Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 02, 2024 10:24 pm

Samo prodaja ako je ta cifra u pitanju, da izboris evropu neces zaraditi toliko.
Tako bi ja prodao Jabera a onda zamolio Jozaka da nam nadje nekog novog iz SA.

Od tih para doveo bi stopera, veznog i krilo i plus da nam ostane za normalno funkcionisanje.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

ono.na
Kontakt:

pon sep 02, 2024 10:29 pm

Nista ja tu ne bih dovodio osim vec isplaniranih stopera i u21. Nego te pare preusmjeriti na otplatu duga i mislim da s tim novcem izlazimo iz minusa zauvijek aBd. Moze li neko potvrditi trenutni dug?

A mozda su se zato i nagomilali krila i 10ke (mirc, dang, hiros, cvet, bolj, i zamalo cileanac) jer se planirala prodaja jabera. Karic i Radovac su tu. Radovac vec igra na strasnom nivou. Vidjeti gdje je i sta radi Hodzic u turskoj ili ko vec ima probleme u nekom klubu i dati jacu platu veznjaku, a transfere niposto ne placati na zimu.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

dr S
Kontakt:

pon sep 02, 2024 11:24 pm

Fanzi je napisao/la:
pon sep 02, 2024 4:43 pm
Nema nista od kazne za ljude koji su utrcali na teren? Ti ljudi moraju biti prve osobe na Grbavci koje ce finansijski odgovarati za stetu nastalu na stadionu. Upravo zbog njih, ako bude zatvorena tribina, a po pravilnicima Saveza bi trebala biti, ta dva lika moraju snositi odgovornost za znacajni dio finansijske stete.
Ne mogu da prihvatim statistiku. Igra je odsijecanjem Jabera i Radovca nestala. Jos po ovim pricama da ce Jaber ici uskoro, mi cemo imati problema uigrati se. Imenjak je pisao da novajlije nisu nista pokazale i slazem se donekle s ocjenom. Boljevic mi je OK, ostalo... Nista.

Zao mi je sto Grbavica nije stadion iz 1998. Nesto me vrati na tu sezonu. Pa onaj uspon do cetvrtog mjesta nije bio samo zbog igraca. Tribine su se sazivile s igracima. Svaki korner je bio gol u zraku, protivnicima su klecale noge. Tacno ono sto vecina zove pritiskom seljackih ekipa po drugim stadionima i gradovima, to se osjetilo najvise kod nas. Imali smo mi tih sezona, a po pricama starijih, Grbavica je bila najpoznatija zapravo po tome, da smo protivniku ostavili dojam da zivi mogu otici samo ako ostave bodove na Stadionu.
E gdje se to izgubilo, ne znam. Samo kazem da se sjecam da smo freneticno navijali i kod 3:0 na Kosevu za uhljupe, kad smo gubili 4:1, do neke 80. minute. To je uvijek bila nasa osobina. A sada nema tog pritiska. Ima gluposti pusigapederujebemotimater (na koju se samo Bandic jednom primio i niko vise, a stalno se pjeva), i neprestanog pritiska ne na protivnicke, vec na nase igrace.

I sve ovo nam se desava, jer nismo osvojili titulu prvaka preko 10 godina. A meni muka kad se sjetim one sezone iza sezone kad smo bili prvaci, pa kad je umjesto hiljadu do 5 vise ljudi trebalo doci u zadnjem kolu, doslo nas je manje. Kao zasicenje, kao prekucavanje lige ili sta li?

Kad ce nas proci taj osjecaj prekucavanja lige? Da skontamo Bgm da su drugi poceli igrati lopte, dok mi mastamo o Dinamu bh. lige. Ko kaze da je Sloga naivna ekipa? Solidan tim, ukomponovan od bivsih fudbalera i prvaka s Borcem i Zeljom. Ima tu fudbalera koji bi igrali i kod nas, ili makar ulazili s klupe.

Hoce li ikad seljacke sredine prestat biti seljacke sredine, a zapravo sredine gdje cemo imati baze talenata i potencijalne igrace za buduca vremena? Mi jos uvijek govorimo selo Tuzla, selo Zenica, selo Travnik, selo Bihac, a pitari svugdje s cvijecem odlaze, iako su od tog nekog poola od 200 igraca, upropastili najmanje 180 ekstra talentovanih klinaca.

