Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub feb 18, 2023 8:55 am

ko ne dodje otpao mu
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ubaceni element
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:02 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
sub feb 18, 2023 2:59 am
ubaceni element je napisao/la:
pet feb 17, 2023 10:37 pm
Tomo je klasa iznad Mekica, a Becu sa ne spominjem. Ako ce nam dati bolje sanse za Evropu i $$$ klupirao bih i samog sebe a ne Becu koji vjerovatno nikad nece postati igrac.
A gledaj ovaj scenarij...Dodje Tomo, klupiras Becu i "izvisis" Evropu. Sta onda? Ostaje ti Tomo polovnjak, para od Evrope nemas, a usput si upropastio mladog igraca i pola godine njegovog razvoja jer mu igranje od 15tak minuta nece donijeti nista.

Mnogo manji rizik je da Beca nastavi igrati, pa cak i ako se ne izbori Evropa, ostaje ti mlad igrac sa ZNACAJNIM iskustvom i potencijalnom prodajom.

Ne znam samo kako ste tako kratkovidni?? Vazda je rjesenje da se stavi "flaster", a ne da se "rana zasije".
Ovom logikom ne trebaju ni Sulejman, ni Ara (koji je svakako tu do ljeta), ni Jasarevic, a vala ni Santos koji nece da produzi i otici ce sa DZ, treba samo juniore gurati i cekati da postanu igraci koje ce neko kupiti. Ako u medjuvremenu ne zavrse u TOSKu kao 99% slicnih njima.

Mladi igraci na kojima se moze zaraditi su vec u tim
godinama nosioci igre a ne epizodisti, pogledaj sa koliko godina su otisli Amir i Bajic, i sta su vec do tada znacili Zelji. Nakon njih niko vise nije ni postao igrac kako treba, Drina je najblizi tome. Iz nase lige su se u zadnje vrijeme prodali mladi Basic, Savic, Djokanovic - sve glavni igraci vec tada. Jbg, napisao sam vec daj Boze da Beca bude bolji od Dzeke i zgrne milione, ali on je na terenu samo nuzno zbog U21 pravila.

fanaticZeljin
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:12 am

Tomo je klasa iznad Mekica, a Becu sa ne spominjem. Ako ce nam dati bolje sanse za Evropu i $$$ klupirao bih i samog sebe a ne Becu koji vjerovatno nikad nece postati igrac.
A gledaj ovaj scenarij...Dodje Tomo, klupiras Becu i "izvisis" Evropu. Sta onda? Ostaje ti Tomo polovnjak, para od Evrope nemas, a usput si upropastio mladog igraca i pola godine njegovog razvoja jer mu igranje od 15tak minuta nece donijeti nista.

Mnogo manji rizik je da Beca nastavi igrati, pa cak i ako se ne izbori Evropa, ostaje ti mlad igrac sa ZNACAJNIM iskustvom i potencijalnom prodajom.

Ne znam samo kako ste tako kratkovidni?? Vazda je rjesenje da se stavi "flaster", a ne da se "rana zasije".
Ovom logikom ne trebaju ni Sulejman, ni Ara (koji je svakako tu do ljeta), ni Jasarevic, a vala ni Santos koji nece da produzi i otici ce sa DZ, treba samo juniore gurati i cekati da postanu igraci koje ce neko kupiti. Ako u medjuvremenu ne zavrse u TOSKu kao 99% slicnih njima.

godinama nosioci igre a ne epizodisti, pogledaj sa koliko godina su otisli Amir i Bajic, i sta su vec do tada znacili Zelji. Nakon njih niko vise nije ni postao igrac kako treba, Drina je najblizi tome. Iz nase lige su se u zadnje vrijeme prodali mladi Basic, Savic, Djokanovic - sve glavni igraci vec tada. Jbg, napisao sam vec daj Boze da Beca bude bolji od Dzeke i zgrne milione, ali on je na terenu samo nuzno zbog U21 pravila.
Upravu si 100% , oprase ljudi sa Becom, a ptice na grani vide da od njega nikad igraca , lik koji se krije , nema neki pregled , a ni sut , a mi kao na njemu trebamo pare da zaradimo, daj te malo realnosti molim vas
Srcu draga, boja PLAVA !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:17 am

:baklja:
Željezničar ante portas !

