Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 16, 2023 12:28 pm

Jbm misa malenog, obisao sam u zivotu dosta stadiona i ni na jednom nisam vidio da neko moze nesto unijeti...I bas mi nije jasno zasto to mora biti predmet rasprave...
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri avg 16, 2023 12:35 pm

Samo da jednom odete na druge stadione van Sarajeva pa da sjednete na tribinu sa domacim navijacima tek biste tada vidjeli sta se sve unosi na tribine bh stadiona.

Od suhomesnatih proizvoda, do raznoraznih piva, glavica luka, zelene salate i slicnog, naravno uz sve to ide adekvatan i pribor od manjih čakija do čačkalica.

Meni najupecatljiviji događaj je bio prije par godina u Tuzli kada je njihov domaci navijac zauzeo tri stolice, prostro salvetu izvadio mezu, pice i onda se poceo derati po tribini ko ima noz da nareze mezu jer je svoj zaboravio. Hladno mu u ruke odmah dođoše dva-tri noza od drugih navijaca koji su takodje imali svoju mezu.

Ljudi dragi Grbavica je najkulturniji i najpismeniji stadion sto se tice hrane, pica i navijaca, da vidite sta sve ima na drugim stadionima. Tek kad se ode na gostovanje pa se sjedne na domacu tribinu vidite kolika smo mi gospoda.
Alea iacta est!

flux
Kontakt:

sri avg 16, 2023 12:36 pm

pile87 je napisao/la:
sri avg 16, 2023 12:28 pm
Jbm misa malenog, obisao sam u zivotu dosta stadiona i ni na jednom nisam vidio da neko moze nesto unijeti...I bas mi nije jasno zasto to mora biti predmet rasprave...
Nije problem samo unosenje, postoji jos problema na koje svi mi zazmirimo dok ti ne pocne zabranjivati nesto na sto si navikao godinama, decenijama vec. Nije uredu nesto zabraniti a da prije toga nisi napravio alternativu i doveo to u red. Zivimo u Bosni gdje nema nikakvih pravila. Nije samo to predmet rasprave, vec i usrane stolice izmedju ostalog. Pretpostavljam da na tim stadionima na kojima si bio nisi sjedio na govnastoj stolici.

fanaticZeljin
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:07 pm

rodrigo87 je napisao/la:
sri avg 16, 2023 12:19 pm
fanaticZeljin je napisao/la:
sri avg 16, 2023 11:17 am
Daj da klub zaradi i na picu preko navijaca ??? Malo su ti isti navijaci dali klubu , o čemu ba pricamoooo??
Al ti meljes mjesecima bez da imas pojma o cemu pricas
Ajd ne se ri molim te uvijek se ti naj pametniji pravis , sta uredu je da ja kupim 10 sokova na slamku i dodzem pred stadion i kazu ne moze se unijeti , bez da je ikakva obavijest o tome bila???
Srcu draga, boja PLAVA !

pestabudimpesta
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:14 pm

Brkaju ljudi sjelo, derneke i ostala veselja, sa utakmicama i drugim sportskim manifestacijama.
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

rodrigo87
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:20 pm

sri avg 16, 2023 1:07 pm
rodrigo87 je napisao/la:
sri avg 16, 2023 12:19 pm
sri avg 16, 2023 11:17 am
Daj da klub zaradi i na picu preko navijaca ??? Malo su ti isti navijaci dali klubu , o čemu ba pricamoooo??
Al ti meljes mjesecima bez da imas pojma o cemu pricas
Ajd ne se ri molim te uvijek se ti naj pametniji pravis , sta uredu je da ja kupim 10 sokova na slamku i dodzem pred stadion i kazu ne moze se unijeti , bez da je ikakva obavijest o tome bila???
Nije, ali dok god ljudi ubacuju u teren svasta i gadjaju sudije i protivnicke igrace ne razmisljajuci o posljedicama ovako ce biti. I nema potrebe da polemisemo dalje, imate sokove na standovima, ko zeli moze kupiti. Pravila se moraju postovati.
Nece ti ljudi pisati da se ne moze unijeti dvojni c, kad su ga zabranili i za prodaju od ove sezone. Znaci ako ga nema u prodaji na standovima, podrazumijeva se da ga ni ti ne mozes unijeti na stadion.

