uto apr 11, 2017 10:36 pm
Na stranu sve, meni je Zeljo sve i bez Zelje ne mogu dan svoj zamisliti, ali kao Sarajlija sam porazen onog dana kada je bilo paljenje. Znao sam da nece to na dobro. Nisu ni nasi nista bolji. Pricam o djeci - jednostavno takvo vrijeme doslo. Djeca puna energije koja tu energiju ne trosi na nista konstruktivno, filovana losim uzorima na svim televizijama. A nije, niti smije biti "zivi brzo, umri mlad" parola po kojoj trebate zivjeti. Eto mi imamo stadion, mozemo sta hocemo na tom stadionu, hajde divno - krasno, ali ebes ti taj derbi kada moras paziti ledja u gradu ako zapjevas neku pjesmu. Ma ebesh ti ovaj grad kada cim zaustavis auto da pomognes nekom dedi da predje ulicu svi te cudno gledaju. Ponosio sam se komsijskim zezanjima cijeli svoj zivot. I dalje cu nastaviti da se kladim sa uskim krugom pitara koje znam pred svaki derbi, ali je to pirova pobjeda. Beogradski derbi je sve ono sto fudbal ne smije da bude. Sarajevski derbi je uvijek bio sve ono sto je fudbal uvijek i trebao da bude... Bojim se da se nece stati dok se ne prolije majcina suza, a previse ih je proliveno na ovom asfaltu. I to ne tako davno!
Hajde da zabijemo gol Sirokom sutra...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/