece biti potrebe za tim. Kad mu se da sansa, neka to bude tamo gdje je najbolji.
Boljevic - ah, taj ludi Crnogorac. :D Citavu utakmicu je grijesio, tersao, mahao rukama... Ali i grizao. I zato je nagradjen - i to kako. Ne mogu se sjetiti puno igraca koji bi zaganjali onu loptu, onako se zaletiti kao pitbull na loptu koja je pa prakticno sigurno u golmanovim rukama je potez pobjednika. Samo jos malo ta glava, kao i Amer...

Dangubic - definitivno nije "centarfor", bar ne onakav na kakve smo navikli ali zajeban, opasan igrac. Dosta raje je vec reklo kako djeluje da mu treba samo malo kontinuiteta i dijelim to misljenje. Nadam se da ce uskoro naleci jer djeluje kao da ima svasta za ponuditi.
Odinaka - krilo i gotovo. Ima sjajan trk, izgleda i centarsut i dosta je uporan. Vjerovatno bi mogao i pomoci beku vise od svih ostalih krila koje imamo. Nesto se nadam da ce ga Denis gurati u tom smjeru.
Cvetanoski - onako, pomalo divlje kako smo i navikli ali korisno. Svaka cast za vracanje po onu izgubljenu loptu na sesnaesterac nakon cega je izborio penal.
Radinovic - nije pokazao nesto narocito ali eto, skroz OK.
Mahmic - djeluje mi kao da je psihicki bas "u bunaru", totalno izgubljen i nesiguran.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

BC1921
Kontakt:

pet okt 25, 2024 11:48 pm

Godinama nam ekipa nije fizicki spremna a Seferovic je uspio dokazati da je veca ubleha od Hidica...
Do kraja prvog dijela da aBd dobijemo sve kuci i na strani da nesto cvaknemo i mi smo na konju...
Krivina Jug

salle86
Kontakt:

pet okt 25, 2024 11:49 pm

Meni nije jasan Boljević nikako, on igra kad je lopta kod njega, ostalo nula. Da taj segmenat popravi, da se uključi u igru pomaže saigračima, bio bi jedan od boljih igrača lige. Ovako ne znam šta bih rekao, koliko dobrog toliko lošeg
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

storm_raider
Kontakt:

sub okt 26, 2024 9:39 am

Jeste Hiros takav, ali ti onda moze jednim potezom rijesiti sve, pa ti je luksuz drzati ga na klupi duze vrijeme.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sub okt 26, 2024 10:01 am

Jeste Hiros takav, ali ti onda moze jednim potezom rijesiti sve, pa ti je luksuz drzati ga na klupi duze vrijeme.
Da on svaku petu utakmicu bar ima taj potez ali nema. ne vrijedi trpiti njegovo ponasanje, biranje utakmica i kurcenje

kvalitet
Kontakt:

sub okt 26, 2024 10:07 am

Važna tri boda, kao što će biti svaki bod do kraja u borbi za Evropu. Ovoj ekipi fali okomitosti, direktnosti, pa i hrabrosti u završnici. Ne znam da li ova ekipa ima to u sebi, prije će biti da fale dva ili tri igrača.

Možemo mi kritikovati i Boljevića i Hiroša, pa nekad i Dangubića ili Krpića, ali to je najbolje što mi imamo i trebamo gledati kako da iz svakog od njih izvučemo najbolje.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

storm_raider
Kontakt:

sub okt 26, 2024 10:31 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sub okt 26, 2024 10:01 am
Da on svaku petu utakmicu bar ima taj potez ali nema. ne vrijedi trpiti njegovo ponasanje, biranje utakmica i kurcenje
Ima ko je placen za te odluke. Ionako svrljamo po forumu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Valter
Kontakt:

sub okt 26, 2024 10:37 am

Ovo je čisti primjer kada dobar konačni rezultat prikrije sve ostalo. Prvo poluvrijeme lijena, slabo pokretna igra. Jedan drži loptu, drugi uglavnom stoje. Radnik
nam jeste prepustio loptu (slično kao i Borac), ali u toj igri nema šansi (gotovo ni polušansi). U prvom poluvremenu udarci na gol 0. Teško da tako može pasti pogodak.
Drugo nešto mobilnije al opet nema kontinuiteta u ofanzivnom dijelu. Stativa Dangubića i to je to. E onda dolazi trenutak kada može pasti pogodak i gotovo bez udaraca prema golu (naravno iz akcija). Svaka čast Boljeviću na pračenju lopte, al ovakvi trenuci (pokloni u 90 i nekoj) se rijetko dešavaju. Zato bi se ovakve utakmice prije svega konkretnijom igrom trebale ranije rješavati. Imali smo protivnika koji i nije imao neke ozbiljne namjere prema naprijed, ali u pravilu kada bilo ko odluči da krene prema našem golu nastaju belaji.
U moj vakat nismo bili nešto zadovoljni ovakvom igrom bez obzira na rezultat, al očito kriteriji su postali drugačiji. U konačnici što bi rekli pobjedi se ne gleda u zube ali ...
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], igla, Taree_ i 63 gosta.

Prijava