ned apr 26, 2026 10:55 am
Romani bi se o našem klubu mogli napisati. Zaista ne znam kako bih počeo. Evo prvo neke dvije stvari nevezane za teren prvo.
Jeste se milion puta pisalo o ovome i bilo je argumenata za i protiv ali zaista mislim da nismo kao klub na takvom nivou da glumimo klub prema svojim navijačima dok sme prema svima drugima u podređenom položaju. Ispred mene čovjek i žena sa dvije djece, na ulazu i naravno ne daju djeci unijeti u kesi 2-3 sokića na slamku, i koji smoki. Ono što sam kroz svoj život naučio, a uskoro će mi 40 jeste da moraš u životu znati procijeniti situaciju pa ako treba nekad i prekršiti pravila i napraviti se slijep okrenuti glavu na neke stvari i ne gurati nazor nešto ako vidiš da je nelogično ali mora jer tako piše. A nelogično je da Bog mi kaže drugačije. Ovaj klub ja bih se usudio reći u zadnjih eto uzeću 15 godina jedino vrijedno pomena što ima jesu ti navijači. Oni su konstanta i u situaciji u kakvoj mi jesmo cijeli taj period većina klubova bi imala situaciju da im mečeve prsti max 1000 okorjelih budala....nas budala je 6-7 hiljada uvijek, dolazimo tu iako znamo da je to "pogrešno" da je pametnije ne doći. I takve ljude ti na ulazu peglaš tjeraš djecu da na ulazu popiju sok. Ja eto možda jesam glup pa ne vidim tu šta pisac želi reći.
Naravno da smo bar 50% uređen klub kakvi jesu svugdje drugo rekao bih OK, ali mi krpimo sa guzice a glava šuplja.
Druga stvar.
Ljudi moji, ne može dr.Zlatko Dervišević pretrčavati od klupe do istoka da pruži pomoć nekome. Ne može više nikako. Meni je žao što ono nisam snimio. Moguće da me mnogi neće shvatiti, ali ono je pokazatelj kluba.
Ne sumnjam uopšte u stručnost ali brža je smrt. Ako jeste stručan do te mjere da nema niko drugi da ga zamjeni, neka ga tu na klupi ali smiju nam se ljudi, smiju se naši navijači muci. Meni ono pokazuje da smo još u periodu do 2000-e a da su svi ostali već daleko otišli, takva slika se šalje u javnost.
Opet kažem vjerujem da ću i biti pogrešno shvaćen ali to su neke finese koje pokazuju stanje kluba.
O terenu neću ovom prilikom, očito je da igramo ovo samo da se privede kraju i da se ostane u ligi, nema se m*da da se rizikuje jer bolje vrabac u ruci nego golub na grani, što u jednu ruku i razumijem jer ekipa je takva kakva jeste, da kad su uspjeli uvezati 12 mečeva bez pobjede onda je sa njima sve moguće. Ovako smo tu gdje jesmo, u Europu nećemo a ispasti više gotovo i da ne možemo.
Samo se nadam da negdje postoji tamo neko ko je već sad stavio prst na čelo i razmišlja šta i kako ćemo dalje kad sudija svira zadnji put kraj tamo negdje 31-og maja i da neće biti kud koji mili moji, već da se ima bilo kakav plan, ideja...
Na hajr
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