Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

hardwell
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub avg 15, 2020 8:57 pm

Zašto niko od novinara ne upita Osima za Ermina Zeca?
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub avg 15, 2020 8:58 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
sub avg 15, 2020 8:10 pm
De vidi u tim svojim ćitabima kad smo imali 5/5
イビチャ・オシム

Okolele
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:00 pm

Subašić se prerano gura u igru..Bolje da se više prilike daje Gasalu koji djeluje puno ozbiljnije i konkretnije a i Hajriću koji zasad dobija na kapaljku minute..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:04 pm

Nadam se protiv Mladosti Hajric i Miletic pocetna a neka odmori Aco.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:07 pm

Zec se vraca poslije pauze za repku, barem tako neke price idu. Kada bi on spreman bio ne bi nam trebalo krilo
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

exbabilon
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:08 pm

Puno patnje protiv preslabe Slobode, ali ovo je bas za onu, igru brisi, bodove pisi. Da onaj njihov natrca na loptu u petercu kod 0:1, mozda bi sad kukali za 2 izgubljena boda. Morala je ova tekma puno prije biti rijesena, ali hajde... Prve tri tekme sam isao redom i hvalio i pojedince i ekipu, sad bih rekao da smo ekipno bili slabi, ali nek se Amar bori s njima. I on je vidio da ovo nije dobro.

Hajmo dalje, 4/4.

svraka
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:10 pm

exbabilon je napisao/la:
Puno patnje protiv preslabe Slobode, ali ovo je bas za onu, igru brisi, bodove pisi. Da onaj njihov natrca na loptu u petercu kod 0:1, mozda bi sad kukali za 2 izgubljena boda. Morala je ova tekma puno prije biti rijesena, ali hajde... Prve tri tekme sam isao redom i hvalio i pojedince i ekipu, sad bih rekao da smo ekipno bili slabi, ali nek se Amar bori s njima. I on je vidio da ovo nije dobro.

Hajmo dalje, 4/4.
Da je i nama svirao cist penal.na pocetku na 1:0...
Forza 1921!

Oda majstore!

fcz
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:11 pm

mamba21 je napisao/la:
sub avg 15, 2020 9:10 pm
exbabilon je napisao/la:

Hajmo dalje, 4/4.
Da je i nama svirao cist penal.na pocetku na 1:0...
Ili da je ona prevara zabila s peterca na 1:0...
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Bosanski lonac
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:11 pm

Rutinski odigrano. Tačno onoliko koliko je trebalo.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

Majkel
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:14 pm

Nikad nisam bio mirniji što se tiče neke utakmice Želje, već sedam dana totalno sam bio siguran u pobjedu.
Sloboda ne bi dala gol da se igralo do jutra.

Valter
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:18 pm

Na kraju kvalitet je ipak pobjedio. Bilo je dobrih momenata, bilo je i nešto malo manje dobrih momenata ali razlika je očigledna.
U ove četiri pobjede uvijek je drugi pojedinac bio igrač utakmice, al sveukupno do sada naš najbolji igrač je mali Šehić. Momak me je do sada baš pozitivno iznenadio, u ovakvim stvarima vidi se potpis Amara. Dečko nemoj da uzletiš, biće po nekad i kikseva ali nemoj da te demorališu, slušaj Amara i biće to aBd dobro.
Zna li neko za koga navija ovaj Qooler?
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

MU'MIN T.M.
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:20 pm

Puno je utakmica u kratkom vremenskom periodu.Mi kao navijači, bi željeli da vidimo trku i borbenost od prve do posljednje minute, ali momci su jednostavno odigrali onoliko koliko treba, upisali pobjedu, bez previše trošenja i to je to. Do pauze izgurati, malo se osvježiti, odigrati koju prijateljsku, pa onda odmorni i svježi, nastaviti gdje smo stali. Mujezin da puca iz svlačionice, zabio bi, za razliku od Veselog. Eldare, samo tako nastavi, mogao si upisati asistenciju, ali nije do tebe. Sad se spremiti i pokušati da bude aBD. 5/5.

Leon_Professional
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:25 pm

Bilo je straha da kao prošlih sezona ne kiksnemo bezveznu tekmu gdje smo bolji.
I nismo.