Valter
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:21 pm

Je.beš forume i nazovi navijače Želje. Na deset strana se mjauče što se sokovi moraju kupovati na stadionu, jesu li prljave stolice i sl., a sve i jednog boli ku.rac što svako malo zbog nas istih se moraju plaćati kazne. Meni koji sam stariji najmanje duplo od ogromne večine ovih koji ovdje pišu nije teško svaki put očistiti stolicu. Zbog izgleda krovne konstrukcije ptice tu često borave i obavljaju svoje potrebe tako da možeš dan ranije očistiti stolice i da ista bude uneređene. Nekima opet skupa karta, najbolje da bude 1, 2 i 3 KM a zapad 5 KM. Problem je što u VIP salonu ima zakuska. Veliki navijači Želje ima li još nešto da vam smeta.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

pestabudimpesta
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:25 pm

Meni je veliki napredak kada djeca oko mene ne pusu tetrapake, i skacu po njima.

Nadam se samo da Ce standovi ubuduce biti malo veci, kako bi mogli brze doci po pice ili grickalice.

Cijene su sasvim okej, ne znam zali se iko u kinu sto ne mogu u bingo otici kupiti kokica i soka za 3 marke.

A i zar Vam nije draze platiti marku vise na stadionu, i da klub ima koristi.

Nadam se da Ce u sklopu stadiona biti neki kafic ili restoran da i na taj nacin se pomogne klubu, makar pio kafu manje dnevno ako bi bila duplo skuplja.
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:34 pm

Da pohvalim brojku sezonskih ulaznica ove godine, realno je znacajna finansijska inekcija, pogotovo u situaciji kojoj se nalazimo. Sezonska ulaznica se isplati do polusezone, a sa sobom vuce mnogo dobrih stvari.

Mirek11
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:42 pm

Valter je napisao/la:
sri avg 16, 2023 1:21 pm
Je.beš forume i nazovi navijače Želje. Na deset strana se mjauče što se sokovi moraju kupovati na stadionu, jesu li prljave stolice i sl., a sve i jednog boli ku.rac što svako malo zbog nas istih se moraju plaćati kazne. Meni koji sam stariji najmanje duplo od ogromne večine ovih koji ovdje pišu nije teško svaki put očistiti stolicu. Zbog izgleda krovne konstrukcije ptice tu često borave i obavljaju svoje potrebe tako da možeš dan ranije očistiti stolice i da ista bude uneređene. Nekima opet skupa karta, najbolje da bude 1, 2 i 3 KM a zapad 5 KM. Problem je što u VIP salonu ima zakuska. Veliki navijači Želje ima li još nešto da vam smeta.
Svaka ti cast👏
Sve nam smeta, sve da nam se da a mi nista ili samo minimalno. Tako je dok god bude "svacije a nicije" u zavisnosti od situacije.
A evo konkretno mi smo unijeli na istok 4 kom Dvojnog C i kikirikija, sve se moze kad se hoce 😉
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kvalitet
Kontakt:

sri avg 16, 2023 1:51 pm

ublehas je napisao/la:
sri avg 16, 2023 11:41 am
TheBlue je napisao/la:
sri avg 16, 2023 11:24 am
ok da je se ne moze nista unijeti. to je ok 100%
Ali onda moras ponuditi to isto na stadionu.

1. Moraju se vratiti sokovi na slamku (cak je i cijena sasvim ok bila - 1km)
2. Mora se pustiti box da radi PRIJE POCETKA tekme, da mogu uzeti sta mi odgovara i da ne izlazim kasnije
3. Guzve su ogromne, mislim da se u toku tekme (prije poluvremena) treba nasuti 30 casa vode, 30 casa soka i 30 casa pive, da se barem ne mora cekati po 10 minuta dok cure naspu sokove u casu...

