milanribar je napisao/la: ↑sri maj 20, 2026 3:05 pm
nekonvencionalan je napisao/la: ↑sri maj 20, 2026 3:02 pm
kb80 je napisao/la:
Isto mislim, ali izgleda da moramo sačekati do 22. i vidimo šta se tu dešava...
I šta kada prođe Skupština? Koji je rok onda sazivanja sjednice resornog ministarstva, sumnjam da to oni odmah rade po dostavljanju, koliko nas poslije tog, hipotetički novog i ultra korigovanog statuta, mogu zavlačiti i držati na dugom štapu? Juni? Juli? August? Jer svaki dan juna koji protekne bez potvrde je dan bliže Federalnoj ligi.
Što federalnoj ligi, pa igralo se i bez investitora evropa, ne znači ni da ćemo sa njim biti vrh tabele.
Kako ste htjeli investitora po svaku cijenu, tako isto sad dramu pravite i kukate a nije da se nije upozoravalo...
Ljudi koji nisu glasali za Statut su tada proglašeni državnim neprijateljima i samo što nije bio organizovan javni linč
Ja još uvijek tvrdim da je najveći problem Želje mentalitet "daj sve, i daj odmah" i "**** vlast koja ne mjenja".....u zadnjih 15ak godina smo imali preko 10 uprava. Nemoguće je da ni jedna nije valjala, ali uvjek nam je bilo malo i bilo je tjeraj ove/one, da dođe neko novi. Poslije toga ide da skoro svaka ta uprava stekne neke poklonike, kojim bude važnije da su u pravu, nego Željo. Postanu im važniji likovi koji se vežu za neki period od samog kluba, pa budu glasni u tjeranju narednih. I tako u krug....
Mi trebamo uraditi sve što možemo da ovo sa investitorom uspije, ali ako ne uspije trebamo se okrenuti sebi, i zasukati rukave i ne pokušavati preskakati stepenice. Trebamo stai iza kluba (ali ne samo deklerativno i do prvih loših rezultata) i gurati ga naprijed, pa makar mic po mic. Samo tako možemo uspjeti.