Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

NEZALAGANJE
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 17, 2025 11:58 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:48 pm
Ima par godina Nezalaganje predlagao da se vratimo pa sa nule da krenemo i skinemo teret sa leđa. Mnogi ga ovdje popljuvase.

A do sad bi bili na 0 i išli u pravom smjeru.

Ono što bi najvise prijalo je da se ovaj pitarluk sapere pored finansijskih benefita.

Jer postali smo njanje klasicne.

I nikad i necemo biti kako treba, end.
Jbg druze, nece niko da prolazi kroz proces, a niti da podrzi isti.Sve je na ho ruk i to nas polako i stize.

Ove godine nas je i Andora preskocila.Ovi ubise Borca, a neki tamo Inter iz Andore zabi u dvomecu 3 komada Steaua-i iz Bukuresta i dobro ih napatise.Malta i Island su odavno postali sila za nas...

Zmirimo i nalazimo opravdanja.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:02 am

salle86 je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:54 pm
NEZALAGANJE je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:39 pm
salle86 je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:31 pm
Loše neko takmičenje čim ga osvoji svjetski klupski prvak 😂
Sto opet ne opravdava cinjenicu da je najslabije takmicenje od 3 evropska i takmicenje koje i sluzi kao "vadiona" jacim evropskim klubovima.

Na koncu, ovdje pricamo o PRETKOLU!! Ne o grupnoj fazi i pravoj KL, vec o pretkolu.Tuga.
Inače naigrali smo se grupnih faza pa je ovo tragedija neviđenih razmjera
Nije tragedija, jer smo navikli.To je nas standard.

30 godina, a pretkola su jos uvijek furka.Od ove godine nismo vise favoriti ni protiv ekipa iz Andore, ako ih nekad izvucemo.Bukvalno je ostao jos samo San Marino da je ispod nas. Za zapitati se, zar ne?

staaarinavijac
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:07 am

Ovdje bi se morao pod obavezno dovesti jedan klasični , pravi ofanzivni veznjak , koji će držati srednji red , znati stati na loptu kad treba , znati predriblati kad treba ... Šošić ima nekog talenta , ali on nije taj , očekivao sam Erica za plejmejkera , ali ga Adžem stavlja pozadi ... helem ... samo se čovjek može nadati da Adžem neće u sljedećim utakmicama praviti gluposti , te da je stekao koliko-toliko nekog znanja i iskustva da podigne timsku igru da solidan nivo ...

salle86
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:09 am

salle86 je napisao/la:
čet jul 17, 2025 11:39 pm

Sto opet ne opravdava cinjenicu da je najslabije takmicenje od 3 evropska i takmicenje koje i sluzi kao "vadiona" jacim evropskim klubovima.

Na koncu, ovdje pricamo o PRETKOLU!! Ne o grupnoj fazi i pravoj KL, vec o pretkolu.Tuga.

30 godina, a pretkola su jos uvijek furka.Od ove godine nismo vise favoriti ni protiv ekipa iz Andore, ako ih nekad izvucemo.Bukvalno je ostao jos samo San Marino da je ispod nas. Za zapitati se, zar ne?
Realnost
Da je lijepa i nije
Ali eto šta je tvoje rješenje, kako bi ti promjenio to ?
Nogomet je igra za bogate, tamo negdje do 90-ih je bilo drugačije. Danas ko ima love ima i rezultata. Prije ili kasnije.
Ne možeš dovesti više nikog ozbiljnog igrača jer on pare koje mu mu ponudio može uzeti bilo gdje. A napraviti ovde igrača, to bi haj i moglo da znamo. Ali opet i za to trebaju neke pare. Ako ih nemaš onda se vrtiš ovako ko mi i pokušavaš. Da nije bilo u zadnjih 10 sezona više loših nego dobrih godina, bilo bi bolje. Ali jbg

Ne može se sav javašluk u zadnjih 10 godina fakturisati na ovaj dvomeč. Koliko god bilo nekome nedokučivo, eto i kvote na kladionici su rekle svoje da smo mi autsajderi bili i na Grbavici a pogotovo danas. Nije to za džabe. Neko nešto i zna haman.

