Nije problem samo unosenje, postoji jos problema na koje svi mi zazmirimo dok ti ne pocne zabranjivati nesto na sto si navikao godinama, decenijama vec. Nije uredu nesto zabraniti a da prije toga nisi napravio alternativu i doveo to u red. Zivimo u Bosni gdje nema nikakvih pravila. Nije samo to predmet rasprave, vec i usrane stolice izmedju ostalog. Pretpostavljam da na tim stadionima na kojima si bio nisi sjedio na govnastoj stolici.
Ajd ne se ri molim te uvijek se ti naj pametniji pravis , sta uredu je da ja kupim 10 sokova na slamku i dodzem pred stadion i kazu ne moze se unijeti , bez da je ikakva obavijest o tome bila???rodrigo87 je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 12:19 pmAl ti meljes mjesecima bez da imas pojma o cemu pricasfanaticZeljin je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:17 amDaj da klub zaradi i na picu preko navijaca ??? Malo su ti isti navijaci dali klubu , o čemu ba pricamoooo??
Nije, ali dok god ljudi ubacuju u teren svasta i gadjaju sudije i protivnicke igrace ne razmisljajuci o posljedicama ovako ce biti. I nema potrebe da polemisemo dalje, imate sokove na standovima, ko zeli moze kupiti. Pravila se moraju postovati.fanaticZeljin je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 1:07 pmAjd ne se ri molim te uvijek se ti naj pametniji pravis , sta uredu je da ja kupim 10 sokova na slamku i dodzem pred stadion i kazu ne moze se unijeti , bez da je ikakva obavijest o tome bila???rodrigo87 je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 12:19 pmAl ti meljes mjesecima bez da imas pojma o cemu pricasfanaticZeljin je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:17 amDaj da klub zaradi i na picu preko navijaca ??? Malo su ti isti navijaci dali klubu , o čemu ba pricamoooo??
Svaka ti castValter je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 1:21 pmJe.beš forume i nazovi navijače Želje. Na deset strana se mjauče što se sokovi moraju kupovati na stadionu, jesu li prljave stolice i sl., a sve i jednog boli ku.rac što svako malo zbog nas istih se moraju plaćati kazne. Meni koji sam stariji najmanje duplo od ogromne večine ovih koji ovdje pišu nije teško svaki put očistiti stolicu. Zbog izgleda krovne konstrukcije ptice tu često borave i obavljaju svoje potrebe tako da možeš dan ranije očistiti stolice i da ista bude uneređene. Nekima opet skupa karta, najbolje da bude 1, 2 i 3 KM a zapad 5 KM. Problem je što u VIP salonu ima zakuska. Veliki navijači Želje ima li još nešto da vam smeta.
Ako se isplati klubu koji u engleskom petom rangu da prodaje hranu na stadionu, prati ga cca. do dvije hiljade ljudi, ne znam kako se nama ne bi isplatilo. Ako se isplati ispred stadiona prodavati onaj otrov od ćevapa, ne znam što se nama ne bi isplatilo. Garantujem da bi se svaku tekmu nekoliko stotina hot dogova otišlo, garantujem. A namjerno hot dogove spominjem jer ih je najlakše i najbrže napraviti.ublehas je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:41 amSlažem se da neke stvari treba "doraditi".TheBlue je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:24 amok da je se ne moze nista unijeti. to je ok 100%
Ali onda moras ponuditi to isto na stadionu.
1. Moraju se vratiti sokovi na slamku (cak je i cijena sasvim ok bila - 1km)
2. Mora se pustiti box da radi PRIJE POCETKA tekme, da mogu uzeti sta mi odgovara i da ne izlazim kasnije
3. Guzve su ogromne, mislim da se u toku tekme (prije poluvremena) treba nasuti 30 casa vode, 30 casa soka i 30 casa pive, da se barem ne mora cekati po 10 minuta dok cure naspu sokove u casu...
To su neke minimalne stvari koje se mogu uraditi... nista vise od toga....
