LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 20, 2026 7:31 pm

Sreća pa od povrede Madžida mi proigrasmo

SamoNapad
Kontakt:

pon apr 20, 2026 8:05 pm

Madzid je imao istu povredu 2 puta vec i vratio se , tako da ne vjerujem da ce on imati problema sa psihom. Luka Juricic 4 operacije ako ne i vise, u sustini nije problem vracanje forme . Bitno je izbjeci rani povratak na teren i da ne dodje do obnove povrede jer je cest slucaj ako se ne radi prevencija . Kazem nadajmo se najboljem .

plavi kanarinac
Kontakt:

pon apr 20, 2026 9:45 pm

kemo je napisao/la:
pon apr 20, 2026 6:15 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
pon apr 20, 2026 6:03 pm
milanribar je napisao/la:
pon apr 20, 2026 3:43 pm

Lični animozitet je ključna stavka, pogotovo kod stručne željine publike...
Strucna publika koja pljesce Ericku nakon utakmice, je ista publika koja misli da je Madzid bilo sta vise od menadzerskog igraca. Ako ces vec mak pod konac. Kao neko ko je prezivio povredu prednjih kriznih ti sigurno mogu potvrditi da isti biti nece, eksplozivnost ti sigurno nece biti priblizna kao sto je bila, a igrac kome je jedina vrlina eksplozivnost ce bas daleko dogurati
Bolesno je koliko ti mrzis momka nicim izazvano
Ima ih Bozo par na zubu oglođa ih do kosti ...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

milanribar
Kontakt:

uto apr 21, 2026 8:21 am

pon apr 20, 2026 3:36 pm
Haj da zanemarim licni animozitet prema Madzidu, ali da li vi stvarno mislite da ce on liciti na istog igraca nakon druge povrede ligamenata istog koljena?
Strucna publika koja pljesce Ericku nakon utakmice, je ista publika koja misli da je Madzid bilo sta vise od menadzerskog igraca. Ako ces vec mak pod konac. Kao neko ko je prezivio povredu prednjih kriznih ti sigurno mogu potvrditi da isti biti nece, eksplozivnost ti sigurno nece biti priblizna kao sto je bila, a igrac kome je jedina vrlina eksplozivnost ce bas daleko dogurati
Vjerujem da znaš šta je ta povreda i slažem se da je to najteža stvar za fudbalera al reći da je jedina vrlina eksplozivnost Madžidu je netačno. To je naš jedini igrač trenutno koji je mogao da povuče loptu predribla igrača u primanju lopte, okrene se prema golu šuta sa distance, sa sredine, sa krilne pozicije, napravi razliku i stvori višak itd
Taj nedostatak smo osjetili kad se on povrijedio i kad smo vidjeli da nemamo nikakvu zamjenu za njega. Erick kojeg spominješ je i izgledao ok dok je imao Madžida ispred, sad vidimo sve njegove nedostatke. Isto tako Madžid je specifičan što puno trči i ganja za nekog ko je kreativac i ofanzivni vezni pa i tu doprinosi dosta.

Ako si bio fudbaler razumijem odakle taj animozitet al nema potrebe to ispoljavat na našem najboljem igraču. Nadamo se da će se vratit na teren makar 70% od onoga što je bio, opet bi imali dosta koristi sa Pejićem iza leđa i jačim krilima.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 21, 2026 8:46 am

Zbog Erica sam m.uda svoja pojeo na utakmici protiv Posusja. Vecina raje oko mene a i ja sam smo pratili igru Erica i nevjerovatno je da je taj covjek vise HODAO nego trcao. Njegova igra se svodila da odigra pas i da onda samo seta po terenu, ja da sam trener izveo bi ga u 15-toj minuti a ne u 80-toj.

Ako ce iskazivati kurcobolju bolje neka je iskazuje sa tribina nego da ga gledam kako se seta po terenu, on igra na poziciji gdje nam treba trka i kreativnost a on radi sve kontra toga i zato i jesmo bili anemicni u napadu.
Alea iacta est!

milanribar
Kontakt:

uto apr 21, 2026 8:52 am

cipiripi je napisao/la:
uto apr 21, 2026 8:46 am
Zbog Erica sam m.uda svoja pojeo na utakmici protiv Posusja. Vecina raje oko mene a i ja sam smo pratili igru Erica i nevjerovatno je da je taj covjek vise HODAO nego trcao. Njegova igra se svodila da odigra pas i da onda samo seta po terenu, ja da sam trener izveo bi ga u 15-toj minuti a ne u 80-toj.