Onoliko koliko mi i novca i znanja ulažemo u klub, rezultati su takvi kakvi jesu, srazmjerni tome
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pet jul 18, 2025 12:16 am, ukupno mijenjano 2 puta.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

dzulijano_pike
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:12 am

Ljudi nas uzeli ko šibicari papka na autopijaci
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

kvalitet
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:29 am

salle86 je napisao/la:
pet jul 18, 2025 12:09 am
salle86 je napisao/la:

Realnost
Da je lijepa i nije
Ali eto šta je tvoje rješenje, kako bi ti promjenio to ?
Nogomet je igra za bogate, tamo negdje do 90-ih je bilo drugačije. Danas ko ima love ima i rezultata. Prije ili kasnije.
Ne možeš dovesti više nikog ozbiljnog igrača jer on pare koje mu mu ponudio može uzeti bilo gdje. A napraviti ovde igrača, to bi haj i moglo da znamo. Ali opet i za to trebaju neke pare. Ako ih nemaš onda se vrtiš ovako ko mi i pokušavaš. Da nije bilo u zadnjih 10 sezona više loših nego dobrih godina, bilo bi bolje. Ali jbg

Ne može se sav javašluk u zadnjih 10 godina fakturisati na ovaj dvomeč. Koliko god bilo nekome nedokučivo, eto i kvote na kladionici su rekle svoje da smo mi autsajderi bili i na Grbavici a pogotovo danas. Nije to za džabe. Neko nešto i zna haman.

Onoliko koliko mi i novca i znanja ulažemo u klub, rezultati su takvi kakvi jesu, srazmjerni tome
Tačno.
I umjesto da predsjednik prvi, a onda i svi za njim, 24/7 traže nekoga ko bi nas privatizirao, nekoga s parama, on kaže da je to posao nekoga drugog?!
I 100 puta se usput i na forumu i u javnom prostoru slaže kako to nije moguće zbog trenutnog zakonskog okvira...netačno, postoje modeli koji to omogućavaju, uz zaštitu klupske imovine.
A to što bi neko da klub bude zaštićen 100%, e to nemaju ni United, ni Real, ni PSG. Nekad treba i rizikovati.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

salle86
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:33 am

To si upravu. TREBA
Samo ili se ne zna, ili neće...ne možeš 100% biti siguran. Ja bih volio da ja mogu, da znam, i da imam vremena da se zabavim tim. Kako ništa od toga nije realno, onda ne mogu ni druge kriviti što ne rade to. Mogu maštati, ali sad nekog kategorički optuživati za nešto neću i ne mogu. Da bolje mora, mora. Da može, vjerujem da može. Ali i treba biti realan da ovu državu izbjegava svako iole normalan jer ovde više ne možeš nikome vjerovati kad ti u četvrtka kaže da je sutra petak, svak svakoga mulja petlja gleda sitni interes. Kao narod smo u rikvercu i onda se to sve preslikava i na sport. Kako su Zrinjski i Borac došli do grupa ? - tako što je omogućeno prvaku da uz malo sreće to ostvari. Kako su prvaci? - o tome mislim da ne treba pisati, zna se gotovo sve.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:42 am

@Salle Vise puta sam ovdje i to vrlo detaljno pisao sta je rjesenje.

Naravno da sve lose ne moze biti stavljeno na teret ovom dvomecu.On je samo produkt lose politike, bezobrazluka pojedinaca (znamo i kojih), neznanja, nedostatka vizije svih ovih godina itd.Da se ne vrtimo sad oko toga.Izlisno je, zaista.

Vjerujem u ovu upravu, mislim da ljudi rade posteno, da ima napretka, ali mora i bolje.Licno ne vidim nikakav sistematski plan van vracanja dugova.Sva prica nam tu pocinje i zavrsava.Nedostatak bilo kakve dalje vizije ce nas dovesti do toga da sutra i kad vratimo te famozne dugove aBd, mi necemo znati sta dalje!? Bacaces pare opet na polovnjake (malo kvalitetnije od ovih sad) i zamazati oci raji nekim sitnim uspjesima.

Zeljo, a niti jedan klub u BiH ne moze funkcionisati na taj nacin.

Po meni, nama uzor treba biti Dinamo.Stvoriti jaku domacu bazu (omladinska skola+da kupis i dovedes sve ostalo u drzavi sto valja od igraca do 21 godine) i da TI igraci igraju, razvijaju se i budu nesto od cega ce klub zivjeti!! Sa njih ces teret skinuti tako sto ces im dovesti 3-4 PRAVA pojacanja u svakoj liniji koji kostaju 2 mil godisnje u platama, a ne 15 polovnjaka koji nisu nista bolji od te djece. To je formula i drugog puta nema.

Mahalastina nam je prisutna u klubu.Nedavno mi jedan rukovodioc kaze, pa ne mozemo mi dovesti igraca i dati mu 20milja platu.Ne zato sto ga mozda ne mozemo platiti, vrc zato sto je, prosjek u klubu (bubam sad) 7milja.Bunice se, kaze, drugi.Zamisli ti sad te price??? Ja osto sokiran.
Rekoh, prijatelju, ja bi onda namjerno to uradio, a prvog koji se pobuni i bavi se necim sto ga ne treba zanimati nabio nogom.Suti lik. Eto gdje smo mi.