To su neke minimalne stvari koje se mogu uraditi... nista vise od toga....
Slažem se da neke stvari treba "doraditi".
Box bi trebao početi raditi ranej. Ne moraju svi, dovoljno je da jedan ranije počne, a ostali tokom tekme.
Što se tiče sokova na slamku, ja ih ne bi prodavao nikad, kao ni bilo šta čime se može gađati sudija ili neko na terenu.
Inače, mislim (nisam siguran) da klub ne organizuje prodaju napitaka, nego da je to ugvooreno. Sumnjam da klub ima dozvolu za to.
Zato u Misketov vakat nije bilo prodaje hrane i pića, a znam da je bilo u planu da se ugovori sa njim.
Što se tiče prodaje sendviča , hot dogova i slično, morate biti svjesni da postoje sanitarni uslovi koji se moraju ispuniti. Osim toga pričamo o značajnoj finasijskoj investiciji da bi se prodala 3-4 hot doga.

P.S. ne vidim da se raja žali na cijene kokica i pića u konima gdje su karte dosta skuplje nego na tekmi, da o hrani i piću da ne pričam.
Ako se isplati klubu koji u engleskom petom rangu da prodaje hranu na stadionu, prati ga cca. do dvije hiljade ljudi, ne znam kako se nama ne bi isplatilo. Ako se isplati ispred stadiona prodavati onaj otrov od ćevapa, ne znam što se nama ne bi isplatilo. Garantujem da bi se svaku tekmu nekoliko stotina hot dogova otišlo, garantujem. A namjerno hot dogove spominjem jer ih je najlakše i najbrže napraviti.

Ali kažem, ako ne možeš sve to organizovati (hranu, piće, slatkiše, gluposti, nebitno), a očito ne možeš (ja to vjeruj mi shvatam jer imamo stotinu drugih prioriteta), onda opet dopusti da se unosi sve ono što se unosilo prethodnih godina. Vrlo jednostavno. Kad budemo dovoljno stabilni da uvedemo i to, onda zabrani. Pravimo cirkus, ljudi s vana bacaju sokove i grickalice ljudima koji su ušli već na tribinu, drugima se to ne da pa se svađaju, treći pobacaju sve, četvrti pojedu i popiju ispred stadiona. Ružno vidjeti.

U međuvremenu ispoštuj te navijače koji ti daju sve što mogu tako što ćeš bar stolice očistiti. Imamo taj neki hajp, ljudi dolaze, treba na sve načine zadržati te ljude na stadionu. Zato insistiram na ovim stvarima.

P.S. I u kina većina nas šverca hranu i piće, šta da ti kažem.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

sri avg 16, 2023 2:06 pm

kvalitet je napisao/la:
ublehas je napisao/la:
TheBlue je napisao/la:

2. Mora se pustiti box da radi PRIJE POCETKA tekme, da mogu uzeti sta mi odgovara i da ne izlazim kasnije
3. Guzve su ogromne, mislim da se u toku tekme (prije poluvremena) treba nasuti 30 casa vode, 30 casa soka i 30 casa pive, da se barem ne mora cekati po 10 minuta dok cure naspu sokove u casu...

Box bi trebao početi raditi ranej. Ne moraju svi, dovoljno je da jedan ranije počne, a ostali tokom tekme.
Što se tiče sokova na slamku, ja ih ne bi prodavao nikad, kao ni bilo šta čime se može gađati sudija ili neko na terenu.
Inače, mislim (nisam siguran) da klub ne organizuje prodaju napitaka, nego da je to ugvooreno. Sumnjam da klub ima dozvolu za to.
Zato u Misketov vakat nije bilo prodaje hrane i pića, a znam da je bilo u planu da se ugovori sa njim.
Što se tiče prodaje sendviča , hot dogova i slično, morate biti svjesni da postoje sanitarni uslovi koji se moraju ispuniti. Osim toga pričamo o značajnoj finasijskoj investiciji da bi se prodala 3-4 hot doga.

P.S. ne vidim da se raja žali na cijene kokica i pića u konima gdje su karte dosta skuplje nego na tekmi, da o hrani i piću da ne pričam.
Ako se isplati klubu koji u engleskom petom rangu da prodaje hranu na stadionu, prati ga cca. do dvije hiljade ljudi, ne znam kako se nama ne bi isplatilo. Ako se isplati ispred stadiona prodavati onaj otrov od ćevapa, ne znam što se nama ne bi isplatilo. Garantujem da bi se svaku tekmu nekoliko stotina hot dogova otišlo, garantujem. A namjerno hot dogove spominjem jer ih je najlakše i najbrže napraviti.

