Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 20, 2022 2:40 pm

Edis najvise unosi nemira u ekipu, stalna neka glama, frka...prava ona seljacka atmosfera.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned nov 20, 2022 2:43 pm

Kaže stoji iza svojih igrača a onda govori kako je to što imamo, kako se od nečeg ne može pravit nešto. Nit srama nit stida.

Sky1
Kontakt:

ned nov 20, 2022 2:56 pm

Durgo je napisao/la:
ned nov 20, 2022 11:55 am
Ma nema tu puno price.
Mi igramo pred doslovno najvise publike ubjedljivo. I gledajuci domace utakmice mi smo 7.
I sada mi pricamo o bacanju na glavu i glupostima.
Od prvog dana sam rekao da Edis nije trener za nas i da mi sigurno imamo ekipu za evrpu, ali ta neka bezidejna igra nas kosta.

Dobro mu cviko rece, provaljeni smo...

Pa ljudi dragi samo pogledajte kako mi "trcimo" kontre... igraci ne znaju da se krecu a to je TRENING I TAKTIKA... to se uci...

Sa 30% boljim trenerom bi sigurno imali 5-6 bodova vise... minimum...
+1

igla
Kontakt:

ned nov 20, 2022 2:59 pm

Edis ako usere ovu sezonu i ne izbori evropu sa ovom ekipom koja objektivno mora i moze biti min 3., treba svakog iz uprave otjerat obzirom da ostankom helanke direktno finansijski se može oštetiti klub neizlaskom u evropu.

Sky1
Kontakt:

ned nov 20, 2022 3:01 pm

Edis je neznalica, prevara, seljačka varalica ne bih dalje. Nadam se da će se u klubu neke stvari posložiti, pa da mu vidimo leđa konacno. Mene sramota one njegove galame, hajde, hajde i lik ne zna nista drugo.

Simply Blue
Kontakt:

ned nov 20, 2022 3:07 pm

Od Edisa ne mozemo nista vise od ovog.
Imao u ekipi Santosa, Stevanovica ili vodio skup bivsih igraca Zelje i Sarajeva u MDK isto ce biti.
O motivaciji i famoznim kostima da ne pricamo, to izblijedi poslije 2 , 3 utakmice.
Mlade igrace ocito ne voli, iako je bio trener juniora sto je isto zanimljivo, nikog od igraca nece uciniti boljim sto su kod nas samo Oda i donekle Adzem mogli uraditi.
Ali imamo stanje limba kakvo imamo i to je super alibi za njega, mozemo pisati koliko hocemo ali u ovakvoj situaciji jeste pitanje da li bi neko drugi bolje mogao, tj. koliko bi vremena imao za tako nesto.
Mozemo pisati koliko hocemo, ali smo trenutno osudjeni na njega, jedino cekati i nadati se
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Valter
Kontakt:

ned nov 20, 2022 3:12 pm

Moj problem nije što navijam za Želju, nego što ga volim. U mojim godinama ta ljubav polako utiće na moje zdravlje. Navijam ja i za Barsu, Arsenal, Inter ali njihove loše rezultate i sezone lahko prebolim. Ja i moja ekipa redovni smo na svim utakmicama na Grbavici. Međutim vjerovatno godine, tersluk, pa i poneko višegodišnje iskustvo mi sliku oko Želje pokazuje malo drugačijom od drugih. Nekako moja i Edisova filozofija nisu nešto što ide zajedno. Poštujem ga (kao uostalom i svakog) kao navijača Želje ali stručnost i elokventnost i ono kako ja vidim stvari su dijametralno drugaćiji. Nekako se osjećam kao da glasam za neku političku stranku a o njenom lideru kao političkoj figuri nemam pozitivno mišljenje. Ok, teška finansijska situacija nas limitira u izboru ali barem vokabular mora biti koliko-toliko primjeren veličini kluba.
Prije svega čestitam na jubileju Manijacima. Poštujem i sve navijače kluba ma na kojoj tribini bili. Znam da svako vidi pozitivna rješenja po klub na svoj način. Ali jednostavno mi smeta (vjerovatno zbog mog tersluka) kada pojedinac ili neka grupa napravi finansijsku štetu klubu. Znam da se ovdje na forumu mnogi ne slažu sa mnom ali naprosto (opet) nisam impresioniran jučerašnjom bespotrebnom upotrebom pirotehnike. Pirotehnike koja će nam izbiti koju hiljadu maraka. Jug od dima sigurno nije vidio barem 15-20 minuta utakmice (a došli zbog Želje). Al ćemu onaj transparent protiv saveza. Zaboli njih kur.ac šta mislimo o njima nego će nam lijepo isporućiti novu fakturu. Ja nemam ambicije da mogu uticati na ovaj način iskazivanja podrške klubu al mi brate žao da moj skromni finansijski doprinos ide negdje drugo a ne mom Želji. Da me je neko pitao prije ove utakmice hoću li doći protiv Konyaspora, Bože zdravlja naravno da bih došao ali sada znam da neću. Moje odsustvo generalno neće finansijski destabilizovati klub ali neke stvari ne idu sa mojim poimanjima. Treba se dobro paziti da ova lijepa porodična priča dolazaka na Grbavicu zbog nekih stvari ne dođe pod upitnik. Moj problem je što sam previše emotivno vezan za Želju pa me mnogo toga pogađa.

