Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 08, 2025 2:37 pm

Sve dok ne dođe investitor ćemo ići u krug ko god da je trener. Investitor nije garant također, ali povećavaju se šanse da dovedeš boljeg trenera, bolje igrače i da to bolje funkcioniše.

400000razloga
Kontakt:

pon dec 08, 2025 2:40 pm

Neka Ade, Ado je naš, a i zna šta je derbi a i familjarno talovima je povezan.
To mora dati neki rezultat za razliku od prošla dva puta kad nije bio naš, nije znao šta je derbi i nije znao šta je tal.
Treba mu dati šansu najmanje 3 puta pa i više.

SamoIstina
Kontakt:

pon dec 08, 2025 2:51 pm

Sky1 je napisao/la:
pon dec 08, 2025 2:18 pm
Kada dodje vrijeme da se traži trener, samo Hrvata nekog, jedino oni od bivše Juge imaju sposoban i školovan kadar. Možda Slovenac i oni su pismeni, ovo ostalo je vrtnja u krug. Ne može biti dobar trener, a životu nije pročitao ništa više od školske lektire. To su ti ovi naši, "naše legende", a sve goli prevarant i to sa vokabularom tri riječi.
+1

Prica se da Klafuric napusta Siroki, on bi bio odlicna opcija.

GegenPress
Kontakt:

pon dec 08, 2025 3:09 pm

Podržavam ovo da klub vodi neko ko je trenutno u klubu do te famozne skupstine i moguceg ulaska investitora koji bi poslije doveo svog covjeka.

Bez razmisljanja bi dao klub u ruke Dini, ako zeli naravno, ako nece, ima Admir Dervisi.
1921

svabo
Kontakt:

pon dec 08, 2025 3:12 pm

milanribar je napisao/la:
pon dec 08, 2025 2:26 pm
Sky1 je napisao/la:
pon dec 08, 2025 2:18 pm
Kada dodje vrijeme da se traži trener, samo Hrvata nekog, jedino oni od bivše Juge imaju sposoban i školovan kadar. Možda Slovenac i oni su pismeni, ovo ostalo je vrtnja u krug. Ne može biti dobar trener, a životu nije pročitao ništa više od školske lektire. To su ti ovi naši, "naše legende", a sve goli prevarant i to sa vokabularom tri riječi.
Na tržištu slobodne sve naše legende i "legnede" trenerske: Rusmir Cviko, Amar Osim, Edis Mulalić, Nedim Jusufbegović, Meša Baždarević.
Ko će nam se zakačit sad.

Od ostalih slobodni Zlatan Nalić, Slaven Musa, Rendulić, Ivanković, Janković...

Od trenera iz Hrvatske meni najzanimljiviji Igor Bišćan.
Prvo nabrojani legende koje je pregazilo vrijeme, i stručni analitičari koji u teoriji znaju ispričati sve, kao i ja, ali u praksi to izgleda sasvim suprotno.

Drugo nabrojani, Nalić i Musa teške ublehe, Janković mlad i perspektivan ali za nas nije trenutno, Ivanković uprkos tituli koju smo mu mi donijeli još uvijek nedokazan. Jedino Rendulić s nekom vizijom trenerskom.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

GegenPress
Kontakt:

I da naglasim da nema vecih ovaca od nasih navijaca, oni idalje prizivaju Amara Osima.
1921

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 08, 2025 3:16 pm

Dzezvar je napisao/la:
pon dec 08, 2025 2:29 pm
cipiripi je napisao/la:
pon dec 08, 2025 1:51 pm
dobar tri je napisao/la:
pon dec 08, 2025 1:26 pm
Jel zna neko na koju foru je Alihodzic vec desetu godinu u klubu? Svi se mijenjaju osim njega i Pekica, al za Pekica mi je bar jasno jer covjek zna sta radi
Covjek ima ugovor na neodređeno i do sada ga niko nije pokusao ni raskinut, zasto je to tako znaju ljudi iz Uprave.

Da li imamo neke koristi od njega nemamo, da li cemo imat necemo i ni meni nije jasno zasto je doticni jos uvijek uposlenik kluba.

Ali kada znamo da na platnom spisku imamo 41 igraca halo 41 onda je doticni najmanji problem. Od ovih 41 da ih je 2/3 na platnom spisku i da imaju po 2000 KM platu mnogo je za budzet.

