Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 09, 2021 12:40 am

gavran je napisao/la:
pon feb 08, 2021 9:33 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pon feb 08, 2021 9:29 pm
Hare79 je napisao/la:
pon feb 08, 2021 8:04 pm
Mladost i Velez lagano u Antaliju, a Zeljo u Medjugorje na njivu. Kome ovdje jos nesto nije jasno? Kako od gradnje stadiona, opste euforije, redovnih plata i priprema u Turskoj za samo dvije godine klub srozati na tako nizak nivo, bogami moras biti dobar majstor da to uspijes. Zato treba slaviti Dan oslododjenja i uzivati u futbolu (dok klub jos postoji).
Dobro, žalili smo se nekad i što idemo u Antaliju. :D
Razumijem da je kontekst tvog posta to da smo kokuzi teški i da smo samo radi tog ostali ovdje. I stvarno jest žalosno.
Odakle to da smo kokuzi?
Pričaju žene po sijelima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto feb 09, 2021 1:04 am

kvalitet je napisao/la:
uto feb 09, 2021 12:19 am
Svi sve znaju, ko je šarlatan, ko je lopov, ko je kamatar, ko je varalica, ko je pošten, ko je nepošten. Sve redom sveznalice. Svi znaju kako treba. Sumarno, svi hoće neke promjene.

A onda dođe Skupština i šta se desi? Jedan jedini kandidat. Iz Londona, niko iz Sarajeva!!! Gdje su Željovci? Gdje ste svi vi s foruma koji znate kako treba? Gdje su "vaši" kandidati?

PRIVATIZACIJA KLUBA JE JEDINO RJEŠENJE!!! Čak i ako opet krenemo iz najnižeg ranga, u dogledno vrijeme ćemo se opet naći na istoj raskrsnici.

Danas je klub svačiji, ali to nam ne daje snagu, već nam je to slabost. Zašto? Jer niko ne preuzima odgovornost. Da je klub u nečijim rukama, znalo bi se tačno ko je odgovoran.
Ovako ukratko da ti repliciram...

Je.bo ti takav klub ako cu ja s foruma davati neka "rjesenja" i izgravati nesto, osim da budem navijac koji ce doci na stadion, dati svoje pare, dati svoje vrijeme, uzivati u produktu na terenu i navijati za ono sto me privuklo da navijam za ovaj klub kad sam postao svjesna osoba, a to je njegova filozofija!!

A onaj ko nas je uvalio u sva ova go.vna treba da nas vadi.Ako nece, ne zna i ne moze- nek odstupi.Posto ne odstupa, zna se sta slijedi.

Cak i ako odstupi, 99% sam siguran da nema vise ljudi koji ce doci i lopatati necija "go.vna".To se radi 25 godina i ne da smo na nuli, nego smo u minusu, kako vidimo.Niko ne zeli vise da dodje, radi, ulozi sebe maximalno, da bi ga opet sutra opstruirala x osoba svojim tuzbama i cime sve ne, a potom i smjenila "neformalna grupa". Prvi ja, a o tome sam vise puta pisao, necu vise prstom mrdnuti, niti marke dati ovakvom Zelji, a broj ljudi koji razmislja poput mene raste iz dana u dan.Ne trebamo se lagati.

S druge strane, ako se desi reset (vec sam pisao kakav) koji ce onemoguciti podapinjanja u buducnosti, "neformalne grupe", koji ce imsti jasnu viziju, plan, cilj sl., prvi cu ucestvovati sredstvima u iznosu u kojem mogu.Bacati pare u bunar, bez ikakvog cilja i plana zarad "ljubavi" -hvala, ali ne hvala.Dosta je bilo.

P.S.Zaboravi na normalnu privatizaciju dok je klub u stanju u kakvom jeste.Dugorocno, to treba da se uradi, ali klub kao klub mora biti u mnogo boljem stanju.U stanju kakvom jeste, privatizirati te moze samo neki lesinar.To svima treba biti jasno.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Online

uto feb 09, 2021 6:39 am

Nakon svakog odgledanog intervjua sa gospodinom Cericem, duboko zazalim sto se ni jedan
novinar nije sjetio da mu postavi jedno vrlo jednostavno i logicno pitanje : " Gospodine Cericu,
koji su vasi licni motivi da se prihvatite funkcije predsjednika FK " Zeljeznicar " ?
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Dzezvar
Kontakt:

uto feb 09, 2021 7:23 am

slika
Na danasnji dan...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

teteac8684
Kontakt:

kvalitet je napisao/la:
Svi sve znaju, ko je šarlatan, ko je lopov, ko je kamatar, ko je varalica, ko je pošten, ko je nepošten. Sve redom sveznalice. Svi znaju kako treba. Sumarno, svi hoće neke promjene.

