SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 20, 2026 10:38 pm

ISB87 je napisao/la:
čet avg 20, 2026 10:23 pm
Jel to bas u nama nema vise nikakvog inata pa da ne mozemo napraviti klub koji ce se boriti u Evropi? Samo kradje, svadje, lopovluci, kukavicluk i sl.
Tuzno je da se kone i mi nista ne pitamo. Samo pisemo saopstenja.
Pa moze samo treba dvije tri godine da na vlasti u savezu bude neko iz nase komponente . Pa da sudije pocnu svirati penale van 16 , povlaciti linije preklapati izvlaciti i uvlaciti. Pa dozvoliti biranje protivnika pri tome zavrsiti da se probosanske ekipe prvaku sklone a rs komponenti uz pomoc sudija otimaju bodove itd. Pa da cistimo kartone u kupu KS . I onda za 3 godine sacuvamo ekipu i kad svi prihvate ovu realnost dobijemo komplimente da smo najbolja ekipa i imamo kontinuitet.

kvalitet
Kontakt:

pet avg 21, 2026 12:21 am

SamoNapad je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
Jel to bas u nama nema vise nikakvog inata pa da ne mozemo napraviti klub koji ce se boriti u Evropi? Samo kradje, svadje, lopovluci, kukavicluk i sl.
Pa moze samo treba dvije tri godine da na vlasti u savezu bude neko iz nase komponente . Pa da sudije pocnu svirati penale van 16 , povlaciti linije preklapati izvlaciti i uvlaciti. Pa dozvoliti biranje protivnika pri tome zavrsiti da se probosanske ekipe prvaku sklone a rs komponenti uz pomoc sudija otimaju bodove itd. Pa da cistimo kartone u kupu KS . I onda za 3 godine sacuvamo ekipu i kad svi prihvate ovu realnost dobijemo komplimente da smo najbolja ekipa i imamo kontinuitet.
Jesu li i u Evropi Vico, Beus i kompanija, pa nas redovno izbacuju ispodprosječni evropski klubovi poput Kopera, Nefčija, Apollona ili AIK-a?
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

teatrale36
Kontakt:

pet avg 21, 2026 7:06 am

gavran je napisao/la:
čet avg 20, 2026 6:40 pm
slika

slika

slika
Ti si moj čovjek, kakvi igrači, kakva ekipa i rezultati! Nažalost nikad više nećemo vidjeti ovako nešto. Svaka čast i hvala ti na ovim izvještajima.

Mirek11
Kontakt:

pet avg 21, 2026 8:06 am

gavran je napisao/la:
čet avg 20, 2026 6:40 pm
slika

slika

slika
Aaaaa, kako je ovo jaka tekma bila kada smo dobili pitate, guzva nenormalna, jedva mjesto nasao medju drvecu iznad juga.
Dobra, dobra stara vremena ....
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

SamoNapad
Kontakt:

pet avg 21, 2026 10:28 am

kvalitet je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
Jesu li i u Evropi Vico, Beus i kompanija, pa nas redovno izbacuju ispodprosječni evropski klubovi poput Kopera, Nefčija, Apollona ili AIK-a?
Pa nije bas da na putu do grupa izbacuju ekipe Cream de la Cream (Vitebsk, Vikingur i sl.) A dobro vidimo kako prolaze kad nisu sampioni i od kakvih ekipa ispadaju i oni i Zrinjski. Mozemo se lagati ali da nema ovog sampionskog puta nikad ne bi vidjetli svjetla trecerazrednog evropskog takmicenja.
A do sampionskog puta su dosli kako? Ili cilj opravdava sredstvo ..

kvalitet
Kontakt:

pet avg 21, 2026 10:55 am

SamoNapad je napisao/la:
pet avg 21, 2026 10:28 am
kvalitet je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:

Pa nije bas da na putu do grupa izbacuju ekipe Cream de la Cream (Vitebsk, Vikingur i sl.) A dobro vidimo kako prolaze kad nisu sampioni i od kakvih ekipa ispadaju i oni i Zrinjski. Mozemo se lagati ali da nema ovog sampionskog puta nikad ne bi vidjetli svjetla trecerazrednog evropskog takmicenja.
A do sampionskog puta su dosli kako? Ili cilj opravdava sredstvo ..
Jesi li ozbiljan? Evo samo nekoliko činjenica. Zrinjski je u posljednje vrijeme u Evropi pobjeđivao AZ Alkmaar i Hacken, ravnopravo se nosio i remizirao s Aston Villom, Crystal Palaceom, bečkim Rapidom, Utrechtom... bukvalno su samo ove godine podbacili. I kad nisu bili prvaci, dogurali su do PO Konferencijske lige gdje su ih oni Portugalci izbacili.