Ali kažem, ako ne možeš sve to organizovati (hranu, piće, slatkiše, gluposti, nebitno), a očito ne možeš (ja to vjeruj mi shvatam jer imamo stotinu drugih prioriteta), onda opet dopusti da se unosi sve ono što se unosilo prethodnih godina. Vrlo jednostavno. Kad budemo dovoljno stabilni da uvedemo i to, onda zabrani. Pravimo cirkus, ljudi s vana bacaju sokove i grickalice ljudima koji su ušli već na tribinu, drugima se to ne da pa se svađaju, treći pobacaju sve, četvrti pojedu i popiju ispred stadiona. Ružno vidjeti.

U međuvremenu ispoštuj te navijače koji ti daju sve što mogu tako što ćeš bar stolice očistiti. Imamo taj neki hajp, ljudi dolaze, treba na sve načine zadržati te ljude na stadionu. Zato insistiram na ovim stvarima.

Evo, ako si siguran da se može prodati nekoliko stotina hot dogova, i da se to isplati (i sve što ide uz to), predlažem da odeš do kluba, predložiš saradnju, rješiš sve što treba zakonski i otvoriš štand dva tri pod zakup.
Dobro tebi, dobro klubu, dobro navijačima...

Mulalic Edis
Kontakt:

sri avg 16, 2023 2:13 pm

Dobra brojka prodatih sezonskih s obzirom da nam je marketing i smisao za prodaju bilo cega kanta jupola. Kad skontas da imas preko 2 hiljade "pretplatnika" golemo je to.
U ove dvije evropske tekme, sa kartama, sponzorima, reklamama, shopom itd..., sa sezonskim , clanskim, tekmom s Borcem klub je zaradio 600, 700 hiljada. Ozbiljna cifra, iskreno. To niko u Bosni ne moze ni priblizno.
Grande Miske 💪

kvalitet
Kontakt:

sri avg 16, 2023 2:18 pm

ublehas je napisao/la:
sri avg 16, 2023 2:06 pm
kvalitet je napisao/la:
ublehas je napisao/la:

Evo, ako si siguran da se može prodati nekoliko stotina hot dogova, i da se to isplati (i sve što ide uz to), predlažem da odeš do kluba, predložiš saradnju, rješiš sve što treba zakonski i otvoriš štand dva tri pod zakup.
Dobro tebi, dobro klubu, dobro navijačima...
Provedi ankete, razgovaraj s navijačima, budi transparentan... pa ćemo saznati šta to većina želi, a šta ne
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

sri avg 16, 2023 2:27 pm

Nije pitanje šta ko kaže da želi.
Evo, ti si siguran da bi se isplatilo, ja da ne bi u trenutnim okolnostima.
Siguran sam da bi ti klub dozvolio da pokreneš posao uz određenu naknadu/procenat.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri avg 16, 2023 2:33 pm

Ono što se slažem sa nekolicinom ovdje je to da je došlo vrijeme da klub vrati zajednici na neki način, ne kažem meni, ovom onom nego zajednici. Okej karte, osnovne skole, djeca s poteškoćama ali neke stvari, basic stvari poput jebenog lika koji ce oprati stolice jutro pred tekmu. Ne može do vijeka da dajemo i vjerujemo u ljubav, ja volim klub, krvi bih dao, ali ne volim ga radi igrača oni odu i dođu niti uprave volim klub. Ako smo mi već pomogli rad kluba dosta dosta puta i dosta više nego svi ti igrači i uprave, red je neke sitnice da se vrate i da se primjete. Ako nije moguće to da je stolica pišljiva čista, a pazi mi dolazimo nije da protestujemo radi toga, dolazimo navijamo, onda ga pisaj.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

zeljoiznadsvega
Kontakt:

sri avg 16, 2023 2:46 pm

Nadam se da ce ljudi iz kluba vidjeti ovaj post, ili ako neko ima direktnu komunikaciju prema klubu nek im posalje slike.
U nastavku su slike uredjaja koji rastjeruju ptice, koriste se na aerodromima i na drugim mjestima. Nije nikakva reklama za navedenu firmu, Boze sacuvaj vec sam ponukan postovima drugih kolega oko ciscenja stolica malo istrazio, ima jos firmi koje se bave slicnim uredjajima. Ovim bi rjesili problem prljavih stolica, a svakako i teren bi bio zasticen jer sam vidio na par slika da su ptice po terenu.

