kvalitet je napisao/la: ↑uto feb 09, 2021 12:19 am
Svi sve znaju, ko je šarlatan, ko je lopov, ko je kamatar, ko je varalica, ko je pošten, ko je nepošten. Sve redom sveznalice. Svi znaju kako treba. Sumarno, svi hoće neke promjene.
A onda dođe Skupština i šta se desi? Jedan jedini kandidat. Iz Londona, niko iz Sarajeva!!! Gdje su Željovci? Gdje ste svi vi s foruma koji znate kako treba? Gdje su "vaši" kandidati?
PRIVATIZACIJA KLUBA JE JEDINO RJEŠENJE!!! Čak i ako opet krenemo iz najnižeg ranga, u dogledno vrijeme ćemo se opet naći na istoj raskrsnici.
Danas je klub svačiji, ali to nam ne daje snagu, već nam je to slabost. Zašto? Jer niko ne preuzima odgovornost. Da je klub u nečijim rukama, znalo bi se tačno ko je odgovoran.
Ovako ukratko da ti repliciram...
Je.bo ti takav klub ako cu ja s foruma davati neka "rjesenja" i izgravati nesto, osim da budem navijac koji ce doci na stadion, dati svoje pare, dati svoje vrijeme, uzivati u produktu na terenu i navijati za ono sto me privuklo da navijam za ovaj klub kad sam postao svjesna osoba, a to je njegova filozofija!!
A onaj ko nas je uvalio u sva ova go.vna treba da nas vadi.Ako nece, ne zna i ne moze- nek odstupi.Posto ne odstupa, zna se sta slijedi.
Cak i ako odstupi, 99% sam siguran da nema vise ljudi koji ce doci i lopatati necija "go.vna".To se radi 25 godina i ne da smo na nuli, nego smo u minusu, kako vidimo.Niko ne zeli vise da dodje, radi, ulozi sebe maximalno, da bi ga opet sutra opstruirala x osoba svojim tuzbama i cime sve ne, a potom i smjenila "neformalna grupa". Prvi ja, a o tome sam vise puta pisao, necu vise prstom mrdnuti, niti marke dati ovakvom Zelji, a broj ljudi koji razmislja poput mene raste iz dana u dan.Ne trebamo se lagati.
S druge strane, ako se desi reset (vec sam pisao kakav) koji ce onemoguciti podapinjanja u buducnosti, "neformalne grupe", koji ce imsti jasnu viziju, plan, cilj sl., prvi cu ucestvovati sredstvima u iznosu u kojem mogu.Bacati pare u bunar, bez ikakvog cilja i plana zarad "ljubavi" -hvala, ali ne hvala.Dosta je bilo.
P.S.Zaboravi na normalnu privatizaciju dok je klub u stanju u kakvom jeste.Dugorocno, to treba da se uradi, ali klub kao klub mora biti u mnogo boljem stanju.U stanju kakvom jeste, privatizirati te moze samo neki lesinar.To svima treba biti jasno.