Ni ova nasumicna kupovina igraca kod nas nije u mom fazonu, ali da Bog da mi dosli do cilja, koja god on sredstva podrazumijevao, ali nekako imam osjecaj da se vrtimo u krug... Malo se dozovemo finansijski, pare se propale, jer ako postoji profesija gdje nista nije zagarantovano, to je zasigurno fudbal, a posebno fudbal u BiH. Mi cemo to spiskat na pojacanja, jer je pritisak svake godine tu. Svake godine u kojoj se nije osvojila titula je izgubljena godina. Nema godina gradnje, nema godina da se kaze sacuvajmo kompletan roster, odbaci 5-6 losih, dovedi 5-6 kvalitetnih zamjena. Svake godine iz ekipe se izvlaci najbolje, pa ponovo pravimo kostur, uigravamo momke i ne pocinjemo ispocetka, nego uvijek negdje na sredini ili pri vrhu ocekivanja.

Ne znam kako bih nazvao ovo stanje u sebi, koje nikom nije bitno vec meni samo. Nije gorcina, nije ni tuga... Zeljovac sam svim srcem, ali jeste umor i jeste nemoc sto neke vazne stvari ne izgledaju onakvim kakvim sam ih oduvijek zelio gledati. To neko stanje gdje god se spomene neko ime u vezi Kluba, vec je prekrizeno u startu, natovareno pretjeranim ocekivanjima. Coric nek kiksa jos koju, sapunat ce mu se daska. Umoran sam od playbacka. Evo vec su uletili, a vec vidim i osjetim dolazak nekih novih kikseva i ponovo jebenog reseta u kojem cemo prizivati nova kadrovska rjesenja, kao metodu izlaza.

I tako ce onda propast jos jedna sezona u cunamiju ocekivanja. Ponovo ce ljudi biti nervozni zbog Zelje, malo zbog komsijskih uspjeha, malo zbog gledanja drugih kako igraju Evrope, dok je Grbavica pusta ljeti. Ne na ovom forumu, ali na stadionu nema generalno puno ljudi spremnih shvatiti da je klub kao insan, bio jako bolestan, da taj bolesnik nije jos stao na noge, i da jos uvijek ne znamo kad ce ozdraviti do kraja.
Koliko god bezobrazno zvucalo, da ni tih 20 KM, pa ni akcija generalnog sponzorstva nije dovoljna da mu se pomogne, ali jeste kad se ode s dresovima u Tuzli, kad se nakrca stadion i zivi se za Klub svim sto se ima.

Zeljo jeste Klub koji se treba boriti za trofej vise, biti najbolji u svemu, upisan zlatnim slovima u sve rekordne liste. Zeljo treba i da bude osovina bosanskog drustva, nesto kad ne radi dobro, kao da je nestalo struje, vode, kao da je Sunce prestalo i zivot nestao. Zalog buducnosti, vjera u bolje sutra, vjera da se Klub sa prvih linija najveceg i najljepseg sehera, moze posamarati s obrazom s bilo kojim drugom grupom krelaca na planeti. Zeljo, da kad pogledam dijete u kolijevci i zakacim onaj plavi sal ili siperak, dodajem se lopte s njim prije nego je i prohodalo, sutra mi kaze Bicu fudbaler, Zeljo da u njemu moj sin moze istrcati tamo gdje sam prvi put plakao, da ponovo placem od srece gledajuci ga sa svojim prezimenom na ledjima.
E taj Zeljo, tu nadu, taj izlaz u sportu punom svega, to penjanje iznad ucmalosti... Zeljo svih nas. Tog Zelju cu ja uvijek gledati. Mozda nece biti trofeja, ali ce uvijek biti podrske. Mozda nece biti rezultata, ali ce biti zalaganja. Zeljo na kojeg smo ponosni svi. I onih kojih nema, i nas koji smo tu jos uvijek, gradeci nesto za sutra.
Ja vrlo rijetko pisem a ti bi trebao cesce😀. Iskreno ja na utakmicu idem iz nekoliko motiva a rezultat mi svakako nije prioritet. U ovoj i krajem prosle sezone mi je bilo bas gust biti na utakmici a imam prilican staz😀
Dodjem da vidim raju da prosupljiram sa likom do mene kojeg ne znam, da vidim sinu sjaj u ocima kad ga povedem (naravno ono sinoc nije bas neki uzor za djecu). Jedostavno sjednem, slusam pjesmu po pjesmu, po koju zapalim😀 i jednostavno uzivam sto je Zeljo ziv....jer sve dok igra Zeljo znam da ima Boga....A sta nas je sve zadesilo sto kaze Storm cudo da se uopste kotrlja

