Krenucu od kraja tvog posta....Grbavica je napisao/la: ↑pet avg 25, 2023 6:28 pmJest al je ta "manjina" i u Posusju i u Bakuu i u Tiraspolu i u Gabeli i u svim mogucim selima gdje Zeljo igra i ne zale se jer im je prljava stolica, jer nemaju krov, jer ne smiju unijeti sok i tako dalje i tako blize.NEZALAGANJE je napisao/la:Izvini, al nemas i bzv ti je razmisljanje.Ustvari, imas, ali kostate klub.ono.na je napisao/la: ↑pet avg 25, 2023 5:46 pmKo imalo u sebi ima Ultras identiteta, halalit ce ovu kaznu. Mi kao navijaci donesemo redovno preko 100k na domacim utakmicama od ulaznica u zadnjih par mjeseci. 100 po tekmi. Ne pale se stalno baklje. Npr protiv Tuzle mozes ocekivati 3k ili nista da budemo kaznjeni. Mi se drzimo pravila i rijetko smo kaznjeni za organizacione propuste. Ali kad ti dodju lesinari, skripari, horde i ultrasi, onda ih trebas adekvatno ispratit.
Mi smo samo ove godine, a pogotovo ovo ljeto, donijeli preko 600k klubu. Cekamo pare od Evrope i Amira, pa da vidimo sanaciju duga, jug i jace plate i transfere. Dok god punimo stadion, imamo pravo svjetlucat na tribini. Pozz
90% stadiona "ne svjetluca", a i oni donose pare.Ne donosite samo vi ultrasi novce. Kako napisah iznad, ova kazna je skoro kompletna juzna tribina (kad je puna) u kartama.Pises "mi" i pominjes svu zaradu isto kao da ste vas 5-10% koji palite vecina koja donosi pare u klub.
Normalno da su kazne koje platimo gorkog ukusa, ali mislim da puno vise dobijemo od te "manjine" nego sto izgubimo.
Na kraju krajeva ta ista "manjina" je cistila stadion, farbala, renovirala a Boga mi i zasluzna za mnoge lijepe kadrove koji su otisli u svijet.
Druga je stvar sto nas savez udara po usima gdje god moze pa tako ocekujem da ce nas uskoro kaznjavati za to jer smo preglasni navijali.
Uz duzno postovanje prema svemu. 90% nas je bilo dio juga ili je jos dio tr tribine. Opravdanje, donesete, sta donesete?ono.na je napisao/la: ↑pet avg 25, 2023 6:45 pmLjudi budite realni, ne postoji drugi nacin ispoljavanja bolesne ljubavi prema klubu u svom tom zanosu. Ima i ovaj civilizovani i on se odrazava kroz akcije, sponzorstvo itd, ali ako neko misli da ce tuzilastvo, vlada ili politika poslati poruku ili uzvratiti mrznji prema Bosanskom ili Zelji, nece. Ako ima drugi nacin @miroslavkruzik, povedi nas druze. Nema. Nema vas na ulici na protestu za ubijeno dijete, nema vas na zici na ivici istoka i sjevera, sjedite gledajte i pjevate pjesme lexingtona uz lampice. 50k kazni za jednu sezonu nije previse kad doneses 100k svako kolo. Ne pali se protiv svakog, ne pali se na gostovanjima cesto. Shvatite vec jednom da je to ono sto je Bosnu odbranilo. Inat
Evo slazemo se druze ali zato dijete i ne treba da je na jugu ako su to Tifosi i ako se baci topovski udar. Niko nije reko da nema Manijaka na drugim tribinama. Svi su ko jedno. Ali kako niko ne razumije ispoljavanje sve ljubavi i strasti mimo vokalno i kroz vizuelno. Pa da je pola te starije raje 70tih i 80tih imalo baklje ko sad, gorio bi grad. Tad se vise cakijalo nego danasvolimtezeljo je napisao/la: ↑pet avg 25, 2023 6:52 pmUz duzno postovanje prema svemu. 90% nas je bilo dio juga ili je jos dio tr tribine. Opravdanje, donesete, sta donesete?ono.na je napisao/la: ↑pet avg 25, 2023 6:45 pmLjudi budite realni, ne postoji drugi nacin ispoljavanja bolesne ljubavi prema klubu u svom tom zanosu. Ima i ovaj civilizovani i on se odrazava kroz akcije, sponzorstvo itd, ali ako neko misli da ce tuzilastvo, vlada ili politika poslati poruku ili uzvratiti mrznji prema Bosanskom ili Zelji, nece. Ako ima drugi nacin @miroslavkruzik, povedi nas druze. Nema. Nema vas na ulici na protestu za ubijeno dijete, nema vas na zici na ivici istoka i sjevera, sjedite gledajte i pjevate pjesme lexingtona uz lampice. 50k kazni za jednu sezonu nije previse kad doneses 100k svako kolo. Ne pali se protiv svakog, ne pali se na gostovanjima cesto. Shvatite vec jednom da je to ono sto je Bosnu odbranilo. Inat
Evo ja na gostovanje,a na Grbavici na sjeveru. Jer jednim dijelom i ne zelim da budem dio ljudi koji kao vole klub i ne mogu da se kontrolisu. Sa neke psiholoske analize, kao neki "krik" divljine je paljenje baklji. Bespotrebno je stvarno.
Sve one tribine su tribine jug, sve su to Manijaci. Svi vole klub, ljudi boluju zbog Zelje ali ne osjecaj svi potrebu da bace topovski u blizini djece. Jednostavno imaju neke stvari koje su prece.
Kao sto se ne mozemo boriti protiv bacanja flasa, tetrapaka, upaljaca, mobitela, twko ni protiv ovoga.
Zeljeznicar iznad svih!
Druze, ista steta finansijski.Moralno svakako nije, ali klub to ne razlikuje.
Ne naziva niko manijake 5-10%.Naziva ljude koji pale baklje. Ne pale svi ni na jugu, druze.Jacksparrow je napisao/la: ↑pet avg 25, 2023 7:07 pmMa realno derbi je za bakljade ovo ostalo bespotrebno zbog kazni, al mi je najjace da neko manijake naziva 5, 10 % pa zar nismo svi Manijaci Željini i svi smo bar jednom bili dio Juga.
Odmah nakon vijesti da su nam finansirali popravku grijača sam rekao da će se ovo dešavati. Nažalost, bilo je nekih pametnjakovića koji su to ismijavali.Valter je napisao/la: ↑pet avg 25, 2023 3:36 pm"Vrijednost radova popravke sistema grijača iznosi 137.544,00 KM. FK Željezničar se zahvaljuje Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine na finansiranju ovog projekta",
E ćuj savez finansirao ovaj projekat. Stigla nam prva rata.
Disciplinska komisija Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici izrekla je kazne klubovima, Željezničar će biti lakši za 12.500 KM.
Navijači Želje ne daju obraza, pobrinut ćemo se mi da vratimo ljudima pare u rekordnom roku.