Dakle napredak u odnosu na proslu sezonu. Bravo.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:29 pm

Izlija je napisao/la:
sub avg 15, 2020 8:58 pm
jovanmaksimovic je napisao/la:
sub avg 15, 2020 8:10 pm
De vidi u tim svojim ćitabima kad smo imali 5/5
Da se Jovan ne naljuti :rofl1:

1952/1953, prvih 13 utakmica pobjedio
1960/1961, prvih 5 utakmica pobjedio
1925/1926, prve (ujedno i sve) 4 utakmice pobjedio
1945/1946, prve 4 utakmice pobjedio
1948/1949, prve 4 utakmice pobjedio
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Dzezvar
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:33 pm

Itekako vidljiv napredak.
Ove 4 pobjede vec nisu slucajnost,nego ocigledno rezultat dobrog rada.
Idemo dalje 5 od 5.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:37 pm

Tomasevic iz Slobode je meni danas dobar bas bio. Ima dribling, ima i centarsut brz a i samo 20.godina ako je onaj komentator dobro rekao.

Mislim da ne bi bilo lose zaganjati ga u januaru, taman dok jos malo stasa u Slobodi.

A i Said bi mogao dati ruke, ako nista bolji je od Veselog.

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:43 pm

Samo ću reći kratko, doktorska partija Damira Sadikovića! Bravo Damire, bravo Željo! U pobjedu nisam sumnjao ni sekunde. Idemo dalje, Mladost i 5 od 5!
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Bosanski lonac
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:45 pm

ŽE
LJE
ZNI
ČAR
PO
BJE
DE
NI
ŽE
TI
TU
LA
NA
GR
BA
VI
CU
STI
ŽE
STO
GO
DI
NA
SVE
BLI
ŽE
Sa Željom do groba, života mi moga!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:46 pm

Anketa za igraca utakmice, glasate za dvije opcije

viewtopic.php?f=102&t=957&p=472544#p472544
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

fcz
Kontakt:

sub avg 15, 2020 9:53 pm

Kakav maestralan start sezone, i to redom protiv dosta zajebanih protivnika, svaka cast ekipi i Amaru. Vise sam zaboravio kako je biti siguran, hladnokrvno ulaziti u nizove pobjeda i rutinski odradjivati protivnike koji, ponavljam, nisu nimalo naivni. Danas smo odigrali mozda i najlosije periode (nikako se to ne moze reci za cijelu utakmicu) u prva cetiri kola ali je smijesno i pricati o bilo cemu osim zasluzenoj pobjedi s hendikepom. Nekih 1:4 bi bilo realnije ali OK. Zao mi je sto nismo nastavili onim tempom s pocetka jer bismo im sigurno prosirili pichku za tri broja, no bice prilike za to na proljece na aBd punoj Grbavici.

Fejzic - fino je pokupio centarsuteve i neke polusuteve ali ja mu na ispucavanjima bas nikako ne vjerujem, narocito kad je pod pritiskom.
Stevanovic - jos jednom lavovski, bravo!
Sehic - za nekoliko godina vise necemo lijeve bekove uporedjivati s Kvesicem vec s Eldarom.
Kosoric - Aco kao vino, cetvrta utakmica bez ijedne ozbiljnije greske.
Miletic - ni sekunde se nije osjetilo neigranje Ikica, izvrstan, veoma snazan i siguran.
Sadikovic - dirigent, igra u zivotnoj formi.
Alispahic - cini mi se da jos uvijek hvata ritam ali danas je to izgledalo dramaticno bolje nego protiv Borca.
Stilic - veoma blijeda partija, potpuno nekarakteristicno za njega, ali i kao takav je ubiljezio dvije mangupske asistencije i dao ogroman doprinos pobjedi.
Hajdarevic - na boku je bukvalno igrac manje. Niti sta gore moze napraviti niti se snalazi s vracanjem u odbranu. Ne drkaj ga vise Amare ziv bio; ili nek radi ono sto zna ili neka ga na klupi.
Veselinovic - sto bi rekao nas uvazeni predsjednik "fakat je vakat". Dvije i kusur godine ga cekamo a on sve gori, bukvalno ne zna kud udara.
Lendric - ono sto je dobio to je i pospremio u mrezu, dovidjenja i prijatno.

Mujezinovic - jebena renesansa. Nevjerovatno koliko mu je samopouzdanje poraslo, svaki od cetiri gola je zabio hladnokrvno, rezantnim sutem. Do "juce" je besciljno lutao terenom, padao preko lopte a danas se krece kao programiran i pokazuje sav raskos svog talenta. Kako? Pa vjerovatno tako sto Amar.
Subasic - mladji Mladen, ni sebi ni svom. Ne sumnjam da ce nadoci, strasan je talenat ali Boga mi morace jos pure pojesti.
Bekric - nije bas puno odigrao ali ih je u tom kratkom periodu pojeo u svakom duelu.
Hajric - ne znam je li i dobio loptu.

Sad imaju heftu odmora, protiv MDK se mora jako i bez zajebancije. Prebitna nam je ta pobjeda za atmosferu i zato za nju moraju dati 100%.
Zadnja izmjena: fcz, dana/u sub avg 15, 2020 9:55 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 44 gosta.

Prijava