IlProfessore
Kontakt:

pon sep 02, 2024 11:53 pm

g 1 je napisao/la:
pon sep 02, 2024 4:54 pm
Apel klubu da utakmice vise ne zovu porodicnim okupljanjem, jer bas samo porodicu ne mozes povesti na utakmicu. Od primitivizma, rasizma, pa do homofobije. Al haj, nismo sazrijeli jos za toga.. cudo nacionalizam nije bio izrazen toliko, zanimljivo...Ako je Sloga "seljacka" ekipa i klub, hajmo onda mi biti jos veci, udji na teren, budi mangup, opsuj koju socnu psovku, zaprijeti...
Ko ti je vrijeđao momka? Bole li te ljiljani na svim tribinama i himna Bosne? Plačeš li kad čuješ zašto je Jug sveta strana? Puca li čir kad vidiš zastave Palestine?

SWRA_1921
Kontakt:

uto sep 03, 2024 7:18 am

SamoIstina je napisao/la:
pon sep 02, 2024 9:12 pm
Sutra sastanak UO u vezi Al Jabera, ali sudeci po ovome nista od prodaje za sad.

Istina je, Željezničar je dobio ponudu ruskog Rostova za Abdulmalika Al-Jabera. Klub sa Grbavice je tako potvrdio pisanje našeg portala da je mladi Saudijac velika želja ruskog kluba koji je Plavima ponudio primamljivih 2.500.000 KM obeštećenja.

“Istina je, dobili smo ponudu iz Rusije. Ne možemo govoriti o tome kolika je, ali sigurno je rekordna. Željo nikada u svojoj historiji nije prodao igrača za ovaj novac koji mi imamo na stolu. Još nismo odlučili šta ćemo uraditi. A, zašto? Zato što imamo još dvije odlične ponude, ali ova iz Saudijske Arabije je i bolja od ruske. Klub će zajedno sa igračem i njegovim agentom odlučiti šta je najbolje. Ne pita se tu samo Željezničar.

Jako je važno šta će odlučiti Al-Jaber i njegova strana, porodica i agent. Osjetljivo je to pitanje. Dakle, sutra (utorak) je sastanak Upravnog odbora na kome ćemo razmatrati i ponudu, ali i neke druge stvari važne za funkcionisanje kluba. Interes Željezničara je iznad svega. Ono što je važno, klub ne mora da proda Al-Jabera. Dakle, finansijski sasvim dobro stoji i zbog toga nećemo ići po svaku cijenu na prodaju važnog igrača. Al-Jaber je u ovom trenutku najdragocjeniji igrač Želje”, rekao nam je član uprave Željezničara pod uvjetom anonimnosti.
Al Jaber po mom misljenju ni u kom slucaju nece vrijediti vise nego sada i za tu godinu, mislim da bi velika greska bila cekati, jer on mora zabiti 10 golova i 10 asistencija, da bi neko ponudio 2 miliona Eura nakon kraja sezone, plus za evropske utakmice nista ti ne znaci, jer i tu igras 1, 2 kola i ispadas. Moze se samo desiti pad forme i odustajanje od igraca, a da cemo izvuci 3 miliona Eura za godinu, necemo... Igracu se sigurno vec sada ide jer zna da ga traze, pa je upitan i motiv, a ni svojom igrom nije neki mag zbog koga cemo izgubiti puno vise kroz njegov doprinos u igri. Previse mlako igra, nije to to po meni...

