Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Diverzant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 27, 2023 11:19 pm

Koje je vaše mišljenje o Radetu Bogdanoviću?
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Simply Blue
Kontakt:

pon feb 27, 2023 11:43 pm

Diverzant je napisao/la:
Rekao bi covjek lud, a nije lud ustvari..ako nista bar kaze ono sto misli bez uvijanja
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

BC1921
Kontakt:

pon feb 27, 2023 11:45 pm

bogi je napisao/la:
pon feb 27, 2023 9:40 pm
Previše se sve gleda površno po mom mišljenju, a evo ga u nastavku po temu diskusije.

Ivković<Mulalić - taktički i fudbalski kako god okreneš uvijek će biti ovako. Kod Ivkovića se ne sjećam da smo igrali bilo kakav fudbal, da kažeš, aha na to mogu računati da će biti. Svidjelo se to nekome ili ne Mulalić ima potpis kakav ima. To možda nije Željina filozofija, to možda se nekome ne sviđa da gleda, ali to je određeni vid "vizije fudbala". Visoki pressing, brzo osvojena lopta, agresivna odbrana (sad je pitanje koliko se ovo može izvesti u toj mjeri sa određenim igračima). Koja je vizija bila kod Ivkovića? Ja je se stvarno ne sjećam, ako ima neka utakmica gdje smo je pokazali nek je pošalje, rado ću pogledati i reći da nisam upravu.

Lično bi zabranio da neko spomene Tomislava ikako, čovjek koji je rekao da klub ne postoji i koji se ulizivao Dodiku u sred Banjaluke, pa ste govorili "da je gospodin ironičan", a isti onda postade sportski direktor, pa nakon toga trener koji se žali na "sportskog direktora" jer je doveo prekomjeran broj stranaca. Da ne govorim o potpisima Vištice, Kovačevića i ostalih "talenata", karakterni momci je li.

Daleko od toga da je Mulalić zlatan i da treba da ostane u dugoročnim planovima, daleko od toga da ja nešto preferiram ili branim njega. Javni nastupi da Bog mili sačuva, nekakve pite, buregdžinice, više ni ja ne znam šta je rekao i umjesto zareza - onaj. Opet, svaki respekt tom čovjeku sa strane ljubavi prema klubu jer je jedini koji kad nema angažman sjedi svaku utakmicu na sjeveru i svako od vas je mogao nakon prvog angažmana koji je bio fijasko da mu priđe i kaže ako je htio nešto oko tog. Defintivno se slažem sa @Leonom da se Edisu sve vaga, je li to što je naš ili što je drugačiji ne znam, ali dvostruki aršini su vidljivi golim okom.

Na kraju, po pitanju njih dvojice ničije maslo nije za ramazana. Niti je istina bijela, niti crna. Uvijek je bilo i biće tako, na kraju smo negdje sivi.

Druze, jesi li ti stvarno nekada vidio taj visoki presing, brzo osvojenu loptu i agresivnu odbranu pod vodstvom Edisa? Ako jesi, molim te reci mi koja je to utakmica da pregledam i ja.
Krivina Jug

Sky1
Kontakt:

pon feb 27, 2023 11:51 pm

Senad1921 je napisao/la:
pon feb 27, 2023 11:45 pm
bogi je napisao/la:
Previše se sve gleda površno po mom mišljenju, a evo ga u nastavku po temu diskusije.

Ivković<Mulalić - taktički i fudbalski kako god okreneš uvijek će biti ovako. Kod Ivkovića se ne sjećam da smo igrali bilo kakav fudbal, da kažeš, aha na to mogu računati da će biti. Svidjelo se to nekome ili ne Mulalić ima potpis kakav ima. To možda nije Željina filozofija, to možda se nekome ne sviđa da gleda, ali to je određeni vid "vizije fudbala". Visoki pressing, brzo osvojena lopta, agresivna odbrana (sad je pitanje koliko se ovo može izvesti u toj mjeri sa određenim igračima). Koja je vizija bila kod Ivkovića? Ja je se stvarno ne sjećam, ako ima neka utakmica gdje smo je pokazali nek je pošalje, rado ću pogledati i reći da nisam upravu.