A onda dođe Skupština i šta se desi? Jedan jedini kandidat. Iz Londona, niko iz Sarajeva!!! Gdje su Željovci? Gdje ste svi vi s foruma koji znate kako treba? Gdje su "vaši" kandidati?

PRIVATIZACIJA KLUBA JE JEDINO RJEŠENJE!!! Čak i ako opet krenemo iz najnižeg ranga, u dogledno vrijeme ćemo se opet naći na istoj raskrsnici.

Danas je klub svačiji, ali to nam ne daje snagu, već nam je to slabost. Zašto? Jer niko ne preuzima odgovornost. Da je klub u nečijim rukama, znalo bi se tačno ko je odgovoran.
Jesi ti fakat ozbiljan kad pitaš gdje su ti "vaši" kandidati ili se zajebaješ?? Ukratko, ima Željovaca i uvijek će ih i biti ali sa tim egonjom sa tvoje slike skoro niko više neće da radi, da mu marku ustupi, jednostavno neće.. Ta priča daješ Želji, a ne Amaru ne pije vode više i to je to...Al et, da sačekamo još pola godine, možda i osvojimo titulu, šta je 9 bodova, pa jel"? Sljedećih pola godine je ključno :violina:

Dzezvar
Kontakt:

uto feb 09, 2021 7:25 am

Ujko je napisao/la:
uto feb 09, 2021 6:39 am
Nakon svakog odgledanog intervjua sa gospodinom Cericem, duboko zazalim sto se ni jedan
novinar nije sjetio da mu postavi jedno vrlo jednostavno i logicno pitanje : " Gospodine Cericu,
koji su vasi licni motivi da se prihvatite funkcije predsjednika FK " Zeljeznicar " ?
Sve i da ga to pitaju on furao ovu svoju pricu koju fura svaki intervju.
Vidis da ne zna ni kako se koji igrac zove.
Sljedeci bi intervju mogao biti i neki Sehalic....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

storm_raider
Kontakt:

uto feb 09, 2021 7:42 am

Faca Sa Ulica je napisao/la:
slika
Na danasnji dan...
Bilo nekad, pricalo se...

E moj Zeljo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

avlami97
Kontakt:

uto feb 09, 2021 8:19 am

storm_raider je napisao/la:
pon feb 08, 2021 11:58 pm
phpBB [video]
Imati jednog demagoga je puno, a dvojicu previše.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Racional87
Kontakt:

uto feb 09, 2021 9:13 am

Za ovo stanje je odogovran Amar Osim.
Dok taj grobar ne ode, ništa od našeg ozdravljenja.
Od 01.01.2019. do danas grobar nas je direktno koštao stotine hiljade KM i to samo on.
Otjerao je sposobne i poštene ljude, da bi gledali njega i ovog luđaka.
Skupština je promašaj.
Amar Osim danas je od Željezničara zatražio isplatu 128.000 KM na ime zateznih kamata, a klub tvrdi kako nekadašnjem strategu Plavih ne duguje ništa.

Amare Džukelo napolje !

svraka
Kontakt:

uto feb 09, 2021 10:27 am

Dobro od svega ovoga je izgleda da Ceric ne cita forume. Da vidi koliko ga raja pljuje sto ponavlja stalno isto, sumnjam da bi tako pricao :D

Za pocetak je obecao Mozzart, valjda ce biti sto prije.
Forza 1921!

Oda majstore!

Hare79
Kontakt:

uto feb 09, 2021 11:13 am

uto feb 09, 2021 12:40 am
gavran je napisao/la:
pon feb 08, 2021 9:33 pm
pon feb 08, 2021 9:29 pm

Dobro, žalili smo se nekad i što idemo u Antaliju. :D
Razumijem da je kontekst tvog posta to da smo kokuzi teški i da smo samo radi tog ostali ovdje. I stvarno jest žalosno.
Odakle to da smo kokuzi?
Pričaju žene po sijelima.
Jeste, to je sustina bila. Kukamo kako tereni dole ne valjaju i onda opet odemo dole na zavrsne pripreme. Izgleda da nismo u stanju ni do Hrvatske dobaciti gdje su tereni koliko toliko bolji. Skoro svi klubovi iz Super lige Srbije bili u Antaliji, od Pazara, Indjije itd. Ovo je bas indikativno koliki je kokuzluk zavladao, a Cera da ima nekih para barem bi pristojne pripreme platio da se ne brukamo.