505 VITEŠKA
Kontakt:

pet jul 18, 2025 12:53 am

Pa zna li iko ko je taj napadač?

Jel to fakat lik iz treće lige Njemacke nama rijesnje

ANamelessGhoul
Kontakt:

pet jul 18, 2025 3:07 am

SamoNapad je napisao/la:
čet jul 17, 2025 10:52 pm
Zadovoljavanje ispadanjem u prvom kolu od ekipa kao sto su Koper nas je i ubilo generacijama.
Halo Koper Slovenija ( nije Belgija, Holandija, Turska,Grcka) s cim biti zadovoljan sto 25 suteva nema gola, sto igramo samo kad nam se pusti. 365 dana lige muke da bi bio ponosan sto ispadam u prvom kolu KL. Znaci Borac je trebao akinuti gace protiv Olimpije prosle godine i jacih ekipa. Sta je Oda trebao protiv Ferenca... i Minsk je bio bolji pa ispade sa Rustemovicem i Turanjaninom.
Mentalitet je cudo ,mi ga nemamo.
Igraci imaju fina primanja kod nas i ne treba sad aplaudirati kad nema rezultata
Potpisujem sve.

ubaceni element
Kontakt:

pet jul 18, 2025 4:32 am

505 VITEŠKA je napisao/la:

Znas li iz koje lige je dosao ovaj Matondo sto nas je pravio budalama?

Dzezvar
Kontakt:

pet jul 18, 2025 6:46 am

Poslije mjesec i nesto dana provedenih zajedno suma sumarum ovo i nije loose.
Ispali smo od ekipe koja je organizovanija,koja nije puno tumbana i vidjelo se sinoc puno uigranija od nas u ovom trenutku.
Nama prioritet treba biti prvenstvo koje ce biti izuzetno tesko za sve,gdje cemo imati minimalano 20 ovakvih utakmica.
Probali proci u europi nismo uspjeli.Nije i neka kayastrofa da se sada histerise.
Imali smo primjer prije nekoliko godina gdje smo u europi bili fenomenalni poderali Borca u prvom kolu,i onda jedva zivu glavu spasili...
Idemo dalje.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet jul 18, 2025 7:12 am

505 VITEŠKA je napisao/la:

Koji ce nam sada napadac? Za nasu ligu moze i Krpic...dovodis napadaca ko da je neka svjetska klasa, te na tribinama je, te bio je u klubu, te predstavljanje sljedece sedmice i tako prodje 3 sedmice ubleha.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Gagi tm 87
Kontakt:

pet jul 18, 2025 7:18 am

Ko je napadač koji treba potpisati zna li iko ???

dr S
Kontakt:

pet jul 18, 2025 7:29 am

Pozdrav svima i veliko hvala Manijacima za gostovanje. Koliko god bio sinoc ljut tuzan i koje sve emocije ne, realnost je da je favorit (cak i po klafionicama) prosao dalje i da nije bilo iznenadjenja. Da smo prosli pisalo bi se podvig, a sada pojedini pisu sramota, samo ne znam po čemu. Nas je malo ponijela prva tekma a mi bili nepoznanica sami sebi a ne njima. Tome treba pridodati i tezak zrijeb mogli smo kudikamo lakse proci. Iskorak u Evropi cemo praviti kad u ligi budemo bolji, evo vidi se sta znaci biti prvak drzave.....slazem se sa Dzezvarovim postom, na momente ne izgleda lose, treba se jos dizati, **** na ligu. Sto se mene licno tice jedva cekam pocetak sezone, a i gradnju juga... Vidimo se na Grbavici!!

ISB87
Kontakt:

pet jul 18, 2025 7:34 am

Nije ono sramota izgubiti od bilo koga, jer smo dno eurpskog fudbala.

Opet kazem, samo privatluk. Tad ce i biti rezultata, do tada prosjek lige.
MIRZA RASCIC

Refa1921
Kontakt:

pet jul 18, 2025 7:58 am

Ja mislim ako Adžem ovako nastavi da je on bivši za dva mjeseca. Ne mislim samo na utakmice i vođenje ekipe nego i ostale stvari.

svabo
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:02 am

fcz je napisao/la:
čet jul 17, 2025 10:26 pm
svabo je napisao/la:
čet jul 17, 2025 10:10 pm
fcz je napisao/la:
čet jul 17, 2025 9:59 pm

Ma raznijeli smo ih.

Trebalo je biti ukupno najmanje 16:4 za nas samo eto da oni nisu fizicki puno bolji, tehnicki potkovaniji i da nemaju vise inteligentnih igraca.

