Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 11, 2025 11:31 am

milanribar je napisao/la:
pet jul 11, 2025 8:11 am
Diverzant je napisao/la:
pet jul 11, 2025 7:36 am
pet jul 11, 2025 7:20 am
Stvorili smo šansi ko za čitavu polusezonu i djelujemo jako fizički spremni. Mislio sam da ćemo pasti u drugom al to se nije desilo...
Pa realno i jesmo malo pali, ali da naši igrači mogu igrati oba poluvremena onako ko prvo, igrali bi u Mainzu, a ne u Želji
Da, samo što su čini mi se slovenci puno više grohnuli od nas, što me raduje.
Mene raduje što smo im usadili u glave da su lošiji. To je pobjeda pred revanš, puno vrijednija nego da smo i preokrenuli.
Bar 5-6 puta se dešavalo da se po dvojica valjaju i razvlače, golman od 10-e minute krao kod vraćanja lopte, Iličić zakuhao sa 13 hiljada ljudi.
Ja lično onakvog Želju volim vidjeti pa kakav god da je rezultat, jer se ne zanosim nekim grupnim fazama, pobjedama protiv ekipa lige petice i sl.
Samo da se igra nogomet...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pet jul 11, 2025 11:37 am

I što neko reče, onako kako smo odigrali provo poluvrijeme, da ovo igrači mogu igrati i drugo onim tempom, bili bi bar standardni prvotimci u Belgiji, Austriji, Portugalu.
Malo im fali i žalosno je što sami sebi pucaju u koljena i uz koju godinu posvećivanja karijeri ne mogu svi biti Džeko, ali mogu zaraditi sebi koji milionček
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jul 11, 2025 11:38 am

Ko je novi napadac ?

Sta je sa Radovcem je li povreda ili je nesto drugo u pitanju ?
Alea iacta est!

avlami97
Kontakt:

pet jul 11, 2025 11:41 am

Moramo biti iskreni reći da smo izlaskom Šošića prestali igrati i počeli bunariti. Bar sam ja tako vidio razvoj događaja na terenu. Na svu sreću nam se to bunarenje isplatilo.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

amar92
Kontakt:

pet jul 11, 2025 11:43 am

amar92 je napisao/la:
pet jul 11, 2025 11:22 am
Dzezvar je napisao/la:Dok ne dodje napadac,Boljevica gurnuti na mjesto napadaca.....po milion puta dokazao da moze i da ima znanje za to.....
Kako je dokazao, tako sto je zabio glavom u situaciji gdje ga niko ne cuva? Da je napadac, stojali bi dva jablana kod njega i nikad ne bi dosao do skoka.

Bolja je krilo i neka ga tamo, ne bi on mogao igrati ledjima prema golu i hrvati se sa stoperima.

Ado je samo pogrijesio sa izmjenama, Hamza umjesto Krpe, Sabic umjesto Sosica. Ovako ostavio umornog Krpu do kraja, a ni Hamzi nije najbolje legla pozicija desetke.
Kakve desetke igrali smo 4 4 2 kad je Hamza ušo.
Ma uvijek se od njih dvojice jedan izvlacio u sredinu, vecinom Hamza. Po meni je to lose bilo i bas smo pali izlaskom Sosica. Nismo sanse stvorili do gola.

Napadac novi je bio na utakmici sinoc valjda, dolazi istom linijom kao Troupee i Seedorf.

Radovac nije povreda u pitanju, nego je kaznjen od strane Adzema.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet jul 11, 2025 11:46 am

Deni Jurić je paklen napadač, jučer se nije primijetio niti imao posebnog dodira s loptom
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

SamoNapad
Kontakt:

pet jul 11, 2025 11:46 am

avlami97 je napisao/la:
pet jul 11, 2025 11:41 am
Moramo biti iskreni reći da smo izlaskom Šošića prestali igrati i počeli bunariti. Bar sam ja tako vidio razvoj događaja na terenu. Na svu sreću nam se to bunarenje isplatilo.
Jednostavno on i Cvetanoski nam trebaju bar u ovom dvomecu. Velika su prevaga , nepredvidivi totalno za njihove bekove.
Ali moramo glavu srediti Sosicu, steta xa njega a i za nas ako bude drugacije.
Cvetanoski-Sosic-Boljevic uz dobrog spica napravit ce haos svakoj ekipi.

SamoNapad
Kontakt:

pet jul 11, 2025 11:59 am

cipiripi je napisao/la:
pet jul 11, 2025 11:38 am
Ko je novi napadac ?

Sta je sa Radovcem je li povreda ili je nesto drugo u pitanju ?
Bio je neki na istoku sa menadjerima koji su doveli ove iz Holandije. Djeluje mlad igrac, ako je taj upitanju. Vjerujem da se uvjerio u ludilo medju navijacima .