Ako ce iskazivati kurcobolju bolje neka je iskazuje sa tribina nego da ga gledam kako se seta po terenu, on igra na poziciji gdje nam treba trka i kreativnost a on radi sve kontra toga i zato i jesmo bili anemicni u napadu.
Jako spor vezni red to je Savo primjetio odmah, zato i ne smijemo previše napadački da izađemo jer ovi ne stižu ništa, još bez Pejića to je onda katastrofa, povreda Hodžća isto tako u nevakat. Radovac-Erick mislim da je to najsporiji par veznjaka u ligi, stari tip veznog odigraj loptu prvom do sebe i to je to, ništa rizično prema naprijed, povuć loptu ni slučajno itd.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto apr 21, 2026 9:28 am

uto apr 21, 2026 8:21 am

Vjerujem da znaš šta je ta povreda i slažem se da je to najteža stvar za fudbalera al reći da je jedina vrlina eksplozivnost Madžidu je netačno. To je naš jedini igrač trenutno koji je mogao da povuče loptu predribla igrača u primanju lopte, okrene se prema golu šuta sa distance, sa sredine, sa krilne pozicije, napravi razliku i stvori višak itd
Taj nedostatak smo osjetili kad se on povrijedio i kad smo vidjeli da nemamo nikakvu zamjenu za njega. Erick kojeg spominješ je i izgledao ok dok je imao Madžida ispred, sad vidimo sve njegove nedostatke. Isto tako Madžid je specifičan što puno trči i ganja za nekog ko je kreativac i ofanzivni vezni pa i tu doprinosi dosta.

Ako si bio fudbaler razumijem odakle taj animozitet al nema potrebe to ispoljavat na našem najboljem igraču. Nadamo se da će se vratit na teren makar 70% od onoga što je bio, opet bi imali dosta koristi sa Pejićem iza leđa i jačim krilima.
Sut sa distance, bar pet igraca u ekipi ima bolje: Alic, Radovac, Pejic, Deni, Galcev pa i Armin Hodzic.
Dribling u primanju, pa jebemu mater ako je to vrlina desetke onda ne znam 😆 pa podrazumijeva se valjda da ce to imati. A da je jedini sigurno nije. Ostalo sve su osnove da igras desetku i nisu vrline nego se te stvari podrazumijevaju. Al’ haj ovdje su ljudi zbog istih stvari svrsavali na Mekica da je igracina a Zeljo trpio.

milanribar
Kontakt:

uto apr 21, 2026 10:09 am

Vjerujem da imaju oni šut na treningu, na utakmici ga nismo vidjeli osim Alića naravno, al on je bek. Od Madžida smo vidjeli svašta. Treba u fudbalu malo i mu.da, bezobrazluka i ideje. To je ono sve što nema npr Radovac...

kb80
Kontakt:

uto apr 21, 2026 10:16 am

Nadam se da ćemo ovih nekoliko utakmica odigrati na najvećem nivou koji je moguć i da će Savo sa Markom napraviti dobru analizu i dovesti brže igrače, jer danas je fudbal snaga, brzina i da imaš pametnog napadača koji zna igrati lopte. Ako ubodeš nekog talenta na konju si u raznim segmentima...
Ovo što je dovedeno, ne hvala, dosta je jbmu...
Daj nam neke mlade igače koji hoće da rade na sebi i da naprave nešto od sebe u tom fudbalskom svijetu, a ne one kojima je vrh fudbala poslije neke livade u BiH zalijepit story i izaći sa trebom na nargilu...

kb80
Kontakt:

uto apr 21, 2026 10:19 am

Vjerujem da imaju oni šut na treningu, na utakmici ga nismo vidjeli osim Alića naravno, al on je bek. Od Madžida smo vidjeli svašta. Treba u fudbalu malo i mu.da, bezobrazluka i ideje. To je ono sve što nema npr Radovac...
Totalno glupo poređenje, ali šta je sve istrpio Ferguson sa CR kada ga je doveo i one driblinge i šuteve gdje je onaj bio kao dvije ćaćkalice i izbacivali ga bekovi sa terena, ali ...
Ne poredim Madžida sa CR naravno, shvatiće ko želi.

nekonvencionalan
Kontakt:

uto apr 21, 2026 10:55 am

Kad smo već kod Alića, ne mogu se oteti utisku da su ga se saigrači dobro zasitili, i njega i njegovog soliranja. Protiv Posušja je imao sigurno 3-4 puta svu slobodu i širinu po strani, ali mu niko nije uputio loptu, a mogli su više puta sigurno. I fakat mi nije jasno zašto raja sere po Krpiću, zahvaliti mu se na kraju sezone definitivno, ali od trenutnih napadača jedini ima smisla, muda, može povući, i trči ko konj i u svojim godinama. I ne samo da trči, nerijetko se vraća i puni rupetine u veznom redu, a onda kao jedini napadač u ekipi stoji u šesnaestercu i svaka lopta ide ubačaj njemu, moraš biti Misimović birvaktile da ga u obrvu pogodiš da bi ga dao.