Lično bi zabranio da neko spomene Tomislava ikako, čovjek koji je rekao da klub ne postoji i koji se ulizivao Dodiku u sred Banjaluke, pa ste govorili "da je gospodin ironičan", a isti onda postade sportski direktor, pa nakon toga trener koji se žali na "sportskog direktora" jer je doveo prekomjeran broj stranaca. Da ne govorim o potpisima Vištice, Kovačevića i ostalih "talenata", karakterni momci je li.

Daleko od toga da je Mulalić zlatan i da treba da ostane u dugoročnim planovima, daleko od toga da ja nešto preferiram ili branim njega. Javni nastupi da Bog mili sačuva, nekakve pite, buregdžinice, više ni ja ne znam šta je rekao i umjesto zareza - onaj. Opet, svaki respekt tom čovjeku sa strane ljubavi prema klubu jer je jedini koji kad nema angažman sjedi svaku utakmicu na sjeveru i svako od vas je mogao nakon prvog angažmana koji je bio fijasko da mu priđe i kaže ako je htio nešto oko tog. Defintivno se slažem sa @Leonom da se Edisu sve vaga, je li to što je naš ili što je drugačiji ne znam, ali dvostruki aršini su vidljivi golim okom.

Na kraju, po pitanju njih dvojice ničije maslo nije za ramazana. Niti je istina bijela, niti crna. Uvijek je bilo i biće tako, na kraju smo negdje sivi.

Druze, jesi li ti stvarno nekada vidio taj visoki presing, brzo osvojenu loptu i agresivnu odbranu pod vodstvom Edisa? Ako jesi, molim te reci mi koja je to utakmica da pregledam i ja.
Odlično. Kakav crni potpis i Edis.

volimtezeljo

pon feb 27, 2023 11:53 pm

Znamo zasto vi to ne vidite niti mozete vidjeti.

Diverzant
Kontakt:

pon feb 27, 2023 11:54 pm

Simply Blue je napisao/la:
pon feb 27, 2023 11:43 pm
Diverzant je napisao/la:
Rekao bi covjek lud, a nije lud ustvari..ako nista bar kaze ono sto misli bez uvijanja
Gledam ga sad kod Bahe, bas mi djeluje ko onaj sarajevski mangup. Nisam baš naročito upućen o njemu, pa reko da vidim sta ovdje raja kaže

Sky1
Kontakt:

pon feb 27, 2023 11:56 pm

Znači, dobar Edis, a mi ne vidimo. Zanimljivo.
Izvini Edise.

Simply Blue
Kontakt:

pon feb 27, 2023 11:58 pm

Jedino kad smo vidjeli to kod Edisa je bilo u prvom mandatu na jesen vjerovatno na derbiju sa Beganom na lijevom krilu kada je OK zabio, i u prvoj utakmici u drugom mandatu protiv Veleza koju smo izgubili, to protiv Veleza je nesto najbolje ako govorimo o umjetnickom dojmu, jos vrijede pobjede protiv Veleza i Tuzle
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

volimtezeljo

uto feb 28, 2023 12:05 am

storm_raider je napisao/la:
pon feb 27, 2023 6:38 pm
volimtezeljo je napisao/la:
pon feb 27, 2023 6:03 pm
TheBlue je napisao/la:
pon feb 27, 2023 4:56 pm
Nisam rekao da su oni kvalitetni, al u poredjenu sa nabrojanim su mnogo bolji...