Veteran1965
Kontakt:

uto feb 09, 2021 11:23 am

I mene je isto filozofija privukla da navijam za Želju. Sjećam se ko juče. Imo 6 godina, baš bio fokusiran na filozofiju, i rekoh babi, "haj me odvedi na utakmicu Želje, čujem da je ozbiljna filozofija na Grbavici, pa da vidim malo šta je to" i tako krenuh, i do dana današnjeg.
Slažem se da smo ovdje forumaši, i da iznosimo svoje mišljenje i stavove, ma kakvi bili. I da osim što kenjamo niti možemo, niti umijemo, niti imamo snage i znanja da promjenimo nešto u klubu. Ali vala svršavat nad problemima u kojima jesmo mi ne ide u glavu. Ali svakom njegovo...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

kvalitet
Kontakt:

uto feb 09, 2021 12:16 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
uto feb 09, 2021 1:04 am
kvalitet je napisao/la:

Ovako ukratko da ti repliciram...

Je.bo ti takav klub ako cu ja s foruma davati neka "rjesenja" i izgravati nesto, osim da budem navijac koji ce doci na stadion, dati svoje pare, dati svoje vrijeme, uzivati u produktu na terenu i navijati za ono sto me privuklo da navijam za ovaj klub kad sam postao svjesna osoba, a to je njegova filozofija!!

A onaj ko nas je uvalio u sva ova go.vna treba da nas vadi.Ako nece, ne zna i ne moze- nek odstupi.Posto ne odstupa, zna se sta slijedi.

Cak i ako odstupi, 99% sam siguran da nema vise ljudi koji ce doci i lopatati necija "go.vna".To se radi 25 godina i ne da smo na nuli, nego smo u minusu, kako vidimo.Niko ne zeli vise da dodje, radi, ulozi sebe maximalno, da bi ga opet sutra opstruirala x osoba svojim tuzbama i cime sve ne, a potom i smjenila "neformalna grupa". Prvi ja, a o tome sam vise puta pisao, necu vise prstom mrdnuti, niti marke dati ovakvom Zelji, a broj ljudi koji razmislja poput mene raste iz dana u dan.Ne trebamo se lagati.

S druge strane, ako se desi reset (vec sam pisao kakav) koji ce onemoguciti podapinjanja u buducnosti, "neformalne grupe", koji ce imsti jasnu viziju, plan, cilj sl., prvi cu ucestvovati sredstvima u iznosu u kojem mogu.Bacati pare u bunar, bez ikakvog cilja i plana zarad "ljubavi" -hvala, ali ne hvala.Dosta je bilo.

P.S.Zaboravi na normalnu privatizaciju dok je klub u stanju u kakvom jeste.Dugorocno, to treba da se uradi, ali klub kao klub mora biti u mnogo boljem stanju.U stanju kakvom jeste, privatizirati te moze samo neki lesinar.To svima treba biti jasno.
Jedini reset koji će onemogućiti podapinjanja jeste da dođe neko ko će imati klub u svojim rukama i ko će odlučivati o svemu. Ako napraviš reset i opet budeš udruženje građana, ništa od toga. Čim dođu ozbiljnije pare, odmah će se stvoriti interesne grupe i tu je kraj. Da čudo napraviš u klubu, daš milione bespovratno, opet te Skupština može smijeniti ako želi. Zašto bi onda neko ulazio u klub i davao novac? Dakle, privatizacija uz zaštitu kluba, klupskih obilježja, boja, imovine itd. To je bilo jasno i za vrijeme Senada, samo što je ta ekipa bila višestruko sposobnija, pa smo normalno preživljavali, a uz to i radili na infrastrukturi. Ali i taj način vođenja kluba ima svoje limite...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

svraka
Kontakt:

uto feb 09, 2021 12:19 pm

kvalitet je napisao/la:

Slazem se.
U periodu kad smo imali sposobne ljude, gradili, dovodili, kada su se u ligi svi pucali ciframa, nikada vise novca nije bilo u nasem fudbalu. Voju, Graovca, Zakarica nismo mogli zadrzati. Tako da i ja se slazem, sa privatizacijom jedino mozemo racunati nesto ozbiljno. Posljedice korone na finansije bi se mogle osjetiti jos par godina, ne samo na sport, tako da strani kapital je potreban.
Forza 1921!