Ludvig Leple
Kontakt:

uto apr 21, 2026 11:01 am

Ako ćemo o glupim poređenjima onda možemo svrstati i ovo Madžid vs Radovac. Osnovna razlika između Madžida i Radovca je odgovornost i savjest. To je nešto što se ne stiče vremenom, ti ne možeš Madžidu dokazati da će svojim glupim malonogometnim driblingom sjebati dvojicu zadnjih veznih i onih 5 "budala" u odbrani, jer je bezobrazan i to ne u fudbalskom smislu.
Ovdje se mnogo polemiše da li smo mi počeli igrati lošije bez Madžida ili ne. Da je imao u par utakmica dobrih poteza jeste, po meni nedovoljno koliko se dizao u nebesa i šta se očekivalo od njega. Mene niko od vas ne može ubijediti da bi mi imali bolje rezultate s njim, pa mi smo više lošijih utakmica imali s njim nego boljih.
Da li je život stao poslije njega, nije, pa bez svakoga se može to je jedina istina.
Dalje, njegovo ponašanje je neprimjereno i nekolegijalno što ga prema mojim životnim načelima svrstava na samo dno ljudskog roda (Adžem ga u tim trenucima stavlja za kapitena). On nije smio biti kapiten ni u raji u školskom igralištu, a ne u kako mi volimo reći ozbiljnom klubu kakav je F.K.Ž.

Božidar je iznad lijepo to pojasnio, ali vi se ljutite na njega. Jednostavno i ono malo što je znao i mogao odigrati možete zaboraviti poslije druge skoro najteže povrede u fudbalu.

Iskreno se nadam da je statut odobren i da ćemo moći vidjeti ulaganja Investitora i da na ljeto dovede barem 4-5 kvalitetnih igrača, jer od trenutnih može ostaviti Aleksu, Denija, Bičakčića, Odinaku, Galchev-a, Alića pod uslovom da ne izvodi sve prekide, jer mi ga je pun qrac, Dragovića, Raščića, Korora, ne znam u kakvom će stanju biti Fočo, Hodžić i Cveta, ovo ostalo hvala lijepo i doviđenja.

milanribar
Kontakt:

uto apr 21, 2026 11:04 am

Ludvig Leple je napisao/la:
uto apr 21, 2026 11:01 am
Ako ćemo o glupim poređenjima onda možemo svrstati i ovo Madžid vs Radovac. Osnovna razlika između Madžida i Radovca je odgovornost i savjest. To je nešto što se ne stiče vremenom, ti ne možeš Madžidu dokazati da će svojim glupim malonogometnim driblingom sjebati dvojicu zadnjih veznih i onih 5 "budala" u odbrani, jer je bezobrazan i to ne u fudbalskom smislu.
Ovdje se mnogo polemiše da li smo mi počeli igrati lošije bez Madžida ili ne. Da je imao u par utakmica dobrih poteza jeste, po meni nedovoljno koliko se dizao u nebesa i šta se očekivalo od njega. Mene niko od vas ne može ubijediti da bi mi imali bolje rezultate s njim, pa mi smo više lošijih utakmica imali s njim nego boljih.
Da li je život stao poslije njega, nije, pa bez svakoga se može to je jedina istina.
Dalje, njegovo ponašanje je neprimjereno i nekolegijalno što ga prema mojim životnim načelima svrstava na samo dno ljudskog roda (Adžem ga u tim trenucima stavlja za kapitena). On nije smio biti kapiten ni u raji u školskom igralištu, a ne u kako mi volimo reći ozbiljnom klubu kakav je F.K.Ž.

Božidar je iznad lijepo to pojasnio, ali vi se ljutite na njega. Jednostavno i ono malo što je znao i mogao odigrati možete zaboraviti poslije druge skoro najteže povrede u fudbalu.

