Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 28, 2025 5:51 pm

struja je napisao/la:
ned apr 27, 2025 9:42 pm
AsharaK je napisao/la:
ned apr 27, 2025 5:05 pm
Ljudi pricaju o sastavu i taktikam a mi poklonili dva gola, kaze on je kriv on ih je ubacio, inace imao je majstorcinu Sukilovica jos samo. :D
Mogao bi ove psovače familije na hlađenje poslati.Puno čitaju onaj tamo forum.Da se i ovaj ne pretvori u kočijaški
Onaj tamo portal očito finansira Srbija. Pogledaj im naslove, kao sa Informera. "Srpski Igrač" "Srbin oduševio" " Srpska reprezentacija" "Srbin ovo, Srbin ono". Pa što ne napišu Bošnjak Džeko zabio golčinu, ako im je već stalo do isticanja etničkog.

Normalni mediji kažu srbijanski, kao što to radi FTV ili TV CG:.

Da bi stanje u našem sportu, pa samim tim i 8u fudbalu, Država treba pokazati snagu, a ne da nam kilometar dva od Grbavice stoji ploča Ratku Mladiću. Svako malo je čiste i održavaju, ali ne daju da se ukloni. Ako već ne može da se ukloni, onda na teritoriji pod kontrolom KS postaviti kontra ploču na kojoj će pisati. "Na udaljenosti od 50 metra postavljena je spomen ploča ratnom zločincu, Ratku Mladiću, presuđenom za Genocid nad Bošnjacima Srebrenice".

Kada svi stanovnici Bosne i Hrcegovine budu jednaki pred zakonom i kada svi budu imali i pasivno i aktivno pravo glasa i taj glas bude jedak za sviju, tek tada će i naš Željo biti ono što je nekada bio..
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

kvalitet
Kontakt:

pon apr 28, 2025 6:25 pm

Sky1 je napisao/la:
pon apr 28, 2025 4:48 pm
kvalitet je napisao/la:
pon apr 28, 2025 4:19 pm
milanribar je napisao/la:
pon apr 28, 2025 3:19 pm

Po meni minimum evropa do stabilizacije kluba a onda napad na trofeje, mislim da je takav stav svih u klubu i da se prema tome ide.
Kako namaći 12-13 miliona prihoda godišnje, kad sad ne možemo ni pola? Ne vidim da je realno uopće.
Ne treba ti toliko, pa nas slomiše zaostali dugovi iza neodgovornih. Zato step by step.
Koliki je budžet Borca, Sarajeva i Zrinjskog? Ali realan iznos, ne što se prikazuje. S obzirom na druge okolnosti, čitaj sudijsko namještanje, nama treba više nego Zrinjskom i Borcu. Ovo su fakti, ali eto lakše žmiriti…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Occasionally
Kontakt:

pon apr 28, 2025 7:40 pm

Pitanje(a) za upučene (ekonomisti) kolege.

1. Zašto nemamo Zakon o sportu?
2. Da li je u ovom vakume neimanja Zakona (jer bi on regulisao vlasništvo i ulaganja) moguća ta opcija Društva s ograničenom odgovornošću ( ako je to što je
Misimović napominjao) ?
- podpitanje za ovo drugo. - to Društvo, da li bi ono moglo emitovati dionice? Što bi na kraju bilo MI SMO ŽELJINI - ŽELJO JE NAŠ !

Niti je ovo moja struka niti sam rad čitati. Pitanje za upučene.

P.S. @Storm Ti si u ovim vodama?

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon apr 28, 2025 8:42 pm

Jesmo mi svjesni ili smo se navikli na onakve greške štopera, pa ljudi moji ono je za smijanja, ko je neutralan navijač i ko je gledao derbi dobro se ismijao na naše ime

SanMan
Kontakt:

uto apr 29, 2025 12:28 am

Kakav budžet - šuplja priča i pranje para sva tri tima koji su ispred nas
Sarajvo - krimial
Borac - nacionalizam SNSD
Zrinjski - politika HDZ
Sa imalo normalnim radom u klubu i sa ovim budžem ( da nemamo dugova od milion godina) možemo se bez problema svake godine boriti za titulu.
Pa sarajvo kad da duplo više para od nas za budžet je lošije od nas jer je 70% njihovog budžeta laž i pranje kojekakvih para

salle86
Kontakt:

uto apr 29, 2025 12:29 am

505 VITEŠKA je napisao/la:
Jesmo mi svjesni ili smo se navikli na onakve greške štopera, pa ljudi moji ono je za smijanja, ko je neutralan navijač i ko je gledao derbi dobro se ismijao na naše ime
Ma brate amaterske, pa i ispod toga
Onako da zadnja linija Slobode igra, loše je
Čini mi se samo kod nas da onako svaku treću/četvrtu baš moraju ispasti teški levati...nivo druga liga jug
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ISB87
Kontakt:

uto apr 29, 2025 12:56 am

Moramo oporaviti i unaprijediti OP.
Jedini nacin, koliko god zvucalo otrcano ali moramo imati barem tri igraca iz OP u prvoj postavi.
Uz tri "skupa" tj. dobra igraca i pet nekih osrednjih to ce izgledati dobro. Bolje nego sada kada imamo 18 osrednjih, a skupih.
MIRZA RASCIC

kvalitet
Kontakt:

uto apr 29, 2025 1:05 am

SanMan je napisao/la:
uto apr 29, 2025 12:28 am
Kakav budžet - šuplja priča i pranje para sva tri tima koji su ispred nas
Sarajvo - krimial
Borac - nacionalizam SNSD
Zrinjski - politika HDZ
Sa imalo normalnim radom u klubu i sa ovim budžem ( da nemamo dugova od milion godina) možemo se bez problema svake godine boriti za titulu.
Pa sarajvo kad da duplo više para od nas za budžet je lošije od nas jer je 70% njihovog budžeta laž i pranje kojekakvih para
Nemam ništa drugo reći osim da su očito mnogi prespavali posljednje četiri godine… nemam riječi
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

505 VITEŠKA
Kontakt:

uto apr 29, 2025 1:22 am

salle86 je napisao/la:
uto apr 29, 2025 12:29 am
505 VITEŠKA je napisao/la:
Ma brate amaterske, pa i ispod toga
Onako da zadnja linija Slobode igra, loše je
Čini mi se samo kod nas da onako svaku treću/četvrtu baš moraju ispasti teški levati...nivo druga liga jug

Ono je brate za zatvora, ja igram drugu ligu i tu nema onakvih grešaka

Da ti kreneš sa loptom s centra, tvoja je i uspiješ napravit penal u 15oj sekundi

Pa ono su reakcije stopera za momentalne ispisnice

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 29, 2025 8:56 am

Husic je rekao ono sto svi vec odavno znamo. Dogovor S i H komponente za period od 8 godina tj. dva Vicina mandata. Nama ostaju samo mrvice tj.da se zadovoljimo izlaskom u evropu.

Mi kao klub ne mozemo tu nista ucinit, vidimo sta se desava i zalosno je da se izdvajaju novci za igracki kadar da bi se pokusalo nesto osvojit, a da na kraju neko drugi kroji tabelu.

Dok zaista ne ustanu B klubovi Zeljo, Sarajevo, Velez, Sloboda, Celik to je masa od preko 100 000 navijaca i dok ne blokiraju Savez mi se nemamo cemu nadat, jer je vec skrojena i isplanirana buducnost za S i H klubove, a sve zahvaljujuci savezu Vico Beus
Alea iacta est!

avlami97
Kontakt:

uto apr 29, 2025 9:00 am

cipiripi je napisao/la:
Husic je rekao ono sto svi vec odavno znamo. Dogovor S i H komponente za period od 8 godina tj. dva Vicina mandata. Nama ostaju samo mrvice tj.da se zadovoljimo izlaskom u evropu.

Mi kao klub ne mozemo tu nista ucinit, vidimo sta se desava i zalosno je da se izdvajaju novci za igracki kadar da bi se pokusalo nesto osvojit, a da na kraju neko drugi kroji tabelu.

Dok zaista ne ustanu B klubovi Zeljo, Sarajevo, Velez, Sloboda, Celik to je masa od preko 100 000 navijaca i dok ne blokiraju Savez mi se nemamo cemu nadat, jer je vec skrojena i isplanirana buducnost za S i H klubove, a sve zahvaljujuci savezu Vico Beus
:palacgore:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

EasyRiise
Kontakt:

uto apr 29, 2025 10:07 am

cipiripi je napisao/la:

I Bošnjacima koji su to dopustili. Svi gledaju vlastiti interes, tako da iskreno ne vidim situaciju u kojoj će se klubovi nesto previše buniti, jedini ako oni budu direktno oštećeni, a i tada drugi klubovi ih neće podržati. Azmir koji je bio dio ovog cirkusa i nikad nije spomenuo namještanje i dogovore o prvaku, a sada kada je Sloboda (Azmir) oštećena sjetio se i on da bude borac za pravdu.

SamoNapad
Kontakt:

uto apr 29, 2025 10:13 am

Pare naci za dva stopera dobra uz Karamarka inace dzaba sva taktika kad primas golove iz nicega. Ljudi grijese na ciste lopte sa centra, fulaju kopte, prolazi in lopta ispod nogu. Svaku utakmicu imas mrtvi zicer bez obzira koje protivnik, u startu te stavljaju u podredjen polozaj i pritisak jer su nepouzdani.Odbrana donosi bodove i titule , mi imamo propuh.