Ociti dokaz da se neko ugradjuje u plate igraca, ko je taj ko je to aminovo i odobrio, e tu je korjen problema. Mi dolazimo na utakmice, kupujemo clnaske, godisnje, posjecujemo klupski shop dok neko uzima dio kolaca od tih prihoda. Na kraju svega mi OBICNI navijaci ispadamo ovce, ali misljenja sam da nece vise. Jednom je proslo u eri Zuje, drugi put je proslo u eri Cerica, treci put prije 2 godine, dosta je vise ljudi bozji.

Zeljo je nas koliko i vas i dosta je vise da nas pravite budalama, ili dovedite investitora ili idemo kao Celik u cetvrti rang, ali kad se vratimo za 5-6 godina da barem budemo cisti i od drzave i od uhljupa koji nas zele odvesti u sunovrat.
Jedini ima profi licencu....jedini je to razlog
Ako je to razlog onda je Uprava kriva sto sve bivse trenere nije uslovila da imaju Profi licencu kao i barem jedan njihov pomocnik.

Isto tako je trebala sve trenere iz Omladinskog pogona usloviti da imaju rok od jedne godine da poloze Profi licencu, ne shvatljivo mi je da se neko bavi trenerskim poslom a da ne ulaze u svoje obrazovanje, pa nismo mi drzavna firma pa da nekog trpimo, a kako se situacija razvija najvise trpi klub.

Kad vec spominjete trenere meni je najvise u sjecanju ostao pomocnik od Ivkovica, ja mislim da se Marenzi prezivao e njega bi volio vidjeti, bivsi treneri poput Corica Basica i slicni iz nase lige i bivsi igraci odjebaus.
Alea iacta est!

SamoNapad
Kontakt:

pon dec 08, 2025 3:19 pm

Od trenera bi prihvatio onog iz Koper sto nas je oducio od fudbala takticki u svim elementima. Covjek je upravljao ekipom ko na PES-u .

cikoradovic
Kontakt:

pon dec 08, 2025 3:23 pm

Niko nije kontaktiran niti će biti do daljnjeg. Ukratko, ništa dok ne prođe skupština. Utakmice sa Radnikom i Slogom će odraditi ostatak stručnog štaba koji je još tu. Treba i klub da se oglasi danas.

djidomova
Kontakt:

pon dec 08, 2025 3:24 pm

cikoradovic je napisao/la:
Niko nije kontaktiran niti će biti do daljnjeg. Ukratko, ništa dok ne prođe skupština. Utakmice sa Radnikom i Slogom će odraditi ostatak stručnog štaba koji je još tu. Treba i klub da se oglasi danas.
To su prave info. Hvala!!
Željezničar za život cijeli!

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 08, 2025 3:42 pm

cipiripi je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
pon dec 08, 2025 1:51 pm

Covjek ima ugovor na neodređeno i do sada ga niko nije pokusao ni raskinut, zasto je to tako znaju ljudi iz Uprave.

Da li imamo neke koristi od njega nemamo, da li cemo imat necemo i ni meni nije jasno zasto je doticni jos uvijek uposlenik kluba.

Ali kada znamo da na platnom spisku imamo 41 igraca halo 41 onda je doticni najmanji problem. Od ovih 41 da ih je 2/3 na platnom spisku i da imaju po 2000 KM platu mnogo je za budzet.

Ociti dokaz da se neko ugradjuje u plate igraca, ko je taj ko je to aminovo i odobrio, e tu je korjen problema. Mi dolazimo na utakmice, kupujemo clnaske, godisnje, posjecujemo klupski shop dok neko uzima dio kolaca od tih prihoda. Na kraju svega mi OBICNI navijaci ispadamo ovce, ali misljenja sam da nece vise. Jednom je proslo u eri Zuje, drugi put je proslo u eri Cerica, treci put prije 2 godine, dosta je vise ljudi bozji.

Zeljo je nas koliko i vas i dosta je vise da nas pravite budalama, ili dovedite investitora ili idemo kao Celik u cetvrti rang, ali kad se vratimo za 5-6 godina da barem budemo cisti i od drzave i od uhljupa koji nas zele odvesti u sunovrat.
Ako je to razlog onda je Uprava kriva sto sve bivse trenere nije uslovila da imaju Profi licencu kao i barem jedan njihov pomocnik.

Isto tako je trebala sve trenere iz Omladinskog pogona usloviti da imaju rok od jedne godine da poloze Profi licencu, ne shvatljivo mi je da se neko bavi trenerskim poslom a da ne ulaze u svoje obrazovanje, pa nismo mi drzavna firma pa da nekog trpimo, a kako se situacija razvija najvise trpi klub.