Da ne pricam o tome da je ovaj otisao kao gospodin nakon 2 kola, dok trenutnog (ne)mozes puskom otjerati :)
Otisao nakon sto mu uprava nije ispunjavala zelje, nakon Curjurica bila dva igraca iz druge kiparske i poljske lige u igri. I nakon toga vanredni pres, nemam tim za titulu, a prije toga nas dobije mrtvi Celik nakon sto je doticni zamjenio Benjamina i Aldina Sehica.
I sav taj posao naplatio kao Edis za godinu. Ali Edis je rekao iskreno sta misli o tim sportskim potezima, cak im je dao savjet sta trebaju uraditi.
Krcmarevic je raskinuo ugovor na svoju stetu.
Aha. To sto je sjebao tu sezonu, ocajno spremio i selektirao ekipu i sto nas je zavalio momacki sa igracima, sreca pa se nisu sve zelje ispunile, gospodski nema sta..

Leon_Professional
Kontakt:

bogi je napisao/la:

Tako je Bogi, članu stručnog štaba.
Ode Edis, ode i ti. :D

Diverzant
Kontakt:

uto feb 28, 2023 12:06 am

Sto posto, sjećam se da onaj poraz protiv Veleža apsolutno niko nije zamjerio i da smo svi bili zadovoljni prikazanim iako smo izgubili. Tu sam se ponadao da je malo došao pameti jos posle digne kobiljoglavare. sve posle nije bilo za prolazne ocjene osim nekih par utakmica i nikad mu necu halaliti kad glupan čuva igrace za NEBITNU utakmicu protiv borca samo da ne bi izgubio od Ivkovića, a za Ivicin oproštaj uspije remizirati sa yebenim radnikom čini mi se

volimtezeljo

uto feb 28, 2023 12:12 am

Zanimljivo da imamo karakterne i fantasticne igrace i nista do njih nije, sad je samo do trenera.
Dok su hostaplerima Kosticu, Krcmarevixu, Petrovicu, Ivkovicu igraci malo sadasnji nego i bivsi pravili smicalice, ismijavali ih najblizi saradnici..
Nevjerovatno.

Diverzant
Kontakt:

uto feb 28, 2023 12:23 am

Hahaha govori Bogdanović za pokojnog Ivicu, kako je kada mu vrše pritisak na njega novinari da pozove nekog igraca u reprezentaciju, on ga pozove pa posle i novinare pozove, pusti im utakmicu na kaseti i govori evo vidis da ne zna.
Kakva veličina je taj čovjek bio

Leon_Professional
Kontakt:

uto feb 28, 2023 12:27 am

TheBlue je napisao/la:
pon feb 27, 2023 10:47 pm
Postujem bogija zbog X razloga, ali neke stvari ne bih tako poslozio. Barem to nije moje misljenje.

Prvo se slazem da se Edisu vaga, i ti javni nastupi mu ne idu na ruku, ali iskreno ja ne vidim taj potpis o kojem ti pises. Ok, zna se desiti u odredjenim utakmicama, ali cim dodjemo u posjed mi ne znamo sta sa loptom. Cemu onda ganjanje posjeda i lomljenje igraca, kada mi nemamo 3 uigrane akcije? Kod protivnika "koje nemas potrebu pritiskati" se upravo vidi taj nedostatak, imas loptu sve vrijeme, ne znas sta da radis sa njom. Da se ne ponavljam oko nabijanja na krilo, napad, itd. Nikakva smisljenja akcija i neki sablon u napadu.

Iz ovog gore se moze postaviti vise pitanja, sta sa ekipama koje nas pritisnu? Gubimo se. Bilo ko se skroz zatvorio ili igrao visoki presing na nas, te utakmice su bile uzas. Tu ne vidis nista od tog Edisovog jer nemas priliku da radis presing. Zbog toga kazem taj potpis je cesto nevidljiv i vrlo lahlo procitan od strane drugih trenera.

Najbolje ti pokazuje to da sa 2 igraca vise ti ne mozes JEDNOM visak napraviti. Jednostavno ne broji se pritisak i agresivnost, ako ne znas sta dalje nakon sto uzmes loptu.

Edisa volim vise od Ivkovica, smijesno je porediti, ali rezultati govore i za jednog i za drugog. Ja sam stavljao tabelu ovdje, samo Edisove utakmice od prosle sezone. Mi smo bili 2-3 mjesto sa dna tabele.