Oda majstore!

Veteran1965
Kontakt:

uto feb 09, 2021 12:35 pm

Splet okolnosti, odnosno prodaja naših igrača je dovela do tih para, i kupovine gore nabrojanih igrača. Da se ne lažemo, radilo se znatno transparentnije, poštenije, nemam sumnju, ali ni blizu kako funkcionišu udruženja građana, jer se pojaviše odjednom hipotekarni i revolving krediti, z koje se nije znalo. I nepovoljne kamatne stope od generalnog sponzora.
Jeste bilo je tu i ulaska kapitala, mnogo više sponzorskih ugovora, ali nikakve "wow" cifre, jer mi smo bez ozbiljnog sponzora od kako je Amar otjerao Bosnalijek, i Hasana Šepu sa klupe.
Promjena statuta je prvi korak koji se mora napraviti da bi bilo ko( od ovih ne očekujem nešto posebno) izrazio interes da investira u Želju. A sada..zamislite kada nam Pešto i ostali ublehari rade na izmjenama statuta, na šta će to ličiti. Sa druge strane STALNO PONAVLJAM ne želi niko da se ufati u koštac i borbu sa neznalicama, i nesposobnjakovićima, pa nam je tako kako je.
Svi smo nezadovoljni, samo neki se sikiraju, tužni su, duša ih boli, a sa druge strane neki i likuju...

avlami97
Kontakt:

uto feb 09, 2021 2:23 pm

Čisto sumnjam da iko likuje, ali da više ne može pod kožu, to razumijem. Sve ovo predugo traje (preko dvije decenije) i svjetlo na kraju tunela se i ne nazire.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Veteran1965
Kontakt:

uto feb 09, 2021 3:13 pm

Očito je da onda ne čitaš šta se ovdje piše...

amar92
Kontakt:

uto feb 09, 2021 3:16 pm

mamba21 je napisao/la:Dobro od svega ovoga je izgleda da Ceric ne cita forume. Da vidi koliko ga raja pljuje sto ponavlja stalno isto, sumnjam da bi tako pricao :D

Sa Mozzartom se vec odavno pregovara, tu je Dzubur odradio dosta posla. Pripisivanje zasluga za to Cericu nit je fer nit korektno. To sto je on Mozzart stavio u svoje pismo namjere dovoljno govori o tome otkud se je on pojavio, odnosno ko ga je doveo.

Ja ne ocekujem nista, barem nista dobro tako da me lako mogu oduseviti svojim potezima ako oh bude. Od prvog trenutka pa sve do danas mi to izgleda kao ozbiljna prevara, samo jos nisam dokucio koji im je cilj tacno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

svraka
Kontakt:

uto feb 09, 2021 3:38 pm

amar92 je napisao/la:
uto feb 09, 2021 3:16 pm
mamba21 je napisao/la:Dobro od svega ovoga je izgleda da Ceric ne cita forume. Da vidi koliko ga raja pljuje sto ponavlja stalno isto, sumnjam da bi tako pricao :D

Sa Mozzartom se vec odavno pregovara, tu je Dzubur odradio dosta posla. Pripisivanje zasluga za to Cericu nit je fer nit korektno. To sto je on Mozzart stavio u svoje pismo namjere dovoljno govori o tome otkud se je on pojavio, odnosno ko ga je doveo.

Ja ne ocekujem nista, barem nista dobro tako da me lako mogu oduseviti svojim potezima ako oh bude. Od prvog trenutka pa sve do danas mi to izgleda kao ozbiljna prevara, samo jos nisam dokucio koji im je cilj tacno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto se mene tice neka se i Stilicu pripise, samo da se hoce potpisati i uzeti pare.
Forza 1921!

Oda majstore!

zeka_tm87
Kontakt:

uto feb 09, 2021 3:45 pm

Ma kad smo izdurali onu travnicku prevaru s nazovi fakultetom dajmo i ovom londoneru vremena do 30.6.

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, cala, Ujko i 29 gostiju.

Prijava