Ja sam iz Sarajeva i slazem se u svemu sto si napisao. Kvalitet je kvalitet, nebitno odakle si i to sve sto si napisao je mnogo dublje nego sto se misli. Od "pisac, napise l' se sta", do "joj Hamo, vid' mu glave".santakuruz je napisao/la: ↑pet avg 16, 2024 10:06 amKao neko ko nije iz Sarajeva a zivi tu preko 20 godina, moram istaci jednu stvar koja je vjerujem dovela Sarajevu (u sportskom smislu) tu gdje jeste. Ljudi u Sarajevu dosta podcjenjivacki gledaju prema svima ostalima, za svoje neuspjehe krive uvijek nekog drugog a rijetko kad mogu priznati da i mimo Sarajeva ima sposobnih ljudi i ljudi koji mogu uspjeti. Kad prestanemo razmisljati o raznim vicama, borcu, sudijama i kad se okrenemo iskljucivo sebi, kad budemo dovoljno samokriticni pa kazemo da nesto ne znamo i da neko drugi zna bolje od nas pa to prepisemo, mozemo se nadati necemu.
Jedna anegdota iz mojih ranih studentskih dana kad sam dosao tu u Sarajevo, stanujem u nekoj kuci, vracam se s faxa, prolazim kroz dvoriste prvog komsije da dodjem do te kuce gdje stanujem. Komsinica sjedi tu ispred sa nekom svojom drugaricom i glasno komentarise: evo zbog ovih sto dodju sa strane moj sin ne moze upisati fakultet, mora ganjati stelu.
A zanemaruje cinjenicu da joj je sin prava maza, spava do 12 sati, jedva srednju zavrsio. A ja sam u srednjoj 2 puta dolazio do federalnog takmicenja iz matematike, bio ucenik generacije, dobio poziv sa par fakulteta da dodjem kod njih studirati. Stari mi imao platu 550 KM a od toga slao meni 300 KM i ja sam s tim studirao. A u ocima te zene ja sam krivac sto njen sin ne moze poloziti prijemni. E taj mentalitet se uvukao kod puno ljudi u Sarajevu.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk