ANamelessGhoul
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 03, 2026 9:58 am

Ne dobijemo slogu i popusimo od borca i eto nas u drustvu s rudarom dole. Svaka čast svima

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto mar 03, 2026 9:58 am

cipiripi je napisao/la:
uto mar 03, 2026 8:49 am
Najvise me boli inferiornost nasih igraca. Sinoc gledma utakmicu i komentarisem s rajom na tribini kretnje igraca. Nas najveci problem koji isticem vec odavno jeste igra bez lopte.

Igraci Zrinjskog tokom cijele utakmice se krecu, mijenjaju pozicije, otvaraju prstor, odvlace igrace jednostavno ne stoje, dok nas stoper doda do centralnog veznog, i onda stane, isto tako je i sa igracima sredine terena, jednostavno nema kretanja mrtvi smo.

Nasi igraci stoje daleko od protivnickih igraca, dok njihovi su nam odma za vratom cim primimo loptu, e tu je ta razlika.

Nadam se da ce Savo vec sutra na prvom treningu skinuti kapitena sa gola koji brani stativu a ne gol, nadam se da ce Jaganjcu pokazati vrata (ionako je na posudbi9, isto tako nadam se da ce u sljedecoj utakmici od prve minute poceti Dragovic i Huskovic.

Njih dvojca sinoc kad su usla iako su mladi promjenili su ritam koliko toliko, dakle dosta nam je vise polovnjaka. Imamo 5-6 igraca oko kojih se moze praviti tim, sada je na Nijazu i Savi da to posloze do ljeta.
Apsolutno se slazem na igru bez lopte. Napadanje prostora ne postoji, otkrivanje pri predaji lopte ne postoji, pa ne mozes stajati i očekivati da ce se nesto desiti. Nije ni cudo sto gola nismo dali vise mjeseci,ne uzimajuci u obzir na onaj sinoc.

Dvije najveće karine u napadu igraju, ja komičnije napadace u zivotu vidio nisam. O formaciji i postavci igraca da ne pricam, ono je horor.

Norsborg
Kontakt:
Status: Online

uto mar 03, 2026 10:00 am

Cosic mora biti U21 da u polju igra ko zasluzuje. Ne bi vise golova primio nego Muftic.
Na njihovih 5-4-1 postaviti 4-4-2 gdje nasa dvojica veznih, Hodzic i Pejic ganjaju njihovih sest veznih je nemoguca misija posto su Vini i Prokop igrali kao krila i svaka druga lopta je bila njihova. Muftic nabija svaku loptu i tako primamo iz tri poteza drugi gol. Muftic se lose postavlja ali zato ne zna ni nogom.

mula
Kontakt:

uto mar 03, 2026 10:06 am

Meha87 je napisao/la:
uto mar 03, 2026 8:06 am
mula je napisao/la:
uto mar 03, 2026 6:58 am
Scena za Nadrealista : Primamo drugi gol, a sljedeca scena VINI PEIXOTO se isteže na centru :) :) :)

je...m ti fudbal i ko danas sve igra. Svi pljuju po Krpicu i Jaganjcu, a ovog ublehaša niko ne spominje. Kakav je ovo antitalenat i klasicni simulator.

Boze sacuvaj
Lik je dosao iz brazilskog nizeligasa i vjerojatno igra za kikiriki ako si ocekivao Neymara ne znam sta da ti kazem.
Očekivao sam u najmanju ruku da ne igra eto sta sam ocekivao
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

ISB87
Kontakt:

uto mar 03, 2026 10:50 am

ublehas je napisao/la:
uto mar 03, 2026 9:06 am
ISB87 je napisao/la:
uto mar 03, 2026 8:20 am
Nasi ljudi idalje misle da mi mozemo pokupiti nekog igraca ispred zrinjskog ili borca...
Sad ako ne možemo, onda nam ni ne treba investitor.
Vi mislite da oni, uz svu zaradu, nemaju plateznu moc? Em igraju 1/16 evropskog takmicenja, nemaju pritiska od strane tribina i milion talova, fino izbalansirana ekipa u koju ce se svako uklopiti.
MIRZA RASCIC

igla
Kontakt:

uto mar 03, 2026 11:12 am

Mi prvo moramo skontati šta je naš sistem, šta igramo i biti spremni to forsirati kroz godine s minijaturnim modifikacijama. Zrinjski godinama igra isti stil fudbala, dovodi isti profil igrača, nevezano za trenera.

Kad imaš neki sistem lakše je i nekog uklopiti. Mi sinoć igramo s dva jablana u napadu, a nemamo normalnog krila u ekipi. To je naša struka.

SamoNapad
Kontakt:

uto mar 03, 2026 11:27 am

igla je napisao/la:
uto mar 03, 2026 11:12 am
Mi prvo moramo skontati šta je naš sistem, šta igramo i biti spremni to forsirati kroz godine s minijaturnim modifikacijama. Zrinjski godinama igra isti stil fudbala, dovodi isti profil igrača, nevezano za trenera.

Kad imaš neki sistem lakše je i nekog uklopiti. Mi sinoć igramo s dva jablana u napadu, a nemamo normalnog krila u ekipi. To je naša struka.
Ma nemamo mi pojma sta smo sinoć htjeli to je greška trenera sa rokadama i formacijama. Ne znam ko moze misliti da Krpic i Jaganjac mogu igrati zajedno . Pri tome ni jedan ne zna pas odigrati , ako vec mora neko igrati od njih dvojice to je onda Jaganjac jer je U21 igrač i malo brzi od Krpica . Miloševića i Prokop nisu krila i nikad neće biti pa taman to radio i Adzem i Dino sad ,od toga nema fajde. Ja kažem opet Pejic , Prokop, Hodžić Galchev sigurno imaju kvalitet i u boljoj atmosferi definitivno bi bili nosioci igre . Mi očekujemo da na odbrana spašava nesto a ostavljeni ljudi na dulumu zemlje sami jer nema sredine zgusnute i svaka lopta je njihova. Budući da je neko pametan skontao da igra sa dva vezna na njihovih 5 . Ljudi se skupe u sredini u uvijek imaju "ševu" sa Pejicem i Hodžićem. Da sinoc protivnik nije bio Zrinjski,Borac ili Sarajevo ono bi mozda i prošlo ili bar ne bi bilo onoliko očajno .

SWRA_1921
Kontakt:

uto mar 03, 2026 11:33 am

Na koliko je potpisao Savo?

Ludvig Leple
Kontakt:

uto mar 03, 2026 11:40 am

Krenemo od početka, a to je da sve dok brani ovaj debil na golu mi nemamo šta tražiti niti u jednoj utakmici. Jednostavno nema visinu, nema m.u.da i nadam se da mu neće produžiti ugovor (ako mu "menadžeri" ne urgiraju).

Galchev, treba mu snage, treba ostati.

Alić, nikakav komentar ne mogu dati za igrača kiji konstantno pokušava da prebaci loptu niti visoku niti nisku i svaki put doda protivniku. Ograničen najblaže rečeno.

Bičakčić, šta će čovjek, dali mu Nastića da bude uz njega.

Nastić, jbt život kakva sporoća i postavljanje u rangu pjetlića koji tek uči da igra. Otjerati na ljeto.

Pejić, odličan igrač. Smiren, zna igrati, postaviti se. Ostaviti.

Hodžić, malo brži od Nastića ali ovo što je on sinoć igrao, tojest način na koji je igrao je više za neke biznis lige u malom fudbalu. Nije mi se sviđao ni kada je bio prvi put kod nas, a sad je pogotovo bezvezan. Otjerati na ljeto.

Vinicius, šta reći za blago retardiranu osobu kojoj dozvoliš da igra fudbal. Otjerati odmah.

Prokop, čovjeka guraju na krilo i samim time ne iskorištavaš njego potencijal. Pogledati kako mangupski kroz noge dodao Pejiću za onaj šut. Ostaviti.

Krpić, otjerati odmah ako je moguće od njegovih zajebanih tuzlaka koji ga čuvaju.

Jaganjac, ja nemam riječi da opišem svoje duševno stanje kada ga vidim sa onim zavojem na ruci i da igra fudbal, ne od prve minute već da igra fudbal uopšte. Ovo je vrijeđanje inteligencije svih navijača i nadam se da nekome neće pasti na pamet da ga dovede nakon isteka posudbe. Odmah otjerati.

Milošević dobar igrač meni drag, ali ne pokazuje ono što bi trebao, ali ruku na srce i njega na krilo kao i Prokopa, nema tu puno priče. Ali opet je započeo akciju kod gola i učestvovao do kraja. Ostaviti.

Dragović, mora igrati više.

Odinaka, propuh totalni u glavi, ali ja nih ga i na krilo gurao u nedostatku klasičnih krila.

Gojak, dati šansu napokon.

Osmanović još koju utakmicu i da vidimo da li je stvarno toliki tremaroš da ne može odigrati pasa.

Radovac, može uskočiti.

Erick, drag si mi na početku bio, doviđenja.

Husković, dati šansu.

Šukilović, Abdulahović, Šabić otjerati odmah.

One ostale svakako na ljeto otjerati.

igla
Kontakt:

uto mar 03, 2026 11:54 am

Kad je trening?

Gyasi13
Kontakt:

uto mar 03, 2026 12:04 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
Krenemo od početka, a to je da sve dok brani ovaj debil na golu mi nemamo šta tražiti niti u jednoj utakmici. Jednostavno nema visinu, nema m.u.da i nadam se da mu neće produžiti ugovor (ako mu "menadžeri" ne urgiraju).

Alić, nikakav komentar ne mogu dati za igrača kiji konstantno pokušava da prebaci loptu niti visoku niti nisku i svaki put doda protivniku. Ograničen najblaže rečeno.

Nastić, jbt život kakva sporoća i postavljanje u rangu pjetlića koji tek uči da igra. Otjerati na ljeto.

Hodžić, malo brži od Nastića ali ovo što je on sinoć igrao, tojest način na koji je igrao je više za neke biznis lige u malom fudbalu. Nije mi se sviđao ni kada je bio prvi put kod nas, a sad je pogotovo bezvezan. Otjerati na ljeto.

Vinicius, šta reći za blago retardiranu osobu kojoj dozvoliš da igra fudbal. Otjerati odmah.

Prokop, čovjeka guraju na krilo i samim time ne iskorištavaš njego potencijal. Pogledati kako mangupski kroz noge dodao Pejiću za onaj šut. Ostaviti.

Krpić, otjerati odmah ako je moguće od njegovih zajebanih tuzlaka koji ga čuvaju.

Jaganjac, ja nemam riječi da opišem svoje duševno stanje kada ga vidim sa onim zavojem na ruci i da igra fudbal, ne od prve minute već da igra fudbal uopšte. Ovo je vrijeđanje inteligencije svih navijača i nadam se da nekome neće pasti na pamet da ga dovede nakon isteka posudbe. Odmah otjerati.

Milošević dobar igrač meni drag, ali ne pokazuje ono što bi trebao, ali ruku na srce i njega na krilo kao i Prokopa, nema tu puno priče. Ali opet je započeo akciju kod gola i učestvovao do kraja. Ostaviti.

Odinaka, propuh totalni u glavi, ali ja nih ga i na krilo gurao u nedostatku klasičnih krila.

Osmanović još koju utakmicu i da vidimo da li je stvarno toliki tremaroš da ne može odigrati pasa.

Radovac, može uskočiti.

Husković, dati šansu.

Sve apsolutno tačno 🙌🙌

ublehas
Kontakt:

uto mar 03, 2026 12:05 pm

ISB87 je napisao/la:
uto mar 03, 2026 10:50 am
ublehas je napisao/la:
uto mar 03, 2026 9:06 am
ISB87 je napisao/la:
uto mar 03, 2026 8:20 am
Nasi ljudi idalje misle da mi mozemo pokupiti nekog igraca ispred zrinjskog ili borca...
Sad ako ne možemo, onda nam ni ne treba investitor.
Vi mislite da oni, uz svu zaradu, nemaju plateznu moc? Em igraju 1/16 evropskog takmicenja, nemaju pritiska od strane tribina i milion talova, fino izbalansirana ekipa u koju ce se svako uklopiti.
Ne kazem da nemaju plateznu moc, ali ako im ne mozemo parirati, onda nam ni ne treba investitor. Pa pitari ih redovno prepisaju sa platama. Takodje ne kazem da se trebaju igraci dovoditi po svaku cijenu i da se treba gomilati, ali ako nam je neki igrač neophodan, ne vidim sto ne bi dali vise od laznih Mostaraca.

ISB87
Kontakt:

uto mar 03, 2026 12:23 pm

Ma nije sve u plati, neka ih prepisaju. Mozda ovi imaju neku caku pa daju bonuse ili na ruke.
Oni pisaju, nas pogotov, ali i sarajevo u sportskom smislu.

Igras rahat, daleko doguras u KL, imas sistem gdje se lagano uklapa svaki igrac.

Nije samo investitor bum pare i to je to. Treba nama vremena da se rijesimo luzerskog mentaliteta.
MIRZA RASCIC

ublehas
Kontakt:

uto mar 03, 2026 12:40 pm

ISB87 je napisao/la:
uto mar 03, 2026 12:23 pm
Ma nije sve u plati, neka ih prepisaju. Mozda ovi imaju neku caku pa daju bonuse ili na ruke.
Oni pisaju, nas pogotov, ali i sarajevo u sportskom smislu.

Igras rahat, daleko doguras u KL, imas sistem gdje se lagano uklapa svaki igrac.

Nije samo investitor bum pare i to je to. Treba nama vremena da se rijesimo luzerskog mentaliteta.
Pa i ja sam napisao da je do sistema. Samo sam se osvrnuo na tvoju izjavu da ne treba očekivati da možemo dovesti igrača ispred borca ili zrinjskog. Opet ponavljam, ako to ne možemo, onda nam ne treba ni investitor. Ne kažem da to treba raditi. Ne kažem da je put do uspjeha dovesti najskuplje igrače. Ne kažem da bi bolji bili da smo doveli igrače koji vrijede po milon nečega...samo kažem, ako im ne možemo finansijski parirati, koja je korist od investitora.

ISB87
Kontakt:

uto mar 03, 2026 12:46 pm

To ti kazem, ne gledaju ljudi samo finansijski. Jel bolje doc sad u Zelju za 25k mjesecno ili igrati protiv engleskog premijerligasa za 20k (porencijalni transferi itd.) ? A uz to ti, kod nas, jebu od do sa tribina.
Investitor je tu da zatvori te neke rupe koje smo imali i da imas stabilnije poslovanje sa, normalno, vecom plateznom moci. Ne moze on uticati na truhle odnose u klubu, pogotov za dva mjeseca.
MIRZA RASCIC

gavran
Kontakt:

uto mar 03, 2026 12:47 pm

Radovac, može uskočiti.

Husković, dati šansu.

pisi cesce....

evo guso je bivsi pa mozda i kapiten ode za njim
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

milanribar
Kontakt:

uto mar 03, 2026 12:53 pm

U stručni štab sa Miloševićem će Branislav Vukašinović, te video analitičar Nenad Cvetković.
Novi trener golmana bi trebao biti Kenan Hasagić, što bi značilo njegov povratak na Grbavicu. Faktor nezvanično saznaje da se sprema rastanak sa Adnanom Gušom, ali i iskusnim Hajrudinom Dinom Đurbuzovićem.
Nije poznata sudbina Adina Mulaosmanovića, ali postoji mogućnost da neko od domaćih trenera ipak ostane uz Miloševića i njegove pomoćnike.

Lopta
Kontakt:

uto mar 03, 2026 1:15 pm

Radovac, može uskočiti.

Husković, dati šansu.

Sve tacno, samo bih dodao za Galcheva da bi se trebao pohvaliti za sinocnju utakmicu. Jedan od rijetkih koji se borio i igrao punom snagom, vecina rjesenja mu je prvi dodir s loptom eventualno drugi, bez komplikovanja, brz, dobar ubacaj, igra s obje noge, dugo boljeg igraca na beku nismo imali, treba mu malo vremena da se ustabili ali momak je desetka.

milanribar
Kontakt:

uto mar 03, 2026 1:30 pm

Ako možemo izdvojit nešto dobro od sinoć, to su Pejić koji je stvarno odigrao maksimalno angažovano i kvalitetno u defanzivi pogotovo a stigo je napravit i par prilika u napadu. Isto tako mali Dragović i Husković kako su ušli unijeli su živost i ono što nam je falilo u igri, valjalo bi im malo više dati šansu konačno.
Bičakćić dosta dobijenih duela ali kod drugog gola nije uspio stići Jurića, mada je ono i Muftić puno bolje trebao odreagovati.

Sky1
Kontakt:

uto mar 03, 2026 1:43 pm

Moram napisati ovo za Bičakčića, onakvu čvrstinu i postavljanje, ja u našoj ligi nisam još vidio, upariti ga sa kvalitetnim stoperom i biće top. Isto Galchev momak je igračina, samo mu dati vremena, a Bgm fali dobar trener da igračima podijeli zadatke, nadam se da je to Savo. Forsirati malog Dragovića maksimalno, ovo govorim otkako sam ga prvi put vidio na terenu, dijete ima šlifa itekako. Pejića sam već pohvalio, sinoć najbolji naš igrač. Nama je ogroman problem prema naprijed, fali napadač i krilo kvalitetno, po mogućnosti dva.
Zadnja izmjena: Sky1, dana/u uto mar 03, 2026 1:47 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Trenutno korisnika/ca: DizelForce, ghamaz, Google [Bot], igla, Majkel, Norsborg i 71 gost.

Prijava  •  Registracija