https://www.rastjerivaci-ptica.net/

slika

slika

santakuruz
Kontakt:

sri avg 16, 2023 3:41 pm

pile87 je napisao/la:Jbm misa malenog, obisao sam u zivotu dosta stadiona i ni na jednom nisam vidio da neko moze nesto unijeti...I bas mi nije jasno zasto to mora biti predmet rasprave...
Mislim da sam vec spominjao. U maju sam bio na utakmici Inter-Lazio porodicno. Nas troje smo usli sa 3 ruksaka u kojem smo imali vodu (flasa od 1,5 l), malac je imao sok, imali smo grickalice i slatkise. Na stadionu je bilo 75.000 ljudi, niko nas nije ni upitao za vodu, sokove, slatkise.
Mi moramo shvatiti da nama na stadionu nije dovoljno da dolaze samo zaljubljenici u Zelju koji nista ne smeta. Ako hocemo da klub ozbiljno prihoduje, moramo nuditi kvalitetniji proizvod. Kvalitetniji proizvod nije samo ekipa na terenu nego taj cijeli ambijent, Zeljo svojim potrosacima mora ponuditi ugodjaj, ambijent, komfor. Ciste stolice, jednostavan ulazak i izlazak sa stadiona, hrana i pice su nesto sto bi se trebalo podrazumijevati.
Svi mi volimo filmove ali sigurno ne bi isli placati ulaznicu i sjedili na prljavim stolicama gdje prokisnjava i gdje nam neko ne da da popijemo sok. Hajmo malo kapitalistickog pristupa.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

volimtezeljo

sri avg 16, 2023 3:51 pm

Sve je to ok.
Ali da prilikom primljenog gola, ne dosudjenog prekrsaja ne krene pola tih stvari na teren.
Kada klub bude mogao kaznjavati takve likove, tada to uvesti. Do tad ucimo se ponasanju.

I da klub nek kupi sleper kole, pive, kokica, kospica i nek to prodaje na utakmici. Ne znam sta je zakonski potrebno da se to "ispostuje". Sigurno da bi nam nedostajalo i zaposlenika za pocetak. Ali hajd.

Sheldon
Kontakt:

sri avg 16, 2023 4:12 pm

TheBlue je napisao/la:

1. Sokovi na slamku se nisu prestali prodavati onako, vec jer se pojedini prave mangupi i iste ubacuju u teren (veliki Željovci). Bili su vraćeni u prodaju, pa se opet bacali i povukli se. Pametna odluka kluba, pogotovo za Europu. Sto bi klub placao ogromne kazne jer neki neandertalac ubacuje sokove na teren i gađa sudiju, protivnike ili koga već. Isto i za Borac, vodimo 2:0, oni mrtvi, sta treba neko sudiju pogoditi pa em prekid, em 0:3, em prazne tribine i slicno. Sreca ljudi u klubu razmisljaju o tome. Kad se mi promijenimo, bit ce u mnogome poboljsana i prodaja. Stajanje u redu je isto do nas, kako ce klub utjecati kad nista pod milim bogom pojedini ne postuju, pa tako ni red za sokove.

2. Boxovi rade uredno bar sat, nekad i vise prije tekmu. Dakle grickalice se mogu kupiti bez guzve. Sokovi sta da se radi, svi hoce na poluvremenu. I to se moze izbjeci, uhvati se neki prekid malo prije i uzmes sta ti treba.

3. To je odluka cura koje rade tamo. Postoji mogucnost da se to ne proda, a one otvorile, sta cemo onda? Ko radi u usluzi zna sta se radi tada…

Takodjer na istoku momak uredno obilazi tribinu i nudi pica, tako je bilo prosle sezone. Pa moze i tako da se uzme.

Bravo za post @Valter.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Trenutno korisnika/ca: billybih, Bing [Bot], Google [Bot], Okolele, South, ubaceni element, Ujko i 67 gostiju.

Prijava