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

uto apr 29, 2025 10:17 am

Željo je bosankohercegovački klub, nikad nije bio i neće biti bošnjački klub. upadamo u zamke politike

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 29, 2025 10:19 am

EasyRiise je napisao/la:
uto apr 29, 2025 10:07 am
cipiripi je napisao/la:

I Bošnjacima koji su to dopustili. Svi gledaju vlastiti interes, tako da iskreno ne vidim situaciju u kojoj će se klubovi nesto previše buniti, jedini ako oni budu direktno oštećeni, a i tada drugi klubovi ih neće podržati. Azmir koji je bio dio ovog cirkusa i nikad nije spomenuo namještanje i dogovore o prvaku, a sada kada je Sloboda (Azmir) oštećena sjetio se i on da bude borac za pravdu.
Apsolutno se slazem sa tvojom konstatacijom da bez pojedinih ljudi iz B komponente nista od ovog ne bi bilo izvodivo.

Zagovornik sam ideje da clanovi Izvrsnog odbora i svih komisija (takmicarskih, sudijskih i disciplinskih) mogu biti samo predstavnici prvoligasa sa mandatom od godinu dana uz uslov produzenja dok traje prvoligaski status.

Zasto ovo govorim, na primjer B komponentu ili S ili H predstavljaju ljudi iz Kantona koji nemaju prvoligase u takmicenju i kakav je onda njihov fudbalski interes, nikakav, samo moze biti licni i zbog toga dolazimo do velike korupcije u Savezu.

Da su u Savezu predstavnici Zelje, Sarajeva, Slobode, Veleza druga bi prica bila, a ne mi imamo predstavnike iz Tesnja, Gorazda, Bihaca i drugih gradova koji nemaju prvoligase i oni su podobni i podlozni svim vrstama malverzacija i ustupaka sve zbog licnog interesa.
Alea iacta est!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 29, 2025 10:22 am

cvrle_jedanesterac je napisao/la:
Željo je bosankohercegovački klub, nikad nije bio i neće biti bošnjački klub. upadamo u zamke politike
Apsolutno se slazem nije mi namjera bila da nas stavljam u neku jednonacionalnu dimenziju jer ni sam nisam takav, ali sam govorio uopsteno jer sutra kada bi imali predstavnika u Savezu on bi se vodio kao predstavnik B komponente, a druga je stvar sto bi radio u interesu svih klubova bez obzira na pripadnost.
Alea iacta est!

nekonvencionalan
Kontakt:

uto apr 29, 2025 11:05 am

Nije to zamka politike, to ti je stvarnost, sviđala se ona nekome ili ne.

igla
Kontakt:

uto apr 29, 2025 11:20 am

Ma kakvo udruživanje s bilo kim, lakše je vako vikati "nikad s gurbetima", i njima isto nas zvati "čettnicima", zajednički uživat kad Veleža guze i tako.
Odraz društva koje je probosansko se najbolje vidi kroz fudbal. Dok drugi jebu, Muzafer se kupa i prepire jel komšijina voda hladnija.

nikson
Kontakt:

uto apr 29, 2025 12:43 pm

U ocima nas obicnih navijaca mozda jeste ali u ocima onih koji nam kroje sudbinu smo “*****” “muslimani” itd itd

I dalje sam mislienja da smo morali stati uz ostale klubove i rijesiti se colpe za pocetak…
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Hare79
Kontakt:

uto apr 29, 2025 1:24 pm

nikson je napisao/la:
uto apr 29, 2025 12:43 pm
U ocima nas obicnih navijaca mozda jeste ali u ocima onih koji nam kroje sudbinu smo “*****” “muslimani” itd itd

I dalje sam mislienja da smo morali stati uz ostale klubove i rijesiti se colpe za pocetak…
Mi smo klub iz "muslimanske jazbine". Naravno da je Željo bh. klub, ali je iz grada koji je sada dominantno bošnjački tako da ga svrstavaju u B komponentu. Za mene je Željo prije svega fudbalski/nogometni klub i kada bi nekome palo na pamet da stavi nacionalni prefiks (kao što to rade hrvatski klubovi) ja bih prestao navijati za njega iako sam Bošnjak. Čim se počneš razbacivati nekim prefiksima i inim nebulozama to nema više veze sa sportom. Kao što ovi dole insistiraju da se naglašava HŠK, ili kao što Borac insistira na trobojnoj garnituri dresova, tako i Željo treba ostati klub nacionalno neobojen jer je fudbalski klub, a ovi ostali su svakako politički projekti.

Trenutno korisnika/ca: pestabudimpesta i 34 gosta.

Prijava