storm_raider je napisao/la: ↑sub apr 08, 2023 10:49 pm
Maestro_1921 je napisao/la: ↑sub apr 08, 2023 10:44 pm
Ma nas je izgleda pojeo pritisak i očekivanja ove polusezone. Čim su Krpić i Ara došli, očekivanja navijača su otišla u nebesa. Uz to u najmanju ruku veoma loše, da ne kažem katastrofalne pripreme, po zimi, ledu i plastici. Više faktora je utjecalo na ovo sve, na kraju nas je poklopilo.
Pa vidi, nesto oko tih ocekivanja je kriv i Klub koji je doveo takve igrace. Mislim da je realno ocekivati neku borbu za Europu.
Ma brate.. Jeste Klub kriv, al i mi navijači smo kumovali svemu tome. Prilično sam siguran da Evropa nije bila cilj na početku sezone, a kamo li trofej.. Krenulo nas, otvorilo nam se, neke stvari nam se poklopile u prvoj polusezoni, dobro igrali i imali fine rezultate. Klub je tek nedavno počeo govoriti da je cilj Evropa, do tad nismo znali šta nam je cilj..
I ti transferi su prilično isforsirani bili od strane navijača. Pričalo se kako moramo dovesti kapitalca ako hoćemo u Evropu, moramo dovesti ovog, onog. Iako do tad niko iz Kluba nije zvanično rekao da je Evropa uopšte cilj. Sjeti se kakva je priča bila, stvarali šansi hejbet, nije imao ko da da gol, "joj da nam je jedan "killer" poput Sulje", "joj da nam je Krpić, on bi ovo riješio sve" itd, itd... Na kraju on dobi slobodne papire, i diže se frka da ga moramo dovesti, i dovedosmo ga. O onom cirkusu sa Arom i društvenim mrežama ne treba trošiti riječi. Molilo ga se i kumilo da dođe, spamovala se zvanična maksimalno da se dovede. Dovedosmo i njega. Eh onda je počela priča kako nema izgovora, Evropa se mora izboriti, to je minumum, hoćemo Kup i šta ja znam više. Pred ekipu koja je godinu dana igrala bez ikakvog pritiska se onda stavio cilj da je pod moranje da se izbori Evropa ili osvoji Kup, i stvorio se pritisak. Digla se euforija, očekivanja porasla, i ja mislim da su u tome izgorili i da ih je taj pritisak pojeo.