nikson
Kontakt:

uto sep 03, 2024 9:41 am

Treba ga prodati jer ako uveze jos dvije lose utakmice jebat ce mu majku arapsku i sa istoka i sa zapada. Znas ti nas, **** ti nas
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Blueworld21
Kontakt:

uto sep 03, 2024 10:10 am

Samo uprava zna u kojem smo trenutno finansijskom stanju i mislim da ce donijeti najbolju odluku za klub. Ja razumijem da smo mi svi u mentalnom stanju vracanja dugova besparice i da svi smatramo da ga trebamo prodati odmah. Medjutim decko ima iza sebe masineriju i vjerujem da ce i oni uveliko uticati u tome sta ce se sa njim desiti. Ono sto je moje misljenje da bi za Zelju bilo dobro da ostane ovu sezonu jer nam treba sigurno i onda abd na ljeto neka ide.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto sep 03, 2024 11:24 am

SWRA_1921 je napisao/la:
uto sep 03, 2024 7:18 am
SamoIstina je napisao/la:
pon sep 02, 2024 9:12 pm
Sutra sastanak UO u vezi Al Jabera, ali sudeci po ovome nista od prodaje za sad.

Istina je, Željezničar je dobio ponudu ruskog Rostova za Abdulmalika Al-Jabera. Klub sa Grbavice je tako potvrdio pisanje našeg portala da je mladi Saudijac velika želja ruskog kluba koji je Plavima ponudio primamljivih 2.500.000 KM obeštećenja.

“Istina je, dobili smo ponudu iz Rusije. Ne možemo govoriti o tome kolika je, ali sigurno je rekordna. Željo nikada u svojoj historiji nije prodao igrača za ovaj novac koji mi imamo na stolu. Još nismo odlučili šta ćemo uraditi. A, zašto? Zato što imamo još dvije odlične ponude, ali ova iz Saudijske Arabije je i bolja od ruske. Klub će zajedno sa igračem i njegovim agentom odlučiti šta je najbolje. Ne pita se tu samo Željezničar.

Jako je važno šta će odlučiti Al-Jaber i njegova strana, porodica i agent. Osjetljivo je to pitanje. Dakle, sutra (utorak) je sastanak Upravnog odbora na kome ćemo razmatrati i ponudu, ali i neke druge stvari važne za funkcionisanje kluba. Interes Željezničara je iznad svega. Ono što je važno, klub ne mora da proda Al-Jabera. Dakle, finansijski sasvim dobro stoji i zbog toga nećemo ići po svaku cijenu na prodaju važnog igrača. Al-Jaber je u ovom trenutku najdragocjeniji igrač Želje”, rekao nam je član uprave Željezničara pod uvjetom anonimnosti.
Al Jaber po mom misljenju ni u kom slucaju nece vrijediti vise nego sada i za tu godinu, mislim da bi velika greska bila cekati, jer on mora zabiti 10 golova i 10 asistencija, da bi neko ponudio 2 miliona Eura nakon kraja sezone, plus za evropske utakmice nista ti ne znaci, jer i tu igras 1, 2 kola i ispadas. Moze se samo desiti pad forme i odustajanje od igraca, a da cemo izvuci 3 miliona Eura za godinu, necemo... Igracu se sigurno vec sada ide jer zna da ga traze, pa je upitan i motiv, a ni svojom igrom nije neki mag zbog koga cemo izgubiti puno vise kroz njegov doprinos u igri. Previse mlako igra, nije to to po meni...
Nasrao si se ti bas ono postenski. Cuj nije neki mag dan te **** dragi. Sta pricas??

Iako igra lose zadnje 2 utakmice, lik je daleko nas najvazniji igrač. Toliko doprinosi svojom trkom i odbranom da to nije realno. Ne patim igraca koji je vise lopti oduzeo kao veznjak od njega, a u isto vrijeme da ima ubitacan pas prema naprijed. Takav igrač nije zaigrao kod nas već mnogo mnogo godina.

