EasyRiise je napisao/la: ↑uto apr 29, 2025 10:07 am
cipiripi je napisao/la: ↑uto apr 29, 2025 8:56 am
Husic je rekao ono sto svi vec odavno znamo. Dogovor S i H komponente za period od 8 godina tj. dva Vicina mandata. Nama ostaju samo mrvice tj.da se zadovoljimo izlaskom u evropu.
Mi kao klub ne mozemo tu nista ucinit, vidimo sta se desava i zalosno je da se izdvajaju novci za igracki kadar da bi se pokusalo nesto osvojit, a da na kraju neko drugi kroji tabelu.
Dok zaista ne ustanu B klubovi Zeljo, Sarajevo, Velez, Sloboda, Celik to je masa od preko 100 000 navijaca i dok ne blokiraju Savez mi se nemamo cemu nadat, jer je vec skrojena i isplanirana buducnost za S i H klubove,
a sve zahvaljujuci savezu Vico Beus
I Bošnjacima koji su to dopustili. Svi gledaju vlastiti interes, tako da iskreno ne vidim situaciju u kojoj će se klubovi nesto previše buniti, jedini ako oni budu direktno oštećeni, a i tada drugi klubovi ih neće podržati. Azmir koji je bio dio ovog cirkusa i nikad nije spomenuo namještanje i dogovore o prvaku, a sada kada je Sloboda (Azmir) oštećena sjetio se i on da bude borac za pravdu.
Apsolutno se slazem sa tvojom konstatacijom da bez pojedinih ljudi iz B komponente nista od ovog ne bi bilo izvodivo.
Zagovornik sam ideje da clanovi Izvrsnog odbora i svih komisija (takmicarskih, sudijskih i disciplinskih) mogu biti samo predstavnici prvoligasa sa mandatom od godinu dana uz uslov produzenja dok traje prvoligaski status.
Zasto ovo govorim, na primjer B komponentu ili S ili H predstavljaju ljudi iz Kantona koji nemaju prvoligase u takmicenju i kakav je onda njihov fudbalski interes, nikakav, samo moze biti licni i zbog toga dolazimo do velike korupcije u Savezu.
Da su u Savezu predstavnici Zelje, Sarajeva, Slobode, Veleza druga bi prica bila, a ne mi imamo predstavnike iz Tesnja, Gorazda, Bihaca i drugih gradova koji nemaju prvoligase i oni su podobni i podlozni svim vrstama malverzacija i ustupaka sve zbog licnog interesa.