Na moju žalost došlo je vrijeme da pređem u tzv. "derbi" navijače. Kada osjetim potrebu i pozitivnu priču vjerovatno ću aBD otići na poneku utakmicu, ali do daljnjeg TV, tekstualni prenos a za početak pogledati rezultat na kraju utakmice. Bojim se da i ova moja ekipa sa tribine slično vidi stvari i da žele za sada odmoriti od stvari oko kluba. Ljubav ostaje, neki vid podrške ostaje, ali jednostavno prioritet mora biti zdravlje pogotovo kada već dugo stvari idu korak naprijed, nazad dva. A opet znajući ovu budalu koja ovo piše ko zna ...
Željo je prošao 100. godinu, nadživjet će aBd on sve nas kao i one prije nas.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned nov 20, 2022 3:16 pm

Daj ljudi malo da spustimo loptu, nije dobro to se slažemo ali nemojte zaboraviti da imamo PUNO VEĆIH PROBLEMA od Edisa i sportskog segmenta.
Fear of the Maniacs!

storm_raider
Kontakt:

ned nov 20, 2022 3:18 pm

@Valter, naravno da ces doci. Ovo vise nije ljubav, nego bolest, a ko ce mu ga znati, mozda je to i isto.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

amar92
Kontakt:

ned nov 20, 2022 3:31 pm

Kritike Edisu su na mjestu. Ovo njegovo pravdanje kako nema ekipe su ciste gluposti, eto Siroki ima kao neki roster pa ubijaju. Jednostavno on je takticki jako los trener, covjek ne zna i to je to.

Medjutim, ima kao trener i pozitivnu stranu. Da nije Edis trener vjerovatno ne bi sad imali Cocalica i Stilica u ekipi (i Beganovica). Druga stvar, malo koji trener bi mogao stvoriti ovakvu atmosferu medju igracima. To nam je dugo falilo. Bore se svi, nema mahalanja previse, nema bojkota i ostalih gluposti. Osjeti se jednostavno neka pozitiva u igracima, pa se to prenijelo i na tribine.

Po meni on je savrsen za pomocnog trenera, samo sto njegov ego njemu to ne dopusta pa ne bi imao mira kao pomocni nego bi gledao opet kako da dodje do pozicije trenera.

amar92
Kontakt:

FK Željezničar

ned nov 20, 2022 3:31 pm

.

Maestro_1921
Kontakt:

ned nov 20, 2022 5:15 pm

I Zrinjski evo mogao primiti gol zbog poigravanja golmana i driblanja. Još jedan Josip koji se pravi lud i glumi Ronaldinja.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned nov 20, 2022 5:21 pm

U ovoj utakmici da Spremo igra za nas bi dobio tri utakmice kazne, Vojnovic umjesto zutog bi dobio crveni, a tribina stadiona zbog gadjanja protivnicke klupe bi bila zatvorena za sljedecu utakmicu. Medjutim, na kraju ce sve biti okarakterisano kao “carke na kraju utakmice” i sve super.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned nov 20, 2022 5:24 pm