Box bi trebao početi raditi ranej. Ne moraju svi, dovoljno je da jedan ranije počne, a ostali tokom tekme.
Što se tiče sokova na slamku, ja ih ne bi prodavao nikad, kao ni bilo šta čime se može gađati sudija ili neko na terenu.
Inače, mislim (nisam siguran) da klub ne organizuje prodaju napitaka, nego da je to ugvooreno. Sumnjam da klub ima dozvolu za to.
Zato u Misketov vakat nije bilo prodaje hrane i pića, a znam da je bilo u planu da se ugovori sa njim.
Što se tiče prodaje sendviča , hot dogova i slično, morate biti svjesni da postoje sanitarni uslovi koji se moraju ispuniti. Osim toga pričamo o značajnoj finasijskoj investiciji da bi se prodala 3-4 hot doga.
P.S. ne vidim da se raja žali na cijene kokica i pića u konima gdje su karte dosta skuplje nego na tekmi, da o hrani i piću da ne pričam.
Evo, ako si siguran da se može prodati nekoliko stotina hot dogova, i da se to isplati (i sve što ide uz to), predlažem da odeš do kluba, predložiš saradnju, rješiš sve što treba zakonski i otvoriš štand dva tri pod zakup.kvalitet je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 1:51 pmAko se isplati klubu koji u engleskom petom rangu da prodaje hranu na stadionu, prati ga cca. do dvije hiljade ljudi, ne znam kako se nama ne bi isplatilo. Ako se isplati ispred stadiona prodavati onaj otrov od ćevapa, ne znam što se nama ne bi isplatilo. Garantujem da bi se svaku tekmu nekoliko stotina hot dogova otišlo, garantujem. A namjerno hot dogove spominjem jer ih je najlakše i najbrže napraviti.ublehas je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:41 amSlažem se da neke stvari treba "doraditi".TheBlue je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:24 amok da je se ne moze nista unijeti. to je ok 100%
2. Mora se pustiti box da radi PRIJE POCETKA tekme, da mogu uzeti sta mi odgovara i da ne izlazim kasnije
3. Guzve su ogromne, mislim da se u toku tekme (prije poluvremena) treba nasuti 30 casa vode, 30 casa soka i 30 casa pive, da se barem ne mora cekati po 10 minuta dok cure naspu sokove u casu...
Box bi trebao početi raditi ranej. Ne moraju svi, dovoljno je da jedan ranije počne, a ostali tokom tekme.
Što se tiče sokova na slamku, ja ih ne bi prodavao nikad, kao ni bilo šta čime se može gađati sudija ili neko na terenu.
Inače, mislim (nisam siguran) da klub ne organizuje prodaju napitaka, nego da je to ugvooreno. Sumnjam da klub ima dozvolu za to.
Zato u Misketov vakat nije bilo prodaje hrane i pića, a znam da je bilo u planu da se ugovori sa njim.
Što se tiče prodaje sendviča , hot dogova i slično, morate biti svjesni da postoje sanitarni uslovi koji se moraju ispuniti. Osim toga pričamo o značajnoj finasijskoj investiciji da bi se prodala 3-4 hot doga.
P.S. ne vidim da se raja žali na cijene kokica i pića u konima gdje su karte dosta skuplje nego na tekmi, da o hrani i piću da ne pričam.
Ali kažem, ako ne možeš sve to organizovati (hranu, piće, slatkiše, gluposti, nebitno), a očito ne možeš (ja to vjeruj mi shvatam jer imamo stotinu drugih prioriteta), onda opet dopusti da se unosi sve ono što se unosilo prethodnih godina. Vrlo jednostavno. Kad budemo dovoljno stabilni da uvedemo i to, onda zabrani. Pravimo cirkus, ljudi s vana bacaju sokove i grickalice ljudima koji su ušli već na tribinu, drugima se to ne da pa se svađaju, treći pobacaju sve, četvrti pojedu i popiju ispred stadiona. Ružno vidjeti.