Dzezvar
Kontakt:

pet jul 11, 2025 12:01 pm

amar92 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:Dok ne dodje napadac,Boljevica gurnuti na mjesto napadaca.....po milion puta dokazao da moze i da ima znanje za to.....
Kako je dokazao, tako sto je zabio glavom u situaciji gdje ga niko ne cuva? Da je napadac, stojali bi dva jablana kod njega i nikad ne bi dosao do skoka.

Bolja je krilo i neka ga tamo, ne bi on mogao igrati ledjima prema golu i hrvati se sa stoperima.

Ado je samo pogrijesio sa izmjenama, Hamza umjesto Krpe, Sabic umjesto Sosica. Ovako ostavio umornog Krpu do kraja, a ni Hamzi nije najbolje legla pozicija desetke.
Nisam mislio na sinocnju utakmicu nego opcenito na sve prikazano do sada...pogledaj kako se lik krece,bukvalno je na svakoj lopti...pogledaj mu golove koje je i kako dao,posebno obtati paznju na utakmicu protiv borca predproslu sezonu..za ovu postavku igre po meni idealan
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

svabo
Kontakt:

pet jul 11, 2025 12:21 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
pet jul 11, 2025 10:22 am
Ludvig Leple je napisao/la:
pet jul 11, 2025 9:48 am
Cveta hvala ti što si me demantovao i počeo da igraš kako i treba bez oscilacija kao prošle sezone. Bravo majstore.

Da se vratim na Šošića, tj., pljuvanje od strane pojedinaca i da vas samo pozdravim, a i da ponovim da je dečko totalni propuh u glavi. Davanje kapitenske trake totalni promašaj i nepoštivanje igrača koji to zaista zaslužuju svojim zalaganjem, ponašanjem i autoritetom. Što se mene lično tiče ja bi kapitensku dao Karamarku koji kada ima pored sebe iskusnog stopera kao što je to sad slučaj Seedorf, on je taj.

Malo me iznenađuju komentari za holanđanina, sinoć ubjedljivo najnesigurniji i najlošiji naš igrač. U jednom trenutku mi se činilo da ne može procjeni ni let lopte, a ne da se postavi kako treba. Ali hajde možda nadođe.

Erick, WOW!
Jedina mrlja je što nije do kraja ispratio strijelca gola, ali u tom lancu ima njih više koji su usrali.
Dečko je doktorski odigrao.

Lagumdžija, mangupski, borbeno i srčano. On može da napreduje uz dobar rad i disciplinu.

Seedorf, odličan uz jednu vidljivu grešku, ali se vidi kvalitet.

Alić pići gore dole, bek koji konstatno pokušava. Nije ga išao centaršut, ali doći će na svoje.

Pejić, dobar sinoć. Trudio se i to me raduje, niti jednog trenutka nije stao.

Boljević, jednostavno volim ovakve igrače, to je on!
Reci ce da smo iste osobe, ako se slozim. A ovo je najbolji rezime sinocnje utakmice.

P.s za ove sto vec tjeraju Krpica, samo pogledajte koliko je puta spustio loptu sinoc. Hrvao se kao lav s ona dva jablana. S druge strane Hamza magija je uspio da dvaput padne na usta u pokusaju driblinga, i upropasti najbolju sansu u drugom poluvremenu jer ne moze dodati Boljevicu loptu na 7metara vec ceka i onda mu je gurne iza ledja.
Nama treba malo više od hrvača. Napadač koji će se nalaziti u šansama i pretvarati ih u golove. Svi stoperi koji su visoki i fizički jaki najviše vole ovaj tip napadača kao Krpić jer znaju na čemu su s njim, on im ne može pobjeći, predriblati ih...a brži, pokretljiviji i prodorniji napadač im pravi strašne probleme. Nadam se da ćemo negdje naći takvog jer se od Krpića nećemo previše hljeba najesti.

svabo
Kontakt:

pet jul 11, 2025 12:22 pm

salle86 je napisao/la:
pet jul 11, 2025 11:37 am
I što neko reče, onako kako smo odigrali provo poluvrijeme, da ovo igrači mogu igrati i drugo onim tempom, bili bi bar standardni prvotimci u Belgiji, Austriji, Portugalu.
Malo im fali i žalosno je što sami sebi pucaju u koljena i uz koju godinu posvećivanja karijeri ne mogu svi biti Džeko, ali mogu zaraditi sebi koji milionček
Mi ako ovaj presing preslikamo na našu ligu, biće bodova koliko hoćeš, pogotovo protiv slabijih ekipa od nas.

ublehas
Kontakt:

pet jul 11, 2025 12:29 pm

pet jul 11, 2025 11:28 am
pet jul 11, 2025 11:24 am
amar92 je napisao/la:

Kakve desetke igrali smo 4 4 2 kad je Hamza ušo.
Mislim da griješiš.

