ned avg 27, 2023 10:40 am
Hladne glave opet imam isti utisak, fali veznjak kvaliteta Sadikovic, fali ozbiljno krilo koje pravi razliku.
Dva igraca minimum koji treba da budu medju nosiocima igre.
Uz duzno postovanje Gasal, Drljo, Beća, Turunjanin, Kosoric, Drina, Biber, Rustemovic, Alison, Dubackic bi tesko imali ikad priliku u prvih 11 u bilo kojoj drugoj ekipi lige, a kod nas ce je redovno dobijati, isto tako Galic, Cosic, Jasarevic nisu igraci koji prave razliku.
U odnosu na proslu sezonu gdje su nam svi konkurenti igrali na strani domace utakmice, gdje ti pitari i Velez sigurno nece imat tako katastrofalnu sezonu, gdje ti je Siroki bar po ove tri utakmice takodje dosta ozbiljniji nego prosle godine, Borac i Zrinjski su svakako rezervisani za drugo i prvo mjesto, mi imamo potpuni downgrade u kvalitetu u odnosu na proslu godinu koju smo isto tako jedva iscupali u zadnjem kolu, na mjesto Hodzica Rustemovic/Biber, na mjesto Santosa Gasal/Drljo/Alison, Stila navodno ozbiljna povreda, Mekic ceka transfer.
Ne znam kakvi su ciljevi postavljeni od strane uprave Basicu, al s ovim igracima jedini realan cilj je da budemo na diobi 5. mjesta i da vrebamo napad na cetvrto ako nam se otvori, u slucaju da se kroz kup to mjesto aktivira opet za Evropu. A slusajuci raju i citajuci komentare ocito je da ljudima nije jasno kakav je ovo igracki kadar i koji su mu realni dometi.
Bekric mi je takodje zakazao ovaj prelazni rok, skrsili smo dobru platu za golmana koji je krs, sad opet Mufta na golu, bez potrebe otisla jedna dobra plata koju smo mogli potrositi na veznjaka ili krilo, jedino ga ovaj Jaber moze iscupat.
Moram se jos osvrnuti na upravu, vec ispricana prica je losa organizacija evropskih utakmica, propusti u prodaji ulaznica, propusti u fanshopu, propust sa dresovima, samo zamislite koja se cifra mogla uzeti da je radilo sve kako treba, hrana, pice, plave majice, dresovi pred Neftci, ostetio se klub za preko 100.000KM sigurno.
Sinoc ulazim na svoj profil na online shopu, gledam odjednom vise nije opcija samo “TheManiacs” nego svi spoznori, nadam se da mi nece doc sad saren dres sa grbom odvratnog saveza, gardena, kladionica, krajnje neozbiljno.
Slag na tortu je ova akcija darivanja krvi, vjerujem da vecini ljudi nije potrebna karta i da ne dodju zbog toga, al vjerujte ima ih nekolicina kojima je cener ogroman i koji su dosli dat krv za kartu, pisalo je da ce biti obavijest na zvanicnoj za karte za City, nista nisu javili ljudima.
Pitam se kad ce klub poceti raditi profesionalno, imas direktora fan shopa sa gore nabrojanim propustima a preko puta shop grupe ubi poso a volonteri ga vode, dva fotografa u klubu na zvanicnoj i dalje nema slika igraca, koliko puta sam dosao kupit nesto u shopu a da nema ni majice kako treba, dodjes se uclanit i kupit godisnju nema otiso uposlenik da jede, ne mogu vise da se sjetim koliko bruke i sramote u odnosu prema navijacima ima u proteklom periodu, pa te usrane stolice, ima li igdje i jedan stadion tolke pricurine pod krovom, postoje jednostavne metode da se to rijesi.
Suma sumarum, hvala za otplatu dugovanja, mukotrpan rad, al imam osjecaj da pojedinci vuke sve te ogromne korake, a da ih je dobar broj samo skopcan na Zeljinu sisu i hibernira, nemam drugog objasnjena.
Nadam se da ce se uskoro promijeniti nesto po tom pitanju, ne mlze Zeljo imat losiji PR, marketing i organizaciju od Posusja.