Ludvig Leple
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 02, 2026 2:40 pm

Nas svjesno kopaju sudijskim odlukama tokom ove sezone, a sve je to rezultat ’96 minute na Grbavici i Madživovog gola, ko misli drugačije nije u pravu. Sve nas drži pod svojom palicom, a za to smo sami krivi i što smo dozvolili da nam se dese Sloge i Posušja prethodnih sezona…

Ne smijemo niti jednog trenutka zaboraviti ko je Predsjednik Saveza.

Ne smijemo niti jednog trenutka zaboraviti na koji je način došao na poziciju.

Ne smijemo niti jednog trenutka zaboraviti koji su njegovi ljudi unutar Saveza i šire.

Ne smijemo niti jednog trenutka zaboraviti da će nas i dalje gaziti, pogotovo što se pojavio Sanin Mirvić.

Ali ono što smijemo je da čestitamo momcima u državnom dresu koji su posljednje dvije utakmice odigrali muški, do kraja i ako evidentno bez potrebne kvalitete, koji su sad već očigledno kliknuli između sebe, a i sa selektorom. Ove činjenice ne smijemo da zanemarimo i nipodaštavamo. Onakva radost igrača, navijača nije viđena pa ima i godina, to su ipak oni uspjeli svojim trudom i borbom protiv Velsa koji je sigurno jedan stepenica iznad i sa Italijom koja je ihihihi…

Mnogo su sreće donijeli narodu koji je na trenutak zaboravio da je cijena goriva skočila u nebesa, a vozikali su se cijelu noć i slavili, da gori neboder iza Bilinog Polja i još mnogo toga.

Od mene im ide jedno veliko hvala i da nas što bolje predstave u USA, a subotu bi mogli navijači oba kluba zajedno da zapjevaju „Poljem se širi miris ljiljana…“, nekako mi se čini baš patriotski i prikladno da pokažemo dušmanima da nas ima…

Valter
Kontakt:

čet apr 02, 2026 3:01 pm

Ma ko šta ovdje spinovo grupe su najviše pokvarile draž derbija. Zbog toga se nažalost stvorio narativ (a I potreba) da se naglaba i limitira broj ulaznica za jedne i druge. Stadioni su takvi kakvi jesu i mislim da 1.500 karti za njih (kada se završi Jug) i 3.500 karata za nas je do daljeg ok. Činjenica da zbog tampon zone i kod nas to otprilike dođe oko 2.500 mjesta za njih. Naravno oni će svojoj upravi pametovati zbog naših ograničenja, mi cemo svojima zbog njihovih ograničenja ali za sada to treba biti tako. Dakle nije ključ problema u upravama nego u grupama. U trenutku kada nas druge komponente zavađaju na svim frontovima niko nema pameti a i muda da pokrene inicijativu da među svim navijačkim skupinama klubova koji vole BiH se postigne neki minimalni navijački kodeks. Taj kodeks bi podrazumijevao da bez obzira na rezultat, sudijske odluke protiv onog drugog, navijačke pjesme i bilo šta drugo što donekle može drugu grupu isprovocirati, NEMA PALJENJA I BACANJA BAKLJI PREMA DRUGIMA; BACANJA BILO KAKVIH PREDMETA; LOMLJENJA STOLICA I DRUGOG INVENTARA, UGROŽAVANJA BILO KAKVOG VIDA BEZBJEDNOSTI ONOG DRUGOG. TU BI TREBALA DA POSTOJI NULTA TOLERANCIJA. Igra Arsenal protiv recimo Totenhema i niđe tampon zone. Ali nažalost ovdje stanuju ovce. I dok je tako biće i torova.

Zato je pametnjakovičima uvijek kriv Mirvić I, Mirvić II, tamo neki iz Veleža, Slobode, Čelika … E dok se barem ne pokuša to iskomunicirati i dogovoriti najmanje što seronje možete uraditi je da mućite. Ili kad ste već face pokušajte odraditi stvari unutar grupa a upravama će onda posao biti mnogo lakši. I naravno da nema od ovoga ništa, nego ćemo stavljati teret upravama, zapi.šati ovo što Valter ili neko drugi napiše i idemo čekati drugi derbi da bi isto pisali.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

avlami97
Kontakt:

čet apr 02, 2026 4:20 pm

Bruka.
Trebali smo im dati cijeli sjever, da derbi dobije stari sjaj.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet apr 02, 2026 4:22 pm

santakuruz je napisao/la:
čet apr 02, 2026 2:11 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
čet apr 02, 2026 12:02 pm

Uz dužno poštovanje, hoće li Željo biti konkurenta, zavisi isključivo i samo od nas. Mi kakvi smo bili, isključivo zbog nas saamih, zadnjih godina, ne bi bili konkurentni ni u Federaknoj. Kad mi posložimo sve kako treba, kad se bude radilo odgovorno, profesionalno, kad budemo znali šta hoćemo, nema te sile koja ćete spriječiti da napadaš titule.

A uspjeh reprezentacije mora biti uspjeh svih nas. To nije ni Vicina, repka, ni Barbarezova, ni Džekina, nego je naša, svih nas. Pogubno je reći da zbog Vice ne slavimo uspjeh repke, kao što je za nas bilo pogubno što su jedni priželjkivali neuspjehe Želje kad je u klubu bio Misimović, jedni prižljkivali neuspjehe kad je u klubu Amar ili neko treći, peti, deseti...
Kako od nas samih, ukrade ti ujo titulu penalom nepostojecim? Da nije bilo nepostojeceg penala mi bi bili prvaci, a ovo latentno karanje traje i duze od toga.

Al znam ja nas Bošnjake, dabogda nas nestalo kad smo snishodljiva govna, zato nas i karaju svakih 40-50 godina.
Da smo mi pobijedili sta bi znacio taj penal? Al nebitno...idemo pravcem pitara koji su od saveza napravili alibi svom katastrofalnom vodjenju kluba. Pa oni su zadnjih sezona bili toliko neorganizovani i losi da ne bi bili prvaci da im je Mirvic licno sudio svaku utakmicu. A i mi polahko kreiramo taj narativ. Kad si slab, normalno da ce te kar.ati ko stigne, to je vazda bilo. Hajmo se mi posloziti na najbolji moguci nacin, rijesiti se svojih unutrasnjih naprijatelja pa cemo onda vidjeti ko ce te rusiti iz vana.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
"Da smo mi pobijedili sta bi znacio taj penal?"
Cujes li ti sebe? Da je Zrinjski regularno pobijedio ne bih A rekao jer bi mi bili 100% krivi.
Sta, mi nismo pobijedili i zbog toga oni mogu dobijati nepostojeće penale u 93oj minuti jel to hoces da kazes? Kad smo mi dobili takav penal?
Lakrdija je lakrdija bez obzira pobijedili mi ili ne. Oduzeta nam je titula.

Pa sarajevo je imalo katastrofa sudjenje pod Zekicem i imali su pravo da se žale i žalili su se.
Isto kao sto i mi imamo pravo da se žalimo za ovu sezonu, gdje nam je direktno skinuto bar 9 bodova. ALI ALI ALI ALI ZABIJ 5 SUDIJA TI NISTA NE MOZE..... Glupa ti je logika. Zna se zbog čega imamo ovakvo sudjenje, a to je zadnje kolo prosle sez i izbijanje titule Borcu.

SamoNapad
Kontakt:

čet apr 02, 2026 5:53 pm

Ako su u ovim dogovorima ucestvovali pitari , mi i MUP meni izgleda da je MUP malo nervozan pa zeli nekog da izdegeneci. Jer budala moze misliti da u sadasnjem vremenu razmak od par metara moze biti dovoljan.

Sheldon
Kontakt:

čet apr 02, 2026 6:18 pm

Samo bih volio znati kakvu i koju upravu ljudi prozivaju, kad mi iste vec mjesec dana nemamo.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

cikoradovic
Kontakt:

čet apr 02, 2026 6:57 pm

Sheldon je napisao/la:
Samo bih volio znati kakvu i koju upravu ljudi prozivaju, kad mi iste vec mjesec dana nemamo.
Imamo.

ubaceni element
Kontakt:

čet apr 02, 2026 7:26 pm

cipiripi je napisao/la:
čet apr 02, 2026 12:46 pm
E jest nas Uprava popisala sa ovim brojem karti pitarima.

Molim vas da me ne pokusavate razuvjeriti kako tako treba, pitat cu vas za dva mjeseca kada bude derbi na Kosevu koliko cemo dobiti karti i po kojoj cijenu, imam dovoljno godina i iskustva tako da sumnjam da cemo dobiti cijeli jug i to po cijeni od 5 KM koliko kosta njihov sjever.
Jesi li ti ono prije 2-3 sedmice pisao kako si dugo radio kod privatnika i kako to funkcionise?

Gagi tm 87
Kontakt:

čet apr 02, 2026 7:46 pm

cikoradovic je napisao/la:
čet apr 02, 2026 6:57 pm
Sheldon je napisao/la:
Imamo.
Ko nam je u upravi,zašto se ne objavi?

plavi kanarinac
Kontakt:

čet apr 02, 2026 8:38 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
čet apr 02, 2026 4:22 pm
čet apr 02, 2026 2:11 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
Kako od nas samih, ukrade ti ujo titulu penalom nepostojecim? Da nije bilo nepostojeceg penala mi bi bili prvaci, a ovo latentno karanje traje i duze od toga.