Meni se učinilo da igramo 4-2-3-1 s tim što se nije znalo da li Hamza igra false 9 ili Krpić.
Igali 4-4-2. Prije toga igali 4-2-3-1 koja se povremeno prebacivala u 3-4-3. Neko je napisao da se Troupee u pojednim trenutcima ponašao kao stoper, ali koliko sam ja mogao upratiti, u pojedinim trenutcima je to i bio. Pejić se izvlačio u sredinu, a Alić prelazio na krilo, a komplet se linija pomjerala lijevo, tako da smo u trenutcima igrali sa 3 stopera.

Naravno da smo igrali slabije bez Šošića. Ipak nam je on glavni organizator, ali i da nije izašao, tempo bi opao. Odnosno već je počao opadati i do je Šošić bio. Nemoguće je za naše igrače izdržati taj tempo. Osim tog, čini mi se da je to Adžem i uvidio i pretpostavi da će biti više dugih lopti, pa je imalo logike igrati sa dva visoka napadača zadnjih pola sata.

Ono što raduje je da napokon "punimo" šesnesterac kada se igrač nađe na krilu. Vrlo malo je bilo situacija da su trojica na krilu, a u šesnest jedan ili dva igrača. Sada su skoro uvijek bila bar 3-4 naša igrača u 16.

nikson
Kontakt:

pet jul 11, 2025 12:47 pm

Treba napraviti video sa golovima u 90 oj minuti u zadnjih 5-6 sezona i da to sluzi kao motivacija igracima pred utakmicu, da se ne predaju do zadnje sekunde.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

SamoIstina
Kontakt:

pet jul 11, 2025 12:49 pm

Adzem je ovo vec fino utegao. Vidi se njegov rukopis, igramo bas moderan i dinamican fudbal.

Da li to mozemo u ligi, mozda, ali ne na ovom nivou. Duga je sezona, ne vjerujem da ovi igraci mogu iz kola u kolo ovako igrati. Klupa nam jeste sira nego inace, ali opet sumnjam.

Bitno je da se odrzi dobra atmosfera u svlacionici, da to ne popuca. Nazalost, cim su neki sukobi, glupiranje kapitena i slicne stvari to je znak da nije idealno.

milanribar
Kontakt:

pet jul 11, 2025 2:00 pm

https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... a-1059122/

Ako uspijemo zaradit na Boljeviću to će bit odlično.

Gyasi13
Kontakt:

pet jul 11, 2025 2:15 pm

pet jul 11, 2025 2:00 pm
https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... a-1059122/

Ako uspijemo zaradit na Boljeviću to će bit odlično.
Ovaj PSK nikad nista nije pogodio, nebuloze gore nego sinanov portal.

SamoIstina
Kontakt:

pet jul 11, 2025 2:38 pm

Nije to suplja, bili su sinoc ljudi iz Rijeke.

dobar tri
Kontakt:

pet jul 11, 2025 2:48 pm

pet jul 11, 2025 9:48 am

Malo me iznenađuju komentari za holanđanina, sinoć ubjedljivo najnesigurniji i najlošiji naš igrač. U jednom trenutku mi se činilo da ne može procjeni ni let lopte, a ne da se postavi kako treba. Ali hajde možda nadođe.

koji od njih dvojice?

Kospicar
Kontakt:

pet jul 11, 2025 3:05 pm

Magicna noc iza nas, a sta bih tek rekao da smo pobijedili.

Igra u prvom poluvremenu definitivno daje nadu za buducnost.
Atmosfera se opisati ne moze, jedna od boljih u modernoj historiji.

U revansu nema opustanja, isti pristup i prolazimo.

Evo utakmice iz mog ugla:
https://youtu.be/8AgYZJWZyTg?si=60xk6FnSs0LOHW2I
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Gyasi13
Kontakt:

pet jul 11, 2025 3:16 pm

Kospicar je napisao/la:
pet jul 11, 2025 3:05 pm
Magicna noc iza nas, a sta bih tek rekao da smo pobijedili.

Igra u prvom poluvremenu definitivno daje nadu za buducnost.
Atmosfera se opisati ne moze, jedna od boljih u modernoj historiji.

U revansu nema opustanja, isti pristup i prolazimo.

Evo utakmice iz mog ugla:
https://youtu.be/8AgYZJWZyTg?si=60xk6FnSs0LOHW2I
Odlicno snimljeno svaka cast 👏

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 31 gost.

Prijava