Previse mlako igra. Kakav je to argument? Mrtva bosnjacka izjava koji prati fudbal samo u okolici svoje mahale vjerovatno ili nekog seoskog turnira. Covjek je majstor s loptom i toliko elegantno igra da odavno niko na Grbavici to nije vidio. Uz toliku "mlaku" igru oduzeo vise lopti u par kola nego svi naši veznjaci prošle sezone.

fanaticZeljin
Kontakt:

uto sep 03, 2024 11:39 am

Djoric bivši , i neka je alibi igrac , nema mu.da nego se krije iza igraca
Srcu draga, boja PLAVA !

g 1
Kontakt:

uto sep 03, 2024 11:57 am

IlProfessore je napisao/la:
pon sep 02, 2024 11:53 pm
g 1 je napisao/la:
pon sep 02, 2024 4:54 pm
Apel klubu da utakmice vise ne zovu porodicnim okupljanjem, jer bas samo porodicu ne mozes povesti na utakmicu. Od primitivizma, rasizma, pa do homofobije. Al haj, nismo sazrijeli jos za toga.. cudo nacionalizam nije bio izrazen toliko, zanimljivo...Ako je Sloga "seljacka" ekipa i klub, hajmo onda mi biti jos veci, udji na teren, budi mangup, opsuj koju socnu psovku, zaprijeti...
Ko ti je vrijeđao momka? Bole li te ljiljani na svim tribinama i himna Bosne? Plačeš li kad čuješ zašto je Jug sveta strana? Puca li čir kad vidiš zastave Palestine?
Dobro si to izvukao iz posta, svaka cast. Daleko smo od civilizacije, i ja glup sto pisem.

DR.HOUSE
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:11 pm

Cuj raskid ugovora nakon 4 kola 😂😂😂
Pa jeste vi normalni
Taman pomislis normalan klub Pam raskid ugovora nakon 4 kola, 😂😂😂😂
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:14 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
Pa jeste vi normalni
Dolazi bolji, nemoj mi se sikirat plaho. :bih:

DR.HOUSE
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:17 pm

No sikiriki
Ali ne valja to
Iz perspektive ako hoces normalan klub
Mozda ja previše ocekujem
Mozda je i do mene
🫡🫡

SamoNapad
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:18 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
Pa jeste vi normalni
Pa realno sta ce nam ako nece biti ni 4 opcija, i za njega bolje i za nas.
Doveli smo puno igrača jer smo morali pa tako šanse da svaki bude pojačanje su male. Ekipa nova i opet smo relativno brzo uspjeli unaprijediti igru.
Ne treba sve na nož dočekati, svi vidimo da nije lako igrati u Željezničaru i neka nije.

DR.HOUSE
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:20 pm

Razumijem ja to sve
Ali doveden je kao pojačanje od istih ljudi koji nakon 4 kola zato sto su dogovorili drugog igrača nakon 4 kola raskidaju ugovor
Ali kazem moze biti da je do mene
🫡🫡

teatrale36
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:21 pm

LARSSON je napisao/la:
uto sep 03, 2024 12:14 pm
DR.HOUSE je napisao/la:
Pa jeste vi normalni
Dolazi bolji, nemoj mi se sikirat plaho. :bih:
Jel to provjereno ili se opet igraš sa nama ?

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:23 pm

Doveli smo ga kad nismo imali para, sad imamo ne može ih krava sažvakati, pa smo ga nogirali.

DR.HOUSE
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:25 pm

Ok
Hajde i onako nije bitno sta ja mislim
Samo je Željo bitan
🫡🫡

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto sep 03, 2024 12:26 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
uto sep 03, 2024 12:25 pm
Ok
Hajde i onako nije bitno sta ja mislim
Samo je Željo bitan
Ma zajebancija, opušteno :D

Ako ga ne planiraju koristiti, nek ide, bolje za sve. A možda se i planira pojačati vezni i bez njegovog odlaska.

Haklapuc
Kontakt:

uto sep 03, 2024 1:39 pm

Obzirom da sam svojim ušima čuo kako je filovao druge igrače protiv Ćorića, drago mi je što je otišao. Nezadovoljan igrač i bomba u svlačionici nam je sad najmanje potrebna.

Trenutno korisnika/ca: jimmy i 25 gostiju.

Prijava