Al znam ja nas Bošnjake, dabogda nas nestalo kad smo snishodljiva govna, zato nas i karaju svakih 40-50 godina.
Da smo mi pobijedili sta bi znacio taj penal? Al nebitno...idemo pravcem pitara koji su od saveza napravili alibi svom katastrofalnom vodjenju kluba. Pa oni su zadnjih sezona bili toliko neorganizovani i losi da ne bi bili prvaci da im je Mirvic licno sudio svaku utakmicu. A i mi polahko kreiramo taj narativ. Kad si slab, normalno da ce te kar.ati ko stigne, to je vazda bilo. Hajmo se mi posloziti na najbolji moguci nacin, rijesiti se svojih unutrasnjih naprijatelja pa cemo onda vidjeti ko ce te rusiti iz vana.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
"Da smo mi pobijedili sta bi znacio taj penal?"
Cujes li ti sebe? Da je Zrinjski regularno pobijedio ne bih A rekao jer bi mi bili 100% krivi.
Sta, mi nismo pobijedili i zbog toga oni mogu dobijati nepostojeće penale u 93oj minuti jel to hoces da kazes? Kad smo mi dobili takav penal?
Lakrdija je lakrdija bez obzira pobijedili mi ili ne. Oduzeta nam je titula.

Pa sarajevo je imalo katastrofa sudjenje pod Zekicem i imali su pravo da se žale i žalili su se.
Isto kao sto i mi imamo pravo da se žalimo za ovu sezonu, gdje nam je direktno skinuto bar 9 bodova. ALI ALI ALI ALI ZABIJ 5 SUDIJA TI NISTA NE MOZE..... Glupa ti je logika. Zna se zbog čega imamo ovakvo sudjenje, a to je zadnje kolo prosle sez i izbijanje titule Borcu.
Hahaha to je onaj nas standardni "kad si bolji, ne moze te sudija zajebati" .. a ono dovoljan KRETENSKI FAUL U NAPADU da bude slobodni i pusenje kurca imas klasično...

AL TO JE DO NAS JER IM NISMO DALI TRI, NIJE DO NAS STO NAMA NE SVIRA TE STVARI ...

OOOOOOOO
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Occasionally
Kontakt:

čet apr 02, 2026 9:19 pm

AsharaK je napisao/la:
čet apr 02, 2026 1:29 pm
Mirvicu glupane
Kolega...

Jeli ovo nova antologijska ?
Nakon "Nijaze, Magijo " sada je aktuelna "Mirviću, Glupane"
:skoljka:

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet apr 02, 2026 9:26 pm

Samo je jedna magija
Spoiler:
Nijaz magija

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet apr 02, 2026 10:05 pm

ubaceni element je napisao/la:
čet apr 02, 2026 7:26 pm
cipiripi je napisao/la:
čet apr 02, 2026 12:46 pm
E jest nas Uprava popisala sa ovim brojem karti pitarima.

Molim vas da me ne pokusavate razuvjeriti kako tako treba, pitat cu vas za dva mjeseca kada bude derbi na Kosevu koliko cemo dobiti karti i po kojoj cijenu, imam dovoljno godina i iskustva tako da sumnjam da cemo dobiti cijeli jug i to po cijeni od 5 KM koliko kosta njihov sjever.
Jesi li ti ono prije 2-3 sedmice pisao kako si dugo radio kod privatnika i kako to funkcionise?
Da ja sam pisao i potpuno sam svjestan toga, ali ako imamo investitora nismo izgubili "kicmu" kao ljudi i kao navijaci.

Ipak glas navijaca mora imati neku tezinu, osim ako privatnik ne zeli da igra pred praznim stadionom
Alea iacta est!

ubaceni element
Kontakt:

čet apr 02, 2026 10:51 pm

To za kicmu i navijace se vidjelo na primjeru njegovog brata koji je pisao horde i lijevo i desno kad god su se nesto pobunili. Mi smo (ne)svjesno pristali na isti takav tretman, privatnik je privatnik kad tjera magiju Nijaza, ali je zato i privatnik kad ga nama sukne, samo sto se mi onda sjetimo da bismo trebali imati kicmu, ali kasno.

Majkel
Kontakt:

čet apr 02, 2026 10:58 pm

Ko će nakon ove euforije sa reprezentacijom i one lijepe igre, vratiti se sad Želji i našoj muci. :psujem:

plavi kanarinac
Kontakt:

čet apr 02, 2026 11:49 pm

Kasno ce biti kasnije... Mozda je i bilo drugih opcija na stolu, možda su i ovi licemjeri sto su to govorili a nisu ih iznijeli gori od ovih trenutnih ko god oni bili.

Priznali ili ne, kod nas se ne zna nista barem trenutno... Nemamo informaciju o bilo čemu. Da li je to dobro ili loše vidjecemoooo.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], PlavaDobrinja1921 i 73 gosta.

Prijava  •  Registracija