ned nov 20, 2022 3:12 pm
Moj problem nije što navijam za Želju, nego što ga volim. U mojim godinama ta ljubav polako utiće na moje zdravlje. Navijam ja i za Barsu, Arsenal, Inter ali njihove loše rezultate i sezone lahko prebolim. Ja i moja ekipa redovni smo na svim utakmicama na Grbavici. Međutim vjerovatno godine, tersluk, pa i poneko višegodišnje iskustvo mi sliku oko Želje pokazuje malo drugačijom od drugih. Nekako moja i Edisova filozofija nisu nešto što ide zajedno. Poštujem ga (kao uostalom i svakog) kao navijača Želje ali stručnost i elokventnost i ono kako ja vidim stvari su dijametralno drugaćiji. Nekako se osjećam kao da glasam za neku političku stranku a o njenom lideru kao političkoj figuri nemam pozitivno mišljenje. Ok, teška finansijska situacija nas limitira u izboru ali barem vokabular mora biti koliko-toliko primjeren veličini kluba.
Prije svega čestitam na jubileju Manijacima. Poštujem i sve navijače kluba ma na kojoj tribini bili. Znam da svako vidi pozitivna rješenja po klub na svoj način. Ali jednostavno mi smeta (vjerovatno zbog mog tersluka) kada pojedinac ili neka grupa napravi finansijsku štetu klubu. Znam da se ovdje na forumu mnogi ne slažu sa mnom ali naprosto (opet) nisam impresioniran jučerašnjom bespotrebnom upotrebom pirotehnike. Pirotehnike koja će nam izbiti koju hiljadu maraka. Jug od dima sigurno nije vidio barem 15-20 minuta utakmice (a došli zbog Želje). Al ćemu onaj transparent protiv saveza. Zaboli njih kur.ac šta mislimo o njima nego će nam lijepo isporućiti novu fakturu. Ja nemam ambicije da mogu uticati na ovaj način iskazivanja podrške klubu al mi brate žao da moj skromni finansijski doprinos ide negdje drugo a ne mom Želji. Da me je neko pitao prije ove utakmice hoću li doći protiv Konyaspora, Bože zdravlja naravno da bih došao ali sada znam da neću. Moje odsustvo generalno neće finansijski destabilizovati klub ali neke stvari ne idu sa mojim poimanjima. Treba se dobro paziti da ova lijepa porodična priča dolazaka na Grbavicu zbog nekih stvari ne dođe pod upitnik. Moj problem je što sam previše emotivno vezan za Želju pa me mnogo toga pogađa.
Na moju žalost došlo je vrijeme da pređem u tzv. "derbi" navijače. Kada osjetim potrebu i pozitivnu priču vjerovatno ću aBD otići na poneku utakmicu, ali do daljnjeg TV, tekstualni prenos a za početak pogledati rezultat na kraju utakmice. Bojim se da i ova moja ekipa sa tribine slično vidi stvari i da žele za sada odmoriti od stvari oko kluba. Ljubav ostaje, neki vid podrške ostaje, ali jednostavno prioritet mora biti zdravlje pogotovo kada već dugo stvari idu korak naprijed, nazad dva. A opet znajući ovu budalu koja ovo piše ko zna ...
Željo je prošao 100. godinu, nadživjet će aBd on sve nas kao i one prije nas.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.