Borac, za kojeg tvrdimo da je prvak samo i isključivo zahvaljujući Vici - a pri tome ignorišemo da imaju itekako igrački potentnu ekipu - je prošle godine pobijedio LASK, APOEL, izbacio Olimpiju, nesretno ispao od Rapida, remizirao s Panathinaikosom i Omonijom. Ove godine ispali od Levskog koji je ipak prejak, koji se ravnopravno bori za ulazak u Ligu prvaka sad, a i s njima su remizirali u Banjoj Luci.

U isto vrijeme, mi slavimo kad prođemo jedno hebeno pretkolo i onda se nikad ne možemo nositi s klubovima koji su slabiji od ovih koje su Zrinjski i Borac pobjeđivali ili se ravnopravno nosili. Mi možemo samo maštati trenutno da igramo tako u Evropi. To je realnost i to nema veze s Vicom, Beusom i slično. Da štimaju našu ligu - štimaju, to se zna, jasno kao dan, ali to nije opravdanje za naše užasne nastupe u Evropi. Mi trenutno u klubu imamo puno veće probleme i ne možemo ni sanjati o Evropi na ovaj način, ali nervira me minimiziranje objektivnog uspjeha u Evropi drugih klubova, a realno mi smo samo jednom bili na tom nivou (Newcastle i Malaga), i možda da imamo dva respektabilna rezultata - Sheriff i Ferencvaroš.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Mirek11
Kontakt:

pet avg 21, 2026 12:23 pm

Ima li ko pristup Cometu ili zna, ko je registrovan od stranaca, evo sef kaze da nisu svi
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pet avg 21, 2026 12:27 pm

Mirek11 je napisao/la:
Ima li ko pristup Cometu ili zna, ko je registrovan od stranaca, evo sef kaze da nisu svi
https://www.nfsbih.ba/images/2026-D/Dok ... _21.08.pdf

Gagi tm 87
Kontakt:

pet avg 21, 2026 12:36 pm

LARSSON je napisao/la:
pet avg 21, 2026 12:27 pm
Mirek11 je napisao/la:
https://www.nfsbih.ba/images/2026-D/Dok ... _21.08.pdf
Znači nisu još registrovani Dabo i Karamarko.

Gagi tm 87
Kontakt:

pet avg 21, 2026 12:42 pm

Merdian objavio da su svi registrovani,ali nemaju pravo nastupa dok se ne riješe boravišne i radne dozvole.

Gyasi13
Kontakt:

pet avg 21, 2026 12:57 pm

Pratite i danas zvaničnu

salle86
Kontakt:

pet avg 21, 2026 2:35 pm

A istina je vazda negdje na pola puta. Naravno da je mnoooooogo lakše ostvariti kontinuitet kad imaš zaleđinu kakvu ima Borac prije svega, pa onda Zrinjski. Imaš "početnu" injekciju da zaradiš određene milione i da privučeš igrače ipak neke kvalitete koje ne možeš bez toga.
Oni su se realno i malo odvojili od lige koliko imaju bolje uslove od nas, Veleža i sl.
Ali isto tako, pored toga što oni imaju "boost" imamo mi svoje probleme i anomalije koje nas unazađuju i prave situaciju gorom nego što bi trebala biti.
I kad se sve sabere, neko ima plus a neko minus u radu...i onda je tako kako je stanje.
Opet kažem i zlatno je sve kakvi su uslovi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Meha87
Kontakt:

pet avg 21, 2026 2:39 pm

Sta je sa Sedorfom on nam njavise treba od svih ovih stranaca.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet avg 21, 2026 3:11 pm

Meha87 je napisao/la:
pet avg 21, 2026 2:39 pm
Sta je sa Sedorfom on nam njavise treba od svih ovih stranaca.
Povrijedjen
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Gagi tm 87
Kontakt:

pet avg 21, 2026 6:39 pm

Ni danas nema potpisa,je li nešto zapelo sa Karamarkom ili je pitanje dana kad će šarnut?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 125 gostiju.

Prijava