Pricajte sta hocete, ali juce je FALIO pritisak sa sjevera.
Bio sam na istoku i zaista nijr ista atmosfera ko kad se digne sjever i "zapuse" golmanu iza ledja
Alea iacta est!

fcz
Kontakt:

ned nov 20, 2022 5:47 pm

cipiripi je napisao/la:
ned nov 20, 2022 5:24 pm
Pricajte sta hocete, ali juce je FALIO pritisak sa sjevera.
Bio sam na istoku i zaista nijr ista atmosfera ko kad se digne sjever i "zapuse" golmanu iza ledja
To stoji ali falilo je prije svega igraca. Imao si jednog fizicki i tehnicki sposobnog veznjaka i jedno posteno krilo. S tim tesko da koga mozes ozbiljno pritisnuti.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 20, 2022 5:58 pm

Mi vjerovatno nismo u stanju dovesti neki kvalitet od trenera. Otprilike taj kvalitet kao Tomo.
E u tome ja ne vidim smisao i potrebu za promjenu.

staaarinavijac
Kontakt:

ned nov 20, 2022 6:02 pm

Glavni problem je što uprava trpi Mulalića , a kakva je trenutna situacija u Klubu to može potrajati mjesecima , da ne kažem godinama. Mulalić je toga svjestan, i "na posao " dolazi opušteno , zna da kako god tim odigra , on ostaje šef .
Dakle , pošto svi vide da ga uprava podržava , nema razloga za bilo kakvo nerviranje i ljutnju na trenutne Željine rezultate do daljnjeg ... a koliko će trajati do "do daljnjeg " , e , to je već problem ...

blueboy
Kontakt:

Fićo je napisao/la:
Daj ljudi malo da spustimo loptu, nije dobro to se slažemo ali nemojte zaboraviti da imamo PUNO VEĆIH PROBLEMA od Edisa i sportskog segmenta.
Sve jasno, ali onda treba neko iz kluba reći šta su konkretni ciljevi kluba u ovoj i narednim sezonama. Pa ako je to opstanak u ligi ok, ako je borba za Evropu, titulu, i to ok. Promocija mladih igrača bez ikakvog pritiska, podržat ćemo i to. Onda navijači znaju za šta se borimo i prati se da li se ispunjava cilj. Evo prije početka, a Boga mi i tokom sezone ja nijednom ni od koga odgovornog nisam čuo šta je konkretan cilj kluba. I onda se ne smije kritikovati trener, igrači...jer imamo VEĆIH PROBLEMA. Ne može tako. Tamo neki Yeovil iz pete engleske lige ima sigurno neki cilj, vjerujem da ima i Mošćanica, a mi nemamo.

exbabilon
Kontakt:

ned nov 20, 2022 6:08 pm

Bez obzira na razocarenje, mi smo u legitimnoj borbi za 4. mjesto. Imamo 4 boda prednosti u odnosu na Sarajevo, 5 u odnosu na Velež. Uzimajući u obzir da je Sarajevo ispalo iz Kupa, šanse da neko od prva tri uzme Kup su 80% najmanje. To 4.mjesto bi onda značilo Evropu. Napeti se da pojačamo ekipu gdje treba i da na terenu osiguramo Evropu. Licenca ce biti prica za sebe.

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 20, 2022 6:17 pm

blueboy je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
Sve jasno, ali onda treba neko iz kluba reći šta su konkretni ciljevi kluba u ovoj i narednim sezonama. Pa ako je to opstanak u ligi ok, ako je borba za Evropu, titulu, i to ok. Promocija mladih igrača bez ikakvog pritiska, podržat ćemo i to. Onda navijači znaju za šta se borimo i prati se da li se ispunjava cilj. Evo prije početka, a Boga mi i tokom sezone ja nijednom ni od koga odgovornog nisam čuo šta je konkretan cilj kluba. I onda se ne smije kritikovati trener, igrači...jer imamo VEĆIH PROBLEMA. Ne može tako. Tamo neki Yeovil iz pete engleske lige ima sigurno neki cilj, vjerujem da ima i Mošćanica, a mi nemamo.
I ovo je tačno.
Treneri (Edis i Tomo) pričaju o nekim stvarima koje nisu u njihovom opisu posla. Da ne govorim o ovome što si pomenuo, o planovima i strategiji.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], nookey i 46 gostiju.

Prijava