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:31 am

Danas igra Željo! Amoah za prolaz dalje.
Fear of the Maniacs!

Dzezvar
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:40 am

gavran je napisao/la:
ko ne dodje otpao mu
Tebi ce otpast kada te se Lara docepa....
Jos kada ti se azrail iz slovenije vrati tek si nayebo
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

gavran
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:44 am

Dzezvar je napisao/la:
gavran je napisao/la:
ko ne dodje otpao mu
cekam te na sjeveru,biraj oruzje
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

NEZALAGANJE
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:52 am

Pa ako pratis moje upise i stavove, protiv sam polovnjaka, a posebno onih koje treba "ozivljavati".Jasarevica licno nikad ne bih doveo, Ara tu i tamo, ali hajde Zeljino je dijete i imao je ozbiljnu inostranu karijeru, a nije ni star, dok je Krpic tip igraca koji je profesionalac od glave do pete i uvijek u tip top formi pa je logicno da mu ne treba mnogo da uhvati takmicarsku formu.Dakle, neki se mogu istrpiti, ali 5 takvih, pa jos na ustrb mladog igraca kojeg vec guras sezonu i po- e to vec ne moze.Nije logicno.

Druga stvar, ne glorifikujem ja Becu, ali politika kluba treba jednom postati da mladi igraci koji su iz naseg omladinskog pogona presli u 1.tim MORAJU igrati.U protivnom, koji ga djavo uvodis u 1.tim i dajes mu ugovor? Klub, zajedno sa trenerom mora raditi na dodatnom razvoju takvih mladica kad dodju u 1.tim, a najbolje se to cini kroz njihovo standardno igranje.Mi od toga moramo da zivimo, a ne od 300 hiljada eura od Evrope pa nam prijeti gasenje svaki put ako je ne izborimo.

Nadalje, nisu svi nasi mladi super talenti, pa u jednoj sezoni to pokazu i prodaju se.Nekim treba malo vise vremena, neki se nece nikako ni prodati, ali to je rizik takvog nacina poslovanja.Zato ih i trebas imati 3-4 u timu UVIJEK.Da igraju.Jedan ce se garant prodati, posebno kad stvoris takav brend.

P.S.Da smo ovaj model koji pominjem davno uspostavili i da ga postuju svi koji su prosli kroz klub, mi ne bi sad "ganjali" kojekakve investitori i pricali kako je to jedini nacin da prezivimo.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u sub feb 18, 2023 10:00 am, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Simply Blue
Kontakt:

sub feb 18, 2023 9:59 am

A kad se je to glorificirao i forsirala prica o Beci na forumu, ja nisam primjetio
A da ga treba gurati treba, kao sto kaze Nezalaganje, bolje njega nego Hajdara ili Beganovica koji je apropo guranja sad postao i desetka po nekim forumasima
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Dzezvar
Kontakt:

sub feb 18, 2023 10:18 am

gavran je napisao/la:
sub feb 18, 2023 9:44 am
Dzezvar je napisao/la:
gavran je napisao/la:
ko ne dodje otpao mu
cekam te na sjeveru,biraj oruzje
Iza gola
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Valter
Kontakt:

sub feb 18, 2023 10:29 am

Dvije mogučnosti za izlazak u Europu.
Pred nama dvije ključne utakmice. Ako u bilo kojoj kiksaš zatvaraš jedna vrata a ona druga postaju mnogo teža. Pobjede protiv Leotara i Igmana
nameću se nekako kao imperativ. Dodatno podizanje euforije što za rezultat donosi i bolje prihode jer pobjede su najbolji marketing. Zato Edise bez pametovanja
i mlataranja rukama na press konferencijama, Hvatajte se zelenog terena i tamo pokažite od čega ste.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

blueboy
Kontakt:

sub feb 18, 2023 10:31 am

Križevac, Gasal, Drljo, Beća, Musić, Drina, Kobašević, Karić, Muftić. Od nabrojanih omladinaca koji su tu, realno je da neku ozbiljniju minutažu mogu dobivati Muftić ili Karić ovisi za koga smatraju da je veći potencijal, Drina već ima ozbiljnu minutažu, možda i Musić jer smo deficitarni s bekovima, Beća ima solidnu minutažu, i gore Gasal i Drljo se mogu gurati, pogotovo ako Santos ne bude igrao i Gasal se oporavi do kraja sezone.

Ja bih bio najsretniji da svi oni mogu igrati i biti u izlogu, tu bih dodao i malog Efendića, ali je realnost malo drukčija. Tri ili četiri omladinca bi se morala moći isforsirati, a na klubu je da procijeni koji su to najveći potencijali i na kojim pozicijama.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub feb 18, 2023 10:41 am

Jedno pitanje.

Da li su nasi uspjeli osposobiti LED reklame koje su se nalazile iza golova. Zaista je neozbiljno bilo pogotovo na posljednjim utakmicama da LED reklame ne rade. Neko plati reklamu a nije u mogucnosti da se reklamira.
Alea iacta est!

plavi kanarinac
Kontakt:

sub feb 18, 2023 10:52 am

170+80, sponzorstvo i clanarine, u 2023 ...250 milja od navijaca ... Kakvi smo mi bolesnici, sve za ŽELJEZNIČAR!
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Grbavica
Kontakt:

sub feb 18, 2023 10:53 am

Zar je Music uopste tu? Zar nije produzio posudbu u Gradini?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

sub feb 18, 2023 10:56 am

Jedan Mekić je bolji od Beće, a kamoli Tomić.

E sad da li će Beća nadoći ako mu daš prvih 11, to slabo ko zna.

Ja u ovom trenutku ne bih dovodio nikog. Mislim da je ovo OK, ne treba gomilati i trošiti bezveze. A Beća će, htio ili ne htio, biti u prvih 11 kad se Santos vrati. Pa eto, da vidimo od čeg je.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub feb 18, 2023 11:19 am

Grbavica je napisao/la:
sub feb 18, 2023 10:53 am
Zar je Music uopste tu? Zar nije produzio posudbu u Gradini?
Musić ostaje u Srebreniku do kraja sezone.
Fear of the Maniacs!

Diverzant
Kontakt:

sub feb 18, 2023 11:22 am

Igrajte srcem sarajevski plavi!
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Maestro_1921
Kontakt:

sub feb 18, 2023 11:39 am

Leon_Professional je napisao/la:
pet feb 17, 2023 9:52 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:
pet feb 17, 2023 9:47 pm
Sto je najgore Mekic ce i poceti sutra umjesto Bece koji uvijek treba da ima prednost
Ja ne volim Mekića, ali je on tehnički daleko najbolji naš veznjak. Ako znamo da je Armin standardan, od ova 3 koja se vrte Hajdar, Mekić, Beća, po meni je Mekić najbolji u ovakvim tekmama gdje treba brži protok lopte i gdje mi imamo posjed.
Slažem se za Mekića, tehnički on jeste najbolji od naših veznjaka. Al brate pegla loptu previše, bez 15 dodira je ne pušta. Presporo razmišlja i presporo donosi odluke, često od dvije opcije izabere neku treću i samo zakomplikuje situaciju i izgubi loptu. Igrač na njegovoj poziciji, ili igrač kakav on teži da bude ili ima pretenzije da bude, mora razmišljati unaprijed i vidjeti situaciju prije nego se desi, non stop se okretati i skenirati igrače, i svoje a i protivničke. Samo da nauči da se prije oslobađa lopte, mislim da bi bio puno bolji.

nookey
Kontakt:

sub feb 18, 2023 11:43 am

Vaze i karte od Hajduka danas 😀
Idemo lagano prema dolini!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], TheBlue i 60 gostiju.

Prijava