salle86 je napisao/la: ↑pon maj 18, 2026 11:46 am
https://www.facebook.com/share/r/1CGusRzcPd/
Ok, nije isto igrati protiv svoje generacije ili godinu mlađeg, i protiv lik od 30 godina koji gleda samo kako će te udariti...ali ne može me niko ubijediti da evo već 15-ak godina nema niti jedan igrač da je znao igrati.
Svakog smo MI UPROPASTILI nestručnjošću i pristupom koji je pogrešan.
Sa djecom se mora pričati. Neosporan je kvalitet i kod Gojaka, Korore, Freeman-a i Dragovića ali psihički aspekt je nešto što ubija djecu. Korora konstitucijom može bez problema da se nosi sa onim Milanovićem iz Sloge (kojeg bi ja doveo koda nas), ali psiha je čudo. Tu glavnu ulogu igra trener koji treba da skine s njih sav teret koji se nalazi realno pred njima. Njima ne treba galama, napadanje, optuživanje, treba im psihološki pristup gdje će oni da se opuste i igraju kako najbolje znaju.
Juniori ako sam dobro upratio nisu posljednjih 9 utakmica izgubili, a do prije dva mjeseca su ih ovdje svi pljuvali i govorili kako nemaju kvalitet. Kvalitet nikad nije bio upitan, samo ispravan pristup i rad sa djecom.
Imam priliku da često gledam i pratim treninge omladine i mogu reći da ima materijala i to kakvog, a baš zbog ovakvih stvari nam je potreban statut. **** statut i hoćeš li ti dovesti igrača od 10 miliona, nikakav to nije garant za uspjeh, ali ovi momci uz ispravan pristup i rad definitivno jesu. Treba nam statut da nam SM obezbijediš mjesto za akademiju i zapošljavanje dodatnih trenera koji će moći da rade sa grupama do 20-oro djece maksimalno (maksimalno). Da ostavimo školu fudbala na Grbavici i da je plaćaju oni koji dovedu djecu da "treniraju", a svi ostali talentovani pravac akademija.