Kakvi njihovi igraci, gluho bilo. Objektivno oni su u rangu NK Mladosti Kikaci ili FK Trebave iz Osjecana ali nasa supermocna masina nije imala svoj dan... Dva.
Ti baš pretjeruješ sa sarkazmom. Da s njima igramo opet za 15 dana glat bi ih izbacili, isto kao što bi Borac izbacio ove s Andore, ali jbg sve greške u Evropi se plaćaju skupo.

Toliko su dobri fizički i tehnički, sad bih potpisao da su mi protivnici u ligi devet ekipa kao ovaj Koper.

Realnost je da smo u dvije utakmice imali dosta više izglednih prilika od njih, što ih nismo koristili to je isto nekvalitet. A ti me podsjeti koga smo u zadnjih pet godina na Grbavici tako nadigrali kao Koper, mislim da je i Kruševo bolje izgledalo od njih. Tako da nema potrebe da od prosječnih pravite neke ekipčine.
To je brate samo tvoje misljenje za koje smatram da je navijacki neobjektivno.

Moje, za koje cvrsto vjerujem da je objektivno (iako nikome ne priznajem da voli Zelju vise nego ja) je potpuno suprotno od tvog.

Imao sam i sam iluzije nakon prve utakmice, pa i nakon otvaranja vecerasnje ali dvomec se igra 180 minuta i oni su u tih 180 pokazali da su fizicki, tehnicki i takticki nivo iznad nas. Njihova trka, kontrola i protok lopte nikako ne mogu u istu recenicu s nasim lozionicarskim, ho-ruk zujanjem bez ikakvog koncepta i cvrstine. U jednoj utakmici mozda i mozes iznenaditi - u dvije neces sigurno, jer svaka neosnovana loziona po prirodi stvari pukne kao balon od sapunice.
Brate nit ćeš ti mene ubijediti u svoje mišljenje, nit ću ja tebe u svoje. Poštujem svačije mišljenje, ali dovoljno dugo sam igrao fudbal da mogu procijeniti da je ovaj Koper mrtvi prosjek. To što si ti vidio od njih u 180 minuta (kontrola, protok lopte, fizika, tehnika), ja sam vidio u 20 minuta (5 na Grbavici i 15 u Kopru).

U današnjem fudbalu često je pobjeđuje bolja ekipa na terenu nego ona koja je u tom trenutku organizovanija, uigranija i bolje vođena. To je Koper bio u ovom dvomeču, pa čak i kad su na Grbavici bili zreli da izgube 3-4 razlike oni su se izvukli da ne izgube uopće. E na tome im treba čestitati, jer mi to trenutno nismo u stanju.

A svaka ekipa koja u tom organizacijskom dijelu na terenu bude na njihovom nivou fudbalski će ih raznijeti.

ubaceni element
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:09 am

Razlika je u timskoj odbrani, Koper je ekipa koja ne panici, kojoj trebas stvoriti 10 zicera da bi zabio, kojoj su greske zadnje linije na minimumu, dok je nama i dalje svaki prelazak protivnika na nasu polovinu ozbiljan problem jer ce neko ispasti sa svoje pozicije, fuliti loptu, zaboraviti ko mu je iza ledja, itd. Ukratko, timska odbrana ne postoji kod nas. Ovo je problem godinama, izmjenjalo se i trenera i igraca, al dzaba.

milanribar
Kontakt:

pet jul 18, 2025 8:22 am

Kad sam vidio da naš Karamarko koji je kao pouzdan prva dva jednostavna pasa doda igračima Kopera nije mi na dobro slutilo. Dosta nesigurnosti kod pojedinaca. Nažalost juče Pejić nije dobro odradio. Vidjeli smo slabosti nekih igrača, npr. Alić defanziva, dosta mu treba pomagati, ofanzivno ok. Krpić nažalost više nije nivo premijer lige. Kod prvog primljenog gola prodaje loptu bez potrebe na 30 metara od našeg gola i pravi priliku za Koper, ne kreće se dovoljno brzo, kasni, ulazi u bespotrebne duele agresivno, kad treba da reaguje u 16 na loptu on je gradi, ne gleda da napadne go itd.
Vezni red opet solidan, više Erik nego Lagumdžija juče, falio je neko ko bi povukao loptu kroz sredinu da pomjeri linije, jako smo teško zadržavali loptu, puno smo žurili.
Sigurno mogu reći da su holanđani juče pokazali da su jedan nivo iznad velikog broja naših igrača, jako smireno u nekim situacijama gdje naši paniče, dosta dobijenih duela, pametnih faulova, oduzetih lopti 1 na 1, veliko osvježenje za našu ekipu poslije godina sumnjivih pojačanja u odbrani.

Koper je uigraniji i bolje posložen, zaslužili su prolaz, mada uz normalnog špica koji bi pospremio par lopti u go na Grbavici i mi smo mogli slavit vrlo lako...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.

Prijava