Iskreno se nadam da je statut odobren i da ćemo moći vidjeti ulaganja Investitora i da na ljeto dovede barem 4-5 kvalitetnih igrača, jer od trenutnih može ostaviti Aleksu, Denija, Bičakčića, Odinaku, Galchev-a, Alića pod uslovom da ne izvodi sve prekide, jer mi ga je pun qrac, Dragovića, Raščića, Korora, ne znam u kakvom će stanju biti Fočo, Hodžić i Cveta, ovo ostalo hvala lijepo i doviđenja.
Ti i Božidar imate ozbiljan problem.

ISB87
Kontakt:

uto apr 21, 2026 11:08 am

Cuj nismo igrali bolje :D pa sta je posao zadnjih veznjaka ako ne pokrivati greske ofanzivnog? I trebaju igrat za njega jer je najbolji na terenu i jedini koji smije povuci loptu naprijed.

Mislim da Erick ima u ugovoru stavku da mora igrati. Neko je to spominjao.
MIRZA RASCIC

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto apr 21, 2026 1:14 pm

Ja ne znam u sta si ti onda gledao maco, a Radovac je tv u boji za Madzida. Reci da Radovac nema ideju je samo potvrda da veze nemas sta pricas. Covjek svaku utakmicu podvali 2/3 lopte i cinjenica je da izgledamo uvijek bolje kad igra.

Uzivaj

SamoNapad
Kontakt:

uto apr 21, 2026 1:38 pm

Ja ne znam u sta si ti onda gledao maco, a Radovac je tv u boji za Madzida. Reci da Radovac nema ideju je samo potvrda da veze nemas sta pricas. Covjek svaku utakmicu podvali 2/3 lopte i cinjenica je da izgledamo uvijek bolje kad igra.

Uzivaj
Radovac i Madzid mogu zajedno nisu isti pozicija , Radovac je sad imao podvaljenu loptu za Sabica gol sansa i sut koji je Bicakcic izvadio iz gola..
Nisu isti profil i dobro odgovaraju jedan drugom uz Pejica dobra opcija za sredinu.

milanribar
Kontakt:

uto apr 21, 2026 1:59 pm

Uzivaj
Radovac je tip veznog kakav samo može vidjet samo još u našoj ligi i to je prevaziđen u većini klubova. Igrao je odlično do produženja ugovora, nakon toga je jedan od naših najlošijih igrača. To podvaljivanje bi volio da vidim jer ja ga čekam svaku utakmicu a vidim svaku treću jedan pas prema naprijed kvalitetan.
Madžidu i ako bi osporavo neko njegovo ponašanje il šta god, ne možeš osporit statistiku, tj. kako igra ekipa kad je on na terenu i kako doprinosi golovima i asistencijama.

Ludvig Leple
Kontakt:

uto apr 21, 2026 2:13 pm

Uzivaj
Radovac je tip veznog kakav samo može vidjet samo još u našoj ligi i to je prevaziđen u većini klubova. Igrao je odlično do produženja ugovora, nakon toga je jedan od naših najlošijih igrača. To podvaljivanje bi volio da vidim jer ja ga čekam svaku utakmicu a vidim svaku treću jedan pas prema naprijed kvalitetan.
Madžidu i ako bi osporavo neko njegovo ponašanje il šta god, ne možeš osporit statistiku, tj. kako igra ekipa kad je on na terenu i kako doprinosi golovima i asistencijama.
Niko ne kaže da je Radovac i spor i da je lošiji nego što je bio ranije, ali koje su to asistencije i golovi Madžida nama donijeli značajnu prednost?

Ako se dobro sjećam da je Radovac podvalio Šabiću onu 100% šansu protiv Posušja?

Čovjek je prošle sezone na Varešu i onim drugim nesretnicima nabešao 5 golova.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto apr 21, 2026 2:59 pm

Kakva šizofrenija, Madžid karina 🤣 Radovac Kaka

milanribar
Kontakt:

uto apr 21, 2026 3:11 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
uto apr 21, 2026 2:13 pm

Uzivaj
Niko ne kaže da je Radovac i spor i da je lošiji nego što je bio ranije, ali koje su to asistencije i golovi Madžida nama donijeli značajnu prednost?

Ako se dobro sjećam da je Radovac podvalio Šabiću onu 100% šansu protiv Posušja?

Čovjek je prošle sezone na Varešu i onim drugim nesretnicima nabešao 5 golova.
Bukvalno nam čovjek prelomio utakmice protiv Borca na Grbavici dvaput, na derbiju na Grbavici, nema jake utakmice da nije dao go il asistenciju.

Nije vam simpatičan i to je jasno al pričat da nešto nije il da ne valja nije pošteno.

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider] i 200 gostiju.

Prijava  •  Registracija