čet jun 02, 2022 12:12 am
02.06. je nastupio a mi nemamo od ljudi iz Uprave nijednu jedinu informaciju, plan priprema u kojem pravcu Klub ulazi u narednu sezonu. Ne zahtijeva se od njih nikakvi boomovi, mega giga pojačanja niti treneri AKO NISMO U FINANSIJSKOJ MOGUĆNOSTI (a svjesni smo da nismo) - samo se to transparentno mora navijačima najaviti i predstaviti, u protivnom će po psihologiji izazvati gnjev i sindrom Bošnje koji će od maštanja zaboraviti u kakvom je zapravo problemu. Jer, desit će se, opet, dio navijača će čekati investitora a dio biti svjestan trebamo nastaviti sami gurati i boriti se u STABILIZACIJU finansijskih dugovanja sa sportskim planom i tendencijom da opstanemo u ligi (što je po meni i za narednu godinu realno stanje). I to je sve, samo, moramo imati informacije, ostaje Mulalić i dovodit će se igrači sukladno finansijskoj mogućnosti. Vrijeme je da se krene u pripreme, sa ili bez investitora. Previse nas navijače umara svaka pressica gdje trener Kluba priziva i spominje "tog nekog investitora", stvara se utisak da tapkamo u mjestu i nemamo rješenje. Jednostavno cijelu sezonu lutamo, osjeti se da nema šefa u procesu vođenja Kluba. Nije niko od nas protiv ulaska dobronamjernih investitora, ma ko oni bili, štaviše dobro će nam doći i u pola sezone, ali mi do polovine sezone moramo imati rješenje i plan rada u svakom segmentu. Ponavljam, nisam pesimista, protivnik ili neko ko ne razumije trenutnu situaciju u Klubu, ali šutnja ostavlja prostor za nepotrebna nagađanja za prevelikim očekivanjima ili totalnoj negativi na koju smo na kraju krajeva i navikli od strane protivnika sistema u klubu.
P.s. Zakariću, prihvati ponudu slobodno, ali karijeru kod njih oživiti nećeš...
Zadnja izmjena:
MiroslavKruzik, dana/u čet jun 02, 2022 12:14 am, ukupno mijenjano 1 put.