Kad vec spominjete trenere meni je najvise u sjecanju ostao pomocnik od Ivkovica, ja mislim da se Marenzi prezivao e njega bi volio vidjeti, bivsi treneri poput Corica Basica i slicni iz nase lige i bivsi igraci odjebaus.
Sa platom od 1500 km tesko ce je poloziti....
Znas li uopste kollko kosta licenca posebno ova profi..
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Riki1921
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:09 pm

Zna li neko termin utakmice sa Radnikom ?

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:12 pm

@Dzezvar zasto takve stvari iznosite tek sad?

Jesu li vam oči zamazale pobjede na jedvite jade kao što je Posušje koje nas je nadigralo na Grbavici, ali eto nek je pobjeda pa nek se šuti

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:14 pm

Dzezvar je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Vidi prijatelju to me ne zanima i nije nikakvo opravdanje.

Prvi ja sam da bi magistrirao morao nakon zavrsenog fakulteta dici kredit da bi vanredno magistrirao redovno nisam mogao jer sam morao raditi i osigurati svojoj porodici krov nad glavom, druga stvar, pored redovnog posla sam pohadjao nekoliko seminara koji su kostali kako bi stekao odredjene kvalifikacije i napredovao u struci i zivotu.

Aludirajuci na sve navedeno tako i oni trebaju isto da urade, OK moze ih klub pogurati sa nekim iznosom ali ako oni ne ulazu sami u sebe STA CE NAM U KLUBU ?

Kako onda da ocekujemo da napredujemo u svim segmentima od pjetlica do seniora, kada su nam treneri na nivou zanatlija (bez uvrede), ako oni sami ne ulazu u svoje obrazovanje sta ce nam. Ne moze jedan keramicar raditi posao elektroinzinjera ili profesora, jednostavno mi od ljudi koji rade u nasem klubu a koji se ne edukuju nemamo koristi niti cemo je ikad imati.
Alea iacta est!

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:26 pm

Da smo pametni ko sto nismo, platit 2 3 trenera profi licencu da ne budemo taoci Alihodzica. Mi smo vise para njemu dali jer ima licencu nego da smo platili te trenere. Previse uhljeba na jednom mjestu. Sanjo rastjeraj ovo sve molim te

SamoNapad
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:37 pm

Ima Dzevad Saric UEFA PRO koliko znam. Sve stvari oko Adzema smo bili svjesni i vidjeli na terenu ali neces ga otjerati u petiodu kad smo dobili Velez u gostima, Sarajevo,Borac i Zrinjski. Rezultati su pokrili sve lose a bilo je lose itekako, izvukli su ga igraci na individualni kvalitet (golovi iz nekih nemogucih suteva , brzina igraca i stadion Grbavica). U sustini ono sto je bilo do njega to nije uradio osim sto je pokusao autoritet da gradi ( ali to je vec Amarov fazon ali ovaj nema to sto hoce da ima).

SkenderijaTM87
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:43 pm

GegenPress je napisao/la:
I da naglasim da nema vecih ovaca od nasih navijaca, oni idalje prizivaju Amara Osima.
To ti je mentalni sklop naseg idiotskog naroda. Takvi su ga i vratili u ovaj zadnji mandat.

SkenderijaTM87
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:45 pm

cikoradovic je napisao/la:
Hajd fino ispravan potez.. Kad preuzme investitor molim boga samo da stranca trenera dovede, a ne nekog ala Jusufbegovic karinas..

salle86
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:45 pm

Dzezvar je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

A realno evo ako ćemo pričati
Kakva je kompetencija većine ex-igrača da bi bilo stručnjak na ovom polju, trenerskom
Jedino imaju to što su igrali tu, u ligi koja je debelo ispod europskog prosjeka i što eto ko nešto i znaju
Šta znaju, upitno je...jer ima milion primjera gdje su najbolji svjetski igrači ispadali ispodprosječni treneri
Haj kad se ima neka diploma pa iole, mada i ona se kod nas stiče svakako
Ali najgore od svega što se oni diče znanjem i stručnošću, i ne smije im se ništa prigovoriti
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon dec 08, 2025 4:51 pm

Ja bih vidio recimo i sa Doganom, jeste nešto radio kod kona ali po nekoj kompetenciji i znanju spada u vrh bh "scene".
Makar da premosti ova 2 kola pa i za neke dalje momente dok se ne stabilizijemo
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, Bing [Bot], ubaceni element i 44 gosta.

Prijava