ubaceni element je napisao/la: ↑sub feb 18, 2023 9:02 am
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sub feb 18, 2023 2:59 am
ubaceni element je napisao/la: ↑pet feb 17, 2023 10:37 pm
Tomo je klasa iznad Mekica, a Becu sa ne spominjem. Ako ce nam dati bolje sanse za Evropu i $$$ klupirao bih i samog sebe a ne Becu koji vjerovatno nikad nece postati igrac.
A gledaj ovaj scenarij...Dodje Tomo, klupiras Becu i "izvisis" Evropu. Sta onda? Ostaje ti Tomo polovnjak, para od Evrope nemas, a usput si upropastio mladog igraca i pola godine njegovog razvoja jer mu igranje od 15tak minuta nece donijeti nista.
Mnogo manji rizik je da Beca nastavi igrati, pa cak i ako se ne izbori Evropa, ostaje ti mlad igrac sa ZNACAJNIM iskustvom i potencijalnom prodajom.
Ne znam samo kako ste tako kratkovidni?? Vazda je rjesenje da se stavi "flaster", a ne da se "rana zasije".
Ovom logikom ne trebaju ni Sulejman, ni Ara (koji je svakako tu do ljeta), ni Jasarevic, a vala ni Santos koji nece da produzi i otici ce sa DZ, treba samo juniore gurati i cekati da postanu igraci koje ce neko kupiti. Ako u medjuvremenu ne zavrse u TOSKu kao 99% slicnih njima.
Mladi igraci na kojima se moze zaraditi su vec u tim
godinama nosioci igre a ne epizodisti, pogledaj sa koliko godina su otisli Amir i Bajic, i sta su vec do tada znacili Zelji. Nakon njih niko vise nije ni postao igrac kako treba, Drina je najblizi tome. Iz nase lige su se u zadnje vrijeme prodali mladi Basic, Savic, Djokanovic - sve glavni igraci vec tada. Jbg, napisao sam vec daj Boze da Beca bude bolji od Dzeke i zgrne milione, ali on je na terenu samo nuzno zbog U21 pravila.
Pa ako pratis moje upise i stavove, protiv sam polovnjaka, a posebno onih koje treba "ozivljavati".Jasarevica licno nikad ne bih doveo, Ara tu i tamo, ali hajde Zeljino je dijete i imao je ozbiljnu inostranu karijeru, a nije ni star, dok je Krpic tip igraca koji je profesionalac od glave do pete i uvijek u tip top formi pa je logicno da mu ne treba mnogo da uhvati takmicarsku formu.Dakle, neki se mogu istrpiti, ali 5 takvih, pa jos na ustrb mladog igraca kojeg vec guras sezonu i po- e to vec ne moze.Nije logicno.
Druga stvar, ne glorifikujem ja Becu, ali politika kluba treba jednom postati da mladi igraci koji su iz naseg omladinskog pogona presli u 1.tim MORAJU igrati.U protivnom, koji ga djavo uvodis u 1.tim i dajes mu ugovor? Klub, zajedno sa trenerom mora raditi na dodatnom razvoju takvih mladica kad dodju u 1.tim, a najbolje se to cini kroz njihovo standardno igranje.Mi od toga moramo da zivimo, a ne od 300 hiljada eura od Evrope pa nam prijeti gasenje svaki put ako je ne izborimo.
Nadalje, nisu svi nasi mladi super talenti, pa u jednoj sezoni to pokazu i prodaju se.Nekim treba malo vise vremena, neki se nece nikako ni prodati, ali to je rizik takvog nacina poslovanja.Zato ih i trebas imati 3-4 u timu UVIJEK.Da igraju.Jedan ce se garant prodati, posebno kad stvoris takav brend.
P.S.Da smo ovaj model koji pominjem davno uspostavili i da ga postuju svi koji su prosli kroz klub, mi ne bi sad "ganjali" kojekakve investitori i pricali kako je to jedini nacin da prezivimo.