Opet kazem nisu oni sreca ni jedan ni drugi, ali bodovi su itekako na Tominoj strani, i to, opet ponavljam, sa losijom ekipom.
Bgm je PPM na Edisovoj strani i to na većem broju utakmica.
Pod Edisovim vodstvom nas nije niko posebno rastavio i nadigrao, a kod Tomislava u nekim tekmama nismo imali pogled na gol. Sarajevo nas rasulo, Zrinjski na Grbavici izgledao kao Makabi, ispao u šesnaestini finala kupa.
O kakvim ti boljim rezultatima i bodovima govoriš?!
Tomislav Ivković u 15 kola 20 bodova, Edis 24.
Ivković u 19 kola 25 bodova, Edis 29.

Možda ti imaš takav dojam, ali brojke ne lažu i trebale bi se provjeriti prije nego se tvrdi nešto. :DD:

Diverzant
Kontakt:

uto feb 28, 2023 12:32 am

Kod Ivkovića krila bila subašić i mujezinović, ovome santos i amoah
Aco - cocalić
Armin Hodžić
Mulalić duplo bolju ekipu ima

Leon_Professional
Kontakt:

uto feb 28, 2023 12:36 am

OK

fcz
Kontakt:

uto feb 28, 2023 12:46 am

uto feb 28, 2023 12:12 am
Zanimljivo da imamo karakterne i fantasticne igrace i nista do njih nije, sad je samo do trenera.
Dok su hostaplerima Kosticu, Krcmarevixu, Petrovicu, Ivkovicu igraci malo sadasnji nego i bivsi pravili smicalice, ismijavali ih najblizi saradnici..
Nevjerovatno.
Ne znam ko je pravio smicalice Kosticu i Ivkovicu ali znamo ko ih je pravio pokojnom Odi. ;)
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

storm_raider
Kontakt:

uto feb 28, 2023 12:57 am

storm_raider je napisao/la:
pon feb 27, 2023 6:38 pm
pon feb 27, 2023 6:03 pm

Otisao nakon sto mu uprava nije ispunjavala zelje, nakon Curjurica bila dva igraca iz druge kiparske i poljske lige u igri. I nakon toga vanredni pres, nemam tim za titulu, a prije toga nas dobije mrtvi Celik nakon sto je doticni zamjenio Benjamina i Aldina Sehica.
I sav taj posao naplatio kao Edis za godinu. Ali Edis je rekao iskreno sta misli o tim sportskim potezima, cak im je dao savjet sta trebaju uraditi.
Krcmarevic je raskinuo ugovor na svoju stetu.
Aha. To sto je sjebao tu sezonu, ocajno spremio i selektirao ekipu i sto nas je zavalio momacki sa igracima, sreca pa se nisu sve zelje ispunile, gospodski nema sta..
To sve sto si napisao nikakve veze nema sa ovim sto si napisao prethodno, a na sto sam odgovorio - "I sav taj posao naplatio kao Edis za godinu", niti te amnestira. Dakle, raskinuo je ugovor uglavnom na svoju stetu. To gospodski jeste, sumnjam da bi Edis isto uradio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Sulevelicanstveni
Kontakt:

uto feb 28, 2023 1:00 am

Nista me od Edisa ne moze iznenaditi, ali svi dobro znamo da mozemo samo preko kupa nesto napraviti, ligu je smijesno i spominjati koliko god ostatak lige također los bio. Mi utakmice koje treba da dobijemo uvijek se mucimo i to je tako. Imamo dobru ekipu za top 3 to je realna situacija. Amoah, 2x Hodzic, Krpic, Cocalic, Drina, Santos, Stilic. Nadam se, ako nista bar na ljeto nekom novom treneru, neki mlađi sa motivacijom i novinom nekom.

Diverzant
Kontakt:

uto feb 28, 2023 1:48 am

Goran Sablić, godinu i jače bez angažmana
#samokažem

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], jimmy i 42 gosta.

Prijava