U međuvremenu ispoštuj te navijače koji ti daju sve što mogu tako što ćeš bar stolice očistiti. Imamo taj neki hajp, ljudi dolaze, treba na sve načine zadržati te ljude na stadionu. Zato insistiram na ovim stvarima.
P.S. I u kina većina nas šverca hranu i piće, šta da ti kažem.
Provedi ankete, razgovaraj s navijačima, budi transparentan... pa ćemo saznati šta to većina želi, a šta neublehas je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 2:06 pmEvo, ako si siguran da se može prodati nekoliko stotina hot dogova, i da se to isplati (i sve što ide uz to), predlažem da odeš do kluba, predložiš saradnju, rješiš sve što treba zakonski i otvoriš štand dva tri pod zakup.kvalitet je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 1:51 pmAko se isplati klubu koji u engleskom petom rangu da prodaje hranu na stadionu, prati ga cca. do dvije hiljade ljudi, ne znam kako se nama ne bi isplatilo. Ako se isplati ispred stadiona prodavati onaj otrov od ćevapa, ne znam što se nama ne bi isplatilo. Garantujem da bi se svaku tekmu nekoliko stotina hot dogova otišlo, garantujem. A namjerno hot dogove spominjem jer ih je najlakše i najbrže napraviti.ublehas je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:41 am
Slažem se da neke stvari treba "doraditi".
Ali kažem, ako ne možeš sve to organizovati (hranu, piće, slatkiše, gluposti, nebitno), a očito ne možeš (ja to vjeruj mi shvatam jer imamo stotinu drugih prioriteta), onda opet dopusti da se unosi sve ono što se unosilo prethodnih godina. Vrlo jednostavno. Kad budemo dovoljno stabilni da uvedemo i to, onda zabrani. Pravimo cirkus, ljudi s vana bacaju sokove i grickalice ljudima koji su ušli već na tribinu, drugima se to ne da pa se svađaju, treći pobacaju sve, četvrti pojedu i popiju ispred stadiona. Ružno vidjeti.
U međuvremenu ispoštuj te navijače koji ti daju sve što mogu tako što ćeš bar stolice očistiti. Imamo taj neki hajp, ljudi dolaze, treba na sve načine zadržati te ljude na stadionu. Zato insistiram na ovim stvarima.
P.S. I u kina većina nas šverca hranu i piće, šta da ti kažem.
Dobro tebi, dobro klubu, dobro navijačima...
Mislim da sam vec spominjao. U maju sam bio na utakmici Inter-Lazio porodicno. Nas troje smo usli sa 3 ruksaka u kojem smo imali vodu (flasa od 1,5 l), malac je imao sok, imali smo grickalice i slatkise. Na stadionu je bilo 75.000 ljudi, niko nas nije ni upitao za vodu, sokove, slatkise.pile87 je napisao/la:Jbm misa malenog, obisao sam u zivotu dosta stadiona i ni na jednom nisam vidio da neko moze nesto unijeti...I bas mi nije jasno zasto to mora biti predmet rasprave...
1. Sokovi na slamku se nisu prestali prodavati onako, vec jer se pojedini prave mangupi i iste ubacuju u teren (veliki Željovci). Bili su vraćeni u prodaju, pa se opet bacali i povukli se. Pametna odluka kluba, pogotovo za Europu. Sto bi klub placao ogromne kazne jer neki neandertalac ubacuje sokove na teren i gađa sudiju, protivnike ili koga već. Isto i za Borac, vodimo 2:0, oni mrtvi, sta treba neko sudiju pogoditi pa em prekid, em 0:3, em prazne tribine i slicno. Sreca ljudi u klubu razmisljaju o tome. Kad se mi promijenimo, bit ce u mnogome poboljsana i prodaja. Stajanje u redu je isto do nas, kako ce klub utjecati kad nista pod milim bogom pojedini ne postuju, pa tako ni red za sokove.TheBlue je napisao/la: ↑sri avg 16, 2023 11:24 amok da je se ne